40 de sfaturi ca să trăieşti sănătos

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Sfaturi pentru o viata lunga sanatoasa

Fiecare isi doreste sa traiasca mult, fara probleme  de sanatate dar acest lucru se poate realiza numai urmand niste reguli de viata sanatoasa, dat fiind faptul ca batranetea vine la toata lumea si de noi depinde cum o intampinam.

  1. Mizează pe verde! Ceaiul verde este o băutură tradiţională în China, ţara care numără o mulţime de persoane trecute de 100 de ani. Cercetătorii au descoperit, în 1997, că pe lângă antioxidanţii pe care-i conţine, ceaiul verde inhibă formarea şi dezvoltarea celulelor canceroase.

2. Adoptă o pisică un caine. Un cercetător în medicină, de la Universitatea Buffalo (Statele Unite), afirma că „pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului“. O pisică în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale şi ca urmare şi a riscurilor unei boli cardiace, si cainele ofera un puternic simt al protectiei.

3. Algele tinereţii veşnice, Spirulina constituie, realmente, o sursă unică de oligoelemente şi de acizi graşi esenţiali, ale căror proprietăţi în prevenirea îmbătrânirii nu mai trebuie demonstrate… Rezultatul: o cură cu spirulină (capsule) aduce un surplus de tonus şi de vitalitate.
4. Ia aspirină! Aspirina nu mai este doar o armă împotriva febrei şi a durerilor de cap. Folosirea regulată a acestui medicament în doze minime scade simţitor pericolul îmbolnăvirii de cancer mamar.

5. Consuma miere şi polen. Studii recente efectuate într-un spital din New York au demonstrat că ele acţionează pozitiv asupra colesterolului şi a trigliceridelor. Speranţa de viaţă la apicultori e superioară celei a populaţiei, în general.

6.  Cruţă-ţi partenerul de viaţă si sfatuieste-l sa se lase de fumat deoarece 5% din cazurile de cancer pulmonar nu se datorează fumatului activ, ci celui pasiv, când fumător este partenerul de viaţă sau colegii de birou. Un studiu american a constatat o creştere cu 23% a mortalităţii coronariene la bărbaţii nefumători, căsătoriţi cu femei fumătoare.

7. Ţine sub control tensiunea arterială. Odată cu trecerea anilor, tensiunea arterială afectează tot mai grav speranţa de viaţă. Prevenirea ei se bazează pe punerea în practică a unor reguli de viaţă bine cunoscute: exerciţiile fizice, regimul alimentar echilibrat, sare cu măsură şi -dacă e necesar -reducerea excesului de greutate.

8. Bea apă cu paharul mare. Cercetătorii americani au demonstrat că peste 5 pahare cu apă băute zi de zi reduc cu 60% riscul afecţiunilor cardiace.9. Atenţie la diabet! Hormon-cheie al metabolismului -adică al utilizării energiei alimentare -, insulina accelerează procesul de îmbătrânire, atunci când e produsă în cantitate prea mare. Morala: zahărul puţin ne va menţine tineri. Mănâcă miere!

10. Supraveghează-ţi ereditatea! Fiecare dintre noi este dotat cu o moştenire genetică pe care ar trebui să o studiem îndeaproape, pentru că -adeseori -prezentăm aceleaşi predispoziţii la o boală sau alta ca şi părinţii sau bunicii noştri.

11. Spală-te pe mâini. O igienă ireproşabilă a mâinilor (4 spălări pe zi) îţi permite să contractezi cu 25% mai puţine guturaiuri şi cu 50% mai puţine gastroenterite, comparativ cu persoanele care se spală pe mâini o dată pe zi.

12. Fă-ţi siesta! O echipă de cercetători de la Universitatea din Boston a demonstrat că o siestă făcută la mijlocul zilei poate face să dispară semnele de oboseală a creierului şi să sporească performanţele de memorie. Ei au constatat, de asemenea, o ameliorare cu 20% a capacităţii de învăţare la persoanele care pot să doarmă în orele de prânz…

13. Evită medicamentele combinate. Cardiacii care iau medicamente pentru inimă, dar şi aspirină, prezintă un risc de criză cardiacă cu 75% mai mare decât cei care evită această combinaţie -arată un studiu efectuat recent în Scoţia pe 7.000 de subiecţi.

