Prospect Beclomethasone Dipropionate – Astm Respiratie Grea

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Beclomethasone Diprop 40 Mcg/Actuation HFA Breath Activated Aerosol

 

utilizări
Beclometazona este utilizată pentru prevenirea și controlul simptomelor respirație șuierătoare și a respirației cauzate de astm. Acest medicament aparține unei clase de medicamente cunoscute sub numele de corticosteroizi. Acționează reducând umflarea căilor respiratorii din plămâni pentru a ușura respirația.

Acest medicament trebuie utilizat în mod regulat pentru a preveni problemele de respirație (atacuri de respirație șuierătoare / dificultăți de respirație). Nu funcționează imediat și nu trebuie utilizat pentru a calma un atac de astm. Dacă are loc un atac, utilizați inhalatorul de ajutor rapid, așa cum vi s-a prescris.

Cum se utilizează Beclomethasone Diprop 40 Mcg / Actuation HFA Respirație activată Aerosol
Citiți prospectul cu informații despre pacient și instrucțiunile de utilizare oferite de farmacistul dvs. înainte de a începe să utilizați acest medicament și de fiecare dată când primiți o reumplere. Dacă aveți întrebări, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau terapeutului respirator.

Inhalați acest medicament pe cale orală, conform indicațiilor medicului, de obicei de 2 ori pe zi. Doza se bazează pe starea dumneavoastră medicală și răspunsul la tratament.

Nu folosiți un dispozitiv de distanțare cu acest medicament. Nu trebuie să amestecați sau să agitați acest inhalator înainte de utilizare. Dacă doza prescrisă este de 2 pufuri, așteptați cel puțin un minut între ele. Dacă utilizați alți inhalatori în același timp, așteptați cel puțin 1 minut între utilizarea fiecărui medicament și utilizați ultimul medicament (corticosteroizii).

Pentru a preveni apariția gurii uscate, răgușeală și infecții cu drojdie orală, gargară și clătește gura cu apă după fiecare utilizare. Nu înghițiți apa de clătire.

Urmăriți numărul de inhalări utilizate. Aruncați recipientul după ce utilizați numărul de inhalări pe pachet, chiar dacă simțiți că a mai rămas medicamente în recipient. Urmați instrucțiunile pentru curățarea inhalatorului. Nu spălați inhalatorul și nu puneți nici o parte din acesta în apă.

Utilizați acest medicament în mod regulat pentru a obține cele mai multe avantaje de la acesta. Pentru a vă ajuta să vă amintiți, utilizați-l la aceeași oră în fiecare zi. Acest medicament funcționează cel mai bine dacă este utilizat în momente distanțate uniform. Nu creșteți doza și nu utilizați acest medicament mai des sau mai mult decât este prescris. Starea ta nu se va îmbunătăți mai repede și riscul de reacții adverse va crește.Nu încetați să utilizați acest medicament fără să vă consultați medicul. Unele afecțiuni se pot agrava atunci când medicamentul este oprit brusc. Este posibil ca doza dvs. să fie redusă treptat.

Aflați care dintre inhalatoarele dvs. ar trebui să folosiți în fiecare zi (medicamente de control) și pe care ar trebui să le utilizați dacă respirația se agravează brusc (medicamente de calmare rapidă). Întrebați-vă medicul din timp ce ar trebui să faceți dacă aveți tuse nouă sau înrăutățită sau de respirație, respirație șuierătoare, spută crescută, agravarea citirilor de debitmetru, trezirea noaptea cu dificultăți de respirație, dacă utilizați inhalatorul pentru ușurare rapidă mai mult deseori (mai mult de 2 zile pe săptămână) sau dacă inhalatorul tău de ajutor rapid nu pare să funcționeze bine. Aflați când puteți trata problemele de respirație bruscă de unul singur și când trebuie să primiți imediat ajutor medical.

Dacă luați în mod regulat un corticosteroid diferit pe cale orală (cum ar fi prednisonul), nu ar trebui să încetați să îl luați decât dacă vă recomandă medicul dumneavoastră. Unele afecțiuni (cum ar fi astmul, alergiile) pot deveni mai grave atunci când medicamentul este oprit brusc. Dacă încetați să luați medicamentul brusc, puteți avea, de asemenea, simptome de sevraj (cum ar fi slăbiciune, scădere în greutate, greață, dureri musculare, dureri de cap, oboseală, amețeli). Pentru a preveni retragerea, medicul dumneavoastră poate scădea lent doza de medicamente vechi după ce începeți să utilizați beclometazonă. Spuneți imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveți retragere. Consultați și secțiunea Precauții.

