Prospect Hepaid- Protejarea si Sustinerea Ficatului

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Hepaid

Recomandări:

  • Protejarea si sustinerea ficatului in conditii de stres, alcool, infectii virale, radioterapie
  • Sustine functionarea normala a ficatului
  • Protejeaza celulele hepatice
  • Sustine procesul natural de regenerare a celulelor hepatice
  • Imbunatateste apetitul, digestia si metabolismul

Mod de administrare:

  • 1 capsula de 2-3 ori pe zi, pentru minim 3 luni

hepaid-forte-90-capsule



Buton-pret-galben



Compoziție:

O compozitie complexa pentru a actiona eficient formata din:

  • Capparis spinosa (capere) – 130 mg,
  • Cichorium intybus (cicoare) – 130 mg,
  • Andrographis paniculata (kalmegh) – 66 mg,
  • Picrorrhiza kurroa (katuki) – 64 mg,
  • Terminalia arjuna (karitaki) – 64 mg,
  • Cassia sophera (senna) – 32 mg,
  • Achillea millefolium (coada soricelului) – 32 mg,
  • Tamarix gallica (tamarix)- 32 mg,
  • Phyllanthus emblica (coacaze indiene),
  • Terminalia chebula (amla),
  • Terminalia belerica,
  • Berberis aristata (agris indian),
  • Boerhaavia diffusa (santhi),
  • Solanum xanthocarpum (vinete tailandeze),
  • Plumbago zeylanica,
  • Tinospora cordifolia (guduchi),
  • Embelia ribes (embelia cu floare alba),
  • Fumaria officinalis (fumarita),
  • Phyllanthus niruri (merinan),
  • Eclipta alba (margareta).

detoxifica ficatul



Prezentare:

90 cps

Fenomenul de digestie

Toata mancarea ce trece prin mucoasa tubului digestiv ajunge în sânge, care apoi intră în ficat pentru prelucrare. Dacă este o substanță nutritivă, utilă organismului, aceasta trece din celulele hepatice în sânge, ajungând apoi la celulele din restul organismului, iar dacă este o substanță toxică, este metabolizată de celulele hepatice în produși mai puțin toxici, care fie sunt eliminați prin bilă, fie ajung la rinichi, fiind apoi eliminați prin urină. Același lucru se intamplă și cu substanțele care ajung în sânge pe alte căi (inhalație, piele, injectabil etc).

Probabil sună ciudat dar, chiar și o alimentație normală furnizează reziduuri toxice, acest fapt explicând de ce un bolnav cu ficatul funcțional sub 10%, din cauza cirozei, poate intra în comă consumând doar o cantitate de carne proaspătă, chiar dacă este de pui și este preparată dietetic, doar prin fierbere, explică  într-o publicație dr. Ditoiu de la Spitalul Fundeni.

O alimentație obișnuită este suportată fără nicio problemă de un ficat sănătos, dar alimentația în exces (chiar daca este dietetică) poate suprasolicita chiar un ficat sănătos.



Este deja arhicunoscut faptul că un număr mare de alimente suprasolicită puternic funcția de detoxifiere a ficatului – prăjeli, afumaturi, rantașuri, conservanți, grăsimi animale etc, dar și un tub digestiv cu funcție anormală, care, din cauza unei boli, furnizează numeroase reziduuri toxice. Funcțiile hepatice sunt suprasolicitate și în cazul efortului fizic excesiv – care poate crește transaminazele -, dar și de foarte multe alte substanțe, care pot duce la hepatită toxică, ce se manifestă asemănător cu orice fel de hepatită, inclusiv hepatita virală. Uneori hepatita toxică poate să se însoțească de insuficiență hepatică și poate avea o evoluție fulminantă, rapidă, ducând la deces dacă nu se face transplant de ficat.

De ce și cum trebuie protejat ficatul?

Așa cum protecția unei mașini presupune folosirea sa în parametri normali, evitarea suprasarcinii și folosirea de consumabile, carburant și uleiuri de calitate corespunzătoare, protecția ficatului înseamnă scutirea sa de muncă suplimentară ce duce la uzura sa, în special prin alimentație de bună calitate.

