Nefroză – Tratament Naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Nefroză.

Boală a rinichiului caracterizată în primul rând printr-o degenerescenţă a tubilor renali, deşi de multe ori leziunea iniţială se găseşte în glomerul. Poate fi clasificată în glomerulonefroze, în care leziunea esenţială se găseşte în glomerul şi tubulonefroze, unde de fapt leziunea principală interesează tubul. În prima categorie intră glomerulonefroza lipoidică (în care leziunea glomerulară favorizează depunerea de grăsime în tubi), nefroza diabetică, amiloidoza glomerulară, nefroza în lupus, din tromboza venei renale şi din sarcină. Nefroza tubulară survine de multe ori acut şi poate duce la insuficienţă renală, cum este cazul la accidentaţii gravi (sindrom de strivire), în insuficienţa hepatică gravă (datorită acumulării de substanţe toxice în organism în urma insuficienţei hepatice) şi în cazuri de boli infecţioase grave sau intoxicaţii cu diferite substanţe (sublimat, tetraclorură de carbon).

Clinic apare albuminuria masivă, cu edeme, care duce cu timpul la insuficienţa renală. În formele acute, toxice, se poate instala anurie, ducând de asemenea la insuficienţă renală.

Este bine să se trateze în spitalele specializate.

Tratament.

Plante medicinale indicate în acest caz: angelică, anghinare, brad, brânca ursului, brustur, căpşun, cerenţel, coacăz negru, coada calului, lemn dulce, ghimpe, iarbă mare, mac de grădină, mărar, merişor de munte, mesteacăn, obligeană, orz, osul iepurelui, pătlagină, pătrunjel, porumb, pufuliţă cu flori mici, salvie, spanac, sunătoare, ţelină, vişin, vita de vie, vulturică.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Angelică (Angelica archangelica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Sau –1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Indicat câte una după fiecare masă. Este o plantă care ajută la curăţirea renală şi totodată la refacerea celulară.

Anghinare (Cynara scolymus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Ajută să se cureţe organismul de toxine fiind o plantă diuretică.

Brad (Abies alba) Răşină proaspătă de brad se suge în gură apoi se înghite de mai multe ori pe zi. Sau 2 linguriţe de vârfuri de ramuri sau muguri mărunţiţi se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Are efect antibiotic.



Brânca ursului (Heracleum spndylium) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Are efect antibiotic şi de refacere al rinichilor. Se foloseşte în cele mai multe afecţiuni ale rinichilor cu foarte mare efect, uneori chiar surprinzător de rapid.

Brustur (Arctium lapa) –1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Indicat câte una după fiecare masă. Are efect diuretic şi emolient.

Căpşun (Fragaria vesca) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Este cu efect astringent şi dezinfectant.

Cerenţel (Geum urbanum) 2 linguriţe de plantă mărunţită (rădăcină sau rizomi) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Are efect antibiotic şi astringent.

Coacăz negru (Rubrum nigra) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Are efect astringent.

Coada calului (Equisetum arvense) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Indicat câte una după fiecare masă. Are efect diuretic puternic. Totodată oferă organismului o serie de minerale.

Lemn dulce (Glycyrriza glabra) 1 linguriţă de lemn mărunţit se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, având efect diuretic şi laxativ, ajutând totodată la cicatrizare.

Ghimpe (Xanthium spinosum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Are efect diuretic antiinflamator şi cicatrizant.

Iarbă mare (Inula helenium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Are efect cicatrizant.

Mac de grădină (Papaver somniferum) 1 linguriţă de plantă mărunţită (petale) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Are efect în calmarea durerilor.

Mărar (Anthum gruveolens) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim.

Merişor de munte (Vaccinum vitis idaea) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Se pune un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu la cană cu 2-3 ore înainte de consum. Este diuretic puternic.

Mesteacăn (Betula verrucosa) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Se pune un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu la cană cu 2-3 ore înainte de consum. Este diuretic puternic, antibiotic renal şi totodată cicatrizant. Ajută şi la curăţirea canalelor urinare.





Obligeană (Acorus calamus) –1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Indicat câte una după fiecare masă.

Orz (hordeum vulgare) se ia suc obţinut din frunze verzi, câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, înaintea meselor cu 15 minute. Se poate folosi şi sucul care există în comerţ şi care s va lua conform indicaţiilor producătorului.

Osul iepurelui (Ononis spinosa) –1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Indicat câte una după fiecare masă. Este un puternic diuretic.

Pătlagină (Plantago lanceolata) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Are efect dezinfectant, emolient şi cicatrizant.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) –1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Indicat câte una după fiecare masă. Este un puternic diuretic care ajută la curăţirea canalelor urinare.

Porumb (Zea majs) 1 linguriţă de mătase de porumb se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară şi se pot consuma 3-4 căni pe zi, pentru efectul diuretic.



Pufuliţă cu flori mici (Epilobium parviflorum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Are efect diuretic şi cicatrizant, diminuând şi inflamaţiile.

Salvie (Salvia officinalis)-2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Spanac (Spinaceae oleraceae) se consumă frunzele în diferite preparate culinare sau chiar suc din frunze obţinute cu storcătorul de fructe câte 100 ml de 3 ori pe zi. NU se va folosi de cei care au dereglări ale acidului uric (gută, etc).

Sunătoare (Hipericum perforatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Are un efect diuretic şi calmant.

Ţelină (Apium graveolens) –1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Indicat câte una după fiecare masă. Are efect emolient, diuretic şi ajută la refacerea celulei renale. Se poate consuma şi suc în special cu suc de morcovi (200 ml suc de morcovi cu 20 ml suc de ţelină).

Vişin (Cerasus vulgaris) 1 linguriţă de cozi de vişine sau cireşe se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Viţa de vie (Vinis vinifera) 1 linguriţă de plantă mărunţită  (frunze) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Are şi efect astringent.

Vulturică (Hieracium pilosella) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Efect diuretic.

Sucuri de legume şi fructe proaspete de 3 ori pe zi, minimum 200 ml o dată. Se ia de 3 ori pe zi. Se pot folosi morcovi (200ml), pătrunjel (20 ml-este foarte tare şi nu se ia mai mult şi doar în combinaţii), castravete (100 ml), ţelină (20 ml- este şi el foarte tare), sfeclă roşie (200 ml) sau sucuri de fructe la discreţie.



Polen de albine– se va lua câte 20 g pe zi, 20 zile.

Se pot face băi calde cu paie de ovăz, coada calului, flori de fân, brad, molid, pin, etc. În general se pune 1 mână de plantă la 5 litri şi se fierbe timp de 20 minute. Se strecoară şi se stă în cadă timp de 30 minute.

Multe ceaiuri, fără sare, repaus fizic şi psihic, asanarea tuturor focarelor de infecţie. Se face şi în funcţie de simptomele prezente.

 

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close