Infectiile vindecate naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Infectii vindecate pe cale naturala

Decoctul de usturoi – recomandat impotriva infectiilor

Decoctul de usturoi se distinge prin aceea ca prin pregatire se pastreaza sarurile minerale. Puneti intr-un vas emailat doua pahare de apa si puneti vasul la foc mic. Cind apa incepe sa fiarba, adaugati o lingurita de usturoi. Dupa citeva minute luati vasul dupa foc, lasati sa se raceasca, apoi strecurati.

Decoctul de usturoi este un medicament destul de puternic, de aceea nu trebuie sa beti mai mult de o jumatate de pahar, la un interval de patru-cinci ore. Acest decoct este foarte indicat impotriva infectiilor, inflamatiilor. Infuzia de usturoi nu se fierbe.

Cateii de usturoi taiati marunt se pun intr-un vas si se acopera cu apa fierbinte, apoi se pune capacul si se infasoara vasul cu un prosop. Dupa o ora se strecoara. Infuzia aceasta este foarte recomandata pentru clismele purificatoare.

Infecţia.

Înmulţirea microbilor patogeni într-un organism cu îmbolnăvirea organului respectiv.

Infecţia aparentă sau boală infecţioasă sau fără îmbolnăvirea lui.

Infecţia inaparentă- Pentru producerea infecţiei microbii (provenind dintr-un izvor de infecţii reprezentat de omul bolnav sau animalul bolnav) prin intermediul unei căi de transmitere (contact direct, apă, alimente, insecte) pătrund în organism la nivelul unei porţi de intrare (cavitatea nazo-faringiană, tubul digestiv, piele, mucoase, sânge=. Pentru ca microbii să poată produce infecţia trebuie să fie virulenţi (să posede o capacitate ridicată de înmulţire în ciuda imunităţii organismului) sau organul să fie debilitat. Nu orice pătrundere a unui microb patogen în organism este deci urmată de infecţii.

            După natura microbilor infecţia poate fi bacteriană (prin bacterii) micotică (prin ciuperci) Rickettsiană (prin rickettsi)) virală (prin virusuri filtrante).

            Combaterea infecţiei se face prin stimularea imunităţii cu vaccinuri , administrare de seruri şi medicamente cu acţiune antiinfecţioasă (în special sulfamide şi antibiotice).

Tratament:

Se poate consuma miere şi sucuri de legume şi fructe în orice cantitate.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: afine, arnică, brad, brâncuţă, caise, căpşuni, cerenţel, cimbru, ciuboţica cucului, coacăze, coada racului, coada şoricelului, conopida, fenicul, gălbenele, gorun, hamei, hrean, iarbă neagră, iasomie, ienupăr, isop, lămâi, linariţă, măr, merişor de munte, molid, mur, muşeţel, năprasnic, nuc, osul iepurelui, pătlagină, pătrunjel, pelin, piersici, pin, plop negru, portocale, prune, salcie, scai vânăt, smochine, struguri, strugurii ursului, tătăneasă, traista ciobanului, usturoi, zmeură.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Afin (Vaccinum myrtllus) se vor folosi frunzele care conţin suficient tanin pentru a avea o acţiune antibiotică foarte puternică. Se vor pune 2 linguriţe la 250 ml apă. Se vor fierbe timp de 5 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 ceaiuri pe zi.

Arnică (Arnica montana) cu toate că este o plantă toxică internă se foloseşte în tratamentul infecţiei urinare, însă cu mare grijă. Conţine materii tanante, acid galic, inulină, răşină, etc. Lucru ce-o face foarte utilă în tratamentul afecţiunilor renale şi în special al infecţiilor cu diferiţi agenţi patogeni pe care-i distruge şi face imposibilă înmulţirea lor. Se vor folosi florile. Se va pune o linguriţă de flori mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 ceaiuri pe zi.

Se poate de asemenea folosi tinctura care există în magazinele naturiste, caz în care se va respecta indicaţia producătorului.

Brad (Abies alba) se vor putea folosi: ramuri tinere, cetina, mugurii, răşină. Se pune 1 linguriţă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe timp de 0 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni de ceai din acesta sau extern se aplică spălături sau comprese cu cantitate dublă de plantă. Este un antibiotic natural foarte puternic.

