Prospect Amaryl – Diabet

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Amaryl 1 mg comprimate

Amaryl 2 mg comprimate

Amaryl 3 mg comprimate

Amaryl 4 mg comprimate

Amaryl 6 mg comprimate

Glimepirida

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

 

 

AmarylAmaryl

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament.

–           Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

–           Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

–          Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

–           Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

In acest prospect găsiţi:

1.  Ce este Amaryl şi pentru ce se utilizează

2.  înainte să luaţi Amaryl

3.  Cum să luaţi Amaryl

  1. Reacţii adverse posibile

5.  Cum se păstrează Amaryl

6.  Informaţii suplimentare

1. CE ESTE AMARYL Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Amaryl este un medicament administrat pe cale orală care scade valorile zahărului din sânge. Acest medicament aparţine unui grup de medicamente care scad valorile zahărului din sânge, numit sulfonifuree. Amaryl acţionează prin creşterea cantităţii de insulina eliberată de pancreasul dumneavoastră. Insulina astfel eliberată scade valorile zahărului din sângele dumneavoastră.

Pentru ce se utilizează Amaryl:

–   Amaryl este utilizat pentru tratamentul unor anumite forme de diabet (diabetul zaharat de tip 2) când valorile zahărului din sângele dumneavoastră nu au putut fi controlate numai prin dietă, exerciţiu fizic sau prin scădere în greutate.

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI AMARYL

Nu luaţi Amaryl şi spuneţi medicului dumneavoastră dacă:

–   Sunteţi alergic (hipersensibil) la: glimepiridă sau la alte derivate de sulfoniluree (medicamente utilizate pentru a scădea valorile zahărului din sânge, cum este

glibenclamida) sau sulfonamide ( medicamente pentru infectii bacteriene, cum este sulfametoxazolul) sau la oricare dintre celelalte componente ale Amaryl (enumerate la pct.6 Ce contine Amaryl).

-Aveti diabet zaharat insulino-dependent (diabet zaharat de tip 1).

-Aveti cetoacidoza diabetica ( o complicatie a diabetului in care aciditatea la nivelul corpului dv si puteti avea cateva dintre urmatoarele semne : oboseala, senzatie de rau, greata, urinare frecventa, rigiditate musculara.

-Sunteti in coma diabetica

-Aveti o boala severa a rinichilor

-Aveti o boala severa a ficatului

Nu luaţi acest medicament dacă aveţi oricare dintre cele enumerate mai sus. Dacă nu sunteţi sigur, vorbiţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să luaţi Amaryl.

Aveţi grijă deosebită când luaţi Amaryl Consultaţi-vă cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să luaţi acest medicament dacă:

–   Sunteţi în perioada de convalescenţă după o rană, operaţie, infecţie cu febră sau după alte forme de stres, spuneţi medicului dumneavoastră deoarece poate fi necesară o schimbare temporară a tratamentului

–   Aveţi o tulburare severă a ficatului sau rinichilor. Dacă nu sunteţi sigur că vă aflaţi într-una din situaţiile descrise mai sus, vorbiţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să luaţi Amaryl.

Scăderea valorilor hemoglobinei şi distrugerea celulelor roşii (anemie hemolitică) poate apărea la pacienţii care nu au enzima glucozo-6-fosfat-dehidrogenază. Informaţiile disponibile privind utilizarea Amaryl la persoanele cu vârsta sub 18 ani sunt limitate. De aceea, utilizarea Amaryl la aceşti pacienţi nu este recomandată.

Informaţii importante despre hipoglicemie (valori scăzute ale zahărului din sânge)

Când luaţi Amaryl, puteţi face hipoglicemie (valori scăzute ale zahărului din sânge). Vă rugăm să vedeţi mai jos informaţii suplimentare despre hipoglicemie, semnele şi tratamentul său.

Următorii factori pot creşte riscul ca dumneavoastră să faceţi hipoglicemie:–   Subalimentaţia, orarul neregulat al meselor, omiterea sau întârzierea unei mese sau perioadă de post alimentar

–   Modificarea dietei dumneavoastre

–   Dacă luaţi mai mult Amaryl decât aveţi nevoie

–   Dacă aveţi o scădere a funcţiei renale

–   Dacă aveţi o boală severă a ficatului

–   Dacă suferiţi de anumite tulburări induse de hormoni (tulburări ale funcţiei glandei tiroide, ale glandei hipofizare anterioare sau ale cortexului glandei suprarenale)

–   Consumaţi alcool etilic (mai ales atunci când omiteţi o masă)

–   Luaţi anumite medicamente (vezi mai jos pct. Folosirea altor medicamente)

–   Dacă efectuaţi un efort fizic mai mare şi nu mâncaţi suficient sau mâncaţi alimente cu un conţinut mai scăzut de carbohidraţi decât de obicei.

Semnele de hipoglicemie includ:

–   Senzaţie dureroasă de foame, dureri de cap, greaţă, vărsături, slăbiciune, somnolenţă, tulburare a somnului, nelinişte, agresivitate, afectarea capacităţii de concentrare, scăderea vigilenţei şi a timpului de reacţie, depresie, confuzie, tulburări de vorbire şi vedere, vorbire neclară, tremurături, paralizie parţială, tulburări de percepţie, ameţeală, neajutorare.

–   De asemenea, pot apărea şi următoarele semne: transpiraţie, piele rece şi umedă, anxietate, bătăi rapide ale inimii, tensiune arterială crescută, palpitaţii, durere brusc apărută în piept care poate iradia în zonele învecinate (angină pectorală sau aritmii cardiace).

Dacă valorile zahărului din sânge continuă să scadă puteti sa prezentati confuzie marcata ( delir), sa apara convulsii, sa pierdeti controlul de sine, respeiratia poate fi superficiala si bataile inimii incetinite, va puteti pierde cunostiinta. Aspectul clinic al scaderii severe ale valorii zaharului din sange poate semana cu cel al unui accident vascular cerebral.

 

Tratamentul hipoglicemiei

In cele mai multe din cazuri, semnele de scadere ale valorilor zaharului din sange dispar foarte repede cand se consuma diverse forme de zahar, de ex sub forma de cubulete de zahar, suc dulce, ceai indulcit.

De aceea trebuie sa luati intotdeauna cu dumneavoastră diverse forme de zahăr (de exemplu, cubuleţe de zahăr).

Ţineţi minte că îndulcitorii artificiali nu sunt eficienţi. Vă rugăm să contactaţi medicul dumneavoastră sau să mergeţi la spital dacă administrarea zahărului nu vă ajută sau dacă simptomele reapar.

Teste de laborator

Trebuie verificate periodic valorile zahărului din sânge sau urină. De asemenea, medicul dumneavoastră vă poate efectua teste de sânge pentru a monitoriza valorile celulelor din sânge şi funcţia ficatului.

Folosirea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Medicul dumneavoastră poate dori să vă modifice doza de Amaryl dacă luaţi alte medicamente, care pot slăbi sau mări acţiunea Amaryl asupra valorilor zahărului din sângele dumneavoastră.

Următoarele medicamente pot creşte efectul Amaryl de scădere a valorilor zahărului din sânge. Aceasta poate duce la un risc de hipoglicemie (valori scăzute ale zahărului din sânge):

–         Alte medicamente pentru tratamentul diabetului zaharat (cum sunt insulina şi metformina)

–          Medicamente pentru tratamentul durerii şi al inflamaţiei (fenilbutazonă, azopropazon^, oxifenbutazonă, alte medicamente asemănătoare acidului acetilsalicilic)

–          Medicamente pentru tratamentul infecţiilor urinare (cum sunt unele sulfonamide cu acţiune lungă)

–         Medicamente pentru tratamentul infecţiilor bacteriene şi fungice (tetracicline, cloramfenicol, fluconazol, miconazol, chinolone, claritromicină)