 

14. Fereste-te de frig! Conform unui studiu realizat la Universitatea din Lille, scăderea bruscă de temperatură sporeşte cu aproape 13% riscul unei crize cardiace.

15. Curăţă tastatura calculatorului. Bacteriologii de la Universitatea Arizona au constatat că aceasta conţine -în medie -25.000 de germeni microbieni, adică de 300 de ori mai mult decât colacul toaletei de la o instituţie publică.

16. Testează unul din secretele sănătăţii deţinute de Kneipp. Mergi cu picioarele goale, prin iarba udată de rouă (atenţie la viespi!). Acest pastor din secolul al XIX-lea, precursor al terapiilor alternative, o făcea în fiecare dimineaţă, pentru antrenarea rezistenţei fizice…

17. Încearcă homeopatia. Studiile tind să demonstreze tot mai mult că homeopatia face să dispară numeroase simptome, mai ales cele ale fibromyalgiei – oboseală cronică, de care suferă 1-2% din totalul populaţiei de pe glob.

18. Nu ocoli vinul! Consumul zilnic de vin (maximum 3 pahare) prelungeşte speranţa de viaţă cu aproape 30%.

19. Limitează consumul de carne rosie. De aproape 50 de ani, studiile epidemiologice atrag atenţia oamenilor de ştiinţă asupra anumitor patologii cronice asociate consumului de carne. La modul ideal, un adult n-ar trebui să ingereze mai mult de 120 g de carne de vită pe săptămână. Consumati fructe de mare si carne de pui, curcan si peste.

 

20. Votează cu oţetul de mere. Utilizarea ca remediu a oţetului de mere a fost popularizată de un medic american. Acesta a constatat longevitatea excepţională a persoanelor care-l consumau şi a început să îl prescrie pacienţilor săi (în doze moderate) datorită virtuţilor sale drenante.

21. Mănâncă ciocolată. Un studiu efectuat pe 8.000 de subiecţi a demonstrat că la cei care consumă o cantitate modestă de ciocolată (între 1-3 tablete pe lună), riscul mortalităţii e mai scăzut cu 36% decât la cei care nu consumă ciocolată deloc.

22. Nu neglija usturoiul! După ce-au descoperit un număr foarte mare de centenari în comitatul Jinshan, specializat în cultura usturoiului, cercetătorii chinezi au ajuns la concluzia că acesta prelungeşte viaţa, antibiotic natural. Usturoiul are capacitatea de a reduce tensiunea arterială.

23. Consumati  Nuci, tofu şi fasole! Cercetătorii din Toronto au descoperit faptul că la persoanele care au introdus -timp de o lună -în alimentaţia lor obişnuită nuci, tofu şi fasole, nivelul colesterolului a scăzut cu 30%.

24. Nu sări peste micul dejun! La persoanele care obişnuiesc să mănânce dimineaţa, cazurile de obezitate sunt cu 44% mai puţine decât la cele care se abţin.
25. Banane în fiecare zi. Obanană pe zi aduce 400 mg de potasiu, care permite reducerea cu aproape 40% a riscului unui atac cardiac!

26. Nu uita merele! La persoanele care cedează în mod regulat tentaţiei de a muşca dintr-un măr, riscurile unor boli cardiace sunt cu 30% mai mici decât la persoanele care rezistă acestei tentaţii.27. Salata de cruditati, legume sau fructe , la ordinea zilei. Foile de salată verde conţin luteină, o substanţă din familia carotenoidelor, nişte antioxidanţi puternici. Luteina pare să joace un rol benefic pentru sănătatea inimii şi pentru sistemul imunitar.

