Proprietatile curative ale plantei ALOE VERA

Dă Share să știe și altii!!
Shares

 Aloe arborescent. Fam. Liliaceae.

Descriere- plantă înaltă de 75-125cm, având 12-25 frunze late, cărnoase, în formă de lance, cu marginile în formă de dinte de ferăstrău, care cresc de la nivelul solului. Greutatea unei frunze atinge 700-1500g. Tulpina plantei se termină cu o floare de formă cilindrică galben roşiatică. Creşte natural în ţările subtropicale. Planta nu poate creşte unde temperatura coboară sub 5 grade.

În tradiţia populară: se presupune că planta a fost descoperită în Africa, răspândită în jurul Mării Mediterane precum şi în alte ţări tropicale şi subtropicale, vechii egipteni (în Antichitate) foloseau aloe pentru curăţirea rănilor, alinau durerile de cap şi cele de piept, arsurile, tratau ulcerul sau bolile de piele cu această plantă.

Primele însemnări despre folosirea plantei în scopuri terapeutice au apărut pe tăbliţele de lut sumerian. Planta se găseşte pictată pe vasele de lut egiptene antice şi greceşti timpurii. De asemenea Biblia pomeneşte în diferite locuri de aloe. Faraonii o considerau elixirul vieţii lungi, numind-o planta nemuririi. La greci, Aloe a fost simbolul frumuseţii, răbdării, norocului şi sănătăţii. Hipocrate descrie în numeroase scrieri despre efectele terapeutice ale plantei. În Japonia este considerată o plantă imperială. Se cultivă mai multe specii, care se mănâncă, se beau, se utilizează intern şi extern sub toate formele ei. Chinezii o foloseau în cazul arsurilor şi în diferite afecţiuni dermatologice, ca şi pentru tratarea arteriosclerozei.

Compoziţie chimică : se poate folosi oricare din aceste specii conţin : 0,10-0,25 g % aloe-emodol în stare liberă şi 40% sub formă de aloină.

Mai conţine de asemenea şi alţi derivaţi antracenici în parte liberi, în parte combinaţi sub formă glicozidică, aloină sau barbolină, rottlerină, rezine care prin hidroliză pot da acid cumaric, acid citric şi rezinotanol (hidroliză alcalină). Mono şi polizaharide (celuloză, glucoză, manoză, alpentoză, acemannon). Hormonii )auxin, cibberellin).

Rezinotanolul prin hidroliză dă aglicon tanolic. Conţine acid salicilic, sulf, magneziu, alte minerale. Lignină, saponine, etc. Aminoacizi esenţiali: izoleucina, leucina, lizina, metionola, fenilalanina, thireonina, valina. Aminoacizi neesenţiali: acid aspartic, acid glutamic, alanina, arginina, cistina, glicina, histidina, hidroxiprolina, pralina, tirozina, serina.

Enzime: amilaza, bradichinaza, catalaza, celulaza, creatinfosfochinaza, lipaza, nucleotida, fosfataza, proteaza.

Acţiuni farmaceutice: au rol baceriostatic în special pentru bacilul Koch şi stafilococi, stimulent digestiv, purgativ al intestinului gros. Lignina penetrează cu uşurinţă straturile superficiale ale pielii având rolul de purtător al celorlalte componente. Saponina are efect dezinfectant. Gelul conţine 12 antrachinone cunoscute sub denumirea de laxative, care împreună cu celelalte componente din gel asigură efect analgezic, antibacterian, antifungic şi antiviral. Aloina este un laxativ şi emetic.

Barbaloina- antibiotic şi laxativ slab. Izobarbaloina- antibiotic, analgezic. Acidul de Aloe antibiotic. Acidul antilen un antiviral. Esterii acidului antilen-sedativi. Uleiurile volatile- analgezice, anestezice. Artranolul- artrazenul şi rezistanol sunt antitumorali împreună cu alte substanţe în special vitamine. Vitaminele: A (Caroten) are efect asupra acuităţii vizuale, apărând celulele de radicalii liberi. B1 (Thiamina) regenerator tisular. B2 (Riboflavina) împreună cu B6 are efect în stări carenţiale. B3 (Niacina) ajută la detoxificarea şi reglarea metabolismului. B6 (Piridoxina) împreună cu B2 are efect în stările carenţiale. B9 (acid folic) în anemii. B12 (Cobalamina) indispensabilă în funcţionarea celulei nervoase, în hematopoeză, în mecanismul intermediar.

C- rol important în metabolismul intermediar, în procesul de cicatrizare, stabilizator de membrană celulară. E (Tocoferolul) stabilizator de membrană celulară împreună cu C. Colina stimulator al nervului vag, rol important în metabolism. Conţine 23 de polipeptide (stimulatori ai imunităţii) ceea ce explică de ce se poate folosi chiar şi la tratarea HIV. Polipeptidele în combinaţie cu agenţii antitumorali, explică eficienţa tratamentului cu aloe în cazul cancerului. S-a dovedit că poate ţine sub control cancerul pulmonar, se poate de asemenea folosi cu succes la leucemie, sarcom şi previne formarea tumorilor.

