Prospect Vigamox –

Sharing

Prospect Vigamox 5mg/ml x 5ml

VIGAMOX picaturi oftalmice este utilizat pentru tratarea infectiilor oculare (conjunctivitelor) provocate de bacterii.

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.

·                Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.

·                Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

·                Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.

·                Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

In acest prospect Vigamox gasiti:

 

1.              Ce este VIGAMOX si pentru ce se utilizeaza

2.              Inainte sa utilizati VIGAMOX

3.              Cum sa utilizati VIGAMOX

4.              Reactii adverse posibile

5.              Cum se pastreaza VIGAMOX

6.              Informatii suplimentare

 

1.              CE ESTE VIGAMOX SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

VIGAMOX picaturi oftalmice este utilizat pentru tratarea infectiilor oculare (conjunctivitelor) provocate de bacterii.

2.              INAINTE SA UTILIZATI VIGAMOX Nu utilizati VIGAMOX

·                Daca sunteti alergic (hipersensibil) la moxifloxacina, la alte chinolone sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

 

Aveti grija deosebita cand utilizati VIGAMOX

·                Daca apar reactii alergice la VIGAMOX. Reactiile alergice apar mai putin frecvent, iar reactiile adverse grave, rar. Daca manifestati  orice reactie alergica (hipersensibilitate) sau orice alte reactii adverse, va rugam cititi pct. 4.

·                Daca purtati lentile de contact – incetati purtarea acestora in cazul in care prezentati orice semne sau simptome de infectie oculara. Inlocuiti lentilele de contact cu ochelarii de vedere. Nu reluati purtarea lentilelor pana la disparitia semnelor si simptomelor infectiei si pana la incetarea administrarii medicamentului.

Ca in cazul oricarui antibiotic, utilizarea prelungita a VIGAMOX poate duce la aparitia altor infectii.

 

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

 

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a utiliza VIGAMOX.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Este posibil ca vederea sa fie incetosata pentru scurt timp dupa utilizarea VIGAMOX. Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje pana cand acest efect nu dispare.

 

3.              CUM SA UTILIZATI VIGAMOX

 

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

 

Doza uzuala

Adulti, inclusiv varstnici  si copii: 1 picatura in ochiul (ochii) afectat (afectati), de 3 ori pe zi (dimineata, la pranz si seara).

VIGAMOX poate fi administrat copiilor, pacientilor in varsta de peste 65 de ani si celor cu afectiuni renale sau hepatice. Exista date limitate privind utilizarea acestui medicament la nou-nascuti. De aceea, nu este recomandata administrarea medicamentului la nou-nascuti.

Utilizati acest medicament pentru ambii ochi numai daca asa v-a spus medicul dumneavoastra. Utilizati VIGAMOX  numai pentru a aplica picaturi la nivel ocular.

De obicei, infectia se va ameliora in decurs de 5 zile. Daca nu se constata nicio ameliorare, adresati-va medicului. Administrarea picaturilor trebuie continuata timp de inca 2-3 zile sau pe perioada recomandata de medic.

·                Luati flaconul de VIGAMOX si o oglinda

·                Spalati-va pe maini

·                Desurubati capacul flaconului

·                Tineti flaconul intre degetul mare si aratator, cu varful in jos.

·                Lasati capul pe spate. Trageti pleoapa in jos cu un deget curat, pana cand se formeaza un „buzunar” intre pleoapa si ochi.  Picatura va cadea aici (figura 1)

·                Apropiati picuratorul de ochi. Va puteti ajuta si de oglinda

·                Nu atingeti picuratorul de ochi sau  de pleoapa, de suprafetele invecinate sau alte suprafete. Astfel s-ar putea infecta picaturile ramase in flacon

·                Apasati usor flaconul  l a  ba za  astfel incat la o apasare sa eliberati o picatura din acest medicament (figura 2)

·                Dupa administrarea VIGAMOX, apasati cu un deget coltul ochiului, langa nas, timp de 2-3 minute (figura 3). Aceasta ajuta la impiedicarea trecerii medicamentului in restul corpului, fapt important in cazul copiilor mici.

·                Daca va administrati picaturi in ambii ochi, inainte de a repeta aceste etape si pentru celalalt ochi, trebuie sa va spalati pe maini. Astfel va fi prevenita transmiterea infectiei de la un ochi la altul

·                Imediat dupa utilizare, puneti capacul flaconului la loc si insurubati-l strans.

