Hipotiroidie – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

HIPOTIROIDIE.

Hormonii tiroidieni acţionează asupra întregului organism, începând din primul trimestru al sarcinii, continuând apoi tot restul vieţii, contribuind la dezvoltarea şi maturizarea organelor şi ţesuturilor cu deosebire a sistemului nervos.

Sub denumirea de hipotiroidism, hipotiroidie sau hipotireoză se prezintă un ansamblu de tulburări provocate de o insuficientă secreţie hormonală a glandei tiroide. Nedorita afecţiune este o consecinţă a lipsei din sol a iodului şi mai ales din apa de băut. Dacă pământul este sărac în iod aşa vor fi şi cerealele, legumele şi fructele recoltate de pe el. La fel stau lucrurile cu carnea şi laptele animalelor care se hrănesc cu iarba ce creşte pe sol. Se estimează că la noi în ţară 30 % din populaţie sufere din această cauză de această afecţiune.

În funcţie de momentul în care apare carenţa de iod se discută de hipotiroidism congenital (copilul se naşte cu unele tulburări anatomice sau fiziologice, funcţionale, cauzate de insuficienţa hormonilor tiroidieni) şi de hipotiroidism dobândit în timpul vieţii (de circa 10 ori mai frecvent la femei decât la bărbaţi, perioada de manifestare fiind între 30-60 ani).

Simptome: la început simptomele sunt foarte discrete şi diagnosticul este greu de pus. Cu timpul însă acestea se vor accentua: nervozitate, agresivitate, pielea- edem generalizat, paloare excesivă, uscăciunea tegumentelor şi mucoaselor. Cade părul din cap dar şi de la axile şi din zona pubiană. La muşchi oboseală permanentă. Inima palpitaţii datorită creşterii ritmului cardiac. Bradicardie (puls rar) şi aritmie(puls neregulat), apariţia de lichid în pericard, dureri pericardice(cardiopatie ischemică). Probleme ale aparatului respirator cu deficienţe de vorbire (voce răguşită), respiraţie superficială, infecţii pulmonare cronice.  Tubul digestiv: diareea, provocată de accelerarea tranzitului intestinal. Greutatea corporală scade deşi pofta de mâncare se menţine sau chiar creşte deoarece caloriile sunt arse mai rapid. Se diminuează apoi apetitul, limba este mărită în volum. Perturbări la nivelul aparatului digestiv: greţuri, vărsături, distensie abdominală, constipaţie cronică, acumulare de lichid în cavitatea abdominală(ascită). Deficienţe ale aparatului renal: reducerea filtrării renale şi a formării de urină (oligurie) creşterea ureei în sânge şi în urină. Ciclul menstrual este normal. Viaţa sexuală cu dorinţa diminuată sau nu mai există deloc. Se poate să fie prezentă întârzierea pubertăţii, sterilitate, lipsa libidoului. Suferinţele ale sistemului nervos: astenie, letargie, memorie şi capacitate de exprimare reduse, stări maniacale, de agitaţie, senzaţie de amorţeală în membre(parestezii), convulsii. Deteriorarea sistemului osteo-muscular: dureri articulare, articulaţii rigide, lipsa forţei musculare, crampe musculare(în special dimineaţa şi la expunere la frig), oprirea creşterii. Consecinţe asupra altor organe sau funcţii importante: scăderea rezistenţei la infecţii, tulburarea metabolismului zahărului (asociată uneori cu diabet), proteinelor şi mai puţin al grăsimilor, reducerea cantităţii de iod, magneziu, sodiu, calciu din sânge. Creşterea greutăţii corporale este un simptom clar al funcţionării incorecte a glandei tiroide. Nu trebuie însă tratat singur ci se vor face tratamente atunci când se mai însoţeşte de unul sau mai multe din simptome şi numai după o analiză de laborator care să stabilească cum funcţionează glanda, pentru că în caz contrar se vor produce foarte multe dereglări care vor fi mai greu de remediat. Apariţia guşei cu un singur pliu sau mai multe, evidentă la o simplă privire a zonei bazei gâtului.

Aceste dereglări pot surveni de foarte multe ori chiar în perioada sarcinii şi atunci nu este momentul să se facă tratament ci se va aştepta până la naştere. Hipotiroidismul primar este cel mai des întâlnit. În acest caz glanda tiroidă nu produce destulă tiroxină.

