Zgomote in urechi

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Tratamentul afectiunilor urechilor

Despre persoana ce are probleme ce se manifesta in zona urechilor se poate spune ca la nivelul cimpului din interiorul urechii au loc destul de multe modificari. Daca nervii din zona urechii sint atrofiati, atunci in interior apare o anumita tensiune, ce duce la perceperea unor sunete (tiuituri) in interiorul urechii.

Medicina traditionala chineza spune ca aceste manifestari apar din cauza insuficientei energetice (vid) a rinichilor. Vidul energetic nu da posibilitatea esentei si energiei sa hraneasca zona capului, si in particular urechile (conform medicinei traditionale chinezesti urechea este fereastra rinichilor).

Pentru a trata zgomotele in urechi este necesara relaxarea zonei urechilor (a musculaturii, vaselor sanguine), cit si stimularea rinichilor, hranirea acestora cu energie, pentru a putea regla dezechilibrul de la nivelul urechilor. Este necesara stimularea cu precadere a zonelor Mingmen (poarta vietii – aflata la jumatatea distantei dintre rinichi) si Xueshan (muntele de zapada – in interiorul corpului, un pic mai jos de Mingmen). De asemenea, este necesara deschiderea extrameridianului Dumai (ce urca de-a lungul liniei meridiane posterioare – prin el energia poate sa urce pentru a hrani zona capului).

In tratament, primul pas consta in stimularea rinichilor si a zonelor Mingmen si Xueshan.

Pasul al doilea consta in conducerea puterii ce apare, catre urechea afectata. In acest scop se tine o palma cu centrul indreptat catre jumatatea distantei dintre rinichi, la o distanta de aproximativ 10 centimetri fata de corp, cealalta palma se tine in dreptul urechii suferinde, centrul palmei aflindu-se la o distanta de 30 de centimetri fata de ureche. Se mentin astfel palmele timp de 3 minute, de doua ori pe zi.

Tinitus (zgomot in ureche)

In aceasta afectiune, exista o deficienta in hranirea nervilor si a vaselor de singe din zona dimprejurul urechii, de asemenea zona lobului temporal nu are suficienta lumina. Medicina traditionala chineza specifica faptul ca vidul rinichilor este cel care se afla la originea acestei afectiuni.

De aceea, solutia consta in intarirea rinichilor, cit si in hranirea zonei creierului.

Initial se va exersa pentru intarirea rinichilor (vezi tehnicile de intarire a rinichilor), apoi se va trece la partea a doua.

Se va mentine o palma in dreptul urechii, la o distanta de 30 centimetri, iar cealalta palma se va mentine in dreptul rinichilor, la o distanta de 10 centimetri, timp de 3 minute, de doua ori pe zi.

Surzenia 

In cazul surzeniei, la nivelul timpanului exista o zona care este neagra. In situatia in care in interiorul acestei zone negre exista o mica bresa, atunci persoana respectiva mai poate auzi un pic.

Tratamentul se bazeaza pe marirea bresei existente in zona neagra de la nivelul timpanului. Cu cit se mareste mai mult aceasta bresa, cu atit auzul se imbunatateste.

Pentru a trata surzenia se va mentine o palma in dreptul urechii suferinde, degetele fiind indoite (pentru a amplifica si mai mult cimpul din zona urechii), distanta dintre palma si ureche fiind de 30 centimetri. Cealalta palma se va mentine in dreptul urechii sanatoase, la o distanta de 10 centimetri. Se exerseaza astfel timp de 3 – 5 minute, zilnic.

In situatia in care ambele urechi au probleme, se va alterna mentinerea palmelor catre cele doua urechi. O data se va mentine o palma aproape si cealalta mai departe, apoi se va mentine mai departe palma care a fost aproape, iar palma cealalta se va mentine aproape.

Auzul neclar

Cel ce are aceasta afectiune poate auzi, dar nu aude clar. Functia de deschidere la nivelul celulelor este activata: in schimb, functia de inchidere este inactiva. Sunetele sint receptionate, dar nu pot fi focalizate.

Pentru a trata persoanele ce au aceasta problema se vor mentine palmele zilnic (timp de 3 minute) in dreptul urechilor, o palma va fi mai aproape, una mai departe, degetele vor fi curbate. In nici un caz degetele palmelor nu au voie sa fie extinse.

Surzenia cauzata de medicamente

Pntru a trata surzenia cauzata de medicamente se va actiona asupra circulatiei sanguine si asupra nervilor din zona urechilor, activind functia de deschidere a acestora.

In acest sens, se vor mentine palmele in dreptul urechilor, o palma mai aproape si una mai departe (timp de 3 minute), dupa care, palma care a stat mai aproape va sta mai departe, iar palma care a stat mai departe va sta mai aproape (de asemenea timp de 3 minute). Degetele palmelor vor fi curbate. Pentru a obtine rezultate este necesara rabdare si perseverenta in aplicarea acestei metode.

Inflamatia timpanului

Atunci cind exista o inflamatie la nivelul timpanului se va mentine o palma in dreptul urechii bolnave, distanta dintre palma si ureche fiind de 10 centimetri, iar cealalta palma se va mentine in dreptul partii laterale a corpului (acolo unde exista o insuficienta energetica). Palmele se mentin astfel timp de 3 – 5 minute, de doua ori pe zi.

 

Zgomote în urechi.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: anason, păducel, roiniţă, vâsc.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Anason (Pimpinella anisum) 1 linguriţă de seminţe mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Păducel (Crataegus monogyr) 1 linguriţă de flori şi frunze se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Roiniţă (Mellisa officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Vâsc (Vascum album) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă rece şi se lasă de seara până dimineaţa. Dimineaţa se strecoară şi se consumă cu linguriţa în cursul zilei.

Leac contra zgomotelor în urechi

  • 500 ml vin se toarnă peste 300 g tărâţe, 100 g trandafiri de grădină şi 50 g pelin bine zdrobit
  • se fierbe totul 7 minute, din momentul în care a dat în clocot
  • se strecoară după ce se răceşte
    • Cu amestecul acesta se fac comprese, care se pun pe urechi în fiecare seară
    • Tratamentul este de lungă durată

 Se aplica în ureche câteva picături de suc de piersici, foarte bine filtrat

  • Se aplica în ureche un tampon de vata înmuiat în suc de ceapa

 Aportul de alimente bogate in vitamina B este benefic in surditate:

    • Drojdia de bere, berea, iaurturi, brânza de vaci, smântâna, cruditatile

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.