Brâncuţa (Sisymbrium officinale) Se indică în litiaze urinare şi în infecţi urinare datorită compoziţiei sale. Se foloseşte planta proaspătă din mai-septembrie, după care se pot utiliza cu mare succes seminţele. O linguriţă de plantă proaspătă se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Caise (Armeniaca vulgaris) se vor consuma fructele crude sau sub formă de sucuri zilnic, pentru multele vitamine care le au. De asemenea se mai pot consuma uscate şi apoi puse la muiat 8-0 fructe pentru 2 ore. Acestea se indică celor care mai sufere şi de constipaţie. În plus se mai poate să se spargă sâmburii şi să se consume zilnic 5-0 seminţe în cursul zilei. Nu se depăşeşte această cantitate conţinând pe lângă vitamina B 17 şi acid cianhidric care este o otravă.

Căpşuni (Fragaria viridis) se vor consuma fructele acestea sub formă de fructe proaspete sau suc proaspăt obţinut, în orice cantitate. Atenţie însă la cel alergici. Conţin foarte multe vitamine şi enzime.

Cerenţel (Geum urbanum) conţine tanin, eugenol, etc. Este foarte indicat atât la infecţii urinare cât şi la hemoragii. Se va pune 2 linguriţe de rizom mărunţit la 250 ml apă. Se va fierbe apoi timp de 0 minute după care se strecoară. Se poate consuma 3 căni pe zi. Este şi un bun antibiotic şi astringent.

Cimbru (Tymus comunis)- 1 linguriţă de pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi se strecoară. Se pot consuma 3-4 căni pe zi. Are un bun efect antibiotic.

Ciuboţica-cucului (Primulla officinalis) se folosesc atât rădăcinile cât şi planta. Rădăcina este mult mai activă conţinând mai mulţi glicozizi fenolici. Se poate folosi: a) planta- 2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 0 minute după care se strecoară. B) Rădăcina şi rizomii- se va pune 1 linguriţă de rădăcină mărunţită la 250 ml apă. Se fierbe timp de 0 minute, după care se strecoară. Se pot consuma din oricare din cele două tipuri de ceai 3 căni pe zi.

Coacăze negre (Ribes nigrum) se indică folosirea fructelor acestea crude sau sub formă de suc proaspăt. În cazurile în care nu se poate obţine proaspăt se va consuma sub formă de ceai din fructe uscate. 1 linguriţă de fructe zdrobite se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 0 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate aplica o compresă dar se foloseşte mai mult intern pentru multele vitamine care le au, în special cele proaspete. Se mai poate folosi chiar şi siropul. Se indică chiar şi în cazurile în care se face chimioterapie (la cancer, etc) pentru efectele care le are asupra organismului, ajutând să fie mai bine suportat tratamentul.

Coada-racului (Potentilla anserina) conţine şi ea flavone şi tanin. Este utilă atât la infecţii cât şi la hemoragii. Se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere apoi pentru 15 minute şi se strecoară. Se va consuma câte 3 căni pe zi. Este astringentă şi dezinfectantă, antiinflamatoare.

Coada-şoricelului (Achillea milefolium) este foarte utilă la infecţii având în componenţă azulenă care este un antibiotic puternic care distruge foarte mulţi microbi. Se va folosi de preferinţă floarea care este mult mai activ ca planta. Se vor pune 2 linguriţe de flori mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se va acoperi pentru 0 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se va face dintr-o mână de flori mărunţite puse la 2 litri de apă clocotită. Se va acoperi pentru 15 minute după care se strecoară. Se pot face spălături vaginale sau cu cantitate mai mare de plantă chiar băi complecte în care se va sta timp de 30 minute, sau clisme. Este planta cel mai des folosită, fiind o plantă comună care o cunoaşte foarte multă lume şi este foarte uşor de adunat.

