Cancer de colon şi rect sau intestinal – Tratament Naturist Ajutator

Dă Share să știe și altii!!
Shares

 Cancer de colon şi rect sau intestinal.

            Este strict legat de modul de viaţă şi alimentaţie. De cele mai multe ori această afecţiune se observă foarte târziu. Studiile arată că o alimentaţie bogată în fructe, legume şi fibre vegetale, dar săracă în carne şi grăsimi reduce semnificativ riscul apariţiei acestei maladii.

            Cunoscut şi sub denumirea de cancer colono-rectal este una dintre cele mai frecvente forme ale afecţiunii. Se estimează că un cancer din opt este de acest fel. Boala este mai frecventă la persoane trecute de prima tinereţe şi mai rar la cele sub 40 de ani.

            Cauzele cele mai frecvente sunt cauzele abuzului alimentar. Este precedat adesea de apariţia unor formaţiuni numite polipi. Cei mai mulţi dintre aceştia nu cauzează nici o problemă, dar o leziune a glandelor celulelor dintr-un asemenea polip poate duce la apariţia unui cancer. Abuzul de cartofi prăjiţi, în special dacă sunt făcuţi în acelaşi ulei mai multe serii de asemenea preparate. Mesele la ore neregulate, consumul frecvent de carne, grăsimi animale, abuzul de dulciuri, aportul insuficient de fibre vegetale- sunt doar câteva dintre cele care pot să contribuie la agravarea bolii.

Dacă afecţiunea este localizată la nivelul colonului, principalul tratament este cel chirurgical. Chimioterapia se poate utiliza în complectare la tratamentul chirurgical, pentru a ucide celula canceroasă remanentă. De regulă chimioterapia este recomandată dacă boala s-a extins. Radioterapia este utilizată îndeosebi când intervenţia chirurgicală este imposibil de realizat, sau pentru micşorarea unei tumori înainte de înlăturare.

Prevenire: dieta bogată în fructe, legume şi fibre vegetale, dar săracă în carne şi grăsimi poate reduce riscul apariţiei bolii. Modul în care alimentaţia inter-reacţionează cu celulele care căptuşesc colonul şi cu genele care controlează dezvoltarea acestora este în mare parte necunoscut.

Tratamentul naturist nu se poate substitui medicului şi tratamentului, însă poate ajuta în foarte multe cazuri cu o serie de tratamente. Peştele consumat în cantităţi mari poate să contribuie la înlăturarea bolii dar se poate folosi mai ales pentru prevenire. Se poate consuma zilnic 80g.

Se ştie că dacă se consumă mai multe legume şi fructe este mai puţin probabil să faceţi un cancer de colon sau rect. Mai nou la aceasta s-a adăugat laptele. Cercetătorii au stabilit că lactoza din lapte stimulează bacteriile ce asigură protecţia pereţilor intestinali. Totodată acesta vă va apăra şi de osteoporoză.

Conform unor studii realizate de Universitatea din Pittsburg s-a descoperit că riscul privind apariţia cancerului de colon este proporţională cu talia. Deci cu cât omul este mai gras cu atât riscă să se îmbolnăvească mai tare de cancer de colon.

Tratament:

Se pot folosi următoarele plante medicinale: alune, busuioc de câmp, ceapă, cimbru, mărul lupului, mentă, obligeană, pătrunjel, păstârnac, rapiţă, rostopască, sfeclă roşie, tătăneasă, usturoi.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

În toate cazurile când se poate lua praf, se va măcina planta cu râşniţa de cafea apoi se cerne cu sita măruntă şi se va lua sub formă de praf cantitatea care se prescrie pentru ceai. Se ţine în gură pentru 10 minute, pentru a se îmbiba bine cu salivă şi apoi se va înghiţii cu apă. Se ia în acest fel întotdeauna înaintea meselor cu 15 minute. Este cea mai eficientă metodă.

Alune (Corylus avelana) se va co9nsuma zilnic cât mai multe fructe de exemplu dimineaţa 20, apoi la amiază alte 20 şi seara alte 20. Acestea conţin o serie de vitamine care sunt necesare organismului pentru a lupta cu boala. Se face acest lucru perioade lungi de timp.



Busuioc de câmp (Brunella vulkgaris) are uşoare efecte anticancerigene la nivelul aparatului digestiv. Se indică să se folosească în diferite combinaţii sau singur. Se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Ceapa (Allium cepa)– se indică pentru efectul care-l are asupra întregului tract digestiv. Se indică în acest sens ceapa fiartă care se poate folosi pusă în orice mâncare în cantităţi destul de mari. Asigură un tranzit intestinal mai bun.

Cimbru de cultură (Thymus vulgaris) este recomandat în toate formele de tumori ale aparatului digestiv. Se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Mărul lupului (Aristolochia clematitis)- se pot face clisme 1 linguriţă de plantă uscată şi mărunţită se pune la 250 ml apă seara şi dimineaţa se strecoară şi cu acest lichid se face clismă după ce se încălzeşte la temperatura corpului. Se poate în cazurile în care nu a fost operat să se fiarbă după strecurare cu altă cantitate de apă (250 ml) timp de 5 minute şi apoi se strecoară şi se toarnă peste maceratul obţinut anterior. Este una dintre plantele cu puternic efect antitumoral şi de întărirea imunităţii organismului şi totodată un bun cicatrizant şi antibiotic de excepţie. Cu acest lichid în cantitate mai mare se pot face şi băi de şezut în fiecare seară.

În amestec cu tătăneasă (Symphythum officinalis) sau brusture (Arctium lapa)în părţi egale se poate face o cataplasmă cu ajutorul apei cu care se poate face o pastă. Dacă acest praf obţinut se amestecă cu miere este foarte eficient să se aplice pe locurile unde a fost operat pentru grăbirea cicatrizării.

Menta broaştei (Mentha arvensis) se poate folosi în toate formele de cancer digestiv. Se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Obligeană (Acorus calamus)-1 linguriţă de rădăcină măcinată cu râşniţa de cafea se pune la 250 ml apă seara şi dimineaţa fără să fie încălzită se strecoară. Se face acest lucru de 2 ori pe zi consumându-se o cană dimineaţa şi una seara. Are efect antitumoral şi de asemenea este un bun tonic digestiv ajutând şi în cazurile cu constipaţie normalizând activitatea intestinală. Se va face acest lucru timp de 30 zile apoi se face 7 zile pauză după care se poate relua.     

Pătrunjelul (Petroselinum crispus)- se indică rădăcina pentru efectul diuretic pe care-l are şi pentru faptul că ajută la o mai bună digestie. Se pune 2 linguriţe de pătrunjel rădăcină, ras la 250 ml apă şi se fierbe apoi la foc mic timp de 20 minute. Se strecoară şi se va consuma 2-3 căni pe zi. De asemenea se poate folosi la toate mâncărurile.

Păstârnacul (Pastinaca sativa) – se foloseşte ca şi pătrunjelul.

Rapiţa (Brassica rapa)- se poate consuma sucul din ramuri tinere sau din rămurele şi frunzele plantei 2 linguri puse la 250 ml fiert 5 minute şi strecurat se va consuma 2-3 căni pe zi. Are şi ea un rol antitumoral recunoscut.

Rostopasca (Chelidonius majus)-o jumătate de linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi timp de 15 minute acoperit după care se strecoară. Se va consuma cu linguriţa în timpul zilei din oră în oră câte 1 linguriţă sau tot la 2 ore. Se poate folosi şi tinctura care există în orice magazin naturist şi din care se va lua câte 40 picături de 4 ori pe zi, diluate cu 100 ml apă. Are şi aceasta efecte antitumorale remarcabile şi de asemenea stimulează digestia şi ajută ficatului, în plus contribuie la diminuarea durerilor.

Sfeclă albă şi roşie (Beta vulgaris) este bine ca fiecare bolnav să consume zilnic acest suc minimum 100 ml pe zi. Acesta contribuie la alimentarea organismului cu o serie de elemente care în mod normal nu se primesc din alimentaţie. Se poate lua cu suc de morcovi.

Soia (Soja hipoida) Se indică consumul de soia pentru faptul că acesta conţine fitoestrogeni (un hormon) în cantitatea cea mai mare şi este foarte uşor de administrat în diferite forme de preparare, în funcţie de dorinţa fiecăreia. Ajută de asemenea şi la cancerul de colon pentru că aceasta conţine cca 17 g de fibre vegetale.