Cea mai importantă și la îndemână măsură care trebuie luată atunci când ficatul a fost suprasolicitat printr-un abuz alimentar (supraalimentație, prăjeli, grăsime, alcool etc) constă în punerea ficatului în repaus prin regim alimentar cu o alimentație redusă cantitativ pentru o perioada de timp.

Este necesară o hidratare corespunzătoare – se pot consuma compoturi nu foarte dulci, lapte, lactate, supe sau ciorbe de legume, fructe. Carnea, care furnizeaza cele mai multe reziduuri toxice pentru ficat, trebuie evitată în aceste situații.

Printr-un astfel de regim alimentar, ficatul are timp să-și regenereze zonele distruse. Capacitatea de regenerare a ficatului este binecunoscută, ea fiind extraordinara. Se consideră că, dacă după distrugere prin toxine sau extirpare chirurgicală mai rămâne 25% din țesutul hepatic, această cantitate este suficientă pentru regenerarea completă a ficatului.

Un ficat grav deteriorat de substanțe toxice, cu insuficiență hepatică severă, își incepe regenerarea în primele 24-48 de ore la agresiune, iar după 3 – 4 săptămâni, volumul său s-a dublat față de cel de la care s-a pornit regenerarea. Acest lucru se întâmplă spontan, natural, prin substanțele fiziologice produse de organism ca răspuns la distrugerea țesutului hepatic. Acest lucru se întamplă dacă acel ficat bolnav este lăsat să se regenereze, fără a fi suprasolicitat în continuare, fără a-i da de lucru.

Să vedem câteva soluții naturale pentru îngrijirea ficatului :

Usturoiul: Este un bun dețoxifiant pentru organism activând enzimele care elimină toxinele. Usturoiul conține  allicina și selenium , substanțe care ajută protejeaza ficatul de toxine. Este ideal să consumați zilnic 2-3 catei de usturoi, fie proaspeți fie adăugați în mâncare.

Grapefruit: Grapefruitul are un aport semnificativ de vitamina C, vitamia A, vitaminele B1, B2 si B5, precum si fier, calciu, fosfor, potasiu si apa. Totodata, are si actiuni antioxidante pentru organism. Fructul întreg și sucul au capacitatea de a stimula activitatea hepatica și de a tine în stare bună de sănătate celula hepatică.





Sfecla roșie: Sfecla roșie este un complex de vitamine și minerale cum rar mai găsim și, în plus, vindecă tumori, afecțiuni ale ficatului, afecțiuni cardiovasculare, digestive, întărește imunitatea și este un puternic antiinflamator, detoxifiant și energizant. Sfecla roșie conține tot complexul de vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanți și fier, cu alte cuvinte tot ceea ce organismul are nevoie.

Consumul acestei rădăcinoase ajută corpul în lupta împotriva anemiei, deoarece conține, pe lângă o gamă variată de vitamine, fier şi acid folic care contribuie la creșterea globulelor roșii. De asemenea, ficatul va fi protejat și va avea capacitatea de a se regenera mult mai repede datorită consumului de sfeclă, aceasta fiind benefică chiar și în cazul hepatitelor.

 Lămâia: Lămâile proaspete sunt un adevărat adjuvant al menținerii sănătății pe termen lung. Ficatul este în mod deosebit un beneficiar al consumului de lămâie, mai ales dacă el vine impreună cu un aport bogat de lichide. Din punct de vedere medicinal, aceste citrice acționează ca un antiseptic, respectiv ca un agent de prevenire a infecțiilor și putrefacției. Lămâile asistă la curățarea organismului de impurități, stimulează activitatea hepatică și actionează ca un solvent pentru acidul uric și alte substanțe toxice.



