Prospect Decaris – Antiparazitar Viermi

Dă Share să știe și altii!!
Shares

 DECARIS

Levamisol

50 mg, 150 mg comprimate

Citiţi cu atentie şi în întregime acest prospect înainte de a începe sa utilizaţi acest medicament.

–               Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

–               Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

–               Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

–               Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine grava sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

In acest prospect găsiti:

1               Ce este DECARIS  şi pentru ce se utilizează?

2               înainte să utilizaţi DECARIS

3               Cum să utilizaţi DECARIS  ?

4               Reacţii adverse posibile

5               Cum se păstrează DECARIS

6               Informaţii suplimentare

 

decaris prospect



decaris prospect

1. CE ESTE DECARIS  Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZA?

DECARIS  face parte din grupa antinematode derivaţi de imidazatiazol; are acţiune vermicidă prin paralizia musculaturii viermilor intestinali.

DECARIS  este indicat în infestări cu: Ascaris lumbricoides, Necator americanus, Stronayloides stercocalis, Trichostrongylus colubriformis şi Ankylostoma duodenale.

 



2. ÎNAINTE SĂ UTILIZATI DECARIS

Nu utilizati DECARIS

dacă sunteţi alergic la levamisol sau la oricare din excipienţii medicamentului, dacă alăptaţi.

dacă pacientul este un copil sub 6 ani (datorită formei farmaceutice inadecvate).

Aveţi grija deosebita când utilizati DECARIS  Deoarece DECARIS  150 mg, comprimate conţine lactoză, pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză, nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Prezenţa colorantului Sunset Yellow FCF, FD&C Yellow Nr. 6 IEI 10) poate provoca reacţii de hipersensibilitate, inclusiv astm.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent

orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Se va evita administrarea concomitentă a levamisolului cu: mebendazol, substanţe lipofilice (cloroform, eter, tetracloretilenă), substanţe care pot afecta hematopoieza.

 

Utilizarea DECARIS  cu alimente şi băuturi

Se va evita consumul de băuturi alcoolice în timpul administrării tratamentului cu levamisol şi încă 24 de ore după terminarea lui.

 

Sarcina si alaptarea

Adresaţi-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Sarcină: nu există date adecvate privind utilizarea levamisolului la femeile gravide. Riscul potenţial pentru om este necunoscut. Se va administra cu prudenţă în sarcină, numai dacă este absolut necesar, după analiza de către medic a raportului risc potenţial fetal/ beneficiu matern.

Alăptarea: principiul activ trece în laptele matern, nu este indicată administrarea levamisolului la mamele care alăptează.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

în primele 3-4 săptămâni de la administrare, DECARIS  poate influenţa capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale DECARIS

Deoarece medicamentul conţine zahăr şi lactoză, administrarea nu este recomandată la pacienţii cu intoleranţă ereditară la galactoză, sindrom de malabsorbţie a glucozei, galactozei, fructozei sau deficit de lactază, sucroză  isomaltază.

 

3. CUM SĂ UTILIZAŢI DECARIS  ?

Utilizati întotdeauna DECARIS  exact aşa cum

v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Comprimatele de 150 mg sunt contraindicate copiilor.





Adulţi: 1 comprimat de 150 ma în doză unică. Copii: 2,5 mg/kg corp, sub Forma comprima­telor de 50 mg. Aceasta înseamnă” 25-50 ma (1 /2-1 comprimat) copiilor având vârsta de 3-o ani şi 50-100 mg (1-2 comprimate) celor de 6-14 ani, în doză unică.

Este preferabil ca administrarea medicamentului să se facă seara, la culcare.

La nevoie, tratamentul se va repeta după o pauză de 14 zile.

Daca utilizaji mai mult decât trebuie din DECARIS ®

în cazul utilizării unei doze mai mari de DECARIS ® adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, DECARIS ® poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Au fost raportate următoarele efecte ad­verse în urma utilizării levamisolului: greaţă, vărsături, cefalee, diaree. După tratament, pot apărea simptome ale sistemului nervos central (uneori encefalopatie). La doze mai mari de tratament sau în tratamente repetatei se pot instala leucopenia, agranulocitoză, eritemul tegumentar, nefropatia.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nementionată în acest pros­pect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

5. CUM SE PĂSTREAZĂ DECARIS ®?

A se păstra la temperaturi sub 25 °C, în am­balajul original.



A nu se lăsa la îndemâna şi vederea co­piilor.

Nu utilizaţi DECARIS ® după data de expi­rare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere, întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medica­

mentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri-vor ajuta la protejarea mediului,

 

6. INFORMATII SUPLIMENTARE Ce conţine DECARIS ® DECARIS ® 50 mg, comprimate

 

Substanţa activă este levamisol 50 mg sub formă de clorhidrat de levamisol 59 ma.

Celelalte componente sunt: amidon de po­rumb, zaharină sodică, povidonă K-90, talc, aromă de caise “Apricot Glavour Permaseal 75731-31”, stearat de magneziu, Sunset Yellow FCF, FD&C Yellow Nr. 6 (El 10). DECARIS ® 150 mg, comprimate

Substanţa activă este levamisol 150 mg sub formă de clorhidrat de levamisol 177 mg.