Conopida– este cunoscută pentru efectele ei depurative, diuretice, fiind recomandată persoanelor care sufere de afecţiuni renale, este antianemică, decongestionantă şi energizantă. Constituie un adevărat medicament pentru diabetici, căci consumată în stare crudă, sau în diferite preparate culinare, are efect hipoglicemiant. Se indică în tratamentul adjuvant al acneei, astenii, ciroză, colici nefritice, constipaţie, flebite, infecţii intestinale. Folosită în alimentaţia curentă ajută la redresarea tensiunii arteriale atunci când are valori prea mari (hipertensiune). Acţionează de asemenea în bolile prostatei şi în ulcerele gastro-duodenale.

Fenicul (Foeniculum vulgare) 1 linguriţă de seminţe măcinate se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se indică consumarea câte unei căni după fiecare din cele 3 mese principale ale zilei. De asemenea extern se pot pune comprese cu acest ceai.

Gălbenele (Calendula officinale) se folosesc florile. Se va pune 2 linguriţe mărunţite de flori la 250 ml apă clocotită. Se acopere timp de 0 minute după care se strecoară. Pentru clisme se va folosi mai multe flori în funcţie de cantitatea de lichid care se foloseşte. Intern se pot consuma 3 căni pe zi.

Gorun (Quercus petraea) 1 linguriţă de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 0 minute. Se strecoară şi apoi se poate consuma 2-3 căni pe zi. Conţine tanin care poate distruge mulţi microbi, dar este şi un antidiareic. Atenţie cei constipaţi nu-l pot folosi intern. Extern se pune compresă cu acest ceai.

Hamei (Humullus lupulus) 1 linguriţă conuri mărunţite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2-3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese, pentru rolul de distrugere al microbilor. Ajută şi la calmare nervoasă mai ales în sfera sexuală.

Hrean (Armoracia rusticona) hrean ras cu miere intern este un bun antibiotic. De asemenea frunzele de hreasn aplicate extern pot distruge mulţi microbi. Se poate pune 2 linguri de frunze la 250 ml apă şi se fierbe 5 minute apoi se strecoară. Se aplică apoi compresă cu ceaiul strecurat. Este indicat în special unde există şi o atonie musculară sau a pielii, în special la oamenii în vârstă.

Iarbă neagră (Calluna vulgaris) se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 0 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Iasomie (Philadelphus coronaris) este foarte activă în infecţii. Din această plantă la Tg. Mureş s-a făcut unul dintre cele mai eficiente medicamente contra trichomoniazei. Se vor folosi 2 linguriţe de flori mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se vor acoperi pentru 0 minute după care se strecoară. Se pot bea 3 căni pe zi, sau se pot face cu ea şi clisme fiind o plantă cu puternică acţiune antibiotică.

Ienupăr (Juniperus communis) se poate folosi intern bacele mărunţite din care se va face un ceai. Se vor mărunţi o linguriţă de bace, care se vor pune la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 15 minute după care se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se pot face clisme cu cetina sau rămurelele tinere. Se mărunţesc şi o mână din ele se va pune la 3 litri de apă. Se va fierbe apoi timp de 15 minute. Se strecoară şi se vor face clisme.

Isop (Hyssopus officinalis) are ulei volatil bogat în pinocamfonă, pinen, etc. Este foarte utilă în infecţiile urinare. Se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml de apă clocotită. Se acopere pentru 0 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Din cantitate dublă de plantă se pot face clisme zilnic.

Lămâi (Citrus limoniu) se indică folosirea sucului de lămâie pentru vitamina C care este un bun antibiotic şi totodată întăreşte imunitatea organismului. Se poate folosi şi extern în diferite diluţii, în special pentru tratarea mâncărimilor pielii care sunt date de unele infecţii microbiene.

Linariţa (Linaria vulgaris) planta conţine alcaloizi, glicozide flavonice, acizi organici, etc, ceea ce face să aibă un efect foarte puternic antibiotic şi să poată fi indicată la infecţiile Intestinale sau de altă natură cu mare succes în tratament. 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune în 250 ml apă clocotită. Se va acoperi pentru 0 minute, după care se strecoară. Se va consuma apoi în decursul zilei cu înghiţituri mici. Se pot face spălături sau clisme cu 4 linguri de plantă mărunţite puse la 2 litri de apă clocotită, apoi strecurat.

