Reţeta Minune pentru reumatism
RP: Doua linguriţe de oţet de miere
Doua linguriţe de miere de albine
Totul se amesteca intr-o cana , si complectaţi cu apa nu cu alt lichid , se bea 3-4 căni pe zi.
Efecte : In timp dispare reumatismul
– Curata arterele si venele de grăsimi
– Scade tensiunea arteriala
– Amestecul previne infarctul sau îl ameliorează după producerea sa
– Duce calciu in oase si nu îl lasă să se depună pe încheieturi, muşchi ducându-l in articulaţiile osoase .
– Previne orice infecţie in organism
– Toate organele funcţionează mai bine
– Reglează ritmul cardiac
–
Împotriva durerilor mari la genunchi sau umăr, cot se va face un amestec de lut galben [cât mai galben] cu oţet din vin de casă. Cu această pastă se va unge bine locul în strat gros, şi se va bandaja. Se va sta cu acest bandaj până dimineaţa, operaţia se reia în fiecare seară timp de 3 zile.
Omagul : frunzele de omag, fierte cu rachiu, se pun calde, pe locul dureros.
Bai cu plante pentru durerile reumatice
In caz de reumatism, dupa orice baie fierbinte este recomandata ungerea corpului cu urmatorul amestec: o parte praf obtinut din muguri de pin sau de mesteacan uscati si doua parti de grasime. 30 de grame de radacina de valeriana se pun intr-un litru de apa rece; se lasa la infuzat o ora, se fierb 20 de minute, se lasa apoi vasul acoperit 5 minute, dupa care se strecoara. Baile cu valeriana se fac inainte de culcare, iar tratamentul trebuie sa cuprinda 12-14 bai.
Foarte recomandate pentru tratarea reumatismului sint baile cu flori de musetel (200 de grame de flori la o galeata de apa, in care se adauga si o lingura de sare). Se pun 50 de grame de frunze de trifoi intr-un litru de apa fierbinte, se lasa la infuzat doua ore; se face baie in fiecare seara cu aceasta infuzie, timp de 12-14 zile. 14-18 zile se face baie cu un decoct de cimbru: 50 de grame de frunze maruntite de cimbru se pun intr-un litru de apa, se fierb 5 minute; baia se face seara.
Se pun doua linguri de radacini de obligeana intr-un litru de apa fierbinte, se fierb 20 de minute, se lasa vasul acoperit 30 de minute, apoi se strecoara; se fac 10-12 asemenea bai. Se fierb intr-un litru de apa 100 de grame de fructe de ienupar; acest decoct se adauga in apa pentru baie. Se pun 50 de grame de radacini de maces intr-o jumatate de litru de apa, se lasa la infuzat doua ore, se fierb 20 de minute, apoi se mai infuzeaza inca 30 de minute, se strecoara; se fac 14-18 asemenea bai. 500 de grame de muguri de pin se fierb 30 de minute in 5 litri de apa; decoctul obtinut se adauga in baie.
REUMATISM
Se recomandă celor suferinzi- de această boală să consume zilnic salată de ţelină.
REUMATISM
Se ung locurile afectate cu un amestec format din ulei pentru arme şi grăsime, după care bolnavul se va expune la soare.
Decoct de merisor impotriva artritei
Decoctul din frunze de merisor este foarte recomandat in cazurile depunerilor de saruri, in artrita, spondiloza, podagra, reumatism, echimoze. Doua linguri de frunze se pun intr-un pahar cu apa si se lasa la fiert 15 minute. Decoctul se lasa sa se raceasca, se strecoara si se bea pe parcursul unei zile, in inghitituri mici, si in cazurile de cistita si nefrita. Se amesteca in parti egale flori de boz negru, frunze de urzica, radacina de patrunjel, scoarta de salcie. O lingura din acest amestec se pune intr-un pahar cu apa fierbinte, se fierbe 5 minute la foc mic, se lasa sa se raceasca, apoi se strecoara. Se beau cite doua pahare de decoct pe zi impotriva artritei.
Reumatismul se trateaza cu radacini de brusture
Impotriva durerilor reumatice se pregateste un decoct din radacini de brusture (15 grame de radacini la 200 de mililitri de apa fierbinte); se ia din acest decoct cite o lingura de patru ori pe zi inainte de masa. Pentru tratamentul extern se pun patru-cinci linguri de radacini taiate marunt la o galeata de apa, se pun la fiert pina dau in clocot, apoi se lasa sa se raceasca. In decoctul caldut se inmoaie un cearsaf, care apoi se stoarce si se infasoara bolnavul in el; dupa aceea bolnavul mai este invelit cu un cearsaf uscat si cu o patura groasa, pentru doua ore. Daca bolnavul atipeste nu il treziti, veti indeparta cearsaful dupa ce acesta se trezeste.
