Prospect Tizanidină Dr. Reddy’s 2 mg- 4mg – Rigiditatea si contractia musculara

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Tizanidină Dr. Reddy’s

2 mg,  4 mg, comprimate (Tizanidină)

 1. Ce este tizanidină dr. reddy’s comprimate şi pentru ce se utilizează

  Tizanidină Dr. Reddy’s comprimate conţine tizanidină, care este un relaxant al muşchilor. Tizanidina se foloseste pentru a reduce rigiditatea şi cotracţia musculară asociate cu scleroza multiplă sau cu boli sau leziuni ale măduvei spinării.

  Nu utilizaţi tizanidină dr. reddy’s comprimate dacă:

  • sunteţi alergic la tizanidină sau la oricare dintre celelalte componente ale Tizanidină Dr. Reddy’s (vezi pct.6)

  • aveţi probleme grave cu ficatul.

  • luaţi medicamente care conţin fluvoxamină sau ciprofloxacină

   Aveţi grijă deosebită când utillizaţi Tizanidină Dr. Reddy’s :

  • este posibil să aveţi nevoie de o doză mai mică dacă suferiţi de o boală a rinichilor

  • tizanidina poate afecta funcţia ficatului, astfel funcţia ficatului trebuie monitorizată mai ales dacă prezentaţi simptome inexplicabile cum sunt greaţă, oboseală, lipsa poftei de mâncare, colorare în galben a pielii şi ochilor.

  • dacă aveţi probleme cu inima, cum sunt boli ale arterelor coronare: se recomandă teste de laborator şi monitorizare ECG, regulate în timpul tratamentului cu tizanidină.

   Utilizarea altor medicamente

   Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte să luaţi Tizanidină Dr. Reddy’s comprimate dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală şi preparatele din plante medicinale.

   Tizanidină Dr. Reddy’s trebuie administrat cu prudenţă dacă :

  • deja luaţi medicamente pentru tensiune mare, beta-blocante, pentru astm, diuretice sau digoxină, deoarece tizanidina poate scădea şi mai mult tensiunea arterială

  • luaţi medicamente cunoscute că afectează ritmul normal al inimii, cum sunt amiodaronă, mexiletină, propafenonă, cimetidină, enoxacină, norfloxacină, pefloxacină, rofecoxib şi ticlopidină şi unele medicamente împotriva malariei sau antifungice.

  • utilizaţi alcool sau sedative, deoarece pot intensifica efectul sedativ al tizanidinei.

  • sunteţi femeie şi utilizaţi contraceptive orale.

   Sarcina şi alăptarea

   Nu utilizaţi Tizanidină Dr. Reddy’s comprimate dacă sunteţi gravidă, să rămâneţi sau plănuiţi să rămâneţi gravidă. Vă rugam să vă adresati medicului dumneavoastră pentru informaţii.

   Nu utilizaţi Tizanidină Dr. Reddy’s comprimate dacă alăptaţi. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru informaţii.

   Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

   Tizanidină Dr. Reddy’s poate provoca somnolenţă sau ameţeală şi vă poate afecta vigilenţa. Dacă apar aceste simptome nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje

   Informaţii importante privind unele componente ale Tizanidină Dr. Reddy’s comprimate

   Aceste comprimate conţin lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

  1. Cum Să Utilizaţi Tizanidină Dr. Reddy’s Comprimate

   Luaţi întotdeauna Tizanidină Dr. Reddy’s comprimate exact cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

   Orele şi frecvenţa dozelor au fost stabilite pentru nevoile dumneavoastră, de aceea trebuie să luaţi medicamentul exact cum v-a fost prescris de medicul dumneavoastră.

   Adulţi şi vârstnici:

   Medicul dumneavoastră va începe, de regulă tratamentul cu un comprimat de 2 mg pe zi şi vă va mări treptat numărul comprimatelor până la obţinerea ameliorării maxime a simptomelor.

   Nu măriţi doza de Tizanidină Dr. Reddy’s comprimate mai des de o dată la 3 până la 4 zile. Doza zilnică obişnuită este de maxim 24 mg (12 comprimate de 2mg sau 6 comprimate de 4mg).

   Nu luaţi mai mult de 36 mg pe zi (18 comprimate de 2 mg sau 9 comprimate de 4 mg în 24 de ore). Mergeţi întotdeauna la consultaţie pentru ca medicul să poată verifica progresele pe care le faceţi.

   Insuficienţă renală: Medicul vă va prescrie pentru început un comprimat de 2 mg şi vă va sfătui cum să măriţi doza.

   Insuficienţă hepatică: Tizanidină Dr. Reddy’s comprimate nu trebuie utilizate dacă aveţi probleme severe cu ficatul.

   Copii şi adolescenţi: Tizanidină Dr. Reddy’s comprimate nu este recomandat pacienţilor cu vârsta sub 18 ani.

