Abordati Stilul Sanatos de Viata

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Nutritie, regenerare, energie, vitalitate, frumusete, relaxare, tinerete

Wellness – prin traducere, reprezinta posibilitatea de a-ti asigura o sanatate buna pe termen lung, de a te simti si de a arata bine. Este mai mult decit absenta bolilor sau a defectelor fizice. Wellness inseamna vitalitate, sanatate, putere de munca, atitudine pozitiva, optimista fata de viata, energie, frumusete, bucuria de a trai, incetinirea fenomenului de imbatrinire. Este extraordinar sa fii tinar si activ pina la o virsta inaintata, sa te trezesti dimineata simtindu-te minunat fara sa fie necesar sa iei medicamente.
Wellness este “ceva ce toata lumea isi doreste”.

In prezent piata Welness inregistreaza o cifra de afaceri de 200 miliarde EURO anual (numai in USA). Previziunile sunt impresionante. In urmatorul deceniu, piata Wellness va avea cea mai dinamica dezvoltare. In aceasta perioada cifra de afaceri pe aceasta piata va creste de 5 ori.

Tendinta Wellness se manifesta in toate domeniile vietii: nutritie, frumusete, santate, munca, relaxare. Toti oamenii, indiferent de virsta sau de profesie, doresc sa se simta bine, sa arate bine si sa se bucure de viata. Oamenii se intorc catre natura si cauta metode si produse naturale pentru sanatate, echilibru psihic si energie. A crescut cererea si increderea in produse si servicii cum ar fi: alimente ecologice, bauturi naturale, suplimenti nutritivi din plante, fitness, masaj, reflexoterapie, acupunctura, cosmetice pe baza de plante, bioenergie etc.

Marile companii isi orienteaza strategiile de marketing tinind cont de aceste tendinte. Tot mai multe produse si servicii sunt create pentru a satisface nevoile oamenilor in epoca moderna. Influenta poluarii, a stresului si a alimentatiei incorecte se manifesta pe termen lung prin scaderea imunitatii, obezitate, boli nervoase, lipsa de vitalitate.

Se pune accent pe educarea oamenilor in directia unui nou stil de viata. Avem posibilitatea sa luam masuri si sa ne protejam. Ce ar trebui sa stim ? Depinde de noi sa fim atenti la ce mincam, ce bem, sa facem sport, sa facem o cura periodica de detoxifiere, sa ajutam organismul sa se regenereze.

Vei spune ca esti ocupat, ca nu ai timp sau bani. Gandeste-te insa ca vei pierde mai multi bani si mai mult timp daca nu vei fii in cea mai buna forma. In economia de piata nimanui nu-i pasa daca esti bolnav. Esti apreciat numai atunci cind poti sa lucrezi la capacitatea maxima.

Asa ca incercati sa va ginditi si sa trageti un semnal de alarma atunci cind mincati la fast-food, cind beti o racoritoare sintetica sau rontaiti cipsuri. Oare cum te vei simti si cum vei arata peste citiva ani oferind corpului o asemenea hrana?

Include in viata ta conceptia Wellness ! Alimentatie nutritiva, doi litri de apa si sucuri naturale pe zi, multe fructe si legume , produse lactate, relaxare, sport, dragoste de viata si atitudine pozitiva. Constientizeaza importanta acestor recomandari si te vti bucura de ceea ce va ofera viata pina la o virsta inaintata.

cumpara acum

Incepe chiar de astazi sa faci mici schimbari in stilul de viata.

Aproape nu exista aliment care sa nu fi fost vreodata ridicat in slavi, apoi dezavuat si din nou recomandat. Asa ca e firesc sa ajungi la intrebarea: “ce sa mananc si ce nu?” Iata o lista cu produsele frecvent consumate, care te ajuta sa faci comparatia intre parerile trecute si cele actuale despre alimentatie.
 
