Prospect Nurofen 200mg drajeuri – Durere Febra

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Nurofen  200 mg, drajeuri

Ibuprofen

 Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect Nurofen, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să luaţi Nurofen 200 mg cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

– Păstraţi acest prospect nurofen. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

– întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

– Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 3 zile.

– Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

nurofen prospectnurofen prospect

În acest prospect Nurofen găsiţi

1. Ce este Nurofen 200 mg şi pentru ce se utilizează

2. înainte să utilizaţi Nurofen 200 mg

3. Cum să utilizaţi Nurofen 200 mg

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Nurofen 200 mg

6. Informaţii suplimentare

 

1.CE ESTE NUROFEN 200 mg ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ , cititi mai departe acest prospectNurofen 200 mp conţine ibuprofen care aparţine unui grup de medicamente cunoscut sub numele de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). AINS acţionează prin schimbarea răspunsului organismului la durereinflamaţie şi febră. Nurofen 200 mg este indicat în tratamentul migrenei, durerilor de cap, de spate, dentare, nevralgiilor durerilor menstruale, reumatice şi musculare, reducerea febrei şi simptomelor din răceală şi gripă.

 

2.ÎNAINTE SA UTILIZAŢI NUROFEN 200 mg

 Nu luaţi Nurofen 200 mg dacă:

 • • aveţi sau aţi avut alergie la ibuprofen, acid acetilsalicilic, alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau la oricare dintre excipienţii produsului;
 • • aveţi sau aţi avut ulcer gastro – duodenal;
 • • aţi avut bronhospasm, rinită, urticarie asociate administrării acidului acetilsalicilic sau altor antiinflamatoare nesteroidiene;
 • • aveţi insuficienţă renală severă, insuficienţă hepatică severă sau insuficienţă cardiacă severă;
 • • sunteţi în ultimele 3 luni de sarcină.

 Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Nurofen 200 mg dacă:

 • • aveţi insuficienţă renală sau hepatică uşoară-moderată;
 • • aveţi astm bronşic;
 • • aveţi sau aţi avut boli alergice;
 • • aţi avut boli digestive (hernie hiatală, hemoragii digestive etc.); • aveţi lupus eritematos sistemic sau alte colagenoze;
 • • sunteţi în primele 5 luni de sarcină sau alăptaţi.

 în timpul tratamentului cu ibuprofen pot să apară ulcere sau hemoragii digestive. Riscul este mai mare la pacienţii vârstnici, debilitaţi, cu greutate corporală mică sau la pacienţii aflaţi sub tratament cu anticoagulante orale sau antiagregante plachetare. în cazul apariţiei ulcerului sau a hemoragiilor digestive întrerupeţi imediat tratamentul şi anunţaţi-l pe medicul dumneavoastră.

La pacienţii cu antecedente de hipertensiune arterială şilsau insuficienţă cardiacă congestivă uşoară până la moderată este necesară precauţie (discuţii cu medicul sau cu farmacistul) înainte de începerea tratamentului, deoarece raportările au arătat «ă4fatamentutcu AINS se asociază cu retenţie lichidiană şi edem. Nu utilizaţi Nurofen o perioadă mai lungă fără recomandarea medicului.

Medicamente precum Nurofen 200 mg se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord (infarct miocardic ). Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depăşiţi doza şi durata de 3 zile recomandate pentru tratament.

Dacă aveţi probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau consideraţi că aţi putea fi în situaţie de risc din cauza acestor afecţiuni (de exemplu, dacă aveţi hipertensiune arterială, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteţi fumător) trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Ce trebuie să evitaţi când luaţi acest medicament? Cititi acest prospect Nurofen mai departe.

Unele medicamente care sunt anticoagulante (acţionează împotriva coagulării sângelui) (de exemplu acid acetilsalicilictaspirină, warfarină, ticloplidină), unele medicamente care acţionează împotriva tensiunii arteriale crescute (inhibitori de enzimă de conversie a angiotensinei de exemplu captopril, medicamentele Wocante ale beta receptorilor, antagoniştii de angiotensină II) şi chiar alte medicamente pot afecta sau pot fi afectate de tratamentul cu ibuprofen. Prin urmare cereţi sfatul medicului înainte de a utiliza ibuprofen împreună cu alte medicamente. Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Ibuprofenul nu trebuie utilizat în acelaşi timp cu acidul acetilsalicilic sau alte AINS, antihipertensive, anticoagulante, litiu, metotrexat, zidovudină.                   

 Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament, în primele 5 luni de sarcină utilizaţi Nurofen 200 mg numai la recomandarea medicului dumneavoastră şi numai sub supravegherea acestuia.

în ultimele 3 luni de sarcină administrarea Nurofen 200 mg este contraindicată. Nu utilizaţi Nurofen 200 mg dacă alăptaţi.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

în timpul tratamentului cu Nurofen 200 mg puteţi prezenta ameţeli şi tulburări de vedere, care vă pot afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Nurofen 200 mg

Deoarece conţine zahăr, dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

 

3. CUM SĂ LUAŢI NUROFEN 200 mg

Luaţi întotdeauna Nurofen 200 mg exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Medicamentul este rezervat adulţilor şLcopiilor peste 12 ani.

 Adulţi şi copii peste 12 ani: doza iniţială recomandată este de 2 drajeuri Nurofen 200 mg (400 mg ibuprofen); dacă este necesar, se mai pot administra 1 – 2 drajeuri Nurofen 200 mg (200 – 400 mg ibuprofen) la intervale de 4 – 6 ore. Nu trebuie să depăşiţi doza de 6 drajeuri Nurofen 200 mg (1200 mg ibuprofen) pe zi.

Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor.

Medicamentul se administrează pe cale orală, cu un pahar cu apă. Dacă simptomele persistă sau se agravează adresaţi-vă medicului. Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Nurofen 200 mg

Dacă aţi luat mai multe doze Nurofen 200 mg decât trebuie, contactaţi imediat medicul dumneavoastră sau adresaţi-vă celui mai apropiat spital.

Dacă uitaţi să luaţi Nurofen 200 mg

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Nurofen 200 mg

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE aflati citind acest prospect Nurofen mai departe.Ca toate medicamentele, Nurofen 200 mg poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Totuşi, pot să apară următoarele reacţii adverse: durere sau disconfort gastric, greaţă, ulcer gastric, scaun colorat în negru, erupţii cutanate, mâncărime, înrăutăţirea astmului bronşic, respiraţie şuierătoare inexplicabilă sau dificultăţi în respiraţie, tulburări hepatice şi renale, dureri de cap, somnolenţă, ameţeli şi tulburări ale auzului, şi, rareori, erupţii cutanate, mâncărimi ale pielii, descuamarea pielii, umflarea feţei.

Medicamente precum Nurofen 200 mg se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord («infarct miocardic») sau a accidentului vascular cerebral.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 5. CUM SE PĂSTREAZĂ NUROFEN 200 mg

Nu utilizaţi Nurofen 200 mg după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Nurofen 200 mg

 Substanţa activă este ibuprofen 200 mg. Celelalte componente sunt:

 • nudeu: croscarmeloză sodică, acid stearic, citrat de sodiu, laurilsulfat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru.
 • strat de drajefiere: carmeloză sodică, talc, gumă arabică dispersată uscată, zahăr, dioxid de titan (E171), macrogol 6000, cerneală de inscripţionare Opacode S-1-27794 Black (Shellac; oxid de fer negru (E172); propileglicol).

Cum arată Nurofen 200 mg şi conţinutul ambalajului

Cutie cu un blister cu 6 drajeuri.

Cutie cu un blister cu 12 drajeuri.

Cutie cu 2 blistere a câte 12 drajeuri.

Cutie cu 4 blistere a câte 12 drajeuri.Cutie din material plastic, închisă cu capac flip-top, cu un blister cu 12 drajeuri. Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul Producător

RECKITT BENCKJSER HEALTHCARE INTERNATIONAL LIMITED

Thane Road, Nottingham

Nottinghamshire, NG 90 2DB, Marea Britanie

Deţinătorul Autorizaţiei de punere de piaţă

RECKITT BENCKISER HEALTHCARE INTERNATIONAL UMITED

103-105 Bath Road, Slough, Berkshire SL1 3UH, Marea Britanie

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţii locali ai deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă.

Acest prospect Nurofen a fost aprobat în Februarie, 2009

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close