Triamteren

Sharing

 

Triamteren
Actiune terapeutica: Diuretic
Categorie de risc pentru sarcina: B


 

MOD DE ACTIUNE

Actioneaza direct pe tubul distal pentru a promova excretia de Na care este schimbat pentru K sau ioni de H- bicarbonat, clor si apa. Creste pH urinar, si este un antagonist slab al acidului folic


 

INDICATII

Edeme cu ICC. Ciroza hepatica. Sindrom nefrotic. Tratament cu steroizi. Hiperaldosteronism secunadar. Edeme idiopatice. Poate fi folosit singur sau cu alte diuretice.


 

CONTRAINDICATII

Hipersensibilitate la medicament, insuficienta renala progresiva si severa, boala hepatica severa, anurie, hipercalemie, hiperuricemie, istorie de nefrolitaza. Alaptare


 

EFECTE ADVERSE

Hiperpotasemie, G&V, diaree, gura uscata, ameteala, frig, cefalee, anemie megaloblastica, trombocitopenie, azotemie, nefrita interstitiala, anafilaxie, fotosensibilitate, hipopotasiemie, crampe musculare, mancarimi.


 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

CAPSULE
Adulti, initial: 100 mg, dupa masa; doza maxima zilnica: 300 mg. 


    

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

*Se administreaza dimineata cu mancarePoate provoca ameteala. 
*Anuntati orice mancarime sau febra sau orice efect secundar
* Durerile de cap persistente, voma, letargia, pot fi semnele unei uremii.
* Nu se consuma alcool. Se evita suplimentele de K, sare de potasiu.
* Urina poate apare albastru fluorescent pal. 
* Se evita lumina directa pentru perioade lungi; poate provoca o reactie fotosensibila.


 

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului.
Toate medicamentele, si chiar suplimentele alimentare care combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient, el trebuie coroborat cu date reale. Unele medicamente pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. Prospecte.Net nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor. Prospecte.Net este un site de consultare si nicidecum unul de tratament.

Acum esti aici: Home » Triamteren