   Dacă uitaţi să utilizaţi Tizanidină Dr. Reddy’s comprimate

   Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi-o imediat ce vă amintiţi. Dacă este aproape timpul pentru următoarea doză, luaţi doar următoarea doză. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

   Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Tizanidină Dr. Reddy’s comprimate

   Nu luaţi niciodată mai mult decât doza care v-a fost prescrisă. Dacă suspectaţi că dumneavoastră sau alta persoană a luat o doză mai mare de Tizanidină Dr. Reddy’s comprimate, adresaţi-vă medicului

   sau mergeţi imediat la secţia de urgenţă a spitalului local imediat. Luaţi întotdeauna ambalajul cu dumneavostră, dacă este posibil, chiar dacă este gol. Simptomele supradozajului sunt greaţă, vărsături, scăderea tensiunii arteriale, prelungirea intervalului QT(un interval in elecrocardiogramă-EKG ) constricţia pupilei, ameţeli, dificultate în respiraţie, nelinişte, somnolenţă sau comă.

   Dacă încetaţi să utilizaţi Tizanidină Dr. Reddy’s

   Nu întrerupeţi administrarea Tizanidină Dr. Reddy’s decât dacă vă spune medicul dumneavoastră. Tratamentul cu Tizanidină Dr. Reddy’s trebuie întrerupt treptat, în special dacă aţi luat o doză mare, cu excepţia cazului în care medicul dumneavoastră nu vă spune altceva. Întreruperea bruscă a tratamentului poate determina efecte cum sunt creşterea ratei de bătai ale inimii şi tensiune arterială crescută.

  2. Reacţii adverse posibile

   Ca toate medicamentele, Tizanidină Dr. Reddy’s poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă una dintre următoarele reacţiile adverse continuă sau devine supărătoare.

   Erupţia trecătoare de pe piele sau mâncărimile sugerează o reacţie alergică, iar în acest caz ar trebui să opriţi imediat tratamentul şi să vă adresaţi medicului sau să mergeţi la un spital.

   Frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 100)

   • Moleşeală , somnolenţă, oboseală, ameţeli

   • Tensiune arterială scăzută, hipertensiune arterială de rebound

   • Rata pulsului scăzută

   • Bătăi ale inimii foarte rapide

   • Senzaţia de uscăciune a gurii

    Rare (afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000)

   • Tulburări ale somnului ,somnolenţă

   • Reacţii alergice, precum erupţia trecătoare pe piele şi mancărimile

   • Halucinaţii

   • Slăbiciune musculară

   • Creşterea enzimelor ficatului

   • Greaţă, tulburări ale stomacului şi intestinului

    Foarte rare: (afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000) Boli ale ficatului, insuficienţă hepatică

    Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)

   • Prelungirea intervalului QT (un interval anume de pe electrocardiogramă [ECG])

   • Tulburări de vedere

   • Dureri de cap

   • Tulburări de mişcare

   • Anxietate

   • Lipsa apetitului alimentar

   • Stare confuzională

   Important : Dacă apare deodată o lipsă a apetitului alimentar şi prezentaţi îngălbenirea pielii sau a albului ochilor, durere sau umflarea diafragmei (între cavitatea toracică şi cea abdominală), adresaţi-vă medicului dumneavoastră cât mai repede posibil.

   Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  3. Cum Se Păstrează Tizanidină Dr. Reddy’s Comprimate

   A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor A nu se păstra la temperaturi peste 30°C.

   A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP {LL/AAAA}.Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

   Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  4. Informaţii Suplimentare

  Ce conţine Tizanidină Dr. Reddy’s comprimate

  Fiecare comprimat conţine ca substanţă activă clorhidrat de tizanidină fie 2 mg fie 4 mg.

  Celelalte componente sunt lactoză anhidră, celuloză microcristalină, dioxid de siliciu coloidal anhidru şi acid stearic.  Cum arată Tizanidină Dr. Reddy’s comprimate şi conţinutul ambalajului

  Comprimate ovale, plate, de culoare albă până la aproape albă, cu margini teşite, marcate cu ‘R179’ pe o faţă şi cu o linie mediană pe cealaltă faţă.

  Comprimate ovale, plate, de culoare albă până la aproape albă, cu margini teşite, marcate cu ‘R180’ pe o faţă şi cu două linii perpendiculare pe cealaltă faţă.

  Linia mediană are rolul de a uşura ruperea comprimatului pentru a fi înghiţit uşor şi nu de divizare în doze egale.

  Tizanidină Dr. Reddy’s comprimate 2mg şi 4mg sunt disponibile în cutii cu blistere din PVC- PVDC/Al câte 15, 20, 30, 100 şi 120 de comprimate.

  Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

  Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă –

  Dr. REDDY’S LABORATORIES ROMANIA S.R.L.  Str. Nicolae Caramfil nr. 71-73

  Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

  Marea Britanie: Tizanidine 2 mg & 4 mg Tablets Italia: Tizanidina Dr. Reddy’s 2 mg & 4 mg compresse Bulgaria: Sizolan 2 mg, 4mg , таблетка  Romania: Tizanidină Dr. Reddy’s 2 mg, 4 mg comprimate PL: Tizanor

  AT: Tizanidin betapharm 2 mg&4 mg Tabletten FI+HU: Tizanidin Orion

  Acest prospect Tizanidină a fost aprobat în Noiembrie 2011.

  Lasă un comentariu

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

  Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

  Close