Prospect FibroProtect – Constipatie

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect FibroProtect Pulbere

Noul supliment alimentar Naturalis FibroProtect contine pulbere din coji de seminte Psyllium, aroma de portocale si extract din frunze de stevie. Are o actiune eficienta asupra tranzitului intestinal, asigurand in aceeasi masura si detoxifierea fiziologica a organismului.

Obiceiuri precum sedentarismul, consumul de alcool, fumatul, dar si alimentatia si stresul pot afecta colonul, favorizand aparitia constipatiei si a dezechilibrului florei intestinale. Tocmai de aceea, Naturalis FibroProtect este cea mai buna solutie. Fibrele din compozitia acestui supliment asigura un tranzit intestinal normal, confera rapid senzatia de satietate, fiind deopotriva recomandat in curele de slabire. In plus, fibrele reduc absorbtia grasimilor si zaharului la nivel intestinal.

Produsul se prezinta sub forma de pulbere si se administreaza pe cale orala. Pulberea se amesteca intr-un pahar cu 150 ml de apa si se bea imediat. Este recomandat sa se consume 2 litri de lichide pe zi. Naturalis FibroProtect este recomandat pentru un stil de viata sanatos, insa nu inlocuieste dieta variata.

Constipatia este una dintre cele mai frecvente tulburari ale sistemului digestiv, manifestata prin inconsecventa scaunelor, in vreme ce pentru altii aceasta conditie medicala este definita prin scaune cu o consistenta mare, dificultati in procesul de defecatie sau senzatia de eliminare incompleta a scaunelor.

Constipatia este principala cauza de eliminare a toxinelor in fluxul sanguin, si de acolo la toate organele din organism. Acest lucru duce la randul sau la slabirea organelor vitale si la scaderea rezistentei organismului. In ceea ce priveste numarul scaunelor zilnice, acestea variaza in functie de particularitatile fiecarei persoane, de la un scaun sau mai multe pe zi, si pana la un scaun o data la 2 zile. Conform medicilor specialisti, pentru mentinerea sanatatii organismului este bine ca procesul de defecatie aiba loc zilnic.

Remedii Constipatie



Remedii Constipatie

Cauzele constipatiei

Cea mai importanta cauza a constipatiei este alimentatia necorespunzatoare. Astfel, toate alimentele aflate in starea lor naturala, contin o cantitate considerabila de substante necesare mentinerii unei alimentatii echilibrate.

Alte cauze ale constipatiei sunt:

  • carente de vitamine si minerale;
  • consumul unei cantitati insuficiente de apa;
  • mestecarea insuficienta a mancarii;
  • consumul unei cantitati prea mari de mancare;
  • combinatii alimentare contraindicate;
  • nerespectarea unui orar al meselor de peste zi;
  • folosirea frecventa a purgativelor.

Simptomele constipatiei

De cele mai multe ori manifestarile clinice al constipatiei sunt urmatoarele:



  • proces de defecatie neregulat;
  • dificultate de eliminare a materiilor fecale, ca urmare a consistentei dure a acestora;
  • aparitia unui strat alb la nivelul limbii;
  • respiratie urat mirositoare;
  • scaderea poftei de mancare;
  • senzatie constanta de satietate;
  • diaree, ca manifestare alternativa a constipatiei.

Remedii pregatite acasa pentru constipatie

Tratamentul pentru constipatie variaza in functie de cauza acestei conditii medicale, precum si de varsta pacientului. In cazul in care constipatia se manifesta la sugari, persoana care trebuie sa urmeze un tratament in aceasta privinta este mama. Deasemenea, suragului trebuie sa i se efectueze clisme cu apa calda in fiecare zi, iar daca va fi cazul este bine sa aplicati un supozitor cu glicerina. ATENTIE: Evitati laxativele cat mai mult posibil.

