Prospect Nurofen 200mg

Sharing

Prospect pentru utilizator.

Nurofen  Prospect

 200 mg, drajeuri

Ibuprofen

 Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect Nurofen, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să luaţi Nurofen 200 mg cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

– Păstraţi acest prospect nurofen. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

– întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

– Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 3 zile.

– Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

nurofen prospect
nurofen prospect

În acest prospect Nurofen găsiţi

1. Ce este Nurofen 200 mg şi pentru ce se utilizează

2. înainte să utilizaţi Nurofen 200 mg

3. Cum să utilizaţi Nurofen 200 mg

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Nurofen 200 mg

6. Informaţii suplimentare

 

1.CE ESTE NUROFEN 200 mg ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ , cititi mai departe acest prospect

Nurofen 200 mp conţine ibuprofen care aparţine unui grup de medicamente cunoscut sub numele de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). AINS acţionează prin schimbarea răspunsului organismului la durereinflamaţie şi febră. Nurofen 200 mg este indicat în tratamentul migrenei, durerilor de cap, de spate, dentare, nevralgiilor durerilor menstruale, reumatice şi musculare, reducerea febrei şi simptomelor din răceală şi gripă.

 

2.ÎNAINTE SA UTILIZAŢI NUROFEN 200 mg

 Nu luaţi Nurofen 200 mg dacă:

  • • aveţi sau aţi avut alergie la ibuprofen, acid acetilsalicilic, alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau la oricare dintre excipienţii produsului;
  • • aveţi sau aţi avut ulcer gastro – duodenal;
  • • aţi avut bronhospasm, rinită, urticarie asociate administrării acidului acetilsalicilic sau altor antiinflamatoare nesteroidiene;
  • • aveţi insuficienţă renală severă, insuficienţă hepatică severă sau insuficienţă cardiacă severă;
  • • sunteţi în ultimele 3 luni de sarcină.

 Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Nurofen 200 mg dacă:

  • • aveţi insuficienţă renală sau hepatică uşoară-moderată;
  • • aveţi astm bronşic;
  • • aveţi sau aţi avut boli alergice;
  • • aţi avut boli digestive (hernie hiatală, hemoragii digestive etc.); • aveţi lupus eritematos sistemic sau alte colagenoze;
  • • sunteţi în primele 5 luni de sarcină sau alăptaţi.

 în timpul tratamentului cu ibuprofen pot să apară ulcere sau hemoragii digestive. Riscul este mai mare la pacienţii vârstnici, debilitaţi, cu greutate corporală mică sau la pacienţii aflaţi sub tratament cu anticoagulante orale sau antiagregante plachetare. în cazul apariţiei ulcerului sau a hemoragiilor digestive întrerupeţi imediat tratamentul şi anunţaţi-l pe medicul dumneavoastră.

La pacienţii cu antecedente de hipertensiune arterială şilsau insuficienţă cardiacă congestivă uşoară până la moderată este necesară precauţie (discuţii cu medicul sau cu farmacistul) înainte de începerea tratamentului, deoarece raportările au arătat «ă4fatamentutcu AINS se asociază cu retenţie lichidiană şi edem. Nu utilizaţi Nurofen o perioadă mai lungă fără recomandarea medicului.

Medicamente precum Nurofen 200 mg se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord (infarct miocardic ). Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depăşiţi doza şi durata de 3 zile recomandate pentru tratament.

 

Dacă aveţi probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau consideraţi că aţi putea fi în situaţie de risc din cauza acestor afecţiuni (de exemplu, dacă aveţi hipertensiune arterială, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteţi fumător) trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

 

Ce trebuie să evitaţi când luaţi acest medicament? Cititi acest prospect Nurofen mai departe.

Unele medicamente care sunt anticoagulante (acţionează împotriva coagulării sângelui) (de exemplu acid acetilsalicilictaspirină, warfarină, ticloplidină), unele medicamente care acţionează împotriva tensiunii arteriale crescute (inhibitori de enzimă de conversie a angiotensinei de exemplu captopril, medicamentele Wocante ale beta receptorilor, antagoniştii de angiotensină II) şi chiar alte medicamente pot afecta sau pot fi afectate de tratamentul cu ibuprofen. Prin urmare cereţi sfatul medicului înainte de a utiliza ibuprofen împreună cu alte medicamente. Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Ibuprofenul nu trebuie utilizat în acelaşi timp cu acidul acetilsalicilic sau alte AINS, antihipertensive, anticoagulante, litiu, metotrexat, zidovudină.                   

 Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament, în primele 5 luni de sarcină utilizaţi Nurofen 200 mg numai la recomandarea medicului dumneavoastră şi numai sub supravegherea acestuia.

în ultimele 3 luni de sarcină administrarea Nurofen 200 mg este contraindicată. Nu utilizaţi Nurofen 200 mg dacă alăptaţi.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

în timpul tratamentului cu Nurofen 200 mg puteţi prezenta ameţeli şi tulburări de vedere, care vă pot afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Nurofen 200 mg

Deoarece conţine zahăr, dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

 

Acum se mai citeste