Natamicina - Uz Oftalmic | Prospecte.Net

Natamicina – Uz Oftalmic

Sharing

Natamicina
Actiune terapeutica: Antifungic
Categorie de risc pentru sarcina: C

MOD DE ACTIUNE

Antibiotic antifungic derivat din Streptomyces natalensis. Are efect fungicid. Dupa administrarea topica, nivele terapeutice sunt atinse în stroma corneeana însa nu si în lichidul intraocular. Nu se absoarbe sistemic.

INDICATII

Exclusiv pentru uz oftalmic. Medicamentul de electie pentru cheratita determinata de Fusarium solanae. Blefarite fungice, conjunctivite, si cheratite determinate de organisme susceptibile.

Activ împotriva unei varietati de germeni de fermantatie si fungi filamentosi, inclusiv Cndida, Aspergillus, Cephalosporinum, Fusarium, si Penicillium. Înaintea începerii terapiei, determinati susceptibilitatea organismului infectios la medicament pe frotiuri si culturi din raclaj cornean. Eficacitatea folosirii ca agent unic în endoftalmita fungica nu a fost stabilita.

 


 

 

CONTRAINDICATII

 

Hipersensibilitate la medicament.

Afla mai multe despre...
Colestiramina

 


 

 

PRECAUTII

 

Folositi cu precautie în timpul lactatiei. Eficacitatea ca agent unic pentru tratamentul endoftalmitei fungice nu a fost stabilita. Siguranta si eficacitatea administrarii la copii nu a fost stabilita.

Pastrati la temperatura camerei sau în frigider, evitând expunerea la lumina sau la caldura excesiva. Nu congelati. Agitati bine înainte de folosire. Evitati contaminarea picuratorului. Întrerupeti daca suspectati toxicitate la medicament. Reevaluati terapia daca nu se observa nici o ameliorare dupa 7-10 zile.

 


 

 

EFECTE ADVERSE

 

Iritatie oculara, alergii ocazionale.

 


 

 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

 

SUSPENSIE OFTALMICA (5%)
Cheratita fungica

Initial, 1 pic în sacul conjunctival la fiecare 1-2 h; se poate reduce, de obicei doza dupa 3-4 zile la 1 pic de 6-8 ori pe zi. Continuati terapia pe o durata de 14-21 zile, în timpul careia dozele pot fi reduse treptat la intervale de 4-7 zile.
Blefarita / conjunctivita fungica
1 pic de 4-6 ori pe zi.

Afla mai multe despre...
Prospect Novogast - Ulcer Gastric - Ulcer Intestinal - Reflux Gastro-Esofagian

 


 

 

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

 

Revedeti metoda de instilare a solutiei; evitati contactul picuratorului cu ochiul sau cu tesutul înconjurator. Continuati administrarea dupa reteta, chiar daca simptomele sunt sub control. Prezentati-va la toate controalele. Anuntati orice intensificare a pruritului, durerii, senzatiei de arsura, tulburarea vederii, sau lipsa raspunsului. Poate apare sensibilitate la lumina; purtati ochelari de soare câteva ore dupa administrare. Pentru a preveni reinfectiile nu folositi în comun machiajul, prosopul, servetelele sau medicamentele oftalmice.

 


 

 

 

 

Sharing

Voteaza si comenteaza cum ti-a folosit, sa stie toti parerea ta!

Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( 1 -voturi, Media: 5,00 out of 5)

Încarc...

Lasă un comentariu

Solve : *
29 + 15 =


Urmatorul regulament trebuie acceptat pentru a publica comentariul:

In conformitate cu GDPR va anunt ca emailul si comentariul d-voastra va fi stocat .  Pentru mai multe detalii vizitati Politica cookie. Sau scrieti-ne pe pagina de Contact.

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acum esti aici: Home » Natamicina – Uz Oftalmic