Cancer de col uterin – Tratament Naturist ajutator

Dă Share să știe și altii!!
Shares

 Cancer de col uterin.

Atrage atenţia asupra sa hemoragia uterină între cicluri sau după instalarea menopauzei, într-un stadiu mai avansat este complicat cu o scurgere purulentă.

Se poate folosi acest tratament la orice afecţiune cancerigenă în zona genitală.

Semne care trebuie să vă îngrijoreze:

-Sângerări anormale, care survin frecvent după raporturi sexuale, în perioada dintre două menstruaţii sau după instalarea menopauzei. Aceleaşi simptome pot anunţa un fibrom uterin sau un cancer de endomedru (mucoasa care căptuşeşte uterul). Slăbire fără nici o cauză.

Preventiv.

Nu faceţi sex neprotejat. Majoritatea cancerelor de col uterin sunt cauzate de infecţia cu papilomavirusul uman (HPV). Se estimează că 40% dintre bărbaţii şi femeile active sunt purtători ai virusului, deci aproape jumătate. Aproape jumătate din aceştia nu prezintă nici un simptom de boală deşi sunt purtători de virus. Utilizarea prezervativului împiedică transmiterea virusului. De multe ori în special la femeile nefumătoare, virusul dispare de la sine după un timp. Totuşi în anumite circumstanţe poate provoca leziuni pre-canceroase sau chiar canceroase.

Tratament.

Se va respecta tratamentul instituit de medicul specialist.

Tratament naturist.

Tratamentul tuturor formelor de cancer cu întărirea imunităţii, alimentaţie, etc. La fel se va institui un regim de autosugestie.

Intern se vor consuma 2-3 căni de ceai pe zi din una din următoarele plante: aloe, angelică, armurar, arnică, bănuţi, călin, cătină, coada racului, coada şoricelului, ghimpe, Ginko-Biloba, Ginseng, iarbă de şoldină, ienupăr, măcriş iepuresc, mărar, mărul lupului, năprasnic, norocel, obligeană, ovăz, pătrunjel, pedicuţă, plop negru, pufuliţă cu flori mici, rostopască, scai măgăresc, schinduf, soia, tătăneasă, trifoi roşu, troscot, turiţă mare, urechelniţă. Se poate folosi 3-5 plante care este bine să se schimbe cu altele după ce se face un tratament de 20 de zile.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Praf se obţine din plante uscate, apoi măcinate cu râşniţa de cafea şi cernute dacă este posibil cu sita fină. Cu cât sunt mai fin măcinate se asimilează mai bine de organism. Intern este unul dintre metodele cele mai eficiente de administrare. Se ia câte 1 linguriţă de praf care se pune în gură, apoi se amestecă cu salivă. Se ţine în gură 10-15 minute, apoi se înghite. Se ia întotdeauna înaintea meselor cu 15 minute, pentru a avea timpul necesar să se asimileze de organism. Se poate lua şi amestec de mai multe plante sub formă de praf.

Aloe (Aloe vera) se pune la uscat planta şi apoi se macină cu râşniţa de cafea obţinându-se un praf care se poate lua intern câte o jumătate de linguriţă de 3 ori pe zi. Este indicat în special atunci când există asociată şi constipaţia. Se poate de asemenea măcina planta proaspătă şi apoi se amestecă în părţi egale cu miere. Se ia în acest caz câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi.

Angelică (Angelia archangelica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Rădăcina- 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este foarte utilă să se asocieze eventual cel mai bine cu năprasnic şi coada racului în tratamente de mai lungă durată. Se poate lua şi sub formă de praf, atât din plantă cât şi din rădăcină.



Armurar (Silybum marianum) 1 linguriţă de plantă mărunţită (seminţe) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate lua sub formă de praf însă nu se mai poate cerne ci se va mărunţi cât mai bine. Praful se va prepara doar cât se consumă pentru că se oxidează şi-şi pierde din proprietăţi prin oxidare.