Substanţele minerale: calciu-indispensabil în osteogeneză. Fosfor- indispensabil în osteogeneză. Potasiu- indispensabil activităţii musculare. Fier-componentă esenţială a hemoglobinei. Sodiu- indispensabil în schimbul normal de apă-săruri.

Clor- antiseptic. Mangan, magneziu- ajută la funcţionarea sistemului muscular şi nervos. Cupru- rol în metabolismul celular. Crom- înlesneşte activitatea enzimelor, reduce acizii graşi. Zinc- rol în metabolismul protidic. Hormonii- au efect antiinflamator şi stimulează refacerea ţesuturilor. Aminoacizii din aloe vera care conţine 7 din cei 8 aminoacizi esenţiali şi 11 din cei neesenţiali contribuie la reglarea tisulară.

Acţiunea enzimelor.

Amilaza- catalizează hidroliza amidonului în dextroză şi maloză.

Bradichinaza- analgezic, antiinflamator, stimulator al sistemului imunitar.

Catalaza- împiedică acumularea superoxidului de hidrogen din ţesuturi.

Celulaza- rol în degradarea celulozei.

Creatinfosfochinaza- rol în activitatea musculară.

Lipaza- rol în degradarea acizilor graşi.

Nucleotidaza- accelerează hidroliza nucleotidelor în nucleozide.

Fosfataza- alcalină reglează funcţionarea ficatului.

Proteaza- rol în hidroliza proteinelor.

Importanţa stabilizării gelului de aloe.

Aloe conţine două substanţe importante:

-Prima sub coaja frunzei, un lichid galben lăptos cu gust amar numit aloină, folosit de secole ca laxativ sub formă de praf.

-A doua gelul de Aloe, un lichid fibros situat în interiorul frunzelor.

Gelul este utilizat numai de câţiva ani fiind componenta cea mai eficace a plantei. Gelul de aloe vera are un inconvenient major, se oxidează foarte rapid. Dacă după recoltarea frunzelor nu se prelucrează imediat gelul obţinut în decurs de 4 ore acesta îşi pierde proprietăţile curative şi este distrus de oxigen şi microorganisme. Oprirea oxidării se face prin adăugarea de oxidanţi naturali cum ar fi vitaminele A, C, E. Gelul astfel stabilizat nu se mai oxidează, păstrându-şi calităţile terapeutice.

Până în 1968 au fost brevetate mai multe metode de stabilizare, una din firmele cu cel mai are succes a fost Aloe Vera of America, care a deţinut două brevete privind stabilizarea gelului. Această firmă a fost încorporată de Forever Living Product Internaţional care a mai obţinut alte două brevete de stabilizare. Aceste metode stau la baza obţinerii unui gel purificat şi stabilizat 100%.

Se poate folosi la următoarele afecţiuni : abcese, aciditate stomacală, afecţiuni oculare, afecţiuni intestinale, afecţiuni dermatologice, afecţiuni ale gurii, afecţiuni hepatice, alcoolism, alergie, angină, anorexie, arsuri chiar şi de gradul II şi III, artrite,  astenie, astm bronhic, atonie, boli de nervi, bolile pielii, boli pulmonare, bronşite, cancer, cataracte, crampe musculare şi abdominale, dermatite, colită, constipaţie, cefalee, dermatite, dermatite provocate de radiaţii solare, diabet, dureri de cap, dureri de stomac, dureri diverse, dispepsie, eczeme, edeme, fisuri anale, gangrenă, gripă, gută, herpes genital, hemoroizi (extern), hipertensiune arterială, hipercolesterolemie, indigestie, infecţii bacteriene, infecţii cu ciuperci şi viruşi, inflamaţii, mastoidită, neurastenie, obezitate, pierderea părului, prostată, regenerarea ţesuturilor, răni vechi sau supurate, reumatism, renale, paralizii, plăgi, reumatism, scleroză, tromboflebită, trombageite, tuberculoză pulmonară, tăieturi, tuse, ulcere la picioare, ulcer stomacal sau duodenal, ulceraţii conice ale pielii, viermi intestinali, viroze respiratorii, varice.

Sabur– reziduu obţinut după evaporarea şi uscarea sucului din frunzele de Aloe ferox şi din alte specii de aloe cu un conţinut de cel puţin 5% aloină.           

Acţiune terapeutică- laxativ, purgativ, în funcţie de doză (datorită antrachinonelor şi răşinilor pe care le conţine). Cicatrizant local (uz extern.



Indicaţii: constipaţie, plăgi atone, ulcere varicoase.

Contraindicaţii- la femei cu metroragii, sarcină, hematurie, nefrite, hemoroizi.

Mod de administrare: intern 0,10-0,30 g, sub formă de pilule sau 10-20 de picături de tinctură de aloe.

