Prospect Lecitina Soia Forte 1200 mg – stress memorare

Lecitina de soia Forte Prospect

Lecitina capsule 1200 mg

 în cazul scăderii puterii de concentrare sau în condiţii de stres prelungit, precum şi în perioadele de activate intelectuală intensă şi activitate de studiu prelungit. Preparatul asigură o doză concentrată de lecitină care îndeplineşte un rol important în desfăşurarea proceselor de învăţare şi memorare.

Prospect: Informatii utile pentru utilizatori

Supliment alimentar

Utilizare Lecitina Soia 1200:

 Acţiune lecitina de Soia:

– in lecitina din soia intră substanţe active importante pentru activitatea sistemului nevos: cholina, inozitolul şi acizii graşi nesaturaţi (AGN). Aceste componente sunt elemente constitutive ale celulelor nervoase, ele făcând posibilă sinteza neurotransmiţătorilor (substanţe responsabile de transmiterea impulsurilor nervoase).

S-a constatat că procesele de învăţare sunt legate nu atât de creşterea cantităţii de celule nervoase, cât de crearea de noi conexiuni nervoase între celulele existente şi facilitarea comunicaţiior între aceste celule. Ambele procese impun asigurarea unor cantităţi corespunzătoare de substanţe pentru hrănirea creierului.

Lecitina Soia 1200 mg pentru stress memorare si concentrare
Lecitina Soia 1200 mg pentru concentrare stress si invatare

Cholina

serveşte în organism la sinteza acetilcholinei – transmiţător de impulsuri nervoase – impulsuri care sunt responsabile de desfăşurarea corectă a proceselor de învăţre, de puterea de concentrare şi de capacitatea de regenerare a sistemului nervos. Carenţa acesteia poate influenţa în mod negativ capacitatea de lucru a creierului.

Inozitolul

influenţează metabolismul serotonimei – mediator nervos – care, la rândul său, influenţează, printre altele, păstrarea bunei dispoziţii.

Acizii graşi, nesaturaţi (AGN)

– stunt stocaţi activ în scoarţa cerebrală şi în retină, aceştia constituind 60% din lipidele ţesutului nervos. îndeplinesc rolul de substanţă de refacere a membranelor celulelor nervoase (fosfolipidelor cu membrană) care sunt responsabile de comunicarea celulele nervoase. Lipsa acestora, adesea legată de un regim incorect sau de vârstă, poate conduce la o funcţionare defectuoasă a întregului sistem nervos.

Preparatul Lecitina Soia poate fi utilizat de către tineri şi persoanele adulte.

 Compoziţie:

Lecitină din soia, gelatină, ulei de floarea-soarelui, glicerol (substanţă de menţinerea umidităţii).

 Greutate per capsulă: 1,85 g.

 Doza zilnică (1 capsulă) conţine 1200 mg lecitină din soia.

 Mod de administrare Lecitina Soia:

Se administrează 1 capsulă zilnic în timpul mesei sau imediat după aceasta, împreună cu o cantitate corespunzătoare de lichide. în caz de nevoie, doza se poate mări până la 2 capsule pe zi.

 Lecitina copii

Atenţionări:

Doza zilnică recomandată nu trebuie depăşită.

Suplimentele alimentare nu pot fi utilizate pentru înlocuirea unui regim alimentar variat. Se recomandă utilizarea unui regim alimentar variat şi echilibrat şi a unui mod de viaţă sănătos.

 A nu se lăsa Lecitina la îndemâna copiilor mici.

A se păstra la temperaturi ce nu depăşesc 25°C.

 Ambalaj: 30 capsule Lecitina

Producător:

Queisser Pharma GmbH & Co. KG 24914 Flensburg, Germania,

 Reprezentanţa pentru România

Queisser Pharma

Bulevardul Regina Elisabeta 44, Etaj 5, Apartament 53, Sector 5, Bucureşti, cod 050018.

 Lecitina este o fosfolipida importanta necesara tuturor celulelor din organism, fiind considerata piatra de temelie in constructia membranei celulare. Previne intarirea si rigidizarea membranelor celulare; cu cat membrana este mai fluida cu atat se poate hrani si adapta mai usor celula.  Lecitina face parte din organism, deci poate fi gasita in principalele organe cum ar fi: inima, ficat, creier etc.. O cantitate semnificativa de lecitina poate fi gasita in multe alimente, cum ar fi: varza, conopida, boabe de soia, mazare, carne, seminte, nuci , insa cu toate acestea, cantitatea de lecitina acumulata din alimente nu este suficienta pentru protejarea cu succes a celulelor si atunci, suplimentarea cu lecitina este necesara pentru sanatatea generala si prevenirea multor boli.