Hipotiroidismul secundar se referă la incapacitatea tiroidei de a produce hormoni care stimulează producerea de tiroxină, iar în cazul hipotiroidismului terţiar este vorba despre o problemă a hipotalamusului, partea creierului care controlează sistemul endocrin. Hipotiroidismul apare cel mai frecvent la femeile de 40 ani.

Cauza cea mai frecventă este boala Hashimoto sau tiroidita cronică. La fel ca şi în cazul hipertiroidismului sistemul imunitar nu vede glanda tiroidă ca o glandă proprie şi începe să o atace. Mai există şi alte cauze: viruşii, bacteriile care diminuează producţia de hormoni, anumite medicamente ca litiul sau chiar un efect congenital.

Forma mai gravă numită mixedema- limba şi faţa sunt umflate şi apare o stare de letargie fizică şi mentală. Această complicaţie este gravă, dar rară şi poate fi chiar mortală. Se poate ajunge la comă, care este prevestită de scăderea bruscă a temperaturii corpului şi a presiunii sângelui, persoana respectivă ne răspunzând la stimuli şi respirând foarte greu. Se va interna de urgenţă în spital pentru că numai administrarea hormonilor sintetici poate să ajute în acest caz.

Tratament:

O dată boala apărută, este necesar ca hormonii tiroidieni (pe care organismul nu este capabil să-i producă) să fie introduşi din afară, pe tot parcursul vieţii, sub formă de medicament. Ca orice tratament hormonal şi cel recomandat în hipotiroidism este foarte costisitor. Dar pacienţii ştiu că guşa endemică (aşa se mai numeşte hipotiroidismul) figurează în programele de sănătate finanţate integral de la bugetul statului, deci terapia se asigură gratuit.

Tratamentul naturist: scopul este în principal de a întării glanda tiroidă. Acest lucru nu înseamnă că nu mai este nevoie de tratamente hormonale

Se pot folosi la tratament următoarele plante medicinale: alge marine, ananas, angelică, brusture, cătină, cerenţel, cicoare, ciuboţica cucului, coada racului, coada şoricelului, creţişoară, drobiţă, gălbenele, ghimpe, hamei, lemn dulce, năprasnic, nuc, obligeană, ovăz, pătlagină, rozmarin, salvie, sânzâiene, schinduf, scoruş, traista ciobanului, vâsc, zmeur.

Se vor evita: varza, conopida, piersici, soia, spanac, întrucât acestea afectează producerea de hormoni în organism.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Alge marine se pot folosi la orice mâncare în orice cantitate ajutând să se asimileze mai mult iod. De asemenea se pot pune extern sub formă de cataplasme în fiecare seară.



Ananas  se consumă fructe proaspete în orice cantitate pentru că conţine mult iod şi reglează glanda.

Angelică (Angelica arhangelica) se pot folosi rădăcinile mărunţite sau chiar măcinate cu râşniţa de cafea. Acestea după măcinare se pun o jumătate de linguriţă în gură, pentru 5 minute, după care se înghit cu apă. Se poate de asemenea pune 1 linguriţă la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 asemenea ceaiuri cu 30 minute înaintea meselor principale. De asemenea planta mărunţită se poate şi ea folosi sub formă de praf obţinută cu râşniţa de cafea. Se pune o jumătate de linguriţă sub limbă pentru 5 minute, apoi se înghite cu puţină apă. Se poate de asemenea folosi tinctura sau extractele care sunt de vânzare la magazinele naturiste. Acestea se vor consuma conform indicaţiilor producătorului. Ajută la reglarea activităţii glandei tiroide.

Brusture (Arctium lapa) 1 linguriţă de rădăcină se mărunţeşte apoi se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute. Se strecoară şi se poate folosi câte 3 căni pe zi, consumate cu înghiţituri mici. Se poate de asemenea face gargară cu acest ceai de mai multe ori pe zi. Extern se vor pune comprese reci cu acest ceai sau chiar cataplasme cu planta după fierbere. Ajută la retragerea guşei.

Cătină (Tamarix ramosissima) înainte de fiecare masă se poate lua câte 1 capsulă de ulei de cătină contribuind la vindecare. Se face 30 zile apoi pauză 7 zile.

Cerenţel (Geum urbanum) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe apoi 5 minute. Se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. Este indicat în special atunci când este asociată o pierdere de sânge sau există diaree. Are un marcant efect antibiotic. Se poate pune şi extern compresă datorită faptului că este astringentă şi contribuie la diminuarea mărimii guşei.