Ouale
Se considera ca: Galbenusul e o bogata sursa naturala de colesterol care se depune pe peretii vaselor.
Acum se stie ca: Grasimile saturate sunt principala cauza a cresterii nivelului de colesterol in sange, iar oul are un continut moderat de grasimi saturate. In plus, galbenusul contine un pigment care ajuta la prevenirea pierderii vederii la varste tinere.
Recomandam: Ouale reprezinta si o excelenta sursa de proteine: pentru o dieta sanatoasa poate fi luat in calcul cate un ou pe zi. Important e sa nu asociezi oul zilnic cu unt, sunca si carnat, pentru ca asa chiar iti creste nivelul colesterolului.
 
Ceaiul
Se considera ca: Ceaiul verde e de preferat, fiind o arma excelenta impotriva multor boli, datorita substantelor continute.
Acum se stie ca: Ceaiul verde e bun, dar la fel de util e si cel negru. Antioxidantii din ambele tipuri de ceai ajuta la mentinerea sanatatii celulelor si tesuturilor. Se pare ca bautorii de ceai sufera mai putin de boli de inima decat persoanele care nu consuma aceste licori, iar cercetarile recente au aratat ca ceaiul poate preveni chiar demineralizarea oaselor si accelereaza pierderea in greutate.
Recomandam:

Pentru a obtine beneficii maxime din consumul ceaiului, lasa pliculetul cu frunze timp de 5 minute in apa clocotita. Atentie: ceaiul poate reduce capacitatea de absorbtie a fierului din intestin! Daca te stii predispusa la anemie, consuma ceaiul numai intre mese.

 

 
 
 
 
Fulgii de ovaz
Se considera ca: Fulgii de ovaz sunt “campionii” luptei impotriva colesterolului din sange. Important era sa adaugi taratele la orice. Apoi beneficiile au fost declarate “gogorite”.
Acum se stie ca: Cereala este cu adevarat un vajnic luptator impotriva colesterolului din sange – dar trebuie consumata la trei mese zilnic. Fibrele din tarate pot ajuta si la controlul greutatii: s-a constatat ca persoanele care consuma fulgi de cereale la micul dejun mananca mai putin la pranz.
Recomandam: Chiflele de secara si de ovaz sunt excelente alimente. Dar acestea nu vor anula efectele gogosilor glazurate si ale croisantelor.
 
Pestele
Se considera ca: Trebuie sa mananci peste cat incape, iar cel mai sanatoase ar fi codul, cambula si fructele de mare, pentru ca sunt bogate in proteine, dar sarace in calorii si in grasimi.
Acum se stie ca: E bine sa consumi si mai multe tipuri de peste, chiar si cele mai grase. Pentru ca acizii grasi din peste previn afectiunile cardiovasculare, scad durerile reumatice, te ajuta sa treci peste starile depresive si previn imbatranirea timpurie.
Recomandam: Somonul si tonul sunt foarte bogati in acizi grasi mega-3, iar acestia sunt acum “vedete” ale lumii medicale privind lupta impotriva bolilor cardiovasculare. Totusi, gravidele, varstnicii si copiii mici nu trebuie sa-si axeze dieta doar pe anumite tipuri de peste, ci se prefera variatia specialitatilor de mare, ocolind cu precautie preparatele din rechin, pestele de balta, sabia.
 
Nucile
Se considera ca: 85% din calorii sunt sub forma de grasimi si e bine sa le consumi cumpatat.
Acum se stie ca: Nucile contin grasimi “usoare” (LDL), utile organismului, si prea putin colesterol, fiind deci recomandate atat pentru protectia sistemului cardiovascular, cat si pentru mentinerea in bunastare a membranelor tuturor celulelor din organism. Mai mult, studiile recente arata ca introducerea nucilor in regimul de slabire este o alegere buna pentru sanatate.
Recomandam: Presara nuca macinata in fulgii de cereale, peste prajituri, iaurt, chiar salata. O mana de nuca contine 160-200 calorii, echivalentul a 20 de chipsuri de cartofi ori a trei prajiturele mici.
 
