Prospect Leponex

Sharing

 Prospect : Informatii pentru utilizator

LEPONEX  Prospect 25 mg

Comprimate, 25 mg

LEPONEX 100 mg

Comprimate, 100 mg

Substanta activa: clozapinum

Clozapina

Citiţi acest prospect în întregime înainte de a utiliza Leponex Păstraţi acest prospect. S-ar putea să aveţi nevoie să îl citiţi din nou.

Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu îl daţi altor persoane şi nu îl utilizaţi pentru alte afecţiuni.

Dacă aveţi întrebări ulterioare, vă rugăm întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

În acest prospect:

  1. Ce este Leponex şi pentru ce este utilizat
  2. Înainte de a utiliza Leponex
  3. Cum să utilizaţi Leponex
  4. Reacţii adverse posibile
  5. Păstrarea Leponex

Leponex 25 mg

Un comprimat conţine clozapină 25 mg şi excipienţi: lactoză monohidrat, amidon de porumb, polividonă, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, talc.

Leponex 100 mg

Un comprimat conţine clozapină 100 mg şi excipienţi: lactoză monohidrat, amidon de porumb, polividonă, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, talc.

LEPONEX PROSPECT
LEPONEX PROSPECT

1. Ce este Leponex şi pentru ce este utilizat

Leponex aparţine unui grup de medicamente numite antipsihotice.

Leponex este utilizat pentru tratarea persoanelor care suferă de schizofrenie, care fie au încercat alte medicamente antipsihotice şi nu au avut un beneficiu suficient, fie nu pot tolera alte medicamente antipsihotice datorită reacţiilor adverse.

De asemenea, Leponex este utilizat pentru tratarea persoanelor care suferă de schizofrenie sau tulburări schizoafective (schizofrenie cu tulburări ale stării emoţionale).

Schizofrenia este o boală mentală care implică tulburări ale gândirii, reacţiilor emoţionale şi de comportament.

În plus, Leponex este utilizat pentru tratarea tulburărilor de gândire, emoţionale şi de comportament la pacienţii cu boală Parkinson, atunci când tratamentul standard a eşuat. Boala Parkinson este o tulburare cronică (persistentă) a creierului. Ea afectează mai ales modul în care creierul coordonează mişcările muşchilor în diferite părţi ale corpului.

Leponex poate fi administrat numai dacă este prescris de către medic.

Dacă aveţi orice întrebare legată de modul cum acţionează Leponex sau de ce a fost prescris pentru dumneavoastră, întrebaţi medicul dumneavoastră.

2. Înainte de a utiliza Leponex

Urmaţi cu atenţie instrucţiunile medicului dumneavoastră chiar dacă ele sunt diferite de informaţiile generale conţinute în acest prospect.

Înainte de a începe să utilizaţi Leponex, trebuie să faceţi teste sanguine pentru a fi sigur că puteţi utiliza acest medicament. Aceste teste le veţi face regulat pe perioada cât veţi utiliza Leponex, şi încă 4 săptămâni după întreruperea tratamentului. Medicul dumneavoastră vă va spune când să faceţi aceste teste. Este important să efectuaţi toate testele de sânge recomandate de medicul dumneavoastră.

Nu utilizaţi Leponex :

–          Dacă sunteţi alergic la clozapină sau la oricare dintre excipienţii produsului enumeraţi la începutul acestui prospect.

–         Dacă nu aveţi posibilitatea să efectuaţi testele de sânge în mod regulat.

–         Dacă aţi fost vreodată diagnosticat ca vând un număr scăzut de leucocite, exceptând cazul în care aceasta a fost în urma unui tratament pentru cancer.

–         Dacă suferiţi sau aţi suferit de afecţiuni ale măduvei osoase.

–         Dacă aveţi probleme hepatice, renale sau cardiace.

–         Dacă suferiţi de epilepsie necontrolată.

–         Dacă aveţi probleme cu abuzul de alcool etilic sau de medicamente.

–          Dacă suferiţi sau aţi suferit de constipaţie severă, obstrucţie intestinală sau orice altă afecţiune care a afectat intestinul gros.

Dacă oricare afirmaţie de mai sus se aplică în cazul dumneavoastră, spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a utiliza Leponex.

Acum se mai citeste

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...