vegis.ro

Prospect Sicovit C – Imunitate Boli Infectioase

 Sicovit C 500 mg Mandarine Prospect

comprimate efervescente

Acid ascorbic

1. Ce este Sicovit C 500 Mg Mandarine şi pentru ce se utilizează

Medicamentul Sicovit C 500 mg Mandarine este utilizat pentru creşterea imunităţii organismului în cadrul unor boli infecţioase, cum sunt gripa sau răceala.

vegis.ro

Utilizarea de Sicovit C 500 mg Mandarine ameliorează sau scurtează durata simptomelor de răceală şi gripă.

Sicovit C 500 mg Mandarine întăreşte sistemul imunitar, scade riscul de apariţie a unei răceli.

Sicovit C 500 mg Mandarine acoperă necesarul crescut de vitamină C al organismului în condiţii de stres. Sicovit C 500 mg Mandarine conţine vitamina C care este importantă pentru creşterea şi pentru menţinerea stării de sănătate a oaselor, dinţilor, gingiilor, ligamentelor şi vaselor de sânge, pentru formarea de substanţe implicate în transmiterea impulsului nervos, pentru formarea de hormoni, pentru absorbţia de fier din alimente, pentru un răspuns imun normal la infecţii şi pentru vindecarea rănilor.
Organismul uman nu este capabil să producă vitamina C, din acest motiv este necesar un aport din exterior.

Sicovit C 500 mg Mandarine se administrează, de asemenea, în stările cu necesar crescut de vitamina C, în sarcină, în perioada de alăptare, perioade de creştere accelerată, la vârstnici, la atleţi, în cazul unor eforturi fizice sau intelectuale excesive, după arsuri sau răni grave şi intervenţii chirurgicale extinse. De asemenea, fumătorii au necesar crescut de vitamina C.

Este utilizat ca terapie adjuvantă în infecţii, în special infecţii respiratorii, ca medicament adjuvant în vindecarea întârziată a plăgilor şi fracturilor.

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să luaţi Sicovit C 500 mg Mandarine, cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

– Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

– întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

– Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 3 zile.

Sicovit C 500 mg
Sicovit C 500 mg

 

– Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:

 

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI SICOVIT C 500 MG MANDARINE

Nu utilizaţi Sicovit C 500 mg Mandarine

vegis.ro

– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la acid ascorbic sau la oricare dintre celelalte componente ale Sicovit C 500 mg Mandarine;

– dacă suferiţi de o tulburare a metabolismului fierului (hemosideroză, hemocromatoză);

– dacă aveţi litiază renală oxalică.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Sicovit C 500 mg Mandarine

Datorită conţinutului de bicarbonat de sodiu, medicamentul nu trebuie administrat la copii cu vârsta sub 3 ani.

În doze mai mari, vitamina C poate modifica unele analize de laborator, în special evaluarea glicemiei, creatininei, acidului uric, fosfatului anorganic şi testul pentru sângerări digestive oculte. În general, metodele chimice bazate pe reacţii de culoare pot fi afectate.

Pacienţii cu calculi renali, care apar periodic, nu trebuie să ia zilnic mai mult de 100-200 mg de acid ascorbic, deoarece creşte riscul de formare a calculilor de oxalat de calciu.

La pacienţii cu insuficienţă renală severă sau în fază terminală (pacienţi cu dializă) nu trebuie depăşită doza de 50-100 mg de vitamina C, din cauza riscului de creştere a oxalaţilor în sânge şi de formare de cristale de oxalat în rinichi. La pacienţii cu insuficienţa renală severă se recomandă medicamente cu doze mai mici de acid ascorbic.

Este de preferat ca medicamentul să nu se administreze seara, deoarece acidul ascorbic prezintă o uşoară acţiune de stimulare a sistemului nervos central.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

In cazul administrării concomitente, acidul ascorbic creşte absorbţia fierului, penicilinei V şi etinilestradiolului. Acidul ascorbic în doză de 1 g pe zi creşte biodisponibilitatea contraceptivelor orale.
Corticosteroizii intensifică oxidarea acidului ascorbic. Calcitonina creşte procentul consumului de acid ascorbic. Acidul acetilsalicilic poate scădea concentraţiile serice de acid ascorbic, iar acidul ascorbic poate creşte reabsorbţia renală de salicilat. Salicilaţii inhibă transportul activ al acidului ascorbic în intestin.

Tetraciclinele inhibă metabolismul intracelular şi reabsorbţia renală a acidului ascorbic. Barbituricele şi tetraciclinele favorizează excreţia acidului ascorbic în urină. Au fost raportate câteva cazuri în care acidul ascorbic a redus efectul anticoagulantelor orale (utilizate pentru a preveni formarea de cheaguri de sânge) la doze mari. Acidul ascorbic poate reduce efectul terapeutic al fenotiazinelor.

Poate fi, de asemenea, redusă concentraţia de flufenazină. Consumul cronic al unor doze mari de acid ascorbic poate interfera cu sistemul disulfiram-alcool etilic când este administrată concomitent.

