Prospect Advil 200 mg drajeuri- Calmeaza Durerea Articulatii

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Advil 200 mg drajeuri

IBUPROFEN 

1.  CE ESTE ADVIL Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Advil aparţine grupului de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (cunoscute ca AINS) şi este folosit pentru a calma durerea şi a reduce inflamaţia şi febra. Este utilizat pentru ameliorarea durerii de intensitate redusă şi moderată, durerilor osteoarti- culare şi musculare (inclusiv tendinite, bursite, luxaţii, entorse), durerilor de spate, durerilorde cap, migrenei (tratament şi profilaxie), durerilor dentare, dismenoreei, febrei şi pentru ameliorarea simptomelor răcelii şi gripei.

2 Înainte sa luati Advil 200mg drajeuri

Nu utilizaţi Advil dacă:

–  aveţi hipersensibilitate la substanţa activă, ibuprofen, sau la oricare dintre excipienţi, hipersensibilitate la acid acetilsalicilic şi la alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS);

–  suferiţi de astm bronşic, reacţii bronhospastice, rinită, urticarie sau edem angioneurotic;

–  suferiţi sau aţi suferit de ulcer gastric sau duodenal în evoluţie, boli inflamatorii gastro-intestinale, lupus eritematos diseminat, hemoragii gastro-intestinale, hemoragii cerebrovasculare sau alte hemoragii active, boli ale sângelui;

–  sunteţi imediat înainte de sau după o operaţie pe cord;

–  aveţi insuficienţă cardiacă severă;

–  aveţi insuficienţă hepatică severă sau insuficienţă renală severă;

–  sunteţi în ultimele 3 luni de sarcină.

Vă rugăm să contactaţi medicul chiar dacă aţi prezentat aceste manifestări anterior.

Aveţi grijă deosebită când luaţi Advil

A nu fi folosit împreună cu alte medicamente cu rol de calmare a durerilor cum sunt antiinflamatoarele nesteroidiene. Poate cauza o reacţie alergică puternică în special la persoanele alergice la acid acetilsalicilic, inclusiv înroşiri ale pielii, urticarie sau băşici. Poate precipita apariţia bronhospasmului la pacienţii suferind de astm bronşic sau la cei cu antecedente de astm bronşic sau afecţiuni alergice.

Poate cauza sângerări stomacale. Dacă observaţi prezenţa sângelui în vărsături, materii fecale sau aveţi scaun foarte închis la culoare, opriţi tratamentul cu Advil şi adresaţi-vă imediat unui medic. Pentru controlul simptomelor se va utiliza cea mai redusă doză eficace. Nu depăşiţi doza recomandată. Se va administra cu precauţie la per­soanele în vârstă. în cazul pacienţilor care suferă de disfuncţii hepatice sau renale sau boli ale inimii trebuie întrebat medicul înaintea administrării Advil.

Medicamente precum Advil se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau de accident vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depăşiţi doza şi durata de 3 zile recomandate pentru tratament.

Dacă aveţi probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau consideraţi că aţi putea fi în situaţie de risc din cauza acestor afecţiuni (de exemplu, dacă aveţi hipertensiune arterială, diabet zaharat valori crescute ale colesterolului sau sunteţi fumător) trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Deoarece ibuprofenul, ca şi alte inflamatoare nesteroidiene, poate determina prelungirea timpului de sângerare, el trebuie utilizat cu prudenţă la pacienţii cu probleme de coagulare a sângelui şi la pacienţii aflaţi sub terapie cu anticoagulante. în cazul apariţiei tulburărilor de vedere, administrarea de ibuprofen trebui&ÎRtreruptă^i se recomandă efectuarea unui control oftalmologie.

Utilizarea altor medicamente cu Advil 200mg drajeuri

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Ar putea exista riscul de interacţiuni între Advil şi alte medicamente.Vă rugăm informaţi medicul dacă folosiţi următoarele medicamente:

–  anticoagulante (a se verifica timpul de protrombină în primele săptămâni de tratament; ar putea fi necesară reducerea dozei de anticoagulant);

–  ticlopidină (ibuprofenul creşte riscul hemoragie);

–  diuretice şi antihipertensive (administrarea concomitentă cu ibuprofen poate cauza edeme);

–  corticosteroizi, acid acetilsalicilic, antiinflamatoare nesteroidiene (creşte incidenţa reacţiilor adverse);

–  litiu (poate creşte concentraţia plasmatică dacă este administratîmpreunăcu ibuprofenul);

–  metotrexat (metotrexatul poate conduce la toxicitate severă şi fatală);

–  digoxină şi fenitoină (când este administrat împreună cu ibuprofenul, în cazuri particulare s-a semnalat creşterea concentraţiei plasmatice a digoxinei şi fenitoinei);

–  antiacide (pot creşte absorbţia gastro-intestinală de ibuprofen);

–  ciclosporină şi trimetoprim (ibuprofenul poate inhiba activitatea acestor medicamente).

Dacă se administrează acid acetilsalicilic pentru prevenirea infarctului de miocard sau a accidentelor cerebrale vasculare se recomandă atenţie, deoarece ibuprofenul poate reduce efectele acidului acetilsalicilic.