Arnică (Arnica montana) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma în cursul zilei doar o singură cană cu înghiţituri mici. Mai indicat este să se folosească atât intern cât şi extern tinctura care există la toate magazinele naturiste, caz în care se va respecta indicaţia producătorului.  Se poate lua şi sub formă de praf dar numai câte un vârf de cuţit şi se va avea grijă la toxicitate. În cazul vomei se va administra imediat cărbune şi se prezintă la medic. Este bine să se ia numai sub supraveghere medicală.

Bănuţi (Bellis perenis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate lua şi praf.

Călin (Viburnum opulus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Cătină (Tamarix ramosissima) se indică folosirea acestor fructe crude sau sub diferite forme pentru că sunt foarte bogate în vitamine şi în felul acesta ajută la refacerea imunităţii. Se poate lua şi praf intern de 4 ori pe zi.

Coada racului (Geum urbanum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se indică şi pentru faptul că ajută la diminuarea secreţiilor lucru foarte important uneori sau chiar este hemostatică. Se pot face şi spălături vaginale cu această plantă de 2 ori pe zi. Se poate lua şi praf intern de 4 ori pe zi.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este planta care se foloseşte cel mai mult cu efecte foarte bune, mai ales atunci când există şi o infecţie. Se pot face şi spălături cu această plantă de 2 ori pe zi. Se poate lua şi praf intern de 4 ori pe zi în special din flori.

Ghimpe (Xanthium spinosum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este planta care ajută şi la diminuarea inflamaţiilor şi poate ajuta şi la calmarea durerilor. Se pot face şi spălături.

Ginko-Biloba Întrucât această plantă se poate procura numai de la magazinele naturiste sau farmacii unde se află în foarte multe variante, este indicat să se respecte indicaţiile producătorului. Ajută la refacerea întregului organism. Ajută şi la refacerea vaselor de sânge. Se poate lua şi praf intern de 4 ori pe zi. Eventual şi în diferite combinaţii.

Ginseng (Ginseng panax) Întrucât această plantă se poate procura numai de la magazinele naturiste sau farmacii unde se află în foarte multe variante, este indicat să se respecte indicaţiile producătorului. Ajută la refacerea întregului organism. Se poate lua şi praf intern de 4 ori pe zi.

Iarbă de şoldină (Sedum acre) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Ienupăr (Juniperus communis) se indică să se ia intern câte 4 bace care se vor mărunţi în gură apoi se înghit în prima zi. În ziua următoare se va consuma 5 bucăţi şi în fiecare zi se va adăuga câte una în plus până se va ajunge să se consuma 15 bace pe zi, după care se scade cu câte una pe zi, până la 4 bucăţi. Ajută la curăţirea organismului de toxinele acumulate. Nu se indică las cei cu afecţiuni grave renale.

Măcriş iepuresc (Oxalis acetosella) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Ajută la eliminarea toxinelor fiind un bun diuretic. Se poate lua şi praf intern de 4 ori pe zi din rădăcină.

Mărar (Anthum gruveolens) se macină seminţe şi se va lua câte o jumătate de linguriţă de praf sub limbă, apoi se înghite după 5-10 minute, cu apă. Ajută datorită faptului că conţine un hormon vegetal care este asemănător ca acţiune cu estrogenul.

Mărul lupului (Aristolochia clematis)  1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se va consuma în cursul zilei cu înghiţituri mici. În cazurile în care produce fenomene ne dorite (vomă, etc) se va sista tratamentul şi se ia cărbune vegetal. Este o plantă toxică care este foarte utilă, dar nu este suportată de toată lumea. Extern este foarte utilă la spălături care se vor face de 2-3 ori pe zi.

Năprasnic (Geranium robertiarum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este o plantă cu efecte foarte bune care ar fi foarte bine să fie încercată în toate cazurile chiar dacă se foloseşte doar în combinaţii diferite, fiind utilă chiar şi aşa. Se poate lua şi praf intern de 4 ori pe zi.