Tătăneasă (Symphytum officinalis) 2 linguriţe de rădăcină se pun la macerat pentru 8 ore în 250 ml apă la temperatura camerei, apoi se strecoară. Se pot consuma 1 cană. Jumătate dimineaţa şi jumătate seara. Se face acest lucru timp de 30 zile apoi urmează o pauză de 7 zile şi se poate relua. Alantoina din această plantă inhibă procesele tumorale şi ajută la dispariţia lor.

Usturoiul (Allium sativus) se poate consuma atât preventiv cât şi în cazul afecţiunii ca tratament. Este însă în funcţie de toleranţă. Se poate da şi fiert (se bea apa în care a fiert).

Plantele ajută organismul să lupte cu boala , îl fortifică asigurând un tranzit normal şi de asemenea pot contribui la o stare psihică mai bună.

Pentru întărirea imunităţii.





Astragalus (Astragalus membranaceus) are efecte tonice şi întăreşte sistemul imunitar. Se ia câte o jumătate de linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă pe zi sau eventual 2 capsule.

Echinacea (Echinacea purpurea) are efecte tonice asupra sistemului imunitar şi ajută la lupta organismului cu infecţiile. Se va putea lua o jumătate de linguriţă de tinctură la 100 ml apă de 2-3 ori pe zi, sau 2-3 capsule de 500 mg pe zi. Se fac 4 zile tretament şi apoi 4 zile pauză.

Ginseng (Panax ginseng) ajută la creşterea energiei întregului organism şi ajută să lupte cu boala. Se ia o jumătate de linguriţă de tinctură în 100 ml apă sau ceai sau 2 capsule pe zi. Se poate de asemenea folosi rădăcina din care se pune 1 linguriţă de rădăcină mărunţită la 250 ml apă. Se fierbe apoi timp de 15 minute şi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Ginseng siberian (Eleutherococcus senticosus) acesta ajută stimulând glandele suprarenale şi întăreşte rezistenţa organismului în special la stres, este util în toate formele de cancer. Se ia o jumătate de linguriţă de tinctură la 100 ml apă de 2-3 ori.

Hydrastis (Hydrastis canadensis)- această plantă stimulează funcţia globulelor albe contribuind foarte mult la lupta organismului cu diferitele infecţii. Se va putea lua câte o jumătate de linguriţă de 2-3 ori pe zi diluat în 100 ml apă sau 2-3 capsule de 250 mg pe zi.

            Există şi imunostimulatoare de origine animală: cartilaj de rechin sau cantastin obţinut dintr-o cultură de bacili piocianici.

            Ceaiul verde (mai puţin cel negru), chinezesc, rusesc, indian este util atât preventiv cât şi în tratament. Se poate consuma însă cu moderaţie. Cafeaua de asemenea luată în clisme poate să ajute şi ea. Se fac clisme repetate 4-6 în 24 ore.

            Experţii americani au stabilit că oamenii ar trebui să mănânce o serie de legume din familia Brassicaceae: broccoli, conopidă, hrean, muştar, napi, varză, varză de Bruxelles, varză roşie. Acestea conţin AITC- care se eliberează atunci când aceste legume sunt gătite, fiind produs prin descompunerea altei substanţe numită sinigrină. Datorită acestei substanţe organismul poate fi protejat de această maladie. Se poate folosi atât preventiv cât şi în timpul tratamentului.

            Aspirina previne cancerul intestinal. Cel mai simplu este să se folosească pentru aceasta coaja de salcie care nu are atâtea efecte secundare ne dorite ca şi aspirina. Se va lua un vârf de cuţit de praf care se va pune sub limbă de 3 ori pe zi., apoi după 15 minute se înghite cu apă. Se poate face acest lucru de 3-4 ori pe zi, contribuind şi la diminuarea durerilor. Stopează de asemenea polipii intestinali şi fereşte de cancer.



            Medicii Britanici au stabilit că consumul cărnii roşii (porc, vită, oaie) nu trebuie să depăşească 100 g pe zi. Riscul de cancer creşte cu 12-17% pentru fiecare 100 g de carne consumată peste limita aceasta. În acelaşi timp s-a stabilit că preparatele din carne sunt mult mai periculoase. Astfel creşte riscul cu 49% pentru cancerul de colon la un consum de 25 g mezeluri pe zi, adică echivalentul unui jumătăţi de hot-dog. Se recomandă să se limiteze cei bolnavi în special la carnea de pui şi de peşte, acestea fiind considerate mult mai puţin nocive.

