Toti cautam raspunsuri pe internet. Voteaza cum ti-a folosit sa stie si cel care vine dupa tine si cauta, astfel il ajuti si se va bucura asa cum te bucuri si tu ca ai gasit ceea ce cautai! Lasa si un comentariu daca vrei, precis ii va fi de folos.

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...

Natamicina – Uz Oftalmic

Sharing

Natamicina
Actiune terapeutica: Antifungic
Categorie de risc pentru sarcina: C

MOD DE ACTIUNE

Antibiotic antifungic derivat din Streptomyces natalensis. Are efect fungicid. Dupa administrarea topica, nivele terapeutice sunt atinse în stroma corneeana însa nu si în lichidul intraocular. Nu se absoarbe sistemic.

INDICATII

Exclusiv pentru uz oftalmic. Medicamentul de electie pentru cheratita determinata de Fusarium solanae. Blefarite fungice, conjunctivite, si cheratite determinate de organisme susceptibile.

Activ împotriva unei varietati de germeni de fermantatie si fungi filamentosi, inclusiv Cndida, Aspergillus, Cephalosporinum, Fusarium, si Penicillium. Înaintea începerii terapiei, determinati susceptibilitatea organismului infectios la medicament pe frotiuri si culturi din raclaj cornean. Eficacitatea folosirii ca agent unic în endoftalmita fungica nu a fost stabilita.

 


 

 

CONTRAINDICATII

 

Hipersensibilitate la medicament.

 


 

 

PRECAUTII

 

Folositi cu precautie în timpul lactatiei. Eficacitatea ca agent unic pentru tratamentul endoftalmitei fungice nu a fost stabilita. Siguranta si eficacitatea administrarii la copii nu a fost stabilita.

Pastrati la temperatura camerei sau în frigider, evitând expunerea la lumina sau la caldura excesiva. Nu congelati. Agitati bine înainte de folosire. Evitati contaminarea picuratorului. Întrerupeti daca suspectati toxicitate la medicament. Reevaluati terapia daca nu se observa nici o ameliorare dupa 7-10 zile.

 


 

 

EFECTE ADVERSE

 

Iritatie oculara, alergii ocazionale.

 


 

 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

 

SUSPENSIE OFTALMICA (5%)
Cheratita fungica

Initial, 1 pic în sacul conjunctival la fiecare 1-2 h; se poate reduce, de obicei doza dupa 3-4 zile la 1 pic de 6-8 ori pe zi. Continuati terapia pe o durata de 14-21 zile, în timpul careia dozele pot fi reduse treptat la intervale de 4-7 zile.
Blefarita / conjunctivita fungica
1 pic de 4-6 ori pe zi.

 


 

 

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

 

Revedeti metoda de instilare a solutiei; evitati contactul picuratorului cu ochiul sau cu tesutul înconjurator. Continuati administrarea dupa reteta, chiar daca simptomele sunt sub control. Prezentati-va la toate controalele. Anuntati orice intensificare a pruritului, durerii, senzatiei de arsura, tulburarea vederii, sau lipsa raspunsului. Poate apare sensibilitate la lumina; purtati ochelari de soare câteva ore dupa administrare. Pentru a preveni reinfectiile nu folositi în comun machiajul, prosopul, servetelele sau medicamentele oftalmice.

 


 

 

 

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.