Cele mai eficiente remedii naturiste pentru constipatie sunt urmatoarele:

  1. Tratament pe baza de fructe de Aegle marmelos
  2. Fructul de Aegle marmelos este considerat unul dintre cele mai benefice laxative naturale, tonifiind in acelasi timp intestinele. Pentru aceasta insa este necesar sa consumati 60g de fruct de Aegle marmelos, inainte de cina, timp de 2-3 luni.
  3. Tratament pe baza de pere
  4. Pentru cazurile de constipatie cronica, este recomandata urmarea unei diete bazata in exclusivitate pe sucuri de pere sau chiar pere proaspete. Alte forme ale constipatiei pot fi combatute cu usurinta prin consumul unei pere de marime medie, in fiecare seara dupa cina.
  5. Tratament pe baza de guava
  6. Consumati zilnic 2-3 fructe de guava cu seminte pentru stimularea procesului de digestie.
  7. Tratament pe baza de struguri
  8. Strugurii prin compozitia lor de celuloza, zahar si acid organic, constituie laxativul ideal in cazurile de constipatie cronica. Mai mult decat atat, strugurii detin capacitatea de a tonifia stomacul si intestinele. Pentru aceasta insa este recomandat sa consumati cel putin 350g de struguri in fiecare zi. Daca nu aveti la dispozitie struguri proaspeti, lasati in apa timp de 24 pana la 48 de ore 350g de strafide, pe care sa le consumati apoi dimineata, impreuna cu apa in care au stat.
  9. Tratament pe baza de portocale
  10. Consumati 1-2 potocale seara inainte de culcare si dimineata pe stomacul gol. Acest remediu stimuleaza procesul digestiv.
  11. Tratament pe baza de papaya si smochine
  12. Consumati zilnic un fruct de papaya de marime medie, dimineata la micul dejun, impreuna cu 4-5 smochine lasate intr-un pahar cu apa peste noapte.
  13. Tratament pe baza de spanac
  14. Amestecati 100ml de suc proaspat de spanac si o cantitate egala de apa. Luati acest remediu de 2 ori pe zi, intrucat aceasta planta contribuie la curatarea, regenerarea si reconstructia tractului digestiv.

Alte remedii pentru constipatie

  1. Stoarceti zeama de la 1/2 de lime intr-un pahar cu apa calda, adaugati 1/2 lingurita de sare si beti continutul rezultat.
  2. Lasati putina apa intr-un vas de cupru peste noapte. Dimineata, pe stomacul gol beti apa respectiva.
  3. Pentru cazurile severe de constipatie, se recomanda consumul unei lingurite de seminte de in cu putina apa, inainte de masa.
  4. Beti un pahar cu apa calda, dimineata pe stomacul gol apoi plimbati-va prin casa pentru cateva minute
  5. Seara inainte de culcare, beti un pahar cu apa calda si 1 lingurita de miere de albine.
  6. Un remediu vechi si extrem de util presupune consumul unei lingurite de ulei de ricin duminica seara pentru a stimula procesul digestiv intreaga saptamana ce urmeaza. Daca uleiul de ricin are un gust prea dezagreabil pentru dumneavoastra este bine sa il amestecati cu un pahar cu suc de portocale.
  7. Gatiti cateva frunze de spanac, sfecla rosie si schinduf impreuna cu ceapa verde, apoi mancati continutul rezultat.
  8. Amestecati 1 lingurita de seminte prajite de chimen dulce, impreuna cu 1 pahar de apa calda.
  9. Fierbeti putina urzica chinezeasca (ramie) in lapte, adaugati zahar si condimentati dupa gust. Efectul laxativ al acestui remediu este eficient pentru copii.

Sfaturi pentru a combate constipatia

  1. Introduceti in alimentatia dumneavoastra mancarurile nerafinate precum cereale integrale, tarate, miere de albine, linte, legume verzi si legume frunzoase, fructe proaspete sau congelate si produse lactate.
  2. Mestecati bine hrana.
  3. Evitati mesele la ore tarzii.
  4. Evitati zaharul si alimentele cu mult zahar, precum si alimentele care duc la aparitia constipatiei, asa cum sunt faina alba, orezul, painea, leguminoasele, prajiturile, pateurile, branza, mancarurile carnoase, zahar alb si ouale fierte tare.

Leacuri naturiste cu miere pentru constipatie

Orice medic iti va spune ca, pentru constipatie, cel mai bine este sa mananci o lingurita cu miere pe stomacul gol. Daca acest remediu nu functioneaza, poti incerca si alte leacuri cu miere pentru constipatie.

Tratament pentru constipatie cu miere si mere

Lasa de seara pana dimineata un pahar cu apa pe masa. Dimineata bea, paharul cu apa calduta, pe stomacul gol. Amesteca apoi un mar dat pe razatoare, doua lingurite cu miere si in jur de o lingura de tarata, atat cat preparatul sa ramana moale. Fa acest tratament pentru constipatie pana cand reusesti sa ai scaun in mod regulat.