Folosirea Advil 200mg drajeuri in sarcina şi alăptare

 • în timpul sarcinii şi alăptării adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medi­cament. întrebaţi medicul înainte de a folosi Advil în timpul sarcinii.
 • Medicamentul nu este recomandat în timpul sarcinii, în special în primele 3 luni. Este contraindicat în timpul ultimelor 3 luni de sarcină. întrebaţi medicul înainte de a folosi Advil în timpul alăptării. Se recomandă, ca o măsură de precauţie, să se evite administrarea acestuia la mamele care alăptează.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Datorită reacţiilor adverse pe care le poate produce la nivelul sistemului nervos central (de exemplu tulburări de vedere, vertij, dureri de cap), ibuprofenul poate influenţa capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Advil

Advil conţine zahăr. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Deasemenea, conţine p-hidroxibenzoat de metil (E218) şi p-hidroxibenzoat de propil (E216) care pot provoca reacţii alergice (posibil întârziate).

Advil

3. Cum sa luaţi Advil 200mg drajeuri

Adulţi, vârstnici şi copii peste 12 ani: un drajeu la fiecare 4-6 ore, după cum este nevoie.

Nu se vor administra mai mult de 6 drajeuri (1200 mg) în 24 de ore.

Drajeurile vor fi înghiţite în întregime, cu apă, înainte sau după mese.

Nu se vor administra la copii sub 12 ani.

Dacă simptomele persistă adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Advil

 • încetaţi administrarea şi contactaţi medicul.
 • 0 doză mai mare decât cea recomandată poate cauza ameţeală, dureri abdominale, greaţă, vărsături, somnolenţă, dureri de cap, tulburări în funcţionarea rinichilor sau a ficatului, pierderea conştientei, convulsii, atacuri de inimă, dificultăţi în respiraţie şi scăderea tensiunii arteriale. Informaţi medicul dacă apare oricare dintre aceste reacţii adverse.

4.  Reacţii adverse posibile ale Advil  200mg drajeuri

Ca toate medicamentele, Advil poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse posibile:  

 1. dureri abdominale, greaţă, vărsături, constipaţie, diaree, ulcer gastric sau duodenal, sângerări ale tractului digestiv, inflamaţii sau ulceraţii ale gurii, gastrită, colită;
 2. erupţii alergice pe piele, mâncărime, urticarie, edeme;
 3. pot apărea uşor contuzii, sângerări în urma contuziilor, foarte rar anemie;
 4. rar sânge în urină, tulburări în funcţionarea rinichilor sau a ficatului;
 5. hipersensibilitate şi reacţii anafilactice, dispnee la pacienţii care suferă de astm bronşic sau alergii;
 6. foarte rar dureri de cap, tulburări ale vederii şi auzului, ameţeli, stări de nervozitate;
 7. insuficienţă cardiacă, creşterea tensiunii arteriale.

Medicamente precum Advil se j)ot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral. In cazul apariţiei reacţiilor adverse, administrarea medicamentului trebuie întreruptă imediat şi aplicat tratamentul corespunzător. Dacă vreuna dintre re a cţlfTiTad verse de vlne^g ra vFs au ^âc ă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Advil

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Advil după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP.). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Informaţii suplimentare despe Advil

Ce conţine Advil

Substanţa activă este ibuprofen 200 mg.

Celelalte componente sunt

 • In nucleu: amidon de porumb, amidon pregelatinizat, croscarmeloză sodică, amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal, laurisulfat de sodiu, acid stearic.
 • în stratul de drajefiere: sucroză, celuloză microcristalină, shellac, monogliceride acetilate, povidonă, dioxid de titan (E171), oxid roşu de fer (E172), benzoat de sodiu, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil, oxid negru de fer (E172), ceară Carnauba.

Cum arată Advil şi conţinutul ambalajului

Drajeuri de formă rotundă, de culoare roz-maronie, cu textură netedă, cu suprafaţă lucioasă, având imprimat cu negru “Advil” pe una din feţe.

Ambalaje:

Cutie cu un blister din Al/PVC a 10 drajeuri

Cutie cu 2 blistere din Al/PVC a 10 drajeuriCutie cu 3 blistere din Al/PVC a 10 drajeuri

Cutie cu 5 blistere din Al/PVC a 10 drajeuri

Cutie cu 10 blistere din Al/PVC a 10 drajeuri

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţa

Wyeth Whitehall Export GmbH Consumer Healthcare, Storchengasse 1, A-1150 Viena, Austria

Producător

Wyeth Lederle S.p.A, Via Nettunense 90,04011 Aprilia, Italia

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să luaţi Advil cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

– Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

– întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

– Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 3 zile.

– Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.    

Acest prospect Advil drajeuri a fost aprobat în:

Ianuarie 2008Medicamentul ADVIL 200mg conține substanța ibuprofen și clasificarea dată de codul ATC (Anatomic Terapeutic Chimic) M01AE01 este Sistemul musculo-scheletic | Produse antiinflamatoare și antireumatice, non-steroidiene | Derivați de acid propionic.

Date generale despre Advil 200mg 

Substanța: ibuprofen

Data ultimei liste de medicamente: 01-10-2020

Codul comercial: W66942002

Concentrație: 200mg

Forma farmaceutică: DRAJEURI

Cantitate: 10

Prezentare produs: cutie x1 blist al/pvc x10 draj

Tip produs: generic

Restricții eliberare rețetă: OTC – Over the Counter = medicament care nu necesită o prescripție medicală.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close