Anakinra

 

Anakinra

Actiune terapeutica: Agent antiartritic

Categorie de risc pentru sarcina: C

Denumire comerciala: Kineret


 

MOD DE ACTIUNE

Anakinra îmbunatateste simptomele artritei reumatoide. Nivelul maxim plasmatic: 3-7 h. T ½ terminal: 4-6 h.


 

INDICATII

Scade S&S si încetineste progresia degradarii structurale în artrita reumatoida activa moderat-severa la pacientii peste 18 ani la care unul sau mai multe medicamente antireumatice ce modifica evolutia bolii (DMARD) nu au avut efect. Poate fi folosit ca agent singular sau împreuna cu DMARD (în afara de agentii blocanti ai TNF).


 

CONTRAINDICATII

Sensibilitate cunoscuta la derivatii proteici ai E. coli. Folosirea vaccinurilor vii concomitent cu anakinra.

Citeste acum...

 

PRECAUTII

Siguranta si eficacitatea medicamentului nu au fost determinate la pacientii imunocompromisi, la cei cu infectii cronice, în asociatie cu agentii blocanti sau în artrita reumoatoida juvenila. Vaccinarea are un potential mic de reusita la cei sub terapie. Folositi cu precautie în timpul lactatiei, la pacientii batrâni, si la cei cu disfunctii renale.


 

EFECTE ADVERSE

La locul injectarii : eritem, inflamatie, durere. Manifestari generale : infectii severe, inclusiv celulita, pneumonie, infectii articulare sau osoase, pneumonie bacteriana. Alte infectii inclusiv IRS, sinuzita. De asemenea, boli maligne, cefalee. Hematologice : neutropenie. GI : greata, diaree, dureri abdominale.


 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

Citeste acum...
SEPTANEST CU ADRENALINĂ

SC 

Artrita reumatoida 

100 mg/zi administrat prin injectare SC.


    

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

Injectati anakinra zilnic aproximativ la aceeasi ora, în tesuturi, conform instructiunilor. Pot apare reactii la locul injectarii; alternati locul si anuntati medicului eventualele inflamatii, dureri sau leziuni în zona respectiva. Evitati imunizarile cu vaccin viu pe durata tratamentului. În caz de infectie opriti medicatia si anuntati medicul. Medicamentul este foarte toxic; a fost asociat cu cresterea incidentei infectiilor grave. Sunt necesare controale dese de laborator (în fiecare luna timp de 3 luni, apoi la fiecare 3 luni) pentru HLG si pentru a fi evaluati de catre un reumatolog. Depozitati medicamentul într-un loc sigur; îndepartati acele conform instructiunilor.

Citeste acum...
Prospect Aciclovir crema 50mg/g

 

Voteaza si apreciaza cum ti-a folosit !
Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila