Adenoidita acuta a copiilor

Sharing

                              Adenoidita acuta a sugarului

 

Tratament local: Permeabilizarea foselor nazale prin aspirarea mucozităţilor cu o pară de cauciuc. Instilaţii locale cu o soluţie de tinctură de propolis 0% care se va amesteca cu 2 părţi de ulei. Sau se poate să se facă miere cu ser fiziologic. Într-o fiolă de ser se va dizolva o jumătate de linguriţă de miere polifloră. Se pun de mai multe ori pe zi picături, în funcţie de cum reacţionează organismul. Se va încălzi înainte la temperatura camerei. Este foarte eficientă. Se va face de câte ori este nevoie, dar neapărat de cel puţin 3 ori pe zi.

Dacă se poate se va face aerosol cu propolis 0%. În cameră ar trebui să se menţină o temperatură constantă şi în special trebuie asigurată umiditatea aerului care se respiră.

Tratament general: sugarul va fi ţinut în cameră încălzită în timpul perioadei febrile. Se va face tratament contra febrei. Pentru aceasta este foarte bun ceaiul de coajă de salcie sau de troscoţăl care are foarte mult acid salicilic. Nu are nici un efect secundar aşa că se poate da fără teamă.

Profilaxie: adenoidita acută a sugarului constă în realizarea condiţiilor de igienă a locuinţei, aerisire, tratamentul rahitismului şi al diatezelor exudative, evitarea schimbărilor bruşte de temperatură. Profilaxia complicaţiilor se obţine prin practicarea adenoidotomiei.

Se poate ca în baie să se fiarbă 1 mână de coajă de salcie la 5 litri de apă timp de 30 minute, apoi să se strecoare în cadă. Se va face baie în această apă preferabil la temperatura corpului.

 

                              Adenoidita acuta copilului mare

Pentru desfundarea nasului se va învăţa copilul să-şi sufle nasul. Întâi o nară ţinând astupată cealaltă cu batista şi suflând, apoi cealaltă. Se va spăla de asemenea nasul cu apă cu sare. Pentru aceasta se va pune o linguriţă de sare la 1 litru de apă. Se trage pe o nară apă din aceasta care este pusă în prealabil în palmă. Se trage mai multă până va ajunge în gură unde se va elimina apoi. Se face alternativ când pe o nară, când pe cealaltă, trăgându-se apa cu putere.

În mod normal la o spălătură trebuie 1 litru de apă. Se practică şi dimineaţa şi seara.

După spălare se va pune în fiecare nară apă cu suc de lămâie 1\1 câte 3-4 picături în fiecare nară.

 Nu este grea această procedură, pentru că japonezii sau chinezii îşi învaţă copii să facă acest lucru zilnic de 2 ori încă de la vârste foarte fragede şi adulţii fac acest lucru zilnic fiind  socotit o igienă necesară.

Singurul lucru de care se va avea grijă este să nu se iasă la aer decât după uscarea nărilor mai ales în anotimpul rece în rest nu aduce decât beneficii organismului.

Se pot face de asemenea la copii mai mari inhalaţii cu aburi din ceaiuri medicinale de: brad, cimbru, ciuboţica cucului, ienupăr, isop, jneapăn, muşeţel, plop negru, sulfină.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Brad (Abies alba)  vârfuri de ramuri sau chiar conuri se pun la fiert 2 linguriţe în 250 ml apă pentru 0 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2 –3 căni pe zi îndulcite cu miere şi se pot face de asemenea cu inhalaţii. Se inhalează aburii care se degază la fierberea plantei.

Cimbru (Tymus vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă intern 2-3 căni. Se pot face şi cu această plantă inhalaţii.

Ciuboţica cucului (Primula officinalis) 1 linguriţă de rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 0 minute apoi se strecoară. Se mai poate folosi floarea 1 linguriţă de flori mărunţite puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma şi din aceasta 2-3 căni. Are un efect deosebit şi în calmarea nervoasă şi calmarea durerilor.

Ienupăr (Juniperus comunis) se pun o linguriţă de bace la fiert şi se aspiră aburii. Se poate de asemenea folosi şi intern 1 linguriţă de bace pusă  în 250 ml şi fiartă pentru 5 minute. Se pot consuma 2 căni pe zi. Este interzisă la cei cu mari probleme renale.

Isop (Hisopus comunis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă intern 2-3 căni. Se pot face şi cu această plantă inhalaţii.

Jneapăn (Pinus mugo) 1 linguriţă de ramuri tinere mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 0 minute apoi se strecoară. Se poate face şi cu acesta inhalaţii sau se poate consuma 2 căni pe zi.

Muşeţel (Matricaria chamomilla) 1 linguriţă de flori se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 0 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi pentru efectul antibiotic. Se pot face de asemenea inhalaţii.

Plop negru (Populus nigra) 1 linguriţă de muguri mărunţiţi se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 0 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul antibiotic.

Sulfină (Melilotus albus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă intern 2-3 căni. Se pot face şi cu această plantă inhalaţii.

În toate ceaiurile care se consumă intern se poate pune miere după gust dacă nu există contra indicaţii.

Se va avea grijă să nu se opărească sau să nu afecteze ochii în cazul inhalaţiilor. Nu se va sta la distanţă mai mică de 0-50 cm de vasul cu aburi, lucru care fereşte de accidente.

De asemenea copii trebuie atent supravegheaţi pentru că uneori pot să ameţească în timpul acestor proceduri

 

 

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Adenoidita acuta a copiilor
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!