–          Medicamente care inhibă coagularea sângelui (derivaţi cumarinici cum este warfarina)

–          Medicamente care ajută la dezvoltarea musculaturii (anabolizante)

–          Medicamente folosite pentru terapia hormonală de substituţie la bărbat

–          Medicamente pentru tratamentul depresiei (fluoxetina, inhibitori MAO)

–          Medicamente care scad valoarea mare a colesterolului din sânge (fibraţi)

–          Medicamente care scad tensiunea arterială crescută (inhibitori ECA)

–          Medicamente pentru tratamentul gutei (alopurinol, probenecid, sulfinpirazonă)

–          Medicamente pentru tratamentul cancerului ciciofosfamidă, ifosfamidă, trofosfamidă)

–          Medicamente folosite pentru scăderea greutăţii (fenfl ura mină)

–          Medicamente pentru creşterea circulaţiei când sunt administrate în doze mari în perfuzie intravenoasă (pentoxifilină)

–          Medicamente pentru tratamentul alergiilor nazale cum este febra de fân (tritoqualină)

–         Medicamente numite simpatolitice utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute, insuficienţei cardiace sau al simptomelor prostatei.

 

Următoarele medicamente pot micşora efectul Amaryl de scădere a valorilor zahărului din sânge. Aceasta poate duce la risc de hiperglicemie (valori crescute ale zahărului în sânge):

-Medicamente care contin hormoni sexuali feminini ( estrogeni, progestative)

-Medicamente care ajuta la producerea urinii ( diuretice tiazidice)

-Medicamente folosite pentru stimularea glandei tiroide ( cum este levotiroxina)

-Medicamente pentru tratarea alegiilor si inflamatiei (glucocorticoizi)

-Medicamente pentru tratamentul tulburarilor mentalesevere (clorpromazina si alti derivati de fenotiazina)

Medicamente folosite pentru cresterea ritmului inimii, pentru tratamentul astmului sau congestiei nazale, tusei sau racelii, folosite pentru scaderea in greutate sau in urgentele amenintatoare de viata ( adrenalina si simpatomimeticele).

–          Medicamente care scad valoarea mare a colesterolului din sânge (acid nicotinic)

–          Medicamente pentru tratamentul constipaţiei, atunci când sunt utilizate pe termen lung (laxative)

–          Medicamente pentru tratamentul convulsiilor (fenitoină)

–          Medicamente pentru tratamentul tulburărilor nervoase şi ale somnului (barbiturice)

–          Medicamente pentru tratamentul tensiunii crescute în ochi (acetazolamidă)

–          Medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute sau al valorilor crescute ale zahărului în sânge (diazoxid)

–          Medicamente pentru tratamentul infecţiilor, tuberculozei (rifampicină)

–          Medicamente pentru tratamentul valorilor foarte scăzute ale glicemiei (glucagon).

Următoarele medicamente pot creşte sau micşora efectul Amaryl de scădere al valorilor zahărului din sânge:

–          Medicamente pentru tratamentul ulcerului gastric (numiţi antagonişti H2)

–          Medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute sau insuficienţei cardiace, cum sunt beta- blocantele, chinidina, guanetidina sau rezerpina. De asemenea, acestea pot masca semnele de hipoglicemie, astfel încât este nevoie de grijă deosebită când luaţi aceste medicamente.

Amaryl poate fie creşte, fie scădea efectul următoarelor medicamente:

–          Medicamente care inhibă coagularea sângelui (derivaţi cumarinici cum este warfarina).

Folosirea Amaryl cu alimente şi băuturi

Consumul de alcool etilic poate creşte sau micşora efectul Amaryl de scădere al valorilor zahărului din sânge într-un mod imprevizibil.

Sarcina şi alăptarea

Sarcina

Amaryl nu trebuie luat în timpul sarcinii. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă sunteţi, credeţi că aţi putea fi sau plănuiţi să rămâneţi gravidă.