Ceaiul verde: Consumul zilnic de ceai verde contribuie la eliminarea toxinelor din organism, ajută la eliminarea grăsimilor și hidratează organismul în același timp. Previne acumularea de grăsime la nivelul ficatului și ajută la protejarea ficatului împotriva substanțelor toxice precum alcoolul. Ceaiul verde este foarte des folosit și în tratarea pacientilor cu cancer de ficat. Totodată este bine de știut faptul că consumul de ceai verde in exces poate fi daunator asupra ficatului sau al altor organe. Consumați cu moderație.

Avocado:Ajută la detoxifierea ficatului și contribuie la buna funcționarea a acestuia. Grăsimile mono nesaturate din avocado ajută la scăderea colesterolului rău și duce la creșterea colesterolului bun din organism. Avocado conține multe vitamine și minereale și alți nutrienți care pot ajuta în dietele de slăbire. Este ideal să consumați 1-2 avocado pe săptămâna timp de câteva luni pentru refacerea unui ficat afectat.

Noni (Morinda citrifolia), originar din sud-estul Asiei, este un copac mereu verde care creşte în regiunile de coastă şi în zonele de pădure. Si noni are substante active care stimulează secretia de: interferon-γ, factor de necroză tumorală α, interleukine, ceea ce îl face un remediu antiviral si imunostimulent foarte bun. Totodată are actiune depurativă, vitaminizantă si remineralizantă necesară pentru stimularea functiei ficatului.

Turmericul sau curcuma este o plantă înrudită cu ghimbirul care este recomandată din vechime pentru efectele ei benefice pe care le are asupra organismului. Cercetările recente au arătat că turmericul are proprietăţi anticancerigene, antiinflamatorii şi este un puternic antioxidant. Consumul de turmeric are un efect benefic asupra circulaţiei sanguine, previne apariţia cheagurilor de sânge şi accelerează procesul de detoxifiere, stimulând funcţiile vezicii biliare (fierea). Este un stimulent natural pentru detoxifierea ficatului.

Amestecati un sfert de lingura de turmeric intr-un vas cu apa (o cana) si fierbeti-l. Beti de doua ori pe zi timp de cateva saptamani. De asemeni introduceti acest condiment in bucataria zilnica. 



Armurariul (Silybum Marianum):Principalul ingredient medical din armurariu este numit silimarina. Acest compus protejează ficatul prin inhibarea substanțelor dăunătoare care deteriorează celulele din el. Silimarina stimulează de asemenea regenerarea celulelor din ficat ceea ce ajută la refacerea ficatului dupa deteriorare. Silimarina ajută în preventia epuizarii nutrientului glutation – unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru detoxifierea ficatului. 

Merele: Un măr pe zi este secretul pentru un ficat sănătos. Acest fruct este o sursă bună de pectine, fibre solubile care ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv și a colesterolului din sânge, ajutând ficatul obosit. Mai mult decât atât conține acid malic, care ajută la eliminarea carcinogenilor și a altor toxine din sânge.

Nucile: Miezul de nucă conţine într-o proporţie mare grăsimi (63%), în special omega 3 şi sunt totodată bogaţi în proteine. Nucile au de asemenea un conţinut bogat în săruri de potasiu, fosfor, calciu, săruri de sodiu, fier, magneziu, cupru. Nucile sunt bogate in vitamina E, dar conţin într-o proporţie mai mică şi vitaminele A, B1, B2, B3, C şi F. Nucile conţin, de asemenea, antioxidanţi prețioși pentru organism.

Broccoli:Broccoli ajută la detoxifierea organismului iar cercetătorii au identificat recent motivele-cheie pentru acest beneficiu. Glucorafanina, gluconasturtiiana și glucobrasicina sunt 3 fitonutrienti ce se regasesc într-o combinație specială în broccoli. Acest trio dinamic este capabil să sprijine toate etapele din procesul de detoxifiere a organismului, inclusiv activarea, neutralizarea și eliminarea contaminanților nedoriti. Isotiocianatele (ITC) sunt molecule de detoxifiere realizate de glucozinatele din broccoli care ajuta la controlul procesului de detoxifiere la nivel genetic.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close