Prospect Colostrum plus probiotics

Dă Share să știe și altii!!
Shares

COLOSTRUM plus PROBIOTICS

50 gr pudra (gust de portocale/ananas)

Compozitie unica si inovatoare pentru echilibrarea imunitatii si imbunatatirea functiilor sistemului digestiv

Avantaje:

  • singura formula pentru copii care asociaza colostru cu probiotice
  • sursa importanta de imunoglobuline
  • gust natural de portocale/ananas, indragit de copii
  • ajunge pana la 50 de zile de administrare

 

Colostrul, considerat un „miracol al naturii”, este laptele matern din primele 48 de ore dupa nastere.
Colostrul contine ingrediente bioactive care ii confera proprietati exceptionale: imunoglobulinele IgA, IgD, IgE, IgG si IgM, lactoferina, factori de crestere, angiogenin, PRP (polipeptida bogata in proteine), lactalbumine, vitaminele A si E, sulf organic, citokine, acid orotic, oligozaharide si glicoconjugate, lizozomi, glicoproteine.

Colostrum cu Probiotice



Colostrum cu Probiotice

Probioticele („pentru viata”) sunt microorganisme vii nepatogene, cu efecte benefice asupra sanatatii; actioneaza in cavitatea bucala, tubul digestiv, caile respiratorii si in sistemul uro-genital.
FOS sunt prebiotice – fibre solubile care sustin actiunea probioticelor si actioneaza inclusiv la nivelul intestinului gros.

  • protectia antiinfectioasa prin actiune puternica antivirala, antibacteriana, antimicotica, antiparazitara; ajuta la reducerea simptomelor si la prevenirea reaparitiei acestora*
  • functionarea normala a sistemului imunitar
  • dezvoltarea si protejarea florei intestinale benefice care are rol important in refacerea mucoasei intestinale, reducerea balonarilor, indigestiilor, flatulentei, constipatiei, colicilor, sinteza proteinelor, a vitaminelor din complexul B, a zincului, calciului, manganului si a fosforului, reglarea echilibrului acido-bazic*
  • reducerea efectelor negative ale consumului de antibiotice si de corticosteroizi
  • dezvoltarea optima a sistemelor cardiovascular, nervos central, muscular, osteoarticular si a vederii
  • cicatrizarea ranilor si a arsurilor
  • reglarea nivelului glicemiei (important pentru copiii ale caror mame au dezvoltat diabet in timpul sarcinii)
  • reducerea simptomatologiei in reactiile alergice

Studii observationale efectuate in 2010-2011 in cadrul Spitalului clinic de Urgenta pentru copii „Grigore Alexandrescu”, Bucuresti, Romania:
*Efectele produsului Colostrum plus Probiotics in tratamentul complementar al infectiilor tractului respirator: deficite imune (hipogamaglobulinemie, deficit selectiv de IgA), stari toxicoseptice, astm bronsic, infectii respiratorii recidivante
*Efectele produsului Colostrum plus Probiotics in tratamentul complementar al infectiilor tractului urinar
*Efectele produsului Colostrum plus Probiotics ca adjuvant al tratamentului alopat afectiunilor gastrointestinale: sindrom de malabsorbtie, candidoza intestinala, reflux gastro esofagian, dismicrobism intestinal, sindrom de insuficienta de eliminare si colon iritabil

Continut pentru ½ lingurita (2g):



Colostru (sursa bovina)(18% IgG)    …………..     1400 mg

Orez    (extract solubil)                       ……………      200 mg

FOS (Fructo-oligozaharide, prebiotice)   …….      200 mg

Amestec de probiotice:    …………………………    4 miliarde

Lactobacillus acidophilus

Bifidobacterium breve

Bifidobacterium longum

Mod de administrare:

Copii 6-12 luni: cate 1/4 lingurita/zi
Copii 1-4 ani: cate 1/2 lingurita/zi
Copii 5-12 ani: cate 1 lingurita/zi sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
A se administra cu apa, suc natural sau mancare.
A se pastra la frigider dupa desigilare.

Vezi de pretul si disponibilitatea probioticelor la Pro-Biotic

Ce sunt probioticele?