Acidul ascorbic creşte absorbţia aluminiului din tractul gastro-intestinal.

evomag.ro

Creşte eliminarea de oxalat pe cale urinară, crescând astfel riscul de formare de calculi urinari oxalici.
Acidul ascorbic influentează acţiunea celorlalte vitamine: vitamina A (retinol) şi vitamina C (acidul ascorbic) îşi stimulează reciproc biosinteza; acidul ascorbic şi vitamina E (tocoferol) se protejează reciproc faţă de acţiunea oxidanţilor, exercitându-şi astfel funcţiile lor biologice în condiţii favorabile. Se recomandă prudenţă în cazul pacienţilor cu absorbţie deficitară a vitaminei B12, deoarece acidul ascorbic inactivează vitamina B12 din alimente.

Acidul ascorbic administrat concomitent cu deferoxamina creşte toxicitatea tisulară a fierului. De aceea, nu se recomandă administrarea concomitentă a acidului ascorbic cu deferoxamina la pacienţii cu tuburări cardiace.

Utilizarea Sicovit C 500 mg Mandarine cu alimente şi băuturi

Lăsaţi comprimatul să se dizolve în 150 ml de apă şi beţi soluţia obţinută.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Medicul trebuie informat dacă alăptaţi sau sunteţi gravidă sau dacă bănuiţi că sunteţi gravidă.

In timpul sarcinii necesarul de vitamina C este mai mare, astfel încât medicamentul poate fi utilizat de către femeile gravide şi de către femeile ce alăptează, de obicei în doză de un comprimat pe zi. Substanţa activă traversează bariera placentară şi se elimină în laptele matern.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Sicovit C 500 mg Mandarine nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Sicovit C 500 mg Mandarine

Acest medicament conţine lactoză şi sorbitol. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Acest medicament conţine 360 mg de sodiu per comprimat efervescent. Datorită conţinutului în sodiu pacienţii care urmează un regim alimentar cu restricţie de sodiu trebuie să ţină seama de conţinutul în sodiu din medicament.

3.CUM SĂ UTILIZAŢI SICOVIT C 500 MG MANDARINE

vitamix.ro

Utilizaţi întotdeauna Sicovit C 500 mg Mandarine exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră.
Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală este de un comprimat pe zi. Doze care depăşesc 2000 de mg pe zi sunt utilizate pentru tratamentul hipovitaminozei C (lipsa vitaminei C), în funcţie de recomandările medicului.

Lăsaţi comprimatul să se dizolve în 150 ml de apă şi beţi soluţia obţinută.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Sicovit C 500 mg Mandarine

Administrarea unor doze mai mari decât cele recomandate poate creşte probabilitatea de apariţie a reacţiilor adverse, cum sunt simptomele gastro-intestinale nespecifice (greaţă, vărsături, diaree). Foarte rar (în cazul ingestiei de doze extrem de mari) poate apare anemie hemolitică, litiază urinară oxalică şi insuficienţă renală.

Nu există tratament specific. Tratamentul va fi administrat în funcţie de simptome.

Dacă uitaţi să luaţi Sicovit C 500 mg Mandarine

Utilizaţi medicamentul zilnic, aşa cum v-a fost prescris. Totuşi, dacă uitaţi să luaţi doza recomandată, continuaţi să luaţi regulat medicamentul. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Sicovit C 500 mg Mandarine poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse raportate la administrarea de acid ascorbic (substanţa activă din Sicovit C 500 mg Mandarine), sunt redate mai jos, în funcţie de frecvenţa apariţiei lor.

Mai puţin frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi, dar mai mult de 1 din 1000): eczemă, urticarie; greaţă, vărsături, diaree, dacă Sicovit C 500 mg Mandarine este administrat în doze mari (câteva grame zilnic).

Rare (care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi, dar mai mult de 1 din 10000) : oboseală şi litiază urinară oxalică, dacă Sicovit C 500 mg Mandarine este utilizat în doze foarte mari.

vitalconcept.com

Foarte rare (afectează mai puţin de 1 din 10000pacienţi): anemie hemolitică şi insuficienţă renală după administrarea în doze foarte mari.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ SICOVIT C 500 MG MANDARINE

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Sicovit C 500 mg Mandarine după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6 INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Sicovit C 500 mg Mandarine

– Substanţa activă este acidul ascorbic.

– Celelalte componente sunt: acid citric anhidru, sorbitol, hidrogenocarbonat de sodiu, lactoză anhidră, acesulfam potasic, acid fumaric, aromă de mandarine.

Cum arată Sicovit C 500 mg Mandarine şi conţinutul ambalajului

Comprimate efervescente, rotunde, de culoare albă sau aproape albă, cu aspect marmorat, higroscopice, cu aromă de mandarine.

viataverdeviu.ro
genetx.eu

Mărimea ambalajului:

Cutie cu un tub din PP a 10 comprimate efervescente
Cutie cu un tub din PP a 20 comprimate efervescente
Cutie cu 3 tuburi din PP a câte 10 comprimate efervescente

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Zentiva a.s.

Nitrianska 100, 920 27 Hlohovec, Republica Slovacia

Acest prospect a fost aprobat în Decembrie 2007

Lasati un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close