Mod de preparare : plantele de aloe se ţin fără apă şi la întuneric o perioadă de 5 zile. Se vor folosi doar plantele care sunt trecute de 3 ani ca vârstă de vegetaţie. După această perioadă se vor tăia frunzele. Există mai multe procedee:

-Se pun la uscat pentru obţinerea prafului din toată planta tăiată felii subţiri.

-Se extrage sucul care se pune la uscat formându-se praful.

Din ambele se poate face o tinctură. Se pune o parte de plantă şi 5 părţi de alcool de 70˚. Se ţine timp de 15 zile, după care se filtrează, iar lichidul obţinut se pune în sticle de capacitate mică, ermetic închise. Se preferă sticlele de culoare închisă. Se ţine la rece. Produsul este valabil 2 ani. Nu se foloseşte reziduul de pe fundul sticlei. Acesta va fi îndepărtat.

Planta proaspătă se va folosi doar la aplicaţii externe. Se taie în felii punându-se partea tăiată pe rană sau pe piele.

Proprietăţi: digestiv 5-15 picături, înainte de mese diluate în ceai.

Aloe ca purgativ:1 linguriţă de tinctură luată cu 100 l apă sau ceai. Se ia după mese. Acţiunea se manifestă după 8-12 ore, rar după 24 ore, prin mărirea peristaltismului intestinal ca urmare a iritaţiei nervoase determinate local în pereţii intestinali.

Glicozidele oximetil-antrachinonice sunt absorbite de intestinul subţire şi eliminate prin intestinul gros la nivelul căruia scindează enzimele. Doza purgativă se poate administra de 2-3 ori în decursul unei zile. Se evită în acest fel ca bolnavii sensibili cu hemoroizi să aibă neplăceri. Totuşi cei cu hemoroizi, ar fi foarte bine să nu ia preparate cu aloe. Unii le interzic categoric.

Mai acţionează şi ca purgativ, tonic amar (anorexie), eupeptic dar şi ca un bun antitoxic în special pentru ficat.

Se interzice la gravide, femei cu metroragii, la bolnavii cu hemoroizi, la cei cu nefrite.

Femeile care alăptează vor trebui de asemenea să nu consume aloe, deoarece trece în lapte.

 Mod de folosire:

Praf: -Un vârf de cuţit de praf se va pune sub limbă pentru 10 minute, după care se înghite cu puţină apă. Este foarte amar şi din această cauză se ia foarte greu.

Capsule: -Se pune în capsule de medicamente câte 0,5 g la capsulă şi se iau intern de 3 ori pe zi înainte de mese.

Infuzie: -Se va face ceai din 1 linguriţă de praf pus la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se filtrează şi se consumă, preferabil îndulcit cu miere, dacă nu est vorba şi despre diabet.

-Praf se presară pe răni externe.

Cataplasme– se face praf de aloe sau chiar se face o infuzie şi plantele după strecurare se pun pe o bucată de tifon care se aplică caldă extern.

Praf în amestec cu ulei, grăsime diferită (unt, smântână, untură de porc, lanolină, vaselină) transformându-se în creme sau unguente care se vor aplica extern. Se pune 1 parte plantă praf şi 3 părţi grăsime.

Suc (gel)-sucul proaspăt de aloe este unul dintre cele mai bune remedii în arsuri. Se spală cu apă rece local şi apoi se pune gel direct pe rană. Se face de 5-6 ori pe zi.

Tinctură– se va pune 50 g de praf la 250 ml alcool alimentar de 70°. Se ţine timp de 15 zile agitând des sticla. Se filtrează şi se pune in sticluţe de capacitate mai mică la rece. Se va lua câte 10 picături-1 linguriţă de 3 ori pe zi. Se poate face tinctură şi din plantă proaspătă tot în acest fel.

Plantă proaspătă se taie şi se pune cu tăietura pe rană.

Aloe ca purgativ–  o linguriţă de tinctură diluată în 100 ml apă sau ceai. Se ia după mese. Acţiunea se manifestă după 8-12 ore, rar după 24 ore, prin mărirea peristaltismului intestinal ca urmare a iritaţiei nervoase determinată local în pereţii intestinali.

Glicozidele oxi-metil-antrachinonicele sunt absorbite de intestinul subţire şi eliminate prin intestinul gros la nivelul căruia scindează enzimele.

Doza purgativă se poate administra de 2-3 ori în cursul unei zile. Se evită în acest fel ca bolnavii sensibili cu hemoroizi să aibă neplăceri. Totuşi cei cu hemoroizi ar fi foarte bine să nu ia preparate cu aloe decât extern sub formă de unguente unde sunt foarte activi.

Mai acţionează şi ca purgativ, tonic amar, în anorexie, eupeptic dar şi ca un bun antitoxic în special pentru ficat. Praful se va lua câte 0,10-0,20 g ca digestiv şi 0,10-0,30 g ca purgativ.