Cicoare (Cichorium intybus) 2 linguriţe de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. Se pot folosi de asemenea şi florile. Din rădăcină prăjită se poate face o cafea. Se prăjeşte rădăcina apoi se transformă în praf şi se face cafea ca şi cu praf de cafea. Se pot consuma 2-3 cafele din acestea pe zi.

Ajută la drenarea ficatului eliminând toxinele din organism. Similară hormonilor folosiţi sintetici la această afecţiune- la femei.

Ciuboţica cucului (Primula officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. 1 linguriţă de rădăcină se mărunţeşte apoi se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute. Se strecoară şi se poate folosi câte 3 căni pe zi, consumate cu înghiţituri mici. Se poate de asemenea face gargară cu acest ceai de mai multe ori pe zi. Extern se vor pune comprese reci cu acest ceai sau chiar cataplasme cu planta după fierbere. Ajută la retragerea guşei. Este un ceai şi cu efect calmant.

Coada racului (Potentilla anserina) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate folosi şi tinctura 30 picături diluate de 3 ori pe zi în 100 ml apă.  Este indicată şi pentru gargară sau comprese externe pentru efectul astringent foarte puternic pe care-l are.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) 2 linguriţe de flori se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi înainte de mese. Are un efect antibiotic şi este un protector al ficatului. Are acţiune stimulentă asupra ficatului, mărind secreţia biliară, calmând totodată colicile şi spasmele. Ajută şi la reglarea activităţii glandei tiroide şi conţine azulene care sunt un bun antibiotic.

Creţişoară (Alchemilla vulgaris) – 1linguriţă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi 15 minute şi se strecoară. Se beau 2 căni pe zi. Una dimineaţa la sculare iar cealaltă cu o jumătate de oră înainte de masa de seara. Se poate face şi gargară sau comprese externe pe gât.

Drobiţă (Genista tinctoria) se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Se poate face şi compresă sau chiar cataplasmă cu această plantă. De asemenea se va putea face gargară de 2-3 ori pe zi.

Gălbenele (Calendula officinalis)- tinctură se folosesc 30 picături puse în 100 ml apă de 3 ori pe zi. Sunt utile mai ales când este vorba despre o infecţie. Prepararea tincturii: 50 g de plantă mărunţită se pune în 250 ml alcool alimentar de 70 grade. Se ţine timp de 15 zile agitând des. Se strecoară apoi şi se pun în sticle mici la rece bine închise. Este indicată atât pentru gargară cât şi pentru consumatul intern pentru efectul de calmarea durerilor extern şi intern ajută la reglarea activităţii tiroidiene.

Ghimpe (Xanthinum spinosum)- 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă rece, se fierbe apoi timp de 10 minute. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se vor bea zilnic dimineaţa la trezire 2 căni, apoi după ce simptomele şi-au mai redus din intensitate se va reduce la 1 cană pe zi dimineaţa imediat ce vă treziţi apoi nu se va mai consuma nimic 30 minute. Se poate face şi gargară de mai multe ori pe zi sau comprese pe gât.

Hamei (Humulus lupulus) se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Este indicat în special atunci când este asociată şi nervozitatea.

Lemn dulce (Glycyrriza echinata) se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Se poate lua şi sub formă de praf câte un vârf de cuţit, măcinat fin cu râşniţa de cafea de 3 ori pe zi.

Năprasnic (Geranium robertiarum) de 3 ori pe zi se ia 1 linguriţă de praf care se pune sub limbă pentru 15 minute, apoi se înghite cu apă. Este bine să se facă perioade mai lungi de timp pentru a evita agravarea şi a se produce mai rapid vindecarea.

Nuc (Juglans regia) nucile reglează activitatea tiroidei. Se scot pereţii care separă miezul de la 1 kg de nuci (aveţi nevoie de un pahar plin cu asemenea pereţi (de 100g) Se pun aceştia şi se mărunţesc sau chiar se macină cu râşniţa de cafea. Se pune apoi acest praf sau după sfărâmare într-o sticlă şi peste ei se pune 500 ml alcool alimentar de 70 grade. Se lasă apoi la macerat la loc întunecos şi în sticlă învelită în hârtie timp de 15 zile, agitând de câteva ori pe zi. Se strecoară apoi şi se pune la rece în sticlă bine închisă. Se ia câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi cu 15 minute înainte de fiecare masă. Se poate face acest tratament timp de 2 luni timp în care se reglează activitatea tiroidei. După o pauză de 7 zile, dacă mai este nevoie se repetă.