Beneficii pentru sanatate

Studiile au demonstrat ca lecitina ajuta la imbunatatirea memorie si concentrarii si poate chiar ajuta la prevenirea Alzheimer-ului.

Ajuta la prevenirea aterosclerozei, protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare, intervine in functiile creierului si ajuta la absorbtia tiaminei (vitamina B1) in ficat si a vitaminei A in intestine. Sustine energia si ajuta la refacerea ficatului deteriorat de alcoolism. Lecitina permite grasimilor, cum este colesterolul sau alte lipide, sa fie dispersate in apa si sa fie eliminate din organism. Astfel organele vitale si arterele sunt protejate impotriva acumularii de grasimi. 

Utilizare Lecitina

Lecitina trebuie introdusa in orice dieta. Oricine ia niacina (vitamina B3) pentru nivelul crescut al colesterolului si trigliceridelor trebuie sa ia si lecitina. Doua lingurite de lecitina granule pot fi puse in cereale, supa sau pot fi adaugate in sucuri sau paine. Lecitina utilizata ca si supliment alimentar este larg raspandita. Lecitina poate fi achizitionata sub forma de capsule, granule sau sub forma lichida. Cele mai multe suplimente alimentare de lecitina de calitate provin din soia, care are insa o cantitate mai mica de fosfatidilcolina (aproximativ 20%). Retineti insa ca galbenusul de ou contine cantitati foarte mari de fosfatidilcolina, aproape 70% din cantitatea de lecitina pe care o contine.

Lecitina se gaseste si in capsule. Luand o capsula de 1200 mg inainte de fiecare masa, ajutati la digerarea grasimilor si la absorbtia vitaminelor liposolubile.
Lecitina este in mare masura, un derivat din soia, dar recent si lecitina din oua a devenit populara. Acest tip de lecitina este extrasa din galbenusul de ou proaspat. Lecitina din ou poate fi buna pentru cei care sufera de SIDA, herpes, sindrom de oboseala cronica si dereglari imunitare asociate imbatranirii. Studii recente au demonstrat ca actioneaza mai bine la persoanele cu aceste boli decat o face lecitina din soia.

Surse de Lecitina

Soia, galbenus de ou, drojdie de bere, cereale, legume, peste si germeni de grau.

 Date generale despre inozitol

Solubil în apă, este un alt membru al grupului B complex şi un factor lipotropic. Se măsoară în miligrame. Prin combinare cu colina formează lecitina. Metabolizează grăsimile şi colesterolul. Nu s-au stabilit doze zilnice necesare, dar cantitatea medie pentru un adult este de aproximativ 1 g. Ca şi colina, are un rol important în hrănirea celulelor cerebrale.

Ce poate face inozitolul pentru dumneavoastră?

Contribuie la scăderea nivelului de colesterol din organism. Ajută la menţinerea stării de sănătate a părului împiedicând căderea acestuia. Acţionează preventiv împotriva eczemelor. Contribuie la redistribuirea grăsimilor în organism. Are efect calmant.

Afecţiuni provocate de carenţa inozitolului

Eczeme.

Suplimente pe baza de inozitol

Ca şi în cazul colinei, şase capsule de lecitina pe bază de soia conţin câte aproximativ 244 mg inozitol şi colină. Disponibil sub forma prafurilor de lecitina care pot fi amestecate în lichide. Majoritatea formulelor de B complex conţin aproximativ 100 mg colină şi inozitol. Dozele zilnice obişnuite se situează între 250 şi 500 mg. Toxicitate Nu s-au înregistrat efecte toxice . Inamici ai inozitolului Apa, sulfamidele, estrogenii, tehnicile de prelucrare alimentară, alcoolul şi cafeaua.

Sfatul specialistului despe inozitol

Luaţi inozitolul împreună cu colina şi celelalte vitamine B. Dacă sunteţi un mare 
amator de cafea, probabil că aveţi nevoie de suplimente inozitol. Dacă luaţi lecitina, vă recomand un supliment de calciu chelatinizat pentru a menţine echilibrată balanţa între calciu şi fosfor, întrucât se pare că atât colina cât şi inozitolul sporeşte nivelul fosforului din organism. Un bun mijloc de a optimiza eficacitatea vitaminei E este acela de a vă asigura cantităţile necesare de inozitol şi colină.

Acum se mai citeste

Ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult (1voturi, Media: 4.00 out of 5)

Loading...