 

28. Savurează desertul «antiâmbatranire». Ia doi pumni de fructe roşii (cireşe, căpşune, zmeură, coacăze etc.) şi stropeşte-le cu lapte acru. Îndulceşte desertul cu miere şi vei obţine un adevărat regal de flavonoide, substanţe care combat oxidarea, cea care ne îmbătrâneşte celulele.

29. Plângi! Lacrimile permit evacuarea unui exces de tensiuni dăunătoare sănătăţii. Unii afirmă chiar că longevitatea femeilor s-ar datora capacităţii lor de a elimina toxinele plângând. nu va retineti cand sunteti tare suparati ..plansul usureaza psihicul.

30. Vorbeşte cu copacii, animalele. Conform învăţăturii taoiste, copacii au efecte benefice asupra longevităţii: transformă energiile negative în energii pozitive. Strângând în braţe un copac, un animal nevinovat si te încarci de energie vitală.

31. Ieşi din cochilie. Activităţile sociale şi relaţionale îmbunătăţesc speranţa de viaţă: persoanele mai active social fumează mai puţin, mănâncă mai sănătos, fac regulat exerciţii fizice şi ştiu să vorbească despre problemele lor. Iesiti in societate, izolarea deprima.

32. Fii optimist. Optimiştii trăiesc mai mult decât pesimiştii şi prezintă mai puţine riscuri de deces prematur. Fericirea şi optimismul par să sporească numărul celulelor noastre imunitare, armele cele mai eficiente ale organismului împotriva bolilor.

33. Trăieşte momente de frică! Cercetătorii israelieni afirmă că tot ceea ce face ca inima noastră bată mai tare, deci să-i relanseze din când în când activitatea, este în favoarea longevităţii.

34. Recită poezii. Cercetătorii elveţieni au demonstrat că persoanele care recită poezii, câte o jumătate de oră în fiecare zi, îşi reduc nivelul de stres şi, deci, şi riscurile unor maladii cardiace.35. Studiază. Cercetătorii californieni au descoperit faptul că femeile care au luat un bacalaureat sau o diplomă de studii superioare sunt mai puţin predispuse la bolile de inimă decât tovarăşele lor mai puţin instruite. Nu lasati capul sa lancezeasca, puneti-l sa memoreze fraze scurte, invatati ceea ce va place si nu stati de pomana.

36. Bizuie-te pe inteligenţă. De curând, oamenii de ştiinţă englezi au publicat un studiu legat de relaţia dintre coeficientul de inteligenţă (IQ) şi longevitate. Conform rezultatelor prezentate pentru o perioadă de 60 de ani, indivizii cei mai inteligenţi au cele mai mari şanse să moară ultimii, deci puneti-va capul la treaba..jocuri de societate, rebus, sah..etc

37. Oferă-ţi o plantă verde. Persoanele care locuiesc în zona rurală au o speranţă de viaţă superioară celei a orăşenilor. Un studiu al Centrului medical din Tokio a demonstrat ca populaţia urbană care trăieşte în apropierea spaţiilor verzi îmbătrâneşte mai greu.

38. Raporturi bune cu mama si tata. Un studiu al şcolii medicale de la Harvard a demonstrat ca persoanele aflate în relaţii „reci“ cu mamele lor sunt expuse unor riscuri mult mai mari (cu 91%) de a contracta o boală gravă, în perioada vieţii adulte.

39. Fii credincioasă! Mersul regulat la biserică sporeşte speranţa de viaţă. Deosebit de eficientă pentru destresarea organismului şi deculpabilizarea sufletului, frecventarea lăcaşelor de cult protejează digestia şi respiraţia.

40. Aşterne-ţi sentimentele pe hârtie! Trei minute pentru a exprima câteva gânduri într-un jurnal sau câteva cuvinte adresate în scris unui prieten sunt suficiente pentru a calma stările de stres. Dovada? După 4 luni de incitare la scris, 47% din pacienţii astmatici aflaţi au manifestat o ameliorare a simptomelor.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close