Prospect Lyrica

Prospect: Informatii pentru utilizator

LYRICA Prospect

 

Capsule, 150 mg

Citiţi întregul prospect cu atenţie, înainte de a lua acest medicament. Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie nevoie să-l recitiţi.

Dacă aveţi întrebări suplimentare, întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Acest medicament v-a fost prescris dumneavoastrăpersonal, nu îl daţi niciodată altei persoane. Ar putea să-i facă rău, chiar dacă are aceleaşi simptome ca şi dumneavoastră.

In acest prospect:

1. Ce este LYRICA şi pentru este utilizat?

2. Inainte de a utiliza LYRICA

3. Cum să utilizaţi LYRICA

4. Efecte adverse posibile

5. Cum păstraţi LYRICA

6. Informaţii suplimentare

LYRICA 150 mg capsule pregabalin

lyrica prospect
lyrica prospect

Substanţa activă este pregabalin. Fiecare capsulă conţine 150 mg pregabalin.

Excipienţi sunt: lactoză monohidrat, amidon de porumb, talc, gelatină, dioxid de titan (E171), laurilsulfat de sodiu, siliciu coloidal anhidru, cerneală neagră (care conţine shellac, oxid negru defer (E172), propilenglicol, hidroxid de potasiu) şi apă.

Deţinătorul al autorizaţiei de punere pe piaţă:

Pfizer Limited, Sandwich, Kent, CT13 9NJ, Marea Britanie

Producător:

Pfizer GmbH Arzneimittelwerk, Godecke, Mooswaldallee 1, D-79090 Freiburg, Germania

1. CE ESTE LYRICA Şl PENTRU CE ESTE UTILIZAT?

LYRICA este disponibil sub formă de capsule gelatinoase tari, albe, de 150 mg, inscripţionate cu Pfizer pe capac şi PGN 150 pe corp, cu cerneală neagră.

LYRICA este disponibil în trei mărimi de ambalaj: cutie cu 1 blister a 14 capsule, cutie cu 4 blistere conţinând 56 capsule şi cutie cu blistere perforate uni-doză conţinând 100 capsule. Blisterele sunt

fabricate din PVC şi acoperite cu folie de aluminiu.

Nu toate mărimile de ambalaj pot fi comercializate.

LYRICA aparţine unui grup de medicamente utilizate pentru a trata epilepsia şi durerea neuropată. Durerea neuropată periferică: LYRICA este utilizat pentru a trata durerea cronică determinată de

lezarea nervilor. O mare varietate de boli poate determina durere neuropată, ca diabetul zaharat sau zona

zoster. Senzaţiile de durere pot fi descrise ca şi căldură, arsură, palpitaţie, junghi, înţepătură, crampe, furnicături, amorţeală, furnicături după amorţeală. Durerea neuropată periferică poate fi, de asemenea, asociată cu schimbări de comportament, tulburări ale somnului, oboseală şi poate avea un impact asupra integrării fizice şi sociale şi, în plus, asupra calităţii vieţii.

Siguranţa şi eficacitatea pregabalinului ta pacienţi cu vârsta sub 18 ani cu durere neuropată

periferică nu au fost stabilite.

Epilepsie: LYRICA este utilizat pentru a trata formele certe de epilepsie la adulţi (crize epileptice parţiale, cu sau fără generalizare secundară). Doctorul dumneavoastră vă va prescrie LYRICA pentru a vă

ajuta în tratarea epilepsiei atunci când tratamentul curent nu mai controlează boala. Ar trebui să luaţi LYRICA

În cazul in care rămâneţi însărcinată în timpul tratamentului cu LYRICA, contactaţi medicul. Cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua orice medicament.

Aptare

Nu este recomandat să vă alăptaţi copilul în timpul tratamentului cu LYRICA, deoarece se cunoaşte că LYRICA este excretată în laptele matern. Cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua orice medicament în timpul alăptării.

Conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor:

LYRICA poate produce ameţeală, somnolenţă şi scăderea capacităţii de concentrare (atenţiei). Nu conduceţi vehicule, nu folosiţi utilaje complexe, nici nu vă implicaţi în alte activităţi potenţial periculoase fără să ştiţi cum reacţionaţi la acest medicament.

Informaţii importante despre unii excipienţi ai LYRICA:

Dacă ştiţi că suferiţi de intoleranţă la unele zaharuri, informaţi medicul înainte de a lua acest medicament.

Utilizarea altor medicamente cu LYRICA:

Inainte de a lua orice medicament nou împreună cu LYRICA, discutaţi cu medicul dumneavoastră. Vă rugăm să informaţi medicul sau farmacistul dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, chiar şi din cele fără prescripţie medicală.

LYRICA şi unele medicamente se pot influenţa unele pe altele (interacţiona). Gradul de ameţeală, somnolenţă şi de scădere a capacităţii de concentrare pot fi crescute dacă LYRICA este administrată împreună cu alte medicamente conţinând: Oxicodarţă – (folosită pentru tratarea durerii) Lorazepam”-(folosit pentru tratarea anxietăţii) LYRICA poate fi luată concomitent cu contraceptivele orale.

Acum se mai citeste