Nu de mult aloe era considerat util doar pentru efectul laxativ, dar datorită ultimelor cercetări s-a descoperit că această plantă, care se găseşte în cantităţi foarte mari în special în Africa este foarte utilă în restul de afecţiuni descrise mai înainte.

Este de remarcat că aceste efecte au fost sesizate totuşi de foarte mult timp de către populaţia localnică care folosea aceste plante la aceste afecţiuni de sute de ani. Recent abia s-a descoperit că toate aceste credinţe au un suport ştiinţific.

Reţete cu aloe şi combinaţii-

Aloe cu propolis– 100 ml de tinctură de aloe se pun împreună cu 30 ml de tinctură de propolis 30 %. Este foarte indicată atât intern cât şi extern având rol de refacere celulară, regenerare, cicatrizare celulară, antibiotic, etc. Este unul dintre cele mai eficiente antibiotice folosite la foarte multe afecţiuni. Posologie- o linguriţă de 3 ori pe zi diluată în puţină apă.

Aloe cu ulei de cătină– se vor pune la 100 ml tinctură de aloe 30 ml ulei de cătină. Se va agita foarte bine înainte de întrebuinţare. Este util în toate afecţiunile pielii când se constată uscăciunea exagerată a tegumentelor, dar şi în eczeme, psoriazis, ihtioză. Se poate aplica în strat subţire, după care se va aplica un pansament. Pansamentul se va schimba la 24 ore.

Aloe cu miere– praf de aloe şi miere cât cuprinde, se foloseşte intern o linguriţă de 3 ori pe zi sau extern în aplicaţii locale, apoi se pansează pentru 24 ore. Este utilă chiar la cancer sau ulceraţii atât la piele cât şi în interiorul organismului la diferite răni, chiar şi după operaţii.

Aloe cu ulei de măsline– o linguriţă de praf  de aloe la 50 ml ulei. Se poate folosi intern pentru toate afecţiunile în care se indică acţiunea de curăţire a organismului, în special în bolile cronice.

Vin cu aloe– un litru de vin roşu şi 10 g de praf de aloe. Se va ţine la macerat o perioadă de 8 zile, după care se foloseşte. Nu este nevoie să se filtreze. Înainte de folosire se agită sticla pentru că are tendinţa de a se sedimenta.

Creme cu aloe– se foloseşte o linguriţă de praf de aloe şi 50 g de materie grasă. Aceasta poate fi- untură, ulei (se pune şi ceară de albine), smântână, unt, lanolină, vaselină, etc. Se indică la toate afecţiunile dermatologice sau în cosmetică atât pentru vindecare cât şi pentru întreţinere.

Mai sunt foarte multe posibilităţi de folosire a acestei plante însă ne oprim aici pentru a lăsa loc şi fanteziei cititorilor sau celor care doresc să folosească această plantă.

Preparat: -Într-un borcan de sticlă se pune 1,5kg de plantă mărunţită care are vârsta între 3-5 ani. Se ţine la întuneric timp de 5 zile şi nu se udă înainte, Se trece aceasta prin maşina de carne. Se pune în borcan şi se adaugă 2,5 kg miere de albine şi 3,5 kg vin roşu la temperatura de 14-18 grade. Toate se pun într-un borcan de sticlă la loc întunecos şi răcoros pentru 5 zile, timp în care se va amesteca cu un lemn (în nici un caz cu metal). Se poate apoi folosi. În primele 7 zile de tratament se ia 1 linguriţă de 3 ori pe zi cu 1 oră înainte de masă. După cele 7 zile se va lua câte 1 lingură (aproximativ 10ml) de 3 ori pe zi, cu 1 oră înaintea meselor principale. Se face acest lucru sub formă de cură care trebuie să ţină fără pauză o perioadă de 30 zile. Este foarte utilă la următoarele afecţiuni: alcoolism, angină, astenie nervoasă, astmă, boli de dinţi, eczeme, gripă, mastoidită, reumatism, scleroză, ulcer. Este foarte important ca în timpul acestui tratament să fie excluse din alimentaţie laptele şi ouăle şi este nevoie să se consume zilnic cât mai multe fructe sub orice formă (suc, proaspete, etc). De asemenea se consumă multe lichide şi de asemenea supe de diferite tipuri şi feluri.

Modul de folosire pe afecţiuni:

Abcese- se face o cataplasmă caldă în faza de colectare şi se aplică de 3-4 ori pe zi. După ce s-a colectat se va sparge, se stoarce şi se poate aplica aloe cu propolis sau chiar cremă, până la vindecare.

Aciditate stomacală– se va lua după mese praf de aloe care contribuie nu numai la neutralizarea acidităţii ci şi la eliminarea mai rapidă din organism a alimentelor. În cazurile cu aciditate mare se poate asocia cu praf de coada calului, chiar şi câte 1 linguriţă după mese.

