Infecţii microbiene şi virale – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Infecţii microbiene şi virale.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: aloe, anason, brusture, busuioc, ceapă, cuişoare, ghinţură, hrean, isop, lămâie, levănţică, lichen de piatră, măceşe, mentă, mesteacăn, muşeţel, nalbă, plop negru, salcie, scai vânăt, scorţişoară, soc, sunătoare, tei, ţintaură, troscot, unguraş, usturoi.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Aloe (Aloe vera) se taie o frunză de plantă şi se pune mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se lasă pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate îndulci cu miere dacă nu există contra indicaţii speciale. Se poate folosi de asemenea şi sub formă de gel sau alte preparate care există în magazinele naturiste sau farmacii, caz în care se va respecta indicaţia producătorului.

Anason (Pimpinella ansisum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se indică să se consume 2-3 căni pe zi calde cu miere în cazul gripei. Favorizează eliminarea toxinelor din organism.

Brusture (Arctium lappa) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni de ceai pe zi. Extern se pot aplica cataplasme cu frunze proaspete pe piept sau gât.

Busuioc (Ocinum basilicum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se indică să se consume 2-3 căni pe zi calde cu miere în cazul gripei. Este indicată datorită faptului că are principii antibiotice.

Ceapă (Allium cepa) se indică folosirea cepei în alimentaţie deoarece are multe principii antibiotice şi ajută la întărirea organismului. Se poate folosi şi suc de ceapă cu miere în părţi egale fiind utilă pentru calmarea tusei. Se poate fierbe 2-3 bulbi de ceapă în 250 ml lapte. Se bea acest lapte fiind un remarcabil calmant al tusei şi poate ajuta la distrugerea virusurilor.

Ciuboţica cucului (Primula officinalis) se preferă să se folosească rădăcina. Se va pune 1 linguriţă de plantă mărunţită în 250 ml apă şi se va fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoară. Mai eficient este dacă se va pune în acest ceai şi suc de lămâie şi miere după gust (dacă nu există contra indicaţii). Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Este util şi pentru calmarea nervoasă care o produce.

Cuişoare (Syzygium aromaticum) se poate transforma în praf şi se pune câte puţin în orice ceai. Este utilă atât pentru efectul antibiotic foarte puternic pe care-l are cât şi pentru faptul că poate aduce alinarea durerii conţinând un principiu care contribuie la calmarea durerilor.

Ghinţură (Genţiana lutea) se foloseşte rădăcina. 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni de ceai pe zi. Este foarte utilă şi pentru efectul care-l are asupra aparatului digestiv de calmare şi de redare a poftei de mâncare. Este şi o plantă cu principii antibiotice.

Ghimber (Zinghiber officinale) se mestecă rădăcină de ghimber mărunţită în gură şi se înghite de mai multe ori pe zi. Este utilă pentru efectul antibiotic şi de mărire a transpiraţiei şi totodată de eliminarea toxinelor din organism.

Hrean (Armoracia rusticona) rădăcină rasă se amestecă cu miere în părţi egale şi se ia câte 3-6 linguriţe pe zi. Este foarte utilă şi pentru efectul antibiotic cât şi pentru calmarea tusei. Extern se pot pune cataplasme cu frunze proaspete aplicate calde pe gât sau torace. Se ţin în funcţie de toleranţa individuală.

Isop (Hyssopus officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se indică să se consume 2-3 căni pe zi calde cu miere în cazul gripei. Este planta care se indică şi de către Biblie. Are efect antibiotic marcant.

Lămâie (Citrus lemon) sucul de lămâie este foarte indicat datorită marii bogăţii în vitamina C care este foarte utilă în tratarea afecţiunii. Se poate folosi pentru a complecta orice ceai sau se poate consuma cu miere fiind eficientă.

Levănţică (Lavandulla angustifolia) flori-1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se indică să se consume 2-3 căni pe zi calde cu miere în cazul gripei. Există la magazinele naturiste extracte care se vor folosi conform indicaţiilor producătorului. De asemenea există extracte cu care se pot face băi aromate. Sunt indicate pentru efectul de liniştire şi totodată antibiotic pe care-l are.

Lichen de piatră (Centraria islandica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se indică să se consume 2-3 căni pe zi calde cu miere în cazul gripei. Este mult indicată pentru efectul antibiotic şi de calmarea durerilor în special de gât.