Obligeană (Acorus calamus)- 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune în 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară şi se iau câte 3-4 linguri pe zi. Se poate lua şi praf din rădăcină, câte un vârf de cuţit de 3 ori pe zi. Acesta se pune sub limbă pentru 10 minute, apoi se înghite.

Este indicată persoanelor cu dereglări glandulare şi cu constipaţie asociată.

Ovăz (Avena sativa) se iau zilnic câte 20-30 picături de tinctură de ovăz, se găseşte la toate magazinele naturiste. Ajută la stimularea arderilor din organism şi la reglarea activităţii tiroidei.





Pătlagină (Plantago lanceolata)  se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Se poate face gargară de mai multe ori pe zi şi de asemenea comprese pe gât de mai multe ori pe zi, câte 1-2 ore.

Rozmarin (Rozmarinus officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită şi se lasă timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se consumă în fiecare dimineaţă câte 1 cană după micul dejun, ajutând la diminuarea senzaţiilor şi la vindecare.

Salvie (Salvia officinalis)- 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi.

Tot intern se va putea face şi tinctură din plantele de mai sus care se va lua câte 10 picături până la o linguriţă o dată. Acestea se pot lua diluate cu puţină apă. Regularizează ciclul şi calmează durerile, ajutând chiar la retragerea guşei..

Sânziene (Asperula odorata) se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Se face şi gargară de 3-4 ori pe zi şi compresă externă pentru vindecarea afecţiunii. Este planta care se foloseşte cel mai des împreună cu nuc sau chiar singură.

Schinduf (Trigonela foenum graecum) este o plantă folosită încă din antichitatea cea mai veche pentru tonifierea organismului şi o serie de afecţiuni nervoase sau metabolice. Se pune 1 linguriţă de seminţe măcinate la 250 ml apă şi se lasă pentru 12 ore la temperatura camerei la macerat. Se pun apoi la fiert şi când dau în clocot se iau de pe foc, se acopere şi se lasă să se răcească. Se strecoară şi dacă se doreşte se consumă îndulcit cu miere. Se pot consuma 2 căni pe zi.

Scoruş (Sorbus aucuparia) Există şi o plantă care este mai puţin cunoscută şi anume scoruşul. Fructele acestui arbust sunt foarte utile la aceste afecţiuni pentru că conţin iod care este foarte bine asimilat de către organism. În trecut guşa se trata cu fructe negre de scoruş, pentru că nu există nici o plantă care să conţină atâta iod ca şi scoruşul. Se poate prepara pentru mai mult timp. Un kg de fructe date pe răzătoare se mestecă cu un kg de zahăr. Din acest amestec se ia câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Se poate face şi 2-4 linguri de scoruşe mărunţite se pun într-un termos cu 300 ml de apă clocotită. Se astupă apoi termosul până a doua zi, când se bea dimineaţa jumătate şi seara cealaltă jumătate, fără să se strecoare. Se bea cu înghiţituri mici. Este bine să fie făcut acest lucru timp de 2 luni.  Împreună cu tinctura de nuci aduce vindecarea după 2 luni de tratament în aproape toate afecţiunile tiroidiene.

Traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris) 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Tinctură câte 30 picături de 3 ori pe zi, diluată la 100 ml apă. Este indicată pentru că conţine amine cu efect de calmarea durerii şi este şi antihemoragică.

Vâsc (Vâscum album) se pune 1 linguriţă de praf de plantă la 250 ml apă la temperatura camerei seara. Dimineaţa se încălzeşte puţin apoi se strecoară. Se pune într-un termos şi se va consuma în cursul zilei cu înghiţituri mici. Este indicat mai ales la persoanele care sufere în plus şi de afecţiuni ale inimi şi contribuie la diminuarea guşei.