Afecţiuni oculare– indiferent de afecţiune administrarea de aloe sub orice formă intern ajută la eliminare toxinelor din organism şi prin aceasta ajutând organismul foarte mult. Se ia de 3 ori pe zi, sau chiar se face preparatul care se va lua aşa cum am scris mai sus. Comprese externe aplicate cu aloe sub orice formă sau chiar cataplasme.

Afecţiuni intestinale– praf sau capsule ajută la eliminarea mai rapidă din organism a alimentelor şi se poate combina în funcţie de afecţiune şi cu ceaiuri de diferite plante.

Afecţiuni dermatologice- spălături cu planta, praf aplicat direct pe afecţiuni, cataplasme, iar intern zilnic sub formă de praf sau caşete. Este recomandat pentru calităţile cicatrizante

Afecţiuni ale gurii– infuzie cu care se va clăti gura după fiecare masă. Se poate asocia şi cu salvie sau afin iar în cazurile mai grave cu ulei de cătină.





Afecţiuni hepatice– indiferent de afecţiune administrarea de aloe sub orice formă intern ajută la eliminare toxinelor din organism şi prin aceasta ajutând organismul foarte mult. Se ia de 3 ori pe zi, sau chiar se face preparatul care se va lua aşa cum am scris mai sus. Se va asocia şi cu ceaiuri din plante care sunt indicate în funcţie de tipul afecţiunii.

Alcoolism- preparatul ajută în toate cazurile. În alcoolismul cronic este bine pentru om să consume şi pedicuţa care ajută la imposibilitatea de a mai consuma alcool.

Alergie– praf sau capsule ajută la eliminarea mai rapidă din organism a alimentelor şi se poate combina în funcţie de afecţiune şi cu ceaiuri de diferite plante. Se asociază cu trei fraţi pătaţi.

Angină– praf sau capsule ajută la eliminarea mai rapidă din organism a alimentelor şi se poate combina în funcţie de afecţiune şi cu ceaiuri de diferite plante.

Anorexie- indiferent de afecţiune administrarea de aloe sub orice formă intern ajută la eliminare toxinelor din organism şi prin aceasta ajutând organismul foarte mult. Se ia de 3 ori pe zi, sau chiar se face preparatul care se va lua aşa cum am scris mai sus. Se asociază şi cu plante care să asigure liniştea psihică: păducel, sunătoare, etc.

Arsuri- spălături cu planta, praf aplicat direct pe afecţiuni, cataplasme, iar intern zilnic sub formă de praf sau caşete. Se poate folosi şi aloe cu miere sau propolis preparat aşa cum scrie mai sus. Tinctura de aloe se ia intern câte 10-30 picături, dizolvate în apă de 3 ori pe zi. Extern se poate aplica direct pe răni cu pansament.

Artrite– indiferent de afecţiune administrarea de aloe sub orice formă intern ajută la eliminare toxinelor din organism şi prin aceasta ajutând organismul foarte mult. Se ia de 3 ori pe zi, sau chiar se face preparatul care se va lua aşa cum am scris mai sus.  Suplimentar sunt foarte eficiente extractele de castan care se găsesc la toate magazinele naturiste. Extern alifii cu coajă de salcie. Se va respecta dieta impusă de medicul specialist şi de asemenea tratamentul instituit de medic.

Astenie– praf, caşete. Se va suplimenta alimentaţia cu sucuri de legume şi fructe proaspete şi consumate zilnic. De asemenea se poate lua cătina care este şi ea foarte utilă.

Astm bronhic– praf sau capsule ajută la eliminarea mai rapidă din organism a alimentelor şi se poate combina în funcţie de afecţiune şi cu ceaiuri de diferite plante. Se mai poate adăuga în funcţie de gravitatea afecţiunii o serie de alte plante medicinale. Pentru plămâni: afin, brad, cătină, echinaceea, grâu în special încolţit, hrean cu miere, lichen de piatră, nalbă, podbal, salcie, trei fraţi pătaţi, troscot, urzică, volbură. Pentru calmare nervoasă se vor putea folosi de asemenea ceaiuri din plante.

Atonie– se poate consuma aloe sub orice formă pentru că aceasta contribuie la eliminarea toxinelor din organism şi suplimentar plante pentru stimularea digestiei sau chiar plante aromate gen: piper, muştar, scorţişoară, etc.

Boli de nervi–  indiferent de afecţiune administrarea de aloe sub orice formă intern ajută la eliminare toxinelor din organism şi prin aceasta ajutând organismul foarte mult. Se ia de 3 ori pe zi, sau chiar se face preparatul care se va lua aşa cum am scris mai sus. În funcţie de boală, gravitate şi tratamentul care-l are de la medicul specialist există posibilitatea ca aloe să ajute şi suplimentar se pot folosi de asemenea foarte multe plante medicinale cu puternică acţiune asupra sistemului nervos.

Boli de piele- tinctura de aloe se ia intern câte 10-30 picături, dizolvate în apă de 3 ori pe zi. Extern se poate aplica direct pe răni cu pansament.