Alăptarea

Amaryl poate trece în laptele mamei, Amaryl nu trebuie luat în timpul alăptării.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Capacitatea dumneavoastră de a vă concentra sau de a reacţiona poate fi afectată dacă valorile zahărului din sângele dumneavoastră sunt scăzute (hipoglicemie), crescute (hiperglicemie) sau dacă aveţi tulburări de vedere datorate acestor stări. Ţineţi minte că vă puteţi pune în pericol pe dumneavoastră sau pe alţii (de exemplu, când conduceţi o maşină sau folosiţi utilaje). Vă rugăm să-l întrebaţi pe medicul dumneavoastră dacă puteţi conduce o maşină în cazul în care:

–         faceţi episoade frecvente de hipoglicemie,

–         aveţi semnale de avertizare ale hipoglicemiei mai puţine sau absente.

Informaţii importante privind unele componente ale Amaryl

Amaryl contine lactoza. Daca medicul dv v-a spus ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

In plus Amaryl 6 mg comprimate contine galben amurg FCF ( E110) care este un agent de colorare care poate cauza reactii alergice.

 

3.Cum sa utilizati Amaryl

Luati intotdeaunaAmaryl exact asa cum v-a spus medicul dv. Trebuie sa discutati cu medicul dv sau cu farmacistul dv daca nu sunteti sigur.

 

Cum sa luati acest medicament

Luati acest medicament pe gura, chiar inainte sau in timpul primei mese principale a zilei (de obicei, micul dejun). Dacă nu luaţi micul dejun, trebuie să luaţi medicamentul după programul prescris de medicul dumneavoastră. Este important să nu excludeţi nicio masă cât timp luaţi Amaryl.

–         înghiţiţi comprimatul întreg, cu cel puţin o jumătate de pahar cu apă. Nu spargeţi sau mestecaţi comprimatele.

Cât să luaţi

Doza de Amaryl depinde de nevoile dumneavoastră, starea şi rezultatele testelor de determinare ale valorilor zahărului în sânge şi urină, şi este stabilită de către medicul dumneavoastră. Nu luaţi mai multe comprimate decât v-a prescris medicul dumneavoastră.

–          Doza iniţială obişnuită este un comprimat Amaryl 1 mg o dată pe zi

–          Dacă este necesar, medicul dumneavoastră poate creşte doza la fiecare 1 – 2 săptămâni de tratament

–          Doza maximă recomandată este 6 mg Amaryl pe zi

–          Poate fi iniţiată o asociere de glimepiridă cu metformină sau de glimepiridă cu insulină. într-un astfel de caz, medicul dumneavoastră vă va stabili dozele adecvate de glimepiridă, metformină sau insulină pentru dumneavoastră în mod individual

–          Dacă suferiţi modificări ale greutăţii corporale sau vă schimbaţi stilul de viaţă sau sunteţi într-o situaţie stresantă, aceasta poate necesita modificarea dozei de Amaryl, de aceea informaţi-l pe medicul dumneavoastră

–          Dacă simţiţi că efectul medicamentului dumneavoastră este prea slab sau prea puternic, nu modificaţi doza singuri, întrebaţi-l pe medicul dumneavoastră.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Amaryl

