Prospect Emperin

Prospect pentru utilizator

Emperin Prospect

24 mg comprimate

Diclorhidrat de betahistina

 PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect Emperin înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect Emperin. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare privind Emperin , adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
 • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.
 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

In acest prospect Emperin găsiţi:

 1. Ce este EMPERIN şi pentru ce se utilizează
 2. înainte să utilizaţi EMPERIN
 3. Cum să utilizaţi EMPERIN
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează EMPERIN
 6. Informaţii suplimentare
emperin prospect
emperin prospect

1.Ce este Emperin si pentru ce se UTILIZEAZĂ cititi mai departe in acest prospect

Emperin este un medicament care se utilizează în tratamentul simptomelor sindromului Meniere care se manifestă prin ameţeli, zgomote în urechi, pierderea auzului şi greaţă.

2.ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI EMPERIN cititi atent acest prospect Emperin

Nu utilizaţi EMPERIN

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la betahistină sau la oricare dintre celelalte componente ale comprimatului (vezi şi pct. 6 „Informaţii suplimentare”)
 • dacă aveţi feocromocitom, o tumoră rară
 • dacă aveţi vârsta sub 18 ani
 • dacă alăptaţi (vezi de asemenea „Sarcina şi alăptarea”)

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi EMPERIN

 • dacă suferiţi sau aţi suferit de ulcer gastric (ulcer peptic)
 • dacă aveţi astm
 • dacă aveţi urticarie, urticarie cutanată sau congestie nazală de natură alergică, deoarece dacă aceste simptome există ele se pot exacerba
 • dacă aveţi tensiune arterială scăzută

Dacă suferiţi de una din afecţiunile de mai sus consultaţi medicul dumneavoastră înainte să utilizaţi Emperin.

Acest grup de pacienţi trebuie monitorizaţi de către medic pe parcursul tratamentului.

Utilizarea altor medicamente mai departe in acest prospect

O interacţiune între medicamente sau substanţe înseamnă că poate fi afectat modul de acţiune sau pot fi cauzate reacţii adverse în momentul când sunt administrate în acelaşi timp. Până în prezent nu s-au semnalat interacţiuni ale betahistinei cu alte medicamente. Este posibil ca betahistina să influenţeze acţiunea antihistaminicelor. Antihistaminicele sunt medicamente utilizate mai ales pentru tratamentul alergiilor cum ar fi febra fânului sau pentru răul de maşină. Consultaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă utilizaţi antihistaminice (medicamente utilizate în tratamentul alergiilor) concomitent cu Emperin.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea

Nu se cunoaşte siguranţa utilizării betahistinei în timpul perioadei de sarcină. Betahistina este excretată în laptele matern, de aceea utilizarea în această perioadă trebuie evitată. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Betahistina poate determina somnolenţă. Dacă prezentaţi această reacţie adversă trebuie să evitaţi activităţile care necesită atenţie, cum sunt conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor. Discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur de efectele negative pe care poate să le aibă Emperin asupra dumneavoastră în ceea ce priveşte conducerea vehiculelor.  —           

Informaţii importante privind unele componente ale EMPERIN

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm, să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Acum se mai citeste

Ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...