Microorganisme vii, care , cand sunt administrate in cantitati adecvate, confera un beneficiu sanatatii organismului gazda.
Care este rolul lor: bacterii bune pentru sanatatea tubului digestiv, crearea starii de bine, si care stimuleaza imunitatea organismului uman
Probiotice = pro bios = pentru viata
Exemple foto de probiotice:





BB-12® Bifidobacterium
LA-5® Lactobacillus acidophilus

Cele mai importante beneficii documentate ale probioticelor

  1. starea de bine a tubului digestiv
  2. prevenirea scaunelor diareice
  3. imunitate
  4. sanatatea aparatului urogenital la femei
  5. ulcere
  6. ameliorarea starii de sanatate in urma unei operatii chirurgicale

Identificarea probioticelor ‘ideale’
Probioticele actioneaza astfel:

  1. exclud sau reduc aderenta patogenilor
  2. raman active metabolic
  3. produc compusi antagonici
  4. rezista substantelor antimicrobiene
  5. au abilitatea de a adera la celulele gazdei sau la microbe
  6. traiesc impreuna cu alte microorganisme dar si compun microflora locala, din organismul gazda
  7. sunt sigure, non-invazive, fara potential cancerigen sau pathogenic

Cum functioneaza probioticele?
Scopul primar este sa inhibe patogenii prin:

  1. Diminuarea potentialul redox
  2. Producerea substantelor antibacteriene
  3. Stimularea raspunsul imun al organsimului
  4. Excluderea prin competitie a celorlate baterii patogene
  5. Elibereaza acizi organici, care dimiuneaza pH-ul (inhibind patogenii), si stimuleaza cresterea absorbtiei nutrientilor
  6. Reduc aminele toxice
  7. Potenteaza activitatea enzimatica, stimuland digestia si producerea mai multor nutrienti
  8. Decompenseaza sarurile biliare

Rezultatul acestor actiuni conjugate este imbunatatirea echilibrului microflorei, a starii de sanatate si a performatelor organismului gazda.
Exista trei componente majore aflate intr-o interactiune constanta:
1. Celulele organismului gazda
2. Microflora intestinala
3. Alimentele ingerate

Tractul gastrointestinal – celulele organismului gazda

TGI este responsabil pentru digestia alimentelor ingerate cea mai mare parte a activitatii imunitare. TGI este organul uman cel mai expus substantelor straine, intrucat prin alimentatie aducem apa si nutrientii necesari supravetuirii corpului uman. 80% din celulele corpului cu activitate imunitara sunt concentrate in TGI; suprafata desfasurata care ar putea fi acoperita de TGI este de 300 metrii patrati, iar 1 mp produce 10 miliarde imunoglobuline.

Microflora intestinala este extrem de variata; cateva sute de specii de bacterii au fost detectate, iar cultivate in mod obisnuit sunt numai 30-40 specii. Utilizind metode moleculare (165 rRNA) oamenii de stiinta estimeaza ca pana acum s-au putut identifica mai putin de 25% din totalul speciilor care constituie microflora intestinala. Aceasta este de fapt un amestec divers si extrem de complex de microorganisme: bacterii anaerobe, protozoare ciliate si flagelate, fungi, bacteriofagi.



Se estimeaza ca populatia de microorganisme este de 100 trilioane celule, de 16700 ori mai multe decat populatia Terrei.
Dezintegrarea alimentelor incepe in cavitatea bucala, unde se formeaza bolul alimentar, care ajunge in stomac; aici alimentele sunt supuse actiunii sucului gastric, dupa care ajung in intestinul subtire, unde sub actiunea sarurilor biliare, a sucul pancreatic si a microorganismelor, alimentele sunt descompuse pana la nivelul principiilor alimentare, absorbabile prin peretii intestinali. Microflora intestinala este afectata negativ de urmatorii factori externi: stress, dieta gresita, medicamente, microbi, climat.

Deprecierea microflorei duce la boli de nutritie, alterarea functiilor fiziologice, imbatranire prematura, cancer, scaderea imunitatii, infectii.
Activitatile microflorei normale pot avea ca rezultat doua tipuri de efecte:
-efectele benefice de: inhibarea patogenilor, stimularea sistemului imunitar, absorbtia nutrientilor, sintetizarea vitaminelor, detoxifierea compusilor, scaderea productiei de gaze
– efectele detrimentale: productia toxinelor, diaree, constipatie, productie carcinogena, productie de H2S
Microflora normala a tubului digestiv:
Cavitatea bucala gazduieste 108 bacterii, stomacul 102 bacterii, instestinul subtire 106-7 bacterii, intestinal gros 1011-12 bacterii(9% din total), in timp ce in colon se regasesc 1012-13 bacterii, aproximativ 90% din totalul bacteriilor ce compun microflora.
Durata digestiei. Aceasta dureaza in medie 55-72 ore.