Dacă se întâmplă să luaţi prea mult Amaryl sau o doză în plus, există pericolul unei hipoglicemii (pentru semne de hipoglicemie vezi pct. 2-Aveţi grijă deosebită când luaţi Amaryl) şi, de aceea, trebuie să consumaţi imediat suficient zahăr (de exemplu, un mic baton de cubuleţe de zahăr, suc dulce, ceai îndulcit) şi să spuneţi medicului dumneavoastră imediat. Când se tratează hipoglicemia datorată înghiţirii accidentale de către copii, cantitatea de zahăr dată trebuie controlată cu atenţie pentru a evita posibilitatea producerii unei hiperglicemii periculoasă. Nu trebuie administrate alimente sau băuturi persoanelor aflate în stare de inconştienţă. Deoarece starea de hipoglicemie poate dura pentru un timp, este foarte important ca pacientul să fie monitorizat cu atenţie până când nu mai este niciun pericol. De asemenea, ca măsură de precauţie, poate fi necesară internarea în spital. Arătaţi medicului ambalajul sau comprimatele rămase, astfel încât doctorul să ştie ce medicamente au fost administrate. Cazurile severe de hipoglicemie însoţite de pierderea conştienţei şi afectare neurologică severă sunt cazuri considerate urgenţe medicale care necesită tratament medical imediat şi internare în spital. Trebuie să vă asiguraţi că întotdeauna există o persoană anterior informată şi care poate chema medicul în caz de urgenţă.

Dacă uitaţi să luaţi Amaryl

Dacă uitaţi să luaţi o doză, nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.Dacă încetati să luaţi Amaryl

Daca intrerupeti sau opriti tratamentul, trebuie sa fiti avertizat ca efectul dorit de scadere al valorilor zaharului din sange nu este atins, sau boala dumneavoastra se va agrava din nou. Continuati sa luati Amaryl pana cand medicul dumneavoastra va spune sa va opriti.

Daca aveti intrebari suplimentare la acest produs, adresati-va medicului dv sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Amary poate provoca reactii adverse , cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi oricare dintre simptomele următoare:

–          Reacţii alergice (incluzând inflamaţia vaselor de sânge, însoţită frecvent de erupţie trecătoare pe piele) care pot evolua către reacţii grave cu dificultate la respiraţie, scăderea tensiunii arteriale şi progresând câteodată către şoc

–         Anomalii ale funcţiei ficatului, incluzând îngălbenirea pielii şi a ochilor (icter), probleme cu eliminarea bilei (colestază), inflamaţia ficatului (hepatită) sau insuficienţa ficatului

–         Alergie (hipersensibilitate) pe piele cum ar fi mâncărimea, erupţie trecătoare pe piele, urticaria şi creşterea sensibilităţii la soare. Unele reacţii uşoare pot evolua către reacţii grave

–          Hipoglicemie severă incluzând pierderea conştienţei, convulsii sau comă.

Anumiţi pacienţi au avut următoarele reacţii adverse în timp ce luau Amaryl:

Reacţii adverse rare (afectează mai mult de 1 pacient din 10000 şi mai puţin de 1 pacient din 1000):

–         O valoare mai scăzută decât normalul a zahărului din sânge (hipoglicemie) (vezi pct. 2-Aveţi grijă deosebită când luaţi Amaryl)

–         O scădere a numărului de celule din sânge:

–          Plachetele sanguine (ceea ce duce la creşterea riscului de sângerare sau vânătăi)

–         Celulele albe din sânge (ceea ce face mai probabilă apariţia infecţiilor)

–         Celulele roşii din sânge (ceea ce poate face pielea palidă şi poate provoca slăbiciune sau dificultate la respiraţie).

în general, aceste probleme se ameliorează atunci când nu mai luaţi Amaryl. Reacţii adverse foarte rare (afectează mai puţin de 1 pacient din 10000):

–          Reacţii alergice (incluzând inflamaţia vaselor de sânge, însoţită frecvent de erupţie pe piele) care pot evolua către reacţii grave cu dificultate la respiraţie, scăderea tensiunii arteriale şi evoluând uneori către şoc. Dacă Ş

^aveţi oricare dintre aceste simptome spuneţi medicului Ş dumneavoastră imediat –

–         Anomalii ale funcţiei ficatului, incluzând îngălbenirea 00 pielii şi a ochilor (icter), probleme cu eliminarea bilei (colestază), inflamaţia ficatului (hepatită) sau insuficienţa ficatului. Dacă aveţi oricare dintre aceste simptome spuneţi medicului dumneavoastră imediat

–         Senzaţie sau stare de rău, diaree, senzaţie de plin sau balonare şi dureri abdominale

–         Scăderea valorilor sodiului din sânge (evidenţiată prin teste de sânge).