Măceşe (Rosa canina) 1 linguriţă de fructe (seminţe) se pun zdrobite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 4-5 căni pe zi. Ajută la vindecarea afecţiunii.

Mentă (Mentha piperita)  -1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se indică să se consume 2-3 căni pe zi calde cu miere în cazul gripei. Extern se pot face frecţii şi comprese cu acest ceai. Se poate folosi cu mare succes în toate cazurile de gripă şi dureri de gât.

Mesteacăn (Betula verrucosa) 2 linguriţe de frunze se pun mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni la care se va adăuga o linguriţă de bicarbonat de sodiu la cană. Se pot face şi spălături. Este foarte eficient în distrugerea stafilococului şi altor germeni microbieni.

Muşeţel (Matricaria chamomilla) 1 linguriţă de flori mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară şţi se consumă 3 căni pe zi.

Nalbă (Malva glabra)rădăcină-  1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni de ceai pe zi. Planta 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se indică să se consume 2-3 căni pe zi calde cu miere în cazul gripei. Este una dintre plantele cu acţiune emolientă care se foloseşte mai ales la dureri de gât şi faringe. 

Plop negru (Populus nigra) 1 linguriţă de muguri zdrobiţi se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se indică să se consume 2-3 căni pe zi calde cu miere în cazul gripei. Se pot folosi şi extern.

Salcie (Salix alba) coajă-1 linguriţă de rădăcină mărunţită (râşnită cu râşniţa de cafea) se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni de ceai pe zi.   sau măcinată luat câte o linguriţă de praf care se pune în gură pentru 5 minute apoi se înghite. Se poate face de 3-4 ori pe zi. Este foarte eficientă, deoarece din aceasta s-a făcut pentru prima dată aspirina şi spre deosebire de aspirina sintetică aceasta nu are nici un efect advers.

Scai vânăt (Erygium planum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se indică să se consume 2-3 căni pe zi calde cu miere în cazul gripei. Are un puternic efect antibiotic. Este util şi pentru calmarea tusei.         

Scorţişoară (Cinammomum ceylonicum) 1 linguriţă la 250 ml de apă clocotită şi se lasă apoi 10 minute acoperite. Se strecoară şi se pot consuma 2- 3 căni pe zi. Sunt eficiente şi pentru distrugerea microbilor şi virusurilor din organism.

Soc (Sambucus nigra)- se pun 2 linguriţe de flori mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute. Se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Are efect foarte bun producând o transpiraţie mai abundentă.

Sunătoare (Hipericum perforatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se indică să se consume 2-3 căni pe zi calde cu miere. Are un pronunţat efect de liniştire şi în multe cazuri ajută foarte mult.

Tei (Tylia tomentosa) 1 linguriţă la 250 ml de apă clocotită şi se lasă apoi 10 minute acoperite. Se strecoară şi se pot consuma 2- 3 căni pe zi. Este util pentru efectul de calmare al nervilor şi al tusei.

Ţintaură (Centaurium umbellatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se indică să se consume 2-3 căni pe zi calde cu miere în cazul gripei. Este util mai ales la cei care au şi afecţiuni ale stomacului cu dureri, eventual chiar din cauza tusei. Este o plantă care este cu efect calmant şi totodată de eliminarea toxinelor.

Troscot (Polygonum aviculare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se indică să se consume 2-3 căni pe zi calde cu miere în cazul gripei. Are exact acelaşi efect ca şi o aspirină, cu deosebirea că nu este toxic şi nu produce efecte adverse, ba mai mult elimină o serie de toxine din organism.

Unguraş (Marrubium vulgare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se indică să se consume 2-3 căni pe zi calde. Este foarte eficient şi se indică la cei care au şi probleme cardiace ajutând şi în cazurile cu tahicardie.

Usturoi (Alium sativum)– se poate consuma crud sau se poate consuma sub formă de decoct sau infuzie sau chiar sirop. În toate formele este foarte eficient fiind unul dintre antibioticele naturale foarte puternice.

Inhalaţii: se pot face inhalaţii cu foarte multe dintre plantele medicinale în special cu cele aromate şi se trag pe nas aburii care se degajă la fierberea acestor plante timp de 10 minute. Se poate face acest lucru de 2 ori pe zi.