Este posibil să începeți să simțiți că acest medicament funcționează în 24 de ore, dar este posibil să dureze câteva săptămâni sau mai mult pentru a obține beneficiul complet. Spuneți medicului dumneavoastră dacă nu vă îmbunătățiți sau dacă vă înrăutățiți.

Efecte secundare
Consultați și secțiunea Precauții.

Gâtul uscat / iritat, răgușeală sau tuse poate apărea pe măsură ce corpul se adaptează la medicamente. De asemenea, poate apărea un gust rău în gură sau schimbări de voce. Dacă oricare dintre aceste efecte durează sau se agravează, spuneți imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Nu uitați că medicul dumneavoastră a prescris acest medicament, deoarece el sau ea a apreciat că beneficiul pentru dvs. este mai mare decât riscul de reacții adverse. Multe persoane care utilizează acest medicament nu au reacții adverse grave.

Spuneți imediat medicului dumneavoastră dacă aveți reacții adverse grave, inclusiv: pete albe în gură sau pe limbă, față pufoasă, creștere neobișnuită a părului, vindecare lentă a rănilor, dureri osoase, modificări mentale / de dispoziție (cum ar fi depresia, modificările de dispoziție) , agitație), vânătăi / sângerare ușoară, setea / urinarea crescută, probleme de vedere, semne de infecție (cum ar fi dureri în gât care nu dispar, febră, frisoane).

Rar, acest medicament poate provoca respirație bruscă severă / probleme de respirație imediat după ce îl utilizați. Dacă se întâmplă acest lucru, utilizați inhalatorul rapid și beneficiați imediat de asistență medicală.

O reacție alergică foarte gravă la acest medicament este rară. Cu toate acestea, apelați imediat la asistență medicală dacă observați simptome ale unei reacții alergice grave, inclusiv: erupții cutanate, mâncărimi / umflături (în special a feței / limbii / gâtului), amețeli severe, probleme cu respirația.

Aceasta nu este o listă completă a efectelor secundare posibile. Dacă observați alte efecte care nu sunt enumerate mai sus, contactați medicul sau farmacistul.

Precauții
Înainte de a utiliza beclometazona, spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă sunteți alergic la aceasta; sau dacă aveți alte alergii. Acest produs poate conține ingrediente inactive, care pot provoca reacții alergice sau alte probleme. Discutați cu farmacistul pentru mai multe detalii.

Înainte de a utiliza acest medicament, spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dumneavoastră istoricul medical, în special despre: probleme cu ochii (cum ar fi cataracta, glaucom), pierderea osoasă (osteoporoză), infecții curente / trecute (cum ar fi tuberculoza, herpes).

Dacă ați trecut de la un corticosteroid luat pe cale orală (cum ar fi comprimatele de prednison) la acest inhalator în ultimele 12 luni sau dacă ați utilizat acest produs în doze mai mari decât de obicei de mult timp, poate fi mai dificil pentru ca corpul tău să răspundă la stresul fizic. Înainte de a face o intervenție chirurgicală sau de urgență sau dacă aveți o boală / vătămare gravă, spuneți medicului dumneavoastră sau medicului stomatolog că utilizați acest medicament sau ați folosit un corticosteroid luat pe cale orală în ultimele 12 luni. Spuneți imediat medicului dumneavoastră dacă aveți oboseală neobișnuită / extremă sau pierdere în greutate Purtați un card de avertizare sau o brățară de identitate medicală care spune că utilizați (sau ați folosit) medicamente pentru corticosteroizi.

Acest medicament poate masca semne de infecție. Vă poate face mai probabil să aveți infecții sau poate agrava orice infecție curentă. Evitați contactul cu persoanele care au infecții care se pot răspândi și altora (cum ar fi varicela, rujeola, gripa). Consultați medicul dumneavoastră dacă ați fost expus la o infecție sau pentru mai multe detalii.

Înainte de a face o intervenție chirurgicală, informați medicul dumneavoastră sau medicul stomatolog despre toate produsele pe care le utilizați (inclusiv medicamentele pe bază de rețetă, medicamentele fără prescripție medicală și produsele pe bază de plante).

