Prospect Advil

Sharing

PROSPECT Informaţii pentru utilizator

Advil DRAJEURI

IBUPROFEN 200 mg

în acest prospect găsiţi:

1. Ce este Advil şi pentru ce se utilizează            2. înainte să luaţi Advil

3. Cum să luaţi Advil                                               4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Advil                                     6. Informaţii suplimentare

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să luaţi Advil cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

– Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

– întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

– Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 3 zile.

– Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.            

Advil
Advil

–  CE ESTE ADVIL Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Advil aparţine grupului de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (cunoscute ca AINS) şi este folosit pentru a calma durerea şi a reduce inflamaţia şi febra. Este utilizat pentru ameliorarea durerii de intensitate redusă şi moderată, durerilor osteoarti- culare şi musculare (inclusiv tendinite, bursite, luxaţii, entorse), durerilor de spate, durerilorde cap, migrenei (tratament şi profilaxie), durerilor dentare, dismenoreei, febrei şi pentru ameliorarea simptomelor răcelii şi gripei.

–  ÎNAINTE SA LUAP ADVIL

Nu utilizaţi Advil dacă:

–  aveţi hipersensibilitate la substanţa activă, ibuprofen, sau la oricare dintre excipienţi, hipersensibilitate la acid acetilsalicilic şi la alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS);

–  suferiţi de astm bronşic, reacţii bronhospastice, rinită, urticarie sau edem angioneurotic;

–  suferiţi sau aţi suferit de ulcer gastric sau duodenal în evoluţie, boli inflamatorii gastro-intestinale, lupus eritematos diseminat, hemoragii gastro-intestinale, hemoragii cerebrovasculare sau alte hemoragii active, boli ale sângelui;

–  sunteţi imediat înainte de sau după o operaţie pe cord;

–  aveţi insuficienţă cardiacă severă;

–  aveţi insuficienţă hepatică severă sau insuficienţă renală severă;

–  sunteţi în ultimele 3 luni de sarcină.

Vă rugăm să contactaţi medicul chiar dacă aţi prezentat aceste manifestări anterior.

Aveţi grijă deosebită când luaţi Advil

A nu fi folosit împreună cu alte medicamente cu rol de calmare a durerilor cum sunt antiinflamatoarele nesteroidiene. Poate cauza o reacţie alergică puternică în special la persoanele alergice la acid acetilsalicilic, inclusiv înroşiri ale pielii, urticarie sau băşici. Poate precipita apariţia bronhospasmului la pacienţii suferind de astm bronşic sau la cei cu antecedente de astm bronşic sau afecţiuni alergice. Poate cauza sângerări stomacale. Dacă observaţi prezenţa sângelui în vărsături, materii fecale sau aveţi scaun foarte închis la culoare, opriţi tratamentul cu Advil şi adresaţi-vă imediat unui medic. Pentru controlul simptomelor se va utiliza cea mai redusă doză eficace. Nu depăşiţi doza recomandată. Se va administra cu precauţie la per­soanele în vârstă. în cazul pacienţilor care suferă de disfuncţii hepatice sau renalerSau boli ale inimii trebuie întrebat medicul înaintea administrării Advil.

Medicamente precum Advil se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau de accident vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depăşiţi doza şi durata de 3 zile recomandate pentru tratament.

Dacă aveţi probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau consideraţi că aţi putea fi în situaţie de risc din cauza acestor afecţiuni (de exemplu, dacă aveţi hipertensiune arterială, diabet zaharat valori crescute ale colesterolului sau sunteţi fumător) trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Deoarece ibuprofenul, ca şi alte inflamatoare nesteroidiene, poate determina prelungirea timpului de sângerare, el trebuie utilizat cu prudenţă la pacienţii cu probleme de coagulare a sângelui şi la pacienţii aflaţi sub terapie cu anticoagulante. în cazul apariţiei tulburărilor de vedere, administrarea de ibuprofen trebui&ÎRtreruptă^i se recomandă efectuarea unui control oftalmologie.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Ar putea exista riscul de interacţiuni între Advil şi alte medicamente.

Vă rugăm informaţi medicul dacă folosiţi următoarele medicamente:

–  anticoagulante (a se verifica timpul de protrombină în primele săptămâni de tratament; ar putea fi necesară reducerea dozei de anticoagulant);

–  ticlopidină (ibuprofenul creşte riscul hemoragie);

–  diuretice şi antihipertensive (administrarea concomitentă cu ibuprofen poate cauza edeme);

–  corticosteroizi, acid acetilsalicilic, antiinflamatoare nesteroidiene (creşte incidenţa reacţiilor adverse);

–  litiu (poate creşte concentraţia plasmatică dacă este administratîmpreunăcu ibuprofenul);

–  metotrexat (metotrexatul poate conduce la toxicitate severă şi fatală);

–  digoxină şi fenitoină (când este administrat împreună cu ibuprofenul, în cazuri particulare s-a semnalat creşterea concentraţiei plasmatice a digoxinei şi fenitoinei);

–  antiacide (pot creşte absorbţia gastro-intestinală de ibuprofen);

–  ciclosporină şi trimetoprim (ibuprofenul poate inhiba activitatea acestor medicamente).

Dacă se administrează acid acetilsalicilic pentru prevenirea infarctului de miocard sau a accidentelor cerebrale vasculare se recomandă atenţie, deoarece ibuprofenul poate reduce efectele acidului acetilsalicilic.

Sarcina şi alăptarea

în timpul sarcinii şi alăptării adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medi­cament. întrebaţi medicul înainte de a folosi Advil în timpul sarcinii. Medicamentul nu este recomandat în timpul sarcinii, în special în primele 3 luni. Este contraindicat în timpul ultimelor 3 luni de sarcină. întrebaţi medicul înainte de a folosi Advil în timpul alăptării. Se recomandă, ca o măsură de precauţie, să se evite administrarea acestuia la mamele care alăptează.

Acum se mai citeste