Norocel (Sedum maximum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Obligeană (Acorus calamus) se face praf cu râşniţa de cafea rădăcina şi se pune o jumătate de linguriţă sub limbă pentru 10 minute, apoi se înghite cu apă. Este cea mai utilă formă de administrare. Prin fierbere o serie de principii active (enzime, etc) se distrug şi planta nu mai este aşa de utilă. Se indică să se ia timp de 30 zile consecutiv apoi să se facă o pauză de 7 zile, după care se poate relua. Se poate lua şi praf intern de 4 ori pe zi.

 

Ovăz (Avena sativa) se indică folosirea germenilor câte 100 g pe zi, sau să se facă suc din mlădiţe tinere (până la 20 cm) care se vor pune în storcătorul de fructe şi se obţine sucul. Se face doar o linguriţă o dată şi se ia imediat ce s-a făcut. În caz contrar după oxidare nu mai este aşa util.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) se pune 500g de rădăcină mărunţită la 2 litri de apă şi se fierbe până apa scade la 500 ml. Se strecoară şi se consumă apa aceasta care este foarte diuretică şi ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Pedicuţă (Licopodium clavatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Ajută şi la refacerea ficatului. Se poate lua şi praf intern de 4 ori pe zi.





Plop negru (Populus nigra) 1 linguriţă de plantă mărunţită (muguri) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este un bun antibiotic, emolient şi în plus ajută la refacerea organismului.

Pufuliţă cu flori mici (Epilobium parviflorum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate lua şi praf intern de 4 ori pe zi.

Rostopască (Chelidonium majus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă în cursul zilei cu înghiţituri mici. Este una dintre plantele cu acţiune antitumorală.

Scai măgăresc (Onopordon acanthium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Schinduf (Trigonela foenum graecum) 1 linguriţă de plantă mărunţită (seminţe) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Ajută la activitatea ficatului, splinei şi pancreasului. Se poate lua şi praf intern de 4 ori pe zi. Nu se va cerne.

Soia (Soja hipoida) se foloseşte sub orice formă, inclusiv ulei din care se poate lua câte 1 lingură pe zi.

Tătăneasă (Sympytum officinalis) Rădăcina- 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este o plantă cu puternică acţiune cicatrizantă şi chiar cu acţiune antitumorală. Se poate lua şi praf intern de 4 ori pe zi.

Trifoi roşu (Trifolium pratense) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate folosi şi la spălături şi are o acţiune foarte eficientă la această afecţiune.

Troscot (Polygonum aviculare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Conţine acid salicilic şi este antiinflamatoare. Se poate folosi şi la spălături. Se poate lua şi praf intern de 4 ori pe zi.

Turiţă mare (Agrimonia eupatoria) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Ajută la eliminarea toxinelor din organism stimulând secreţiile.

Urechelniţă (Sempervivum tectorium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este o plantă cu acţiune antitumorală şi cicatrizantă.



Se poate folosi 3-5 plante care este bine să se schimbe cu altele după ce se face un tratament de 20 de zile.

Se vor face spălături vaginale cu mai multe plante medicinale în combinaţie din cele de mai jos:

În situaţia când există hemoragii: aglică, angelică, anin negru, brânca ursului, călin, căpşun, cerenţel, cimbrişor, coada racului, coada şoricelului, creţişoară, gorun, limba mielului, mărul lupului, mătreaţa bradului, merişor de munte, molid, mur, năprasnic, nuc, paltin de câmp, pătlagină, perişor, piperul bălţii, stejar, traista ciobanului, tătăneasă, trandafir, troscot, urzică, urzică mică, vâsc, vindecea, vineriţă.

În hemoragiile abundente se poate introduce chiar praf de cărbune în vagin sau praf de coajă de stejar.

În cazul în care nu există hemoragii: anin negru, arnică, brusture, busuioc, cătină, cerenţel, cimbrişor, cimbru de grădină, coada racului, coada şoricelului, creţişoară, creţuşcă, frasin, gălbenele, ghiocei, gorun, gutui, iarbă neagră, iasomie de pădure, ienupăr, isop, lăcrămioare, lemn câinesc, levănţică, mărul lupului, mur, muşeţel, năprasnic, nemţişori de câmp, nuc, păducel, pătlagină, pin, plop negru, răchiţel, rotunjoară, salcie, salcâm, salvie, sclipeţi, secară, sfeclă, slăbănog, smochin, sorbestrea, stejar, sunătoare, şopârlaiţă, tătăneasă, trei fraţi pătaţi, trifoi alb, trifoi roşu, ulm, urzică moartă albă, vâsc, vindecea, vineriţă.