Boli digestive- tinctura de aloe se ia intern câte 10-30 picături, dizolvate în apă de 3 ori pe zi. Extern se poate aplica direct pe răni cu pansament.

Bronşite–  praf sau capsule ajută la eliminarea mai rapidă din organism a alimentelor şi se poate combina în funcţie de afecţiune şi cu ceaiuri de diferite plante. . Pentru plămâni: afin, brad, cătină, echinaceea, grâu în special încolţit, hrean cu miere, lichen de piatră, nalbă, podbal, salcie, trei fraţi pătaţi, troscot, urzică, volbură. Pentru oprirea tusei se poate folosi ceapă, ridichi, miere.

Cancer, indiferent de afecţiune administrarea de aloe sub orice formă intern ajută la eliminare toxinelor din organism şi prin aceasta ajutând organismul foarte mult. Se ia de 3 ori pe zi, sau chiar se face preparatul care se va lua aşa cum am scris mai sus.  În plus se cere ca toxinele acumulate în organism să fie eliminate cât mai rapid şi aloe ajută în special la acest lucru. Se va lua însă obligatoriu şi plante antitumorale, preferabil sub formă de tincturi sau concentrate.

Cataracte- intern aloe sub oricare din formele descrise mai sus, ajutând la dezintoxicarea organismului. În plus cataplasme şi comprese aplicate pe ochii închişi cu ele călduţe de mai multe ori pe zi, perioade lungi de timp, de fapt până la trecerea afecţiunii.

Crampe musculare şi abdominale– spălături cu planta, praf aplicat direct pe afecţiuni, cataplasme, iar intern zilnic sub formă de praf sau caşete, pentru a elimina toxinele.

Dermatite- spălături cu planta, praf aplicat direct pe afecţiuni, cataplasme, iar intern zilnic sub formă de praf sau caşete. Pentru a scăpa de mâncărimi se va aplica oţet cu aloe.

Colită– praf sau capsule ajută la eliminarea mai rapidă din organism a alimentelor şi se poate combina în funcţie de afecţiune şi cu ceaiuri de diferite plante.

Constipaţie– la această afecţiune este planta cea mai indicată pentru că nu produce dereglări în organism şi rezolvă probleme. Se va lua aşa cum am scris mai sus. Poate fi folosită şi de copii.

Cefalee- indiferent de afecţiune administrarea de aloe sub orice formă intern ajută la eliminare toxinelor din organism şi prin aceasta ajutând organismul foarte mult. Se ia de 3 ori pe zi, sau chiar se face preparatul care se va lua aşa cum am scris mai sus. De asemenea trebuie menţionat faptul că de foarte multe ori durerile de cap pot surveni din anumite deranjamente stomacale, intestinale, etc, lucru care se va putea rezolva cu această plantă. Este indicat în toate cazurile în care durerea este provocată de aparatul digestiv.

Diabet- praf sau capsule ajută la eliminarea mai rapidă din organism a alimentelor şi se poate combina în funcţie de afecţiune şi cu ceaiuri de diferite plante.  La această afecţiune este foarte important să se elimine din intestine cât mai rapid alimentele şi aloe poate ajuta.



Dureri de cap– vezi cefalea.

Dureri de stomac– praf sau capsule ajută la eliminarea mai rapidă din organism a alimentelor şi se poate combina în funcţie de afecţiune şi cu ceaiuri de diferite plante. Extern cataplasme calde pe abdomen.

Dureri diverse– aloe sub orice formă intern, iar extern la locul durerii compresă sau cataplasmă.

Dispepsie– praf sau capsule ajută la eliminarea mai rapidă din organism a alimentelor şi se poate combina în funcţie de afecţiune şi cu ceaiuri de diferite plante.

Eczeme– spălături cu planta, praf aplicat direct pe afecţiuni, cataplasme, iar intern zilnic sub formă de praf sau caşete.

Edeme- indiferent de afecţiune administrarea de aloe sub orice formă intern ajută la eliminare toxinelor din organism şi prin aceasta ajutând organismul foarte mult. Se ia de 3 ori pe zi, sau chiar se face preparatul care se va lua aşa cum am scris mai sus. Se mai poate combina cu soc ceai din coajă.

Fisuri anale– spălături cu planta, praf aplicat direct pe afecţiuni, cataplasme, iar intern zilnic sub formă de praf sau caşete. Se poate aplica şi unguent extern.

Gangrenă– spălături cu planta, praf aplicat direct pe afecţiuni, cataplasme, iar intern zilnic sub formă de praf sau caşete. Se asociază extern şi aplicarea de pelin în amestec sau Arnică.

Gripă–  praf sau capsule ajută la eliminarea mai rapidă din organism a alimentelor şi se poate combina în funcţie de afecţiune şi cu ceaiuri de diferite plante. Se preferă preparatul cu propolis.

Gută- tinctura de aloe se ia intern câte 10-30 picături, dizolvate în apă de 3 ori pe zi. Extern se poate aplica direct pe răni cu pansament.

Herpes genital– spălături cu planta, praf aplicat direct pe afecţiuni, cataplasme, iar intern zilnic sub formă de praf sau caşete. Se poate folosi şi brusture, arnică, etc.

Hemoroizi (extern)- spălături cu planta, praf aplicat direct pe afecţiuni, cataplasme, iar intern zilnic sub formă de praf sau caşete. Se poate asocia şi unguent.

Hipertensiune arterială– indiferent de afecţiune administrarea de aloe sub orice formă intern ajută la eliminare toxinelor din organism şi prin aceasta ajutând organismul foarte mult. Se ia de 3 ori pe zi, sau chiar se face preparatul care se va lua aşa cum am scris mai sus.

Indigestie- indiferent de afecţiune administrarea de aloe sub orice formă intern ajută la eliminare toxinelor din organism şi prin aceasta ajutând organismul foarte mult. Se ia de 3 ori pe zi, sau chiar se face preparatul care se va lua aşa cum am scris mai sus. Se poate asocia cu busuioc, coriandru, fenicul. Tinctura de aloe se ia intern câte 10-30 picături, dizolvate în apă de 3 ori pe zi. Extern se poate aplica direct pe răni cu pansament.

Inflamaţii– spălături cu planta, praf aplicat direct pe afecţiuni, cataplasme, iar intern zilnic sub formă de praf sau caşete. Intern se mai poate lua Arnică, brusture, cătină.

Mastoidită, spălături cu planta, praf aplicat direct pe afecţiuni, cataplasme, iar intern zilnic sub formă de praf sau caşete. Extern se mai poate unguent.

Neurastenie– indiferent de afecţiune administrarea de aloe sub orice formă intern ajută la eliminare toxinelor din organism şi prin aceasta ajutând organismul foarte mult. Se ia de 3 ori pe zi, sau chiar se face preparatul care se va lua aşa cum am scris mai sus. Se poate asocia şi cu o serie de plante sedative.

Obezitate– se poate lua sub oricare din formele descrise mai sus perioade mai lungi de timp, până la rezolvarea afecţiunii. Doza se va calcula însă individual în funcţie de răspunsul organismului la acest tratament. Se poate suplimenta în alimentaţie consumul de tărâţe de grâu cel puţin 3 linguri pe zi.

Prostată- praf sau capsule ajută la eliminarea mai rapidă din organism a alimentelor şi se poate combina în funcţie de afecţiune şi cu ceaiuri de diferite plante. Extern cataplasme pe partea din jos a abdomenului în fiecare seară aplicată caldă.

Regenerarea ţesuturilor– oricare din preparatele descrise se poate lua intern pentru refacerea ţesuturilor lezate, iar extern se va prefera cea cu miere şi propolis.

Răni vechi sau supurate– spălături cu planta, praf aplicat direct pe afecţiuni, cataplasme, iar intern zilnic sub formă de praf sau caşete. Se poate asocia cu arnică, brusture, etc.

Reumatism– praf sau capsule ajută la eliminarea mai rapidă din organism a alimentelor şi se poate combina în funcţie de afecţiune şi cu ceaiuri de diferite plante. Tinctura de aloe se ia intern câte 10-30 picături, dizolvate în apă de 3 ori pe zi. Extern se poate aplica direct pe răni cu pansament.

Renale– indiferent de afecţiune administrarea de aloe sub orice formă intern ajută la eliminare toxinelor din organism şi prin aceasta ajutând organismul foarte mult. Se ia de 3 ori pe zi, sau chiar se face preparatul care se va lua aşa cum am scris mai sus. Aloe este un diuretic, dar se poate suplimenta şi combina cu foarte multe alte plante şi în acest fel acţionează mult mai eficient plantele folosite, pentru că aloe dezintoxică şi ajută principiilor active din plante să acţioneze mult mai eficient.

Paralizii– praf sau capsule ajută la eliminarea mai rapidă din organism a alimentelor şi se poate combina în funcţie de afecţiune şi cu ceaiuri de diferite plante. Se mai poate asocia cu castan atât intern cât şi extern sau chiar tincturi de cimbru extern cu care se vor face fricţiuni.

Plăgi- spălături cu planta, praf aplicat direct pe afecţiuni, cataplasme, iar intern zilnic sub formă de praf sau caşete. Se poate aplica şi aloe cu propolis sau unguent în funcţie de tipul plăgii. Aloe ajută la cicatrizare aplicat extern.

Reumatism- indiferent de afecţiune administrarea de aloe sub orice formă intern ajută la eliminare toxinelor din organism şi prin aceasta ajutând organismul foarte mult. Se ia de 3 ori pe zi, sau chiar se face preparatul care se va lua aşa cum am scris mai sus.

