Prospect Enalapril

Sharing

Prospect: Informatii pentru utilizatori
 

ENALAPRIL 10 mg

 

ENALAPRIL 20 mg

-comprimate-
COMPOZIŢIE
10 mg, respectiv 20 mg maleat de enalapril, excipienţi q.s. pentru un comprimat.
ACŢIUNE TERAPEUTICĂ
Antihipertensiv din grupa inhibitorilor enzimei de conversie a angiotensinei I.
INDICAŢII
Hipertensiune arterială – singur sau în asociere cu alte antihipertensive, în special cu diuretice tiazidice;
Insuficienţă cardiacă congestivă.
Enalapril
Enalapril
REACŢII ADVERSE
Cardiovasculare: Hipotensiune (în asociere cu diuretice), tahicardie, palpitaţii, precordialgii, angină pectorală;
Renale: Proteinurie. Foarte rar, insuficienţă renală, sindrom nefrotic, poliurie, oligurie;
Hematologice: Rar neutropenie. agranulocitoză. Pot să apară şi cazuri de anemie, trombocitopenie, pancitopenie;
Dermatologice eruptii cutanate, artralgii, eozinofilie; Urogenitale: Insuficienţă renală, oligurie, disfuncţie renală; Diverse: Tuse. edem angioneurotic.
CONTRAINDICAŢII
Hipersensibilitate la enalapril sau la orice alt inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei I, pacienţi cu antecedente de angioedem relatate anterior tratamentului cu inhibitori ai enzimei de conversie.
PRECAUŢII
Insuficienţă renală, pacienţi hemodializaţi, hiperpotasemie, intervenţii chirurgicale majore, anestezie, angioedem, hipotensiune, neutropenie, sarcină.
SUPRADOZARE
în cazul supradozării, corectarea hipotensiunii este prima urgenţă.
INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE
Efecte aditive cu diureticele. Efectul Enalaprilului este amplificat de antihipertensivele care determină eliberarea de renină. Creşte toxicitatea litiului.
DOZE, MOD DE ADMINISTRARE
Hipertensiune – La pacienţii trataţi cu diuretic, acesta trebuie întrerupt cu 2-3 zile înaintea iniţierii tratamentului cu Enalapril; dacă aceasta nu este posibilă, doza iniţială de Enalapril este 2,5 mg sub supraveghere medicală.
La pacienţii netrataţi cu diuretic doza recomandată este de 5 mg o dată pe zi. Doza uzuală stabilită este de 10-40 mg pe zi administrată într-o singură priză sau divizată în două prize. Doza se ajustează în funcţie de răspunsul tensiunii arteriale.
La pacienţii cu funcţie renală scăzută se ţine seama de clearance-ul creatininei. Dacă acesta este mai mare de 30 ml/min doza este cea uzuală. Dacă clearance-ul creatininei este mai mic de 30 ml/min prima doză este de 2,5 mg o dată pe zi. Doza maximă este de 40 mg/zi.
Dozele la nedializaţi trebuie ajustate în funcţie de răspunsul tensiunii arteriale.
La pacienţii dializaţi doza iniţială este de 2,5 mg în zilele de dializă. Doza în zilele fără dializă trebuie ajustată în funcţie de răspunsul tensiunii arteriale.
Insuficienţă cardiacă – Tratamentul se începe cu 2,5 mg o dată sau de 2 ori pe zi. Doza uzuală terapeutică stabilită este de la 5 la 20 mg zilnic administrată ca doză unică sau divizată în două prize.
La pacienţii şi cu scăderea funcţiei renale şi cu hiponatremie sau creatinină mai mare de 1,6 mg/dl, tratamentul trebuie iniţiat cu 2,5 mg zilnic sub supraveghere medicală.
Doza poate fi mărită de la 2,5 mg pe zi la 5 mg pe zi şi mărită atât cât este nevoie, de obicei la intervale de 4 zile sau mai mult. Doza maximă zilnică este de 40 mg.
PREZENTARE
Cutie conţinând 2 stripuri a câte 10 comprimate.
CONSERVARE
în ambalajul original, la temperaturi mai mici de 25°C.
TERMEN DE VALABILITATE
2 ani.
PRODUCĂTOR
S.C. LABORMED PHARMA S.A., Bucureşti, România.
însoţiţi orice reclamaţie cu numărul de serie înscris pe cutie.

Tratamente Naturiste

Diete

Retete Culinare