Se vor alege 2-5 din plantele de mai sus în diferite combinaţii. Este bine ca plantele acestea să nu fie folosite o perioadă mai mare de 10 zile după care se vor folosi alte plante pentru a nu obişnui organismul cu ele şi a nu-şi mai face efectul.

Spălăturile se vor face cu irigatorul cu 1-2 litri de ceai o dată şi se vor face de 2 ori pe zi.

Extern se poate pune cataplasmă cu plantele care s-au folosit la prepararea ceaiului pentru spălături. Se vor aplica calde şi se menţin cât timp sunt calde. Tot pentru calmarea durerilor se mai poate face ceai din: salcie coajă sau troscot, acestea au în compoziţia lor principii active care reacţionează ca o aspirină însă fără efectul negativ. Se fac puţin mai tari şi se iau la nevoie. Se poate de asemenea folosi sub formă de praf care se ţine sub limbă pentru câteva minute, apoi se înghite cu puţină apă.

Cataplasmă fierbinte. Este de mare efect este cataplasma cu mămăliguţă fierbinte. Se face o mămăliguţă din făină de porumb care se face puţin mai tare. Se taie o bucată de pânză care să corespundă ca dimensiune cu suprafaţa din abdomen. Se pune pe masă şi peste aceasta se va pune mămăliguţă în strat de 2-3 cm. Se presară apoi tămâie pisată praf cât mai subţire, doar aşa cum se pune sare pe o felie de pâine cu unt. Se aplică apoi cât mai fierbinte (să nu ardă) pe locul afectat. Se acopere cu ceva gros pentru a menţine cât mai mult timp temperatura ridicată. Se lasă până se răceşte. Este posibil să se facă acest lucru de 2 ori pe zi timp de 10 zile apoi se face o pauză de 10 zile după care se mai poate relua o dată.

Iaurt. În toate cazurile este bine să se introducă în vagin cu ajutorul unui tampon de vată iaurt. Pentru aceasta se umezeşte tamponul de vată în iaurt şi apoi se pune în vagin. În cazurile când este bine tolerat acesta se poate ţine chiar toată noaptea. Are rolul de a reface flora microbiană utilă.

Se poate face şi tratamentul indicat la tratarea cancerului, autosugestia, dieta, întărirea imunităţii, mineralele, etc.

Argila. Cataplasmă cu argilă muiată în ceaiuri din plante şi aplicată pe o bucată de pânză mai mare cu ceva ca locul afectat. Se pune caldă şi se poate menţine de la o oră până la 12 ore. Se înfăşoară apoi cu un prosop şi eventual se leagă cu faşă. Se poate face zilnic.

De asemenea este bine ca în ceaiurile de spălături să se introducă o linguriţă de argilă şi apoi să se facă spălătura. Se poate însă introduce în vagin o bucată de argilă de mărimea unui supozitor care se poate lăsa peste noapte intern cu rol în procesul de vindecare.

Cataplasme cu terciuri din plante care s-au folosit intern sau se fac din pătlagină, frunze de tătăneasă, brusture sau varză.



Tinctura de ghimpe.

Xanthium spinosum.

Produs de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni:

Intern: antiinflamator general, antiinflamator al prostatei, antiseptic (Acţionează mai ales asupra colibaccililor şi asupra Proteus vulgaris), antitumoral, diuretic, favorizează sfărâmarea şi eliminarea calculilor biliari, febrifug.

Indicaţii:

Intern: prostată şi adenom de prostată, nefrite, cistite (mai ales cele colibaccilare şi cu Proteus vulgaris), litiază renală, cancer genital şi de prostată (adjuvant), afecţiuni febrile, adjuvant în turbare şi holeră, hipertiroidie (adjuvant), litiază biliară (mai ales microlitiază).

Contraindicaţii: nu se cunosc.

 

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close