Tratament pentru constipatie cu prune uscate si miere

Spala jumatate de kilogram de prune uscate si pune-le la fiert, ca pentru compot. Dupa ce prunele au fiert, scoate samburii si da-le prin masina de tocat. Masoara cantitatea de pasta de prune obtinuta si amestec-o cu o cantitate egala de miere. Pune pasta intr-un borcan, pe care il vei pastra la frigider. Ia cate o lingura, de trei ori pe zi, inainte de mesele principale.

Tratament pentru constipatie cu miere si lamaie

Imediat ce te trezesti, pe stomacul gol, bea o cana de apa calda in care ai diluat o lingurita de miere si zeama de la jumatate de lamaie. Acest amestec este un remediu minunat impotriva constipatiei, deoarece faciliteaza tranzitul intestinal, stimuleaza productia de mucus intestinal si hidrateaza colonul.





Sedentarismul si alimentatia nepotrivita iti fac probleme din ce in ce mai des. Tranzitul intestinal este incetinit, te doare burta si esti balonat tot timpul. Constipatia este o problema pentru multe persoane.

 Care sunt cele mai bune remedii naturale pentru constipatie, fie ca este ocazionala sau cronica.

  1. Ulei de masline

Uleiul de masline este bogat in acid oleic, care stimuleaza producerea bilei si asigura o buna functionare a digestiei. Dimineata, pe stomacul gol, ia o lingura de ulei de masline extra-virgin. Daca ti se pare prea gretos, poti pune suc de lamaie si un praf de sare.
De asemenea, introdu ulei de masline in alimentaia zilnica, pentru a-ti asigura un bun tranzit intestinal.

  1. Clorura de magneziu, ridiche neagra si ceaiuri laxative

Cand suferi de constipatie este obligatoriu sa consumi multe lichide, mai ales dimineata, pe stomacul gol. Este recomandata apa minerala cu magneziu, care are efecte remarcabile in caz de constipatie.



Atunci cand suferi de o constipatie usoara, bea zilnic unul-doua pahare de solutie de clorura de magneziu. Solutia de face din 20 g de clorura de magneziu la un litru de apa. Pentru a regla toate functiile intestinale, bea cate un pahar de solutie zilnic, timp de cateva saptamani.

Florile de nalba sunt folosite in tratamentul simptomatic al constipatiei. Infuzeaza 10-15 g de flori de nalba intr-un litru de apa. Strecoara si bea 3-4 cani de infuzie zilnic.
Rozmarinul actioneaza asupra functionarii vezicii biliare. Dupa fiecare masa, bea o infuzie facuta dintr-o lingura de frunze de rozmarin uscate intr-o cana de apa.

Ridichea neagra stimuleaza contractiile intestinale, favorizand eliminarea scaunului. Fa suc de radacina de ridiche neagra si dilueaza o lingura intr-un pahar cu apa. Bea trei pahare de suc de ridiche neagra pe zi, ca sa ai un tranzit intestinal bun.

Si sucurile de fructe faciliteaza tranzitul. Cele mai bune efecte le au sucurile de cirese, portocale, mere, prune si struguri. Vorbim, desigur, de sucurile naturale, facute in casa.

  1. Apa de prune

O alimentatie adecvata te poate scapa de constipatie. Consuma alimente bogate in fibre. Fibrele solubile se transforma in gel in intestin si inmoaie scaunul.



Cele mai bune sunt prunele, care au in jur de 1 g de fibre pe fruct. Ele contin si un laxativ natural, difenilisatina, care stimuleaza contractiile intestinale. Pune doua prune uscate intr-un pahar cu apa si lasa-le peste noapte. Dimineata, mananca prunele si bea apa in care au stat la inmuiat.

Legumele cele mai bogate in fibre sunt spanacul, prazul, salata verde, sparanghelul, vinetele, broccoli, morcovii, telina, varza, dovleceii si mazarea. Sunt recomandate si leguminoasele: fasole, linte; oleaginoasele: nuci, migdale, alune de padure si cerealele integrale: ovaz, secara.

Fructele cele mai bogate in fibre sunt: portocalele, prunele uscate, smochinele, prunele, stafidele, caisele uscate, ciresele, zmeura, piersicile si merele.

 

Un comentariu la „Prospect FibroProtect – Constipatie”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close