Procesul de digerare incepe in momentul in care alimentele ajung in cavitatea bucala. In gura, alimentele petrec mai putin de 1 minut, iar digestia minimala, alimentele suferind majoritar procese fizice de zdrobire, macinare, amestecare, imbibare cu saliva, dar si un proces chimic, sub actiunea substantelor active din compozitia salivei-α amilaza. Bolul alimentar astfel format ajunge in stomac, unde este supus unei proces de sterilizare(aprox. 1 ora), sub actiunea acidului din sucul gastric.

Bolul alimentar este degradat masiv sub actiunea sucului gastric, iar lichidul rezultat este evacuat in intestinul subtire, in portiunea sa initiala-duodenul. Aici, sub actiunea enzimelor sucurilor pancreatic si a sarurilor biliare incepe procesul de degradare(3-5 ore) a bolului alimentar, pana ce se obtin principii alimentare absorbabile, transportate apoi prin peretii intestinali in circulatia sangvina si limfatica. La acest nivel au loc si procesele primare de stimulare a imunitatii.

Tranzitul prin intestinul gros/colon al bolul alimentar dureaza pana la 56 ore, iar la acest nivel au loc activitati biologice primare si resorbtia de apa.
Dezvoltarea florei gastro-intestinale
Tractul GI este steril in utero
El este populat in timpul traseului fatului prin vagin, la nastere, prin ingestia laptelui de mama si/sau a laptelui formulat special pentru nou-nascuti si bebelusi. Populatiile de bacterii care colonizeaza TGI al nou-nascutilor si bebelusilor ce consuma

lapte de mama sunt Lactobacilli si Bifidobacteriile, precum si Bacteroizi, Clostridia, si bacterii enterice.
Coloniile de bacterii formate la nou-nascutii alimentati cu formule de lapte praf, sunt in mod traditional mult mai diverse, insa predomina Clostridia, Bacteroizii si bacteriile enterice, si s-au evidentiat putine colonii de Lactobacilli si Bifidobacterii, ceea ce reprezinta un minus major in constituirea unei flore microbiene echilibrate care stimuleaza imunitatea nou-nascutului si bebelusului. De aceea noile formule de lapte praf sunt cu adaos de Bifidobacterii.

Imunitatea

Este reprezentata de trei linii de aparare organismului uman o



  1. flora intestinala umana
  2. epiteliul intestinal uman
  3. sistemul imunitar uman

Prima linie de aparare-flora intestinala umana- cu efect de bariera sau rezistenta la colonizarea inestinului de catre patogeni. Aceasta ’opozitie deschisa’ se face direct prin urmatoarele actiuni: competitie, inhibarea dezvoltarii patogenilor, patogenilor si parazitarea acestora. De asemenea, o metoda indirecta de barare a dezvoltarii germenilor patogeni este cea a ‘curateniei’ generale a intestinului, de cele mai multe ori manifestandu-se prin diaree.

Ce fel de probiotice sa consumam?

Se recomanda utilizarea acelor tipuri de probiotice care au la baza studii clinice documentate.

Ele sunt foarte clar individualizate in piata, deoarece tulpinile folosite pentru produsele probiotice au o denumire alfa, alfa-numerica(de ex. Bifidobacteria BB-12, sau Lactobacillus Acidofilus LA-5, Lactobacillus rhamnosus GR-1, Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus reuteri RC-14, Bacillus Coagulans GBI-30 6086, , etc).
Majoritatea producatorilor de suplimente alimentare care au lansat si comercializeaza pe piata suplimente alimentare probiotice, folosesc tulpini de culturi probiotice care nu au documentatie clinica.

Ca atare produsul contine denumiri generice: ca bifidobacterii, lactobacillus acidofilus, etc, care pot avea sau nu efectele scontate pentru care sunt recomandate.
Prin comparatie, tulpinile de bacterii probiotice documentate clinic(a se vedea paragraful de mai sus) pentru care s-au facut sute de studii clinice si cercetari aprofundate de-a lungul a zeci de ani, au fost evaluate sub diverse aspecte dintre care cele mai importante sunt: stabilitatea, calitatea, eficacitatea, rata de supravietuire si siguranta in utilizare.

Este important sa includem in alimentatie produse probiotice pentru a stimula starea de bine, dar, mai important, aceste bacterii sa fie vii atunci cand achizitionam produsul, cu alte cuvinte produsul consumat sa fie stabil la condiiile de raft (caldura, umiditate-factori agresivi care pot distruge bacteriile vii, daca ambalajul si/sau conditiile de depozitare nu sunt respectate).

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close