Se vor consuma intern câte 2-3 căni de ceai din plantele descrise la Plante medicinale. Suplimentar se va lua zilnic cel puţin 1 lingură de ulei de sunătoare sau de in. Este preferabil să fie luat dimineaţa la trezire. Pentru a nu apare senzaţia de greaţă se va lua suc de lămâie sau chiar rădăcină de grimber. 

Este foarte important să se evite cu orice metode (din cele naturale) constipaţia şi diareea. Pentru aceasta se vor putea face una dintre următoarele:

Constipaţie:

-Se vor consuma prune sau caise uscate. Se vor pune 5-6 fructe în 250 ml apă rece seara şi dimineaţa se vor consuma atât apa cât şi fructele.

-Se poate de asemenea consuma tărâţe de grâu în funcţie de toleranţa individuală. Acestea se vor consuma câte 3-6 linguri pe zi. Se pot consuma în cazul constipaţiilor mai uşoare doar apa de pe ele. Adică se vor pune în apă şi se consumă numai apa. În cazurile cu constipaţii rebele şi cronice se vor consuma tărâţele, câte 1-2 linguri la fiecare masă. Se vor lua însă numai măcinate cu râşniţa de cafea, sau puse apoi în apă, lapte iaurt, etc.

-Se vor consuma multe sucuri de legume şi fructe. Dintre sucuri se indică în special cele din: castraveţi, pepene galben, dude, spanac, salată.

-Seminţe de in sau mei păsăresc se vor lua câte 1-2 linguri de seminţe şi se înghit.

-Se poate face clismă cu seminţe de mei sau de in. Pentru aceasta se vor pune 2 linguri de seminţe la 500 ml apă şi se fierb timp de 10 minute. Se poate strecura sau în cazurile mai grave cu constipaţii rebele nu se mai strecoară şi se face clismă dimineaţa.

-Se mai poate consuma în fiecare zi câte 1-2 linguri de ulei în special cel extra-virgin sau presat la rece. În lipsa acestuia se vor putea folosi şi alte tipuri de ulei.

Diareea:



-Cel mai util este Eridiarom- un preparat foarte util care va putea regla digestia. Se pot lua câte 2-3 capsule la fiecare masă perioade chiar şi lungi fără efecte secundare.

-Se poate consuma de asemenea câte 2 linguriţe de polen de albine care pe lângă faptul că aduc în organism o serie de vitamine de care are nevoie organismul (plus minerale) ajută şi la reglarea digestiei. Se pot consuma şi acestea perioade de 30 zile apoi se poate face o pauză de 7 zile şi se poate relua.

-Ceai din afine (se pot folosi fructele sau frunzele) 2 linguriţe se pun la 250 ml apă şi se vor fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

-Se poate folosi de asemenea sucul de afine care este foarte util şi în tratament. Se vor putea lua câte o lingură de suc de 3 ori pe zi, preferabil cu 15 minute înainte de mesele principale.

-În cazurile mai rebele la tratament şi unde este admis alcoolul în cantitate mică se poate folosi afinata din care se va putea lua câte 1 lingură la fiecare oră diluat cu apă.

Iaurtul- s-a stabilit de cercetătorii Americani că cei care consumă zilnic iaurt sunt feriţi de o serie de boli întărind sistemul imunitar. Introdus în vagin apără de o serie de infecţii şi chiar vindecă. Consumat ca aliment apără de o serie de afecţiuni şi întăreşte imunitatea ajutând la lupta contra infecţiilor. Scade colesterolul, conţine prostaglandine E2 care luptă cu ulcerul şi sunt o protecţie contra alcoolului şi tutunului. De asemenea ajută la lupta contra cancerului inclusiv cel de sân sau alte localizări. Stimulează activitatea creierului. Conţine calciu în cantitate mare care este asimilat foarte bine de către organism. De asemenea conţine potasiu care ajută la reglarea tensiunii arteriale.

 

Clismele:

Sunt foarte necesare la această afecţiune şi se vor putea face cu: tătăneasă, mărul lupului, cimbru, in, etc. Pentru acestea se vor pune 2 linguri de plantă mărunţită la 500 ml apă şi se fierb timp de 5 minute. Se strecoară apoi se lasă să ajungă la temperatura corpului şi se vor face clisme zilnic cu presiune mică pentru a nu leza intestinele.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close