Acest medicament poate încetini temporar creșterea copilului dacă este utilizat pentru o perioadă lungă de timp. Totuși, astmul slab controlat poate încetini creșterea. Consultați regulat medicul pentru a putea fi verificată înălțimea copilului.

În timpul sarcinii, acest medicament trebuie utilizat numai atunci când este clar necesar. Discutați despre riscuri și beneficii cu medicul dumneavoastră.

Nu se știe dacă acest medicament trece în laptele matern. Consultați medicul înainte de alăptare.interacţiuni
Interacțiunile medicamentoase pot schimba modul de funcționare a medicamentelor dvs. sau vă pot crește riscul de reacții adverse grave. Acest document nu conține toate interacțiunile medicamentoase posibile. Păstrați o listă cu toate produsele pe care le utilizați (inclusiv medicamentele pe bază de rețetă / fără prescripție medicală și produsele pe bază de plante) și împărtășiți-l medicului și farmacistului. Nu începeți, opriți sau nu modificați doza de medicamente fără aprobarea medicului.

Unele produse care pot interacționa cu acest medicament sunt: aldesleukin, mifepristone.

Acest produs poate interfera cu anumite teste de laborator (cum ar fi testele de piele) care pot provoca rezultate false. Asigurați-vă că personalul laboratorului și toți medicii dvs. știu că utilizați acest medicament.

Supradozaj
Dacă cineva a supradozat și are simptome grave, cum ar fi trecerea sau probleme cu respirația, sunați la 911. În caz contrar, apelați imediat un centru de control al otrăvurilor. Locuitorii americani pot apela la centrul local de control al otravilor la 1-800-222-1222. Locuitorii din Canada pot apela la un centru provincial de control al otrăvurilor.

notițe
Nu împărtășiți acest medicament cu alții.

Testele de laborator și / sau medicale (cum ar fi nivelul de cortizol, funcția pulmonară, examenele oculare, testele de densitate osoasă) trebuie făcute în timp ce utilizați acest medicament. Păstrați toate programările medicale și de laborator.

Evitați substanțele care pot agrava problemele de respirație prin provocarea iritației sau reacțiilor alergice, cum ar fi fumul, polenul, scobitoarea animalelor, praful și mucegaiul.

La adulți, acest medicament poate crește riscul de pierdere osoasă (osteoporoză), dacă este utilizat pentru o lungă perioadă de timp. Discutați cu medicul dumneavoastră despre riscurile dvs. și despre tratamentele disponibile pentru osteoporoză. Modificările de stil de viață care ajută la promovarea oaselor sănătoase includ efectuarea de exerciții fizice, încetarea fumatului, limitarea alcoolului și consumul de mese bine echilibrate, care conțin calciu și vitamina D. adecvate. De asemenea, trebuie să luați suplimente de calciu și vitamina D. Consultați medicul pentru sfaturi specifice. Pentru a preveni osteoporoza mai târziu în viață, încurajați copiii să facă exerciții fizice și să mănânce o dietă sănătoasă (inclusiv calciu).Învață să folosești un contor de vârf, să-l folosești zilnic și să raportezi prompt probleme de respirație înrăutățite (cum ar fi citirile din gama galbenă / roșie, utilizarea crescută a inhalatoarelor cu calmare rapidă).

Deoarece virusul gripal poate agrava problemele de respirație, întrebați medicul sau farmacistul dacă ar trebui să vă prezentați o gripă în fiecare an.

Doză ratată
Dacă vă lipsește o doză, folosiți-o imediat ce vă amintiți. Dacă este aproape de următoarea doză, săriți doza pierdută. Utilizați următoarea doză la ora obișnuită. Nu dublați doza pentru a capta.

Depozitare
Depozitați la temperatura camerei departe de căldură și umiditate. Nu depozitați în baie. Nu folosiți și nu depozitați aproape de căldură ridicată (mai mult de 120 grade F / 49 grade C) sau deschideți flacără. Deoarece canistrele sunt sub presiune, nu perforați și nu ardeți. Păstrați toate medicamentele departe de copii și animale de companie.

Nu aruncați medicamentele pe toaletă și nu turnați-le într-o scurgere decât dacă vi se recomandă acest lucru. Aruncați corect acest produs atunci când este expirat sau nu mai este necesar. Consultați farmacistul sau compania locală de eliminare a deșeurilor. Informație revizuită ultima dată în decembrie 2019. Copyright (c) 2019 First Databank, Inc.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close