Prospect ACC 200 efervescent

Sharing

ACC 200

comprimate efervescente, 200 mg

Acetilcisteina


ACC 200
ACC 200


Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastrâ.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicala. Cu toate acestea, este necesar sâ utilizaţi ACC 200 comprimate efervescente cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

–           Păstraţi acest prospect. S-ar putea sâ fie necesar sâ-l recitiţi.

–           întrebaţi farmacistul daca aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

–           Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 14 zile.

–           Dacă vreuna din reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

în acest prospect găsiţi:

1.  Ce este ACC 200 comprimate efervescente şi pentru ce se utilizează

2.  înainte să utilizaţi ACC 200 comprimate efervescente

3.  Cum să utilizaţi ACC 200 comprimate efervescente

4.  Reacţii adverse posibile

5.  Cum se păstrează ACC 200 comprimate efervescente

6.  Informaţii suplimentare

1. CE ESTE ACC 200 comprimate efervescente Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

ACC 200 comprimate efervescente aparţine grupei: mucolitice.

ACC 200 comprimate efervescente este indicat ca şi terapie secretolitică în special în afecţiunile bronşice acute (bronşită acută), bronşieclozii, în acutizările bronhopneumoniei cronice şi în mucoviscidoză, boli ce sunt însoţite de tulburări ale secreţiei bronşice. Poate fi utilizat, de asemenea, pentru fluidificarea sputei, în vederea efectuării examenului microbiologic. La bolnavii cu tuse ineficientă, la care acetilcisteina a produs fluidificarea şi creşterea secreţiei la nivelul arborelui bronşic este necesară uneori aspiraţia, pentru a se păstra permeabilitatea acestuia.

  1. 2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI ACC 200 comprimate efervescente

Nu utilizaţi ACC 200 comprimate efervescente

–   dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la acetilcisteinâ sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui produs.

–   dacă sunteţi în timpul crizei de astm bronşic.

Aveţi grija deosebita când utilizaţi ACC 200 comprimate efervescente

ACC 200 comprimate efervescente nu trebuie administrat copiilor cu vârsta sub 6 ani datorită conţinutului ridicat în substanţă activă. La sugari, N-acetilcisteina poate fi utilizată numai în cazul unei indicaţii vitale (10 mg/kg corp) şi numai sub strictă monitorizare. Se administrează cu prudenţă în cazul pacienţilor:

–   astmatici (poate produce bronhospasm; pentru evitarea acestuia se asociază cu bronhodilatoare);

–   cu insuficienţă renală;

–   cu insuficienţă respiratorie;

–   vârstnici (peste 65 de ani);

–   cu ulcer gastro-duodenal.

Fluidificarea brutală a secreţiilor poate determina inundarea bronhiilor la bolnavii incapabili să expectoreze (impunându-se bronhoaspiraţie de urgenţă).

Prin creşterea volumului secreţiilor bronşice, acetilcisteina poate accentua reflexul de tuse.

Tuşea productivă din timpul tratamentului cu acetilcisteinâ nu trebuie inhibata.


Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alt medicament, inclusiv din cele eliberate fără prescripţie medicală.

Antibiotice

Tetraciclinele clorhidrat (cu excepţia doxiciclinei) trebuie administrate separat, la un interval de cel puţin 2 ore de la administrarea acetilcisteinei.

Rapoartele asupra inactivării antibioticelor de către acetilcisteinâ sunt bazate numai pe experimentele in yitro, în care substanţele relevante au fost combinate direct.

Totuşi, pentru siguranţă, administrarea orală a antibioticelor nu trebuie să coincidă cu administrarea acetilcisteinei şi trebuie amânată cu 2 ore.

Au fost descrise incompatibilităţi in vitro în special pentru aminoglicozide, cefalosporine, peniciline semisintetice şi tetracicline.

Nu au fost raportate incompatibilităţi pentru antibiotice cum sunt amoxicilina, cefuroxima, doxiciclina, eritromicina sau tiamfenicol.

Antitusive

Administrarea asociată de acetilcisteinâ şi antitusive poate provoca o congestie secretorie periculoasă datorită unui reflex redus al tusei.

De aceea, o astfel de terapie asociată trebuie să aibă la bază o indicaţie terapeutică precisă.

Trinitratul de glicerina

S-a raportat că vasodilataţia şi inhibarea agregării plachetare, produse de nitroglicerină pot fi intensificate la administrarea simultană de acetilcisteinâ.

Relevanţa clinică a acestor observaţii rămâne a fi elucidată.

Acum se mai citeste

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...