Lactatele
Se considera ca: Alimentele bogate in calciu, precum iaurtul, laptele si branza te ajuta sa ai oase sanatoase.
Acum se stie ca: Lactatele previn hipertensiunea arteriala, simptomele SPM (sindromului premenstrual) si scad riscul cancerului de colon. In plus, alimentele bogate in calciu te ajuta sa iti controlezi greutatea, fiind satioase si sanatoase, fara sa te ingrase.
Recomandam: E bine sa ai zilnic trei portii de lactate, de preferat produsele degresate. E adevarat ca branza are un continut bogat in grasimi, insa e si cea mai concentrata in calciu dintre lactate, asa ca poti consuma cantitati mici. E bine sa te orientezi catre branzeturile dense, precum parmezanul, ori branza Cheddar – cele mai aromate si mai bogate in calciu.
 
Margarina
Se considera ca: E bine sa inlocuieste untul cu margarina.
Acum se stie ca: E mai corect sa inlocuiesti margarina cu uleiul de masline, bogat in acizi grasi nesaturati – protectori pentru inima si vase.
Recomandam: Uleiul de masa, cu atat mai mult cel de masline, este recomandat pentru prepararea zilnica a mancarurilor. Daca analizele sangelui iti indica un nivel crescut al colesterolului, e bine sa te orientezi catre uleiuri vegetale, iar tipurile de margarina pe care le alegi sa fie fara colesterol.
 
Carbohidratii
Se considera ca: E ideal sa mananci tot ce poftesti, pentru ca pastele fainoase, painea si orezul iti completeaza dieta fara adaos de grasimi, ajutandu-te deci sa slabesti.
Acum se stie ca: Excesul de fainoase te poate ingrasa, asa ca ar fi mai prudent sa nu abuzezi de nici unul dintre aceste alimente, calculand atenta fiecare calorie pe care o ingurgitezi. Unele hidrocarburi sunt mai sanatoase, altele mai periculoase. De exemplu, cele preparate din faina integrala (nerafinata) ajuta la mentinerea sub control a nivelului de glucoza in sange, reducand riscul de diabet, hipertensiune arteriala si unele tipuri de cancer.
Recomandam: Consuma zilnic trei portii de preparate din cereale integrale: orez nedecorticat, tarate si paine integrala. Inainte de a cumpara “paine neagra”, uita-te pe eticheta sa vezi daca nu cumva produsul are culoarea inchisa de la coloranti si nu de la faina integrala.
 
Avocado
Se considera ca: Se considera ca: Fructele de avocado sunt “amagitoare” pentru sanatate, continand multe grasimi.
Acum se stie ca: E adevarat ca au grasimi, insa acestea sunt LDL, favorabile sistemului tau cardiovascular. In plus, avocado sunt bogate in vitamina E si in alti nutrienti utili in prevenirea cancerului, a bolilor de inima si chiar a imbatranirii premature.
Recomandam: Avocado se numara printre fructele cele mai bogate in calorii; dar daca iti faci tartine cu pulpa de avocado in loc de unt sau margarina, pe langa gustul delicios mai obtii un avantaj: mai putine calorii.
 
Verdeturi si condimente
Se considera ca: Mancarurile foarte aromate si picante nu sunt rele, dar nici sanatoase.
Acum se stie ca: Condimentele aduc nu doar un plus de savoare mancarurilor, ci le si imbogatesc cu substante care lupta impotriva virusurilor si a bacteriilor toxice; astfel, poti scapa de viroze si sa previi chiar unele intoxicatii alimentare.
Recomandam: Foloseste aromele si condimentele naturale dupa propriul gust, adaugandu-le in mancare nici prea putin, dar nici in exces. Nu te baza pe ele ca pe medicamente, ci savureaza-le aroma dupa plac.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.