Tratamentul acesta se face o singura data in 24 de ore, cel mai bine seara; dupa sase zile de terapie, faceti o pauza de 24 de ore. Durata tratamentului este de doua-trei saptamini. 30 de grame de foi de dafin se pun in 200 de grame de margarina vegetala; se lasa la macerat trei-sase zile, apoi se foloseste pentru frectionari ale locurilor dureroase. Foarte recomandate sint si compresele cu urina, de trei-patru ori pe. Se pun 15 grame de seminte de ienupar la 100 de mililitri de alcool; aceasta tinctura se foloseste extern pentru frectionari.
Frunze de mesteacan bine spalate si oparite se aplica pe articulatiile afectate de reumatism, apoi se pune un bandaj; procedura trebuie sa dureze doua-patru ore, iar durata tratamentului este de sapte-zece zile. O parte de praf din muguri de plop se amesteca cu patru parti unt de vaca sau vaselina; cu unguentul obtinut se maseaza locurile dureroase.
Împotriva oricărui tip de reumatism, trebuie sa se bea vreme de trei săptămâni ceai pentru rinichi. Tratamentul se face trei săptămâni din luna cu o pauza de doua săptămâni, apoi se reia . Reumatismul apare din pricina ca in organism exista prea mult acid uric, care din cauza frigului se transforma in cristale ceea ce provoacă dureri in membre etc .Aproape toate bolile au la baza nefuncţionarea rinichilor si ca atare trebuie sa pornim de acolo . In perioade mai critice trebuie sa evitam mâncărurile cu carne, de asemeni nici un fel de alcool . Foarte important este si ceaiul de salvie. Cine bea constant ceai de salvie nu se îmbolnăveşte uşor. Ceaiul de salvie este considerat ca fiind ceaiul cel mai important din câte exista.
Reţeta ceaiului de rinichi : preparaţi următorul amestec :
Coada calului 15gr.
Urzica vie 10gr.
Troscot 8gr.
Sunătoare 6gr.
Aceste cantităţi ajung pentru o persoana trei săptămâni . Se amesteca bine toate plantele, apoi se ia o priza [cat se cuprinde intre degetul mare si arătător] care se opăreşte cu o cana de apa clocotita . Se lasă sa se infuzeze 10 minute , apoi se strecoară . Peste plantele opărite se mai adaugă o data doua căni de apa clocotita, se lasă sa se infuzeze 10 minute se strecoară si se amesteca cu primul ceai . Este foarte important sa se procedeze aşa deoarece in ceaiul pentru rinichi exista 5 substanţe care nu trebuiesc sa fie fierte , ca să nu-şi piardă proprietăţile . Ele se extrag prin doua opăriri consecutive. Ceaiul trebuie băut : dimineaţa, înainte de prânz si seara, înainte de a merge la culcare cate o jumătate de cana de ceai .
ARTRITĂ
Se iau douăzeci de rădăcini de Ciclamen sălbatic (Cyclamen coum) şi se fierb în zece litri de apă. Din această apă se pun într-un vas separat 1-2 litri. Cu apa rămasă, după ce se răceşte şi fără a se strecura, se fac băi dimineaţa şi seara — mai întîi mîinile, apoi picioarele, timp de o jumătate de oră. După aceasta se toarnă pe cap, de trei ori, apa care a fost separată. Procedura se repetă pînă la calmarea durerilor.
Aceeaşi apă se poate folosi de cîteva ori, după ce în prealabil a fost reîncălzită.
ARTROZĂ
Se taie o ceapă uscată pe lungime. In mijlocul celor două bucăţi rezultate se toarnă cîte o picătură de gudron, după care cele două jumătăţi se aplică pe locul bolnav.
ANCHILOZĂ
Bolnavul va face băi cu apă în care s-au fiert rădăcini de Ciclamen de Neapole (Cyclamen Neapo-litanum).
ANGHINA
O dată sau de două ori pe zi se va face gargară cu un pahar cu apă, în care s-a dizolvat o picătură de clorid de amoniu
TRAUMATISM
Se fierbe îndelung o jumătate kg fasole albă uscată. Boabele, răsfierte, se strivesc şi se aplică pe locul bolnav, bandajîndu-se pe deasupra cu o pînză de bumbac. Bolnavul va dormi peste noapte cu acest pansament.
TRAUMATISM (local)
Se aplică pe locurile afectate felii de cartof crud.