Frecţii- se pot face cu tincturi din plante, alcool sanitar simplu sau oţet aromat. Indiferent cu ce se face acestea ajută la vindecarea bolii şi la calmarea durerilor. Se pot face de mai multe ori pe zi.

Plantusin- produs de Fares- Orăştie este un preparat naturist din mai multe plante care ajută în cazul afecţiunii mai ales în tusa cu expectoraţie vâscoasă, congestie pulmonară, laringită, traheită acută, catarh respirator. Se poate lua şi de către copii. Se foloseşte conform indicaţiilor producătorului.

Se va insista foarte mult pe consumul a cât mai multe lichide, în special sub formă de sucuri naturale şi ceaiuri medicinale.

             Va fi combătută afecţiunea intestinală cu ajutorul tratamentelor naturale în cazul în care aceste simptome sunt prezente. În general copiii sau chiar adulţii nu au poftă de a consuma nici un aliment  şi totuşi trebuie să se insiste să se hrănească, în special copii mici sau cei subponderali. Adulţii sunt mai uşor de convins că alimentaţia este necesară.

            Se va hrăni însă cu alimente care se pot uşor asimila. O hrană foarte mult apreciată este supa de pui sau din oase de vită. Se poate de asemenea da chiar şi măduva de la oase dacă copiii sunt mai mari sau este vorba despre adulţi.

            Uneori dacă există afecţiunea amigdaliană este foarte dificil de convins mai ales copilul să mai consume ceva pentru că la fiecare înghiţitură vor apărea dureri mari la nivelul gâtului. Acest lucru va face ca să se refuze hrana, mai ales de către copiii mici.

Bătrânii au şi ei parte de diferite capricii atunci când au această afecţiune şi nu vor nici ei să consume nici o hrană. Se poate atunci foarte bine să se consume supa de oase de vită sau de pui. Se dă caldă şi este foarte bine să se dea cu grăsime care ajută la lubrifierea gâtului şi la calmarea usturimii.

De asemenea consumul citricilor sub orice formă sau doar sub formă de sucuri naturale, bine filtrate şi eventual îndulcite cu miere este foarte bine venit.

Laptele cald la care se va adăuga puţină grăsime de gâscă, raţă sau chiar găină este şi el foarte util.

Nu trebuie uitat însă rolul ceaiurilor medicinale care pot de cele mai multe ori să înlocuiască foarte multe medicamente. Să nu uităm că salcia are o aspirină mult mai utilă decât cea de la farmacie, chiar dacă este amară la gust se poate amesteca cu miere în special polifloră. Se poate consuma în orice cantitate.

De asemenea se va avea în vedere o serie de afecţiuni ale intestinelor care pot apare în cazurile acestea şi care vor trebui şi ele tratate cu mare atenţie.

Aparatul cardio- vascular are foarte mult de suferit în aceste afecţiuni şi acestuia i se va acorda de asemenea o atenţie deosebită. Este foarte bine ca la ceaiurile care se dau în cazul gripelor să se introducă şi un pic de unguraş care ajută foarte bine sau păducel, care de asemenea se poate da foarte uşor chiar la copiii mici.

Urechile de asemenea vor fi foarte atent supravegheate, deoarece este foarte des atins şi acest sector. Tratamentele la otite sunt foarte simple, dar nu trebuie neglijate.

Atenţie foarte mare- de fiecare dată când faceţi baie la copii să nu rămână apă în urechi pentru că aceasta va produce foarte multe neplăceri sau chiar afecţiuni grave. Deci fiţi foarte atenţi şi la acest aspect.

Se mai pot adăuga multe: băi cu făină de muştar: 25g de făină puse într-un săculeţ de pânză se agită în apa de baie. Se face baie la temperatura de 37 grade.

Sunt şi foarte multe alte tratamente.

Infecţii cu E-coli.- ulei de coriandru- se ia de 3 ori pe zi câte 10 picături de ulei de coriandru (există la magazinele naturiste) dizolvat în prealabil în puţină apă, ceai sau pus pe un cub de zahăr. Cura durează 10 zile şi se poate repeta la nevoie. Se mai poate folosi Strugurii ursului, mesteacăn.