Alte reacţii adverse includ:

–         Alergie (hipersensibilitate) pe piele cum ar fi mâncărimea, erupţie trecătoare pe piele, urticaria şi creşterea sensibilităţii la soare. Unele reacţii uşoare pot evolua către reacţii grave cu probleme la înghiţire şi respiraţie, umflarea buzelor, gâtului sau limbii. De aceea, dacă vreuna dintre aceste reacţii adverse apare, spuneţi medicului dumneavoastră imediat

–          Pot apărea reacţii alergice la derivaţi de sulfoniluree, sulfonamide sau medicamente asemănătoare

–          Pot apărea probleme de vedere când începeţi tratamentul cu Amaryl. Acestea se datorează modificării valorilor zahărului din sânge şi se ameliorează repede

–         Valori crescute ale enzimelor ficatului.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau daca observati orice reactie adversa mentionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

5. Cum se pastreaza Amaryl

 

A NU SE LASA LA INDEMANA COPIILOR

 

Nu utilizati Amaryl dupa data de expirare inscrisa pe cutie/blister dupa „EXP” ( expirare). Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Amaryl 1mg, 2 mg, 3 mg, 4 mg : a se pastra la temperaturi sub 300C.

Amaryl 6 mg : a se pastra la temperaturi sub 250C. A se pastra in ambalajul original.

 

Nu folosiţi Amaryl dacă observaţi semne vizibile de deteriorare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea

mediului.

6» INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Amaryl–         Substanţa activă este glimepirida.

Fiecare comprimat conţine 1 mg, 2 mg, 3 mg, 4 mg şi 6 mg glimepiridă, în funcţie de concentraţia indicată pe blister şi pe cutia de carton.

–         Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, amidonglicolat de sodiu (tip A), stearat de magneziu, celuloză microcristalină, povidonă 25000.

–         în plus, comprimatele conţin agenţi de colorare:

–         comprimatele de 1 mg conţin oxid roşu de fer (E172)

–         comprimatele de 2 mg conţin oxid galben de fer (E172) şi indigotină (E 132)

–         comprimatele de 3 mg conţin oxid galben de fer (E172)

–         comprimatele de 4 mg conţin indigotină (E132)

–         comprimatele de 6 mg conţin galben amurg FCF (E110)

Cum arată Amaryl şi conţinutul ambalajului

Comprimatele de Amaryl sunt oblongi şi marcate cu o linie mediană pe ambele feţe. Ele sunt diferenţiate în funcţie de culoare:

–         comprimatele de 1 mg sunt de culoare roz

–         comprimatele de 2 mg sunt de culoare verde

–         comprimatele de 3 mg sunt de culoare galben pal

–         comprimatele de 4 mg sunt de culoare albastru deschis

–           comprimatele de 6 mg sunt de culoare portocalie Comprimatele sunt disponibile în cutii cu blistere, conţinând 14,15 (numai pentru Amaryl 1 mg), 20,28,30, 50, 60, 90,112,120 şi 280 comprimate. Este posibil ca nu toate concentraţiile sau mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

sanofi-aventis România S.R.L.

Str. Armând Călinescu, nr. 2-4, et. 14

Sector 2, 021012 Bucureşti

România

Producător:

Sanofi-Aventis S.p.A., Strada Statale 17, Km. 22,

67019 Scoppito (L’Aquila), Italia

Acest produs este autorizat în statele membre ale AEE sub următoarele denumiri:

–         Amaryl: Austria, Danemarca, Finlanda, Germania, Islanda, Irlanda, Italia. Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia, Marea Britanie

–         Amarylle: Belgia, Luxemburg

–         Amarei: Franţa

–         Solosa: Grecia

Acest prospect a fost aprobat în August 2009

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close