 

Celelalte componente sunt: amidon de po­rumb, zahăr, povidonă K-90, talc, lactoză monohidrat, stearat de magneziu.

Cum arată DECARIS ® şi conţinutul amba­lajului

DECARIS ® 50 mg, comprimate se prezintă sub formă de comprimate de culoare orange- deschis, rotunde, aplatizate, cu diametrul de 7 mm, având gravat pe o faţă două şanţuri mediane în formă “X”, cu un miros caracteris­tic slab de aromă ae caise; suprafaţa în secţiune a comprimatului prezintă aceeaşi coloraţie oranae-deschis.

DECARIS ® 150 mg, comprimate se prezintă sub formă de comprimate de culoare aproape albă, rotunde, aplatizate, cu diametrul de 9 mm, având gravat pe una din fete “DECARIS  150”.

DECARIS ® 50 mg, comprimate: cutie cu un blister din PVC/Al a câte 2 comprimate. DECARIS ® 150 mg, comprimate: cutie cu un blister din PVC/Al a câte 1 comprimat.

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piată şi producător

Gedeon Richter România S.A.,

Str. Cuza-Vodă nr. 99-105, Târgu-Mureş, România.



 

Acest prospect a fost aprobat în

Decembrie, 2006

Condimentele, adevărate medicamente

De departe dintre cele mai eficiente substanţe sunt cele conţinute în condimente: cuişoare, turmeric, ghimbir, cimbru, scorţişoară, oregano, piper, pătrunjel, mentă, usturoi. Apoi există o serie de uleiuri, dintre care cele de măsline, cocos, argan, care, adăugate în salate sau consumate ca atare, împiedică paraziţii să invadeze organismul.

Condimentele ar trebui administrate înaintea mesei sau măcar la distanţă de masa principală, eventual în aperitive. În plus, ele trebuie rotite permanent. Iar dacă urmaţi o dietă antiparazitară, evitaţi consumul de dulciuri în această perioadă.

Lămâiţa, o plantă parfumată din frunzele căreia se poate face un ceai excelent, este originară din Mexic şi America de Sud, dar s-a adaptat bine şi în alte zone. Seminţele sunt utilizate pentru eliminarea ascarizilor (viermi cilindrici), mai ales la copii.

Smirna combate paraziţii şi conţine silimarină, o substanţă care protejează ficatul de toxine. De aceea, este preferată în curele de detoxifiere, mai ales pentru cei care au giardia. În plus, smirna poate fi utilizată ca antibiotic şi antiseptic, pentru înlăturarea respiraţiei neplăcute, combaterea diareei.

Cuişoarele conţin o substanţă activă cu efecte antifungice şi antimicrobiene, eugenolul. Aceasta relaxează musculatura netedă a tractului digestiv şi este un antioxidant puternic, deosebit de eficient împotriva paraziţilor intestinali.

Nuca neagră conţine substanţa numită juglonă, eficientă împotriva bolilor parazitare. Nuca neagră conţine cantităţi importante de iod organic, mangan, magneziu, seleniu, potasiu, fier, sodiu, fosfor, clor, vitaminele B, A şi C, niacin, vitaminele B2, B6 şi bioflavonoide. Tinctura de nucă neagră şi de coajă de nucă este şi astăzi una dintre cele mai utilizate substanţe de detoxifiere, deparazitare, utilizată preventiv sau curativ, chiar şi la copii şi bătrâni.

Grepfrutul şi extractul de seminţe de grepfrut au efecte antivirale, antibacteriene, fungicide şi antiparazitare. Studii clinice şi de laborator au demonstrat că extractul de seminţe de grepfrut este eficient împotriva a peste 800 de virusuri şi bacterii, 100 de tipuri de fungi şi, de asemenea, împotriva anumitor tipuri de paraziţi, care nu pot rezista la atacul puternic al bioflavonoidelor, glicozidelor şi vitaminei C conţinute în acestea.

Usturoiul este un detoxifiant sanguin, antibiotic, antispastic, ale cărui efecte stimulatoare sunt binecunoscute. Astăzi, se ştie că usturoiul inhibă eficient dezvoltarea bacteriilor, protejează ficatul de substanţele medicamentoase şi toxine, distruge paraziţii, fungii şi apară celulele împotriva acţiunii nocive a radicalilor liberi. De asemenea, stimulează digestia, funcţiile hepatică şi biliară.
Se ştie că la noi în ţară, paraziţii intestinali se combat cu seminţe de dovleac, cu efect asupra giardiei, teniei şi oxiurilor. În magazinele bio există şi uleiul de seminţe de dovleac, cu gust delicat, care se poate adăuga în supe şi ciorbe de legume înainte de a fi servite.

Ceapa, verde sau uscată, ne poate feri de atacul paraziţilor intestinali, direct dar şi prin efectul puternic detoxifiant. Sucul de ceapă este foarte puternic şi de aceea, se va administra în doze mici de maximum 50 ml pe zi şi în combinaţie cu miere sau cu alte sucuri, precum cel de morcov. La copii, poate acţiona preventiv şi ceapa fiartă din supă.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close