Tinctura de echinacea.

Echinacea purpurea.

Produsă de Dacia Plant.

Acţiuni- Intern: imunostimulator puternic (polizaharidele cu greutate moleculară mare pe care le conţine intensifică fagocitoza), antibiotic, bacteriostatic, antiviral bun, depurativ mediu, analgezic uşor, antioxidant bun.

Extern. Antiseptic, stimulent al imunităţii locale, cicatrizant.

Indicaţii:

Intern: guturai, laringită, traheită, amigdalită, bronşită, pneumonie, gripă, infecţii respiratorii în faza acută, tumori benigne (adjuvant), mastoză, profilaxia bolii canceroase, adjuvant în boala canceroasă, leucemie (adjuvant), inflamaţii ganglionare, infecţii cu stafilococ auriu, reumatism infecţios, eczeme infecţioase recidivante, herpes (adjuvant), hepatită A,B,C,D (adjuvant).

Extern. Răni cu risc mare de infectare, plăgi supurânde, plăgi purulente, eczeme infecţioase şi alergice, cangrenă.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Dermogent.

Preparat pentru tratarea afecţiunilor pielii- Uz extern.

Produs de Dacia Plant Sebeş.

Este o soluţie pentru uz extern cu efecte cicatrizante, antiinfecţioase şi regenerative epiteliale extrem de puternice. Remarcabil la acest produs este spectrul antimicrobian foarte larg. Dermogentul inhibă dezvoltarea sau chiar distruge ciupercile patogene, protozoarele, bacteriile şi anumiţi viruşi. Este ideal ca remediu de prim ajutor în tratarea rănilor şi arsurilor de gravitate mică şi medie, dar şi pentru a grăbi vindecarea intervenţiilor chirurgicale, pentru a eradica infecţiile persistente, a închide plăgile greu vindecabile.

Acţiuni: antiseptic al pielii foarte puternic şi cu spectru larg, antiseptic bucal şi faringian, antiseptic genital, antiinflamator puternic, antitumoral, astringent, calmant pentru piele, cicatrizant rapid, favorizează cicatrizarea estetică, măreşte viteza de regenerare a pielii şi a mucoaselor.

Indicaţii: răni (tăieturi, zgârieturi, împunsături, muşcături), răni infectate, pentru grăbirea vindecării intervenţiilor chirurgicale, preântâmpinarea infecţiilor, înţepături de insecte, afte, gingivită, acnee, hemoroizi, varice, tromboflebită, anexită, eczeme infecţioase, erupţii cutanate, tumori exteriorizate, cicatrici cheloide, tricomoniază, candida.

Precauţii şi contraindicaţii: Nu se fac aplicaţii pe răni deschise, pe ţesuturi sau mucoase iritate, mai ales cu tinctură ne diluată, deoarece pot apare dureri, senzaţii de arsură puternică, etc.

Imunostimulent.

Stimulent forte al imunităţii- Uz intern.

Produs de Dacia Plant Sebeş.

Acest remediu este o combinaţie de 6 plante imunostimulente, antibacteriene şi febrifuge destinate să ajute la vindecarea rapidă a infecţiilor acute. La început a fost conceput strict pentru vindecarea gripei şi a combinaţiilor sale, ulterior proprietăţile sale antifebrile, imunostimulente generale şi locale recomandându-l ca adjuvant în tratarea infecţiilor renale, urinare şi genitale, în profilaxia răcelilor de tot felul, mai ales în timpul epidemiilor şi schimbărilor bruşte de temperatură şi umiditate.

Acţiuni: imunostimulent general, imunostimulent local pe segmentul respirator şi uro-genital, antifebril, fluidifiant al secreţiilor bronhice şi expectorant, anticataral, stimulent al centrului respirator din sistemul nervos central, antibacterian puternic, antiviral mediu, antifungic, favorizează refacerea epiteliului respirator, astringent, răcoritor, antiinflamator.

Indicaţii: gripă şi guturai (mai ales în faza incipientă), bronşită cronică şi acută, pneumonie (adjuvant), amigdalită, faringită, traheită, dureri de gât în general, cistită, infecţii renale (adjuvant), uretrită (adjuvant), infecţii genitale (adjuvant), adjuvant în infecţii bacteriene, în herpes cu diferite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.