Muguri de zmeur (Rubus idaeus), are acţiune sedativă asupra musculaturii uterine, se vor culege primăvara devreme şi se pun la uscat. Se pot folosi în următoarele feluri :

  1. a) se macină fin cu râşniţa de cafea, după care se cern cu o sită fină. Se pot ţine în acest fel în borcane care se închid ermetic. Se va lua din acest praf un vârf de cuţit până la o linguriţă de 3 ori pe zi. Se va pune sub limbă unde se va ţine pentru 10 minute, apoi se va înghiţi cu puţină apă.
  2. b) se pun 2 linguriţe de muguri zdrobiţi la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi din acest ceai.
  3. c) Se va face o tinctură din 50 g de muguri mărunţiţi care se vor pune în 250 ml alcool alimentar de 70 de grade. Se vor ţine apoi timp de 15 zile la temperatura camerei agitând des pentru a se putea extrage principiile active din aceştia. Se strecoară apoi şi se pun în sticluţe mici. Ar fi bine ca să se lase totuşi să se decanteze la rece pentru 24 ore, deoarece oricât se va filtra tot vor mai fi depuneri. Se poate ca o dată cu alcoolul să se mai pună şi sucul de la o lămâie. Se vor lua 20 picături- o linguriţă de trei ori pe zi puse în 100 ml apă. Menţionez faptul că există la magazinele de profil gata preparat de către Plantextract Cluj acest preparat şi este de o foarte bună calitate.

Royal  Jelly plus propolis. Conţine şi lăptişor de matcă şi o serie de hormoni care ajută organismului, de asemenea propolisul ajută la fixarea calciului în organism şi la diminuarea senzaţiilor şi chiar efectiv contribuie la vindecare. Se pot lua câte 2 comprimate dimineaţa şi la prânz, după mese, timp de 30 zile, apoi se face o pauză de 7 zile şi se poate relua.



Oţet de mere cu miere- se va lua 1 lingură de oţet pusă într-un pahar cu apă şi îndulcită cu miere după gust. În cazul în care aveţi şi hiperaciditate se va lua suplimentar şi 1 linguriţă de praf de coada calului. Se macină planta cu râşniţa de cafea apoi se cerne şi se poate folosi. Este unul dintre cele mai bune neutralizante ale stomacului.

Combinată- sânzâiene, salvie şi vâsc în părţi egale. 1 linguriţă din amestec se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor consuma 2 căni pe zi cu înghiţituri mici în cursul întregii zile.

Pentru noduli:

Se va face gargară cu infuzii mai concentrate din plantele de mai sus de mai multe ori pe zi.

-Cataplasme cu frunze de tătăneasă sau pătlagină. Varză. Se pun aceste plante în apă sărată. La 100 ml apă se vor pune 2 linguri de sare iodată. Se lasă timp de 15 minute, apoi se aplică cataplasmă pe nodul.

Se poate indica sedative vegetale: hamei, păducel, talpa gâştei, valeriană, etc.

Se evită factorii de stres. Se preferă viaţa în aer liber.

Se vor face băi călduţe cu; brad, levănţică, etc.

Se pot folosi pentru aceasta esenţe care se găsesc la ori ce magazin de plante medicinale.

Ulei de levănţică şi de rozmarin: Se amestecă în părţi egale câte 10-20 picături din fiecare dizolvate în puţină apă caldă şi se iau cu 20-30 minute, înaintea meselor principale

Se vor consuma sucuri de legume cel puţin 600 ml pe zi.

Se vor trata de asemenea şi simptomele inimii ivite la fiecare caz în parte.

Se va trata fiecare caz în funcţie de simptomele prezente, pentru că fiecare caz în parte poate să prezinte alte simptome mai acute şi atunci se tratează cu prioritate acestea.

Se indică consumarea laptelui crud, bananele, verdeţurile şi legumele în cantitate mare, de asemenea multe fructe.



Alimente bogate în iod: ceapă, conopidă, creson, mere, morcovi, napi, pere, roşii, struguri, varză.

Tinctura de ghimpe.

Xanthium spinosum.

Produs de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni:

Intern: antiinflamator general, antiinflamator al prostatei, antiseptic (Acţionează mai ales asupra colibaccililor şi asupra Proteus vulgaris), antitumoral, diuretic, favorizează sfărâmarea şi eliminarea calculilor biliari, febrifug.

Indicaţii:

Intern: prostată şi adenom de prostată, nefrite, cistite (mai ales cele colibaccilare şi cu Proteus vulgaris), litiază renală, cancer genital şi de prostată (adjuvant), afecţiuni febrile, adjuvant în turbare şi holeră, hipertiroidie (adjuvant), litiază biliară (mai ales microlitiază).

Contraindicaţii: nu se cunosc.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close