Scleroză- indiferent de afecţiune administrarea de aloe sub orice formă intern ajută la eliminare toxinelor din organism şi prin aceasta ajutând organismul foarte mult. Se ia de 3 ori pe zi, sau chiar se face preparatul care se va lua aşa cum am scris mai sus.

Tromboflebită- praf sau capsule ajută la eliminarea mai rapidă din organism a alimentelor şi se poate combina în funcţie de afecţiune şi cu ceaiuri de diferite plante. Extern cataplasme sau unguent cu aloe.

Trombageite– se ia intern preparatul sau se poate lua oricare din formele de administrare prezentate mai sus, pentru că toate contribuie la eliminarea din organism a toxinelor.

Tuberculoză pulmonară- indiferent de afecţiune administrarea de aloe sub orice formă intern ajută la eliminare toxinelor din organism şi prin aceasta ajutând organismul foarte mult. Se ia de 3 ori pe zi, sau chiar se face preparatul care se va lua aşa cum am scris mai sus. Se va respecta obligatoriu şi tratamentul instituit de medicul specialist.



Tăieturi–  spălături cu planta, praf aplicat direct pe afecţiuni, cataplasme, unguent, etc. Iar intern zilnic sub formă de praf sau caşete în cazurile în care trebuie eliminate toxine din organism.

Tuse– praf sau capsule ajută la eliminarea mai rapidă din organism a alimentelor şi se poate combina în funcţie de afecţiune şi cu ceaiuri de diferite plante. Se poate asocia cu brad, ceapă hrean şi ceaiurile acestea se vor îndulci cu miere dacă nu există contra indicaţii.

Ulcere la picioare– spălături cu planta, praf aplicat direct pe afecţiuni, cataplasme, unguent, iar intern zilnic sub formă de praf sau caşete.

Ulcer stomacal sau duodenal- indiferent de afecţiune administrarea de aloe sub orice formă intern ajută la eliminare toxinelor din organism şi prin aceasta ajutând organismul foarte mult. Se ia de 3 ori pe zi, sau chiar se face preparatul care se va lua aşa cum am scris mai sus.

Viermi intestinali– praf sau capsule ajută la eliminarea mai rapidă din organism a alimentelor şi se poate combina în funcţie de afecţiune şi cu ceaiuri de diferite plante.

Viroze respiratorii– indiferent de afecţiune administrarea de aloe sub orice formă intern ajută la eliminare toxinelor din organism şi prin aceasta ajutând organismul foarte mult. Se ia de 3 ori pe zi, sau chiar se face preparatul care se va lua aşa cum am scris mai sus.

Varice- praf sau capsule ajută la eliminarea mai rapidă din organism a alimentelor şi se poate combina în funcţie de afecţiune şi cu ceaiuri de diferite plante. Se poate asocia cu capă, castan, etc.

Noutate- în comerţ se găseşte Aloe Cuire TM Organic care protejează sănătatea aparatului digestiv prin menţinerea acidităţii normale a stomacului, asigurând o stare de echilibru fizic şi mintal. Se găseşte în 3 variante: natural cu struguri sau combinat cu ceai verde sau Ginseng.

Tinctura de aloe.

Preparată de Dacia Plant.

Acţiuni: intern tonic general, expectorant, laxativ, stimulent al digestiei, stimulent al imunităţii, antihelmitic, cicatrizant, emenagog, regenerant, calmant, depurativ, coleretic şi colagog.

Extern: antiinfecţios, antiseptic, cicatrizant, calmant, răcoritor.

Indicaţii:

Intern: indigestie, greaţă, afecţiuni digestive şi hepatice în general, dureri ale stomacului, congestie hepatică, adjuvant în cancerul gastric, amenoree, hemoroizi, tuberculoză, febră, dureri de cap, astmă, viermi intestinali.

Extern: eczeme, hemoroizi, riduri, afte, arsuri, înţepături de insecte, tăieturi şi alte leziuni ale pielii, iritaţii tegumentare, umflături şi congestii, gonoree.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Tonic cu aloe vera.

Calităţi: acest tonic este bun pentru pielea normală şi grasă. În plus el poate fi folosit şi pentru vindecarea arsurilor (chiar şi cele solare) şi mâncărimilor provocate de înţepăturile de insecte. Atenţie însă, sucul de aloe vera poate irita pielea sensibilă. De aceea persoanele cu pielea sensibilă este bine să dilueze gelul cu apă distilată sau apă de izvor (apa se adaugă în cantităţi egale cu gelul).

Ingrediente: gel pur de aloe vera.

Utilizare: acest tonic se poate utiliza zilnic pentru împrospătarea pielii şi curăţirea excesului de grăsime. Înmuiaţi un tampon de bumbac în gel şi tamponaţi pielea feţei şi a gâtului. Această metodă este foarte bună şi prin prisma faptului că nu necesită o preparare complicată a gelului. Acesta se poate păstra în borcane mici ţinute la frigider. Înainte de folosire agitaţi puternic borcanul.

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close