 

Daca o picatura nu ajunge in ochi, incercati din nou.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din acest medicament, clatiti bine ochiul cu apa calda. Nu va mai administrati alta picatura pana la momentul dozei urmatoare.

In caz de ingestie accidentala de VIGAMOX cereti sfatul unui medic sau farmacist.

Daca uitati sa utilizati acest medicament, continuati tratamentul obisnuit, cu doza urmatoare. Nu va administrati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca utilizati si alte picaturi pentru ochi, asteptati cel putin 5 minute intre administrarea

VIGAMOX si a celorlalte picaturi.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

4.              REACTII ADVERSE POSIBILE

 

Ca toate medicamentele, VIGAMOX poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

De obicei va puteti administra picaturile in continuare, exceptand situatia in care reactiile adverse sunt grave sau daca prezentati o reactie alergica grava.

In cazul in care prezentati o reactie alergica grava si apare oricare dintre simptomele de mai jos, intrerupeti utilizarea VIGAMOX si adresati-va imediat medicului: umflarea mainilor, picioarelor, gleznelor, fetei, buzelor, gurii sau gatului, care poate provoca dificultati la inghitire sau respiratie, eruptii tranzitorii pe piele sau urticarie, vezicule mari umplute cu lichid, inflamatii sau ulceratii cutanate.

 

Reactii adverse frecvente

(apar la 1 pana la 10 utilizatori din 100)

Reactii la nivelul ochiului: dureri oculare, iritatie oculara, senzatie de ochi uscat, mancarime la ochi, inrosirea ochiului

Reactii adverse generale: gust neplacut

Reactii adverse mai putin frecvente

(apar la 1 pana la 10 utilizatori din 1000)

Reactii la nivelul ochiului: afectiuni corneene, inflamarea sau cicatrizarea suprafetei oculare, spargerea vaselor de sange la nivel ocular, inflamarea sau infectia conjunctivei, senzatie anormala in ochi, vedere incetosata sau redusa, umflarea ochiului, anomalii ale pleoapelor, mancarime, roseata sau umflare

Reactii adverse generale: dureri de cap, varsaturi, scaderea cantitatii de fier in sange, valori anormale ale testelor functionale hepatice, dureri, iritatii ale gatului, senzatie tegumentara anormala, disconfort nazal, senzatie de „nod” in gat

 

Reactii adverse raportate dupa punerea pe piata , cu frecventa necunoscuta:

Reactii la nivelul ochiului: infectia oculara, suprafata oculara devine usor opaca, umflarea corneei, depuneri pe suprafata ochiului, cresterea presiunii intraoculare, zgarieturi la suprafata ochiului, alergie oculara, secretie oculara, cresterea secretiei lacrimale, sensibilitate la lumina

Reactii adverse generale: dispnee, ritm cardiac neregulat, ameteli, cresterea simptomelor alergice, mancarime, eruptii tranzitorii pe piele, inrosirea pielii, greata

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

5.              CUM SE PASTREAZA VIGAMOX A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati picaturile dupa data de expirare inscrisa pe flacon si pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.

Nu trebuie sa utilizati medicamentul mai mult de 4 saptamani de la prima deschidere a flaconului pentru a evita infectiile.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6.              INFORMATII SUPLIMENTARE

 

Ce contine VIGAMOX

Substanta activa este moxifloxacina.

Un ml picaturi oftalmice, solutie contine moxifloxacina 5 mg (sub forma de clorhidrat de moxifloxacina 5,45 mg).

O picatura oftalmica contine moxifloxacina 190 micrograme.

 

Celelalte componente sunt: clorura de sodiu, acid boric, apa purificata.

Cantitati mici de hidroxid de sodiu si acid clorhidric se adauga pentru a mentine nivelul de aciditate (valoarea pH-ului) in limite normale.

 

Cum arata VIGAMOX si continutul ambalajului

Acest medicament este un lichid (solutie limpede, galben-verzuie) disponibil intr-o cutie continand un flacon din plastic a 5 ml cu capac filetat.

 

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului.
Toate medicamentele, si chiar suplimentele alimentare care combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient, el trebuie coroborat cu date reale. Unele medicamente pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. Prospecte.Net nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor. Prospecte.Net este un site de consultare si nicidecum unul de tratament.

Acum esti aici: Home » Prospect Vigamox –