Cuprins
- 1 Prospect Rivanol 1%
- 1.1 ►Indicaţii Rivanol 1%
- 1.2 ►Compoziţia solutiei de Rivanol
- 1.3 ►Acţiune farmacologică
- 1.4 ►Contraindicaţiile solutiei de Rivanol
- 1.5 ►Reacţii adverse ale solutiei de Rivanol
- 1.6 ►Mod de administrare al solutiei de Rivanol
- 1.7 ►Atenţionări
- 1.8 ►Pret Rivanol
- 1.9 ► Ce sunt Solutiile dezinfectante?
- 1.10 ►Cum alegem corect solutiile dezinfectante
Prospect Rivanol 1%
►Indicaţii Rivanol 1%
Soluţia se foloseşte pentru asepsia plăgilor, a mucoaselor urogenitale, bucale, conjunctivale, pentru ingrijirea ranilor.
De asemenea este recomandat în cazul eczemelor infectate şi al gingivitei.
Se recomanda a fi utilizat ca antiseptic local si dezinfectant.
Soluţie
Antiseptic
►Compoziţia solutiei de Rivanol
Lactat de etacridină 1 g/1000 ml
Excipient (apă distilată) ad. 1000 ml
►Acţiune farmacologică
Rivanol face parte din grupa coloranţilor organici cu proprietăţi antiseptice. Acţiunea bactericidă este determinată de combinarea antisepticului cu acizii nucleici ai celulelor microbiene, tulburând procesele vitale ale acestora. Nu are acţiune iritantă asupra ţesuturilor şi nu tulbură fagocitoza.
►Contraindicaţiile solutiei de Rivanol
Este incompatibil cu clorura de sodiu (nu se fac soluţii sau diluţii cu ser fiziologic), clorura de amoniu, clorura de calciu, clorura de zinc, acidul salicilic, acidul tanic, cloramina, iodul şi sărurile de argint.
►Reacţii adverse ale solutiei de Rivanol
Folosirea produsului timp îndelungat poate întârzia cicatrizarea rănilor.
►Mod de administrare al solutiei de Rivanol
Se aplică prin tamponări, fricţiuni, badijonări sau pensulaţii ale câmpului operator, leziunilor, în jurul articulaţiilor dureroase şi ale focarelor inflamatorii.
►Atenţionări
RivanolUL se administrează ca atare.
Mod de prezentare
Flacoane cu 50 şi 100 ml.
►Pret Rivanol

Rivanol
► Ce sunt Solutiile dezinfectante?
– Solutiile dezinfectante sunt destinate decontaminarii microbiene a obiectelor, suprafetelor, obiectelor, mainilor etc. prin distrugerea, indepartarea sau reducerea numarului de germeni pana la limita la care prezenta acestora nu mai reprezinta un risc de imbolnavire.
Curatenia si dezinfectia efectuate corect pot realiza o decontaminare de 95 – 99,9%. Pe de alta parte, sterilizarea presupune distrugerea sau indepartarea tuturor formelor de existenta a microorganismelor. Se poate folosi gel dezinfectant pentru maini – Klintensiv 1000ml sau dezinfectant concentrat – Desogen 5000ml ori dezinfectant instrumentar Klintensiv 1000ml.
Dezinfectia se poate realiza prin metode fizice (caldura, raze ultraviolete) sau cu ajutorul produselor chimice. Dezinfectia cu ajutorul produselor chimice este mai avantajoasa si mai usor de realizat decat cea cu mijloace fizice.
►Spre deosebire de dezinfectanti, antisepticele sunt destinate dezinfectiei tesuturilor vii (tegumente).
In functie de eficacitate, de timpul de contact si de concentratia folosita, dezinfectia este de mai multe tipuri: dezinfectie de nivel inalt, de nivel intermediar si de nivel scazut.
Prin dezinfectia de nivel inalt se realizeaza distrugerea bacteriilor in forma vegetativa, a fungilor, virusurilor, micobacteriilor si a majoritatii sporilor bacterieni.
In cazul dezinfectiei de nivel intermediar (mediu) se realizeaza distrugerea bacteriilor in forma vegetativa, a fungilor, a micobacteriilor si a virusurilor, fara actiune asupra sporilor bacterieni.
►Cum alegem corect solutiile dezinfectante
Dezinfectantele de nivel scazut distrug majoritatea bacteriilor in forma vegetativa, a unor fungi si a unor virusuri, fara actiune asupra micobacteriilor, sporilor de orice tip, virusurilor neanvelopate si a mucegaiurilor.
Criteriile de care trebuie sa tineti seama pentru o alegere corecta a dezinfectantilor profesionali includ:
- spectrul de actiune
- compatibilitate cu materialele pe care se vor utiliza
- gradul de periculozitate
- usurinta in utilizare
- stabilitate in timp
- riscul de a fi inactivat de diferite substante sau conditii de mediu
Solutii dezinfectante – Reguli de folosire
Utilizarea dezinfectantelor se face respectandu-se normele de protectie a muncii. Produsele se utilizeaza numai în scopul pentru care au fost avizate.
Personalul trebuie sa fie instruit cu privire la utilizarea acestora. Ei trebuie sa cunoasca si sa respecte intocmai concentratia de lucru si timpul de actiune.
De asemena, trebuie sa ia masuri pentru a evita contaminarea şi degradarea sau inactivarea solutiilor dezinfectante.
Pe flacon se noteaza data si ora deschiderii, precum si data-limita pana la care produsul poate fi utilizat. Este interzisa amestecarea, precum si utilizarea succesiva a două produse diferite. Flacoanele trebuie pastrate la adapost de lumina si departe de surse de caldura.
Dezinfectantii nostri pot fi folosite in diferite spatii cum ar fi: dezinfectanti pentru salonul pacientilor, dezinfectanti pentru salile de operatie, dezinfectanti pentru caile de acces, dezinfectanti pentru echipamente mobile, dezinfectanti pentru camera de asteptare, dezinfectanti pentru camera de consultatii.