Măr (Mallus pumilla) se indică consumul merelor zilnic în orice cantitate. De asemenea se poate folosi sucul. Este un bun stimulent conţinând multe vitamine care pot să întărească imunitatea organismului.

Merişor (Vaccinum vitis-idaea) frunzele conţin arbutină, tanin, vitamina C. Sunt indicate în majoritatea afecţiunilor renale sau intestinale şi  sunt de asemenea cu o pronunţată acţiune antibiotică, lucru ce le face utile şi în infecţiile renale sau urinare, intestinale. Se vor pune 2 linguriţe de frunze mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 0 minute după care se strecoară. Se poate consuma 3 căni pe zi.

Molid (Picea albis) se vor putea folosi: ramuri tinere, cetina, mugurii, răşină. Se pune 1 linguriţă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe timp de 0 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni de ceai din acesta sau extern se aplică spălături sau comprese cu cantitate dublă de plantă. Este un antibiotic natural foarte puternic.

Mur (Rubus fructicosus,) Se folosesc frunzele şi ramurile tinere. Se vor mărunţi 2 linguriţe de plantă care se vor pune la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 15 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Muşeţel (Matricharia chamimilla) se vor folosi florile. 2 linguriţe de flori mărunţite se vor pune la 250 ml apă. Se fierb timp de 5 minute după care se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Are un puternic efect antibiotic şi se poate folosi cu succes la toate infecţiile.

Năprasnic (Geranium robertiarum) se va pune 2 linguriţe de plantă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 0 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3-4 căni pe zi. Indicat în special în cazurile mai grave, când se poate folosi cu o serie de alte plante.

Nuc (Juglans regia) se folosesc frunzele mărunţite. Se va pune 2 linguriţe de frunze mărunţite la 250 ml apă. Se fierbe timp de 0 minute după care se strecoară. Se vor putea consuma 3 căni pe zi.

Osul iepurelui (Ononis spinosa) Se vor folosi 2 linguriţe de rădăcină care se vor pune la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 0 minute. Se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi. Sau se fac clisme, ajutând la curăţirea intestinelor. Este util de asemenea ţi în infecţiile renale sau ale aparatului urinar.

Pătlagină (Plantago lanceolata) suc obţinut din planta proaspătă se poate aplica extern la diferite infecţii sub formă de compresă. Intern se ia o linguriţă diluată cu care se poate face gargară în infecţiile gurii sau se înghite la infecţii faringiene sau ale aparatului digestiv. Se poate folosi frunza proaspătă aplicată pe diferite răni infectate. Se poate face un ceai din 2 linguriţe de plantă mărunţite puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, sau extern se pun comprese cu acest ceai la diferite infecţii fiind şi un bun cicatrizant.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) se foloseşte sucul în combinaţie cu suc de morcovi, dar nu se pune decât 20 ml la 150 ml suc de morcovi deoarece este un suc foarte puternic. Ajută la refacerea, cicatrizarea sau întărirea organismului. De asemenea se poate fierbe 2 linguriţe de plantă mărunţită pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se foloseşte pentru efectul antibiotic şi de eliminare al toxinelor din organism fiind un puternic diuretic. 

Pelin (Artemisia absinthum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se vor consuma 2-3 căni pe zi. Se poate folosi şi la spălături. Are un puternic efect antibiotic şi măreşte cantitatea secreţiilor din stomac. Se poate folosi şi praful câte 1 linguriţă pus cu miere şi luat pentru diferite infecţii sau extern aplicat sub compresă.

Piersici (Prunus persica) se consumă sucul de fructe obţinut din fructe proaspete care se poate consuma intern sau se aplică extern pentru refacerea celulară. De asemenea se poate folosi câte 3-5 sâmburi sparţi şi consumat miezul, pe zi, cantitate care nu se va depăşi, fiind în cantitate mai mare toxic.

Pin (Pinus silvestris) Se poate folosi ramurile tinere mărunţite. 2 linguriţe se vor pune la 250 ml apă. Se vor fierbe timp de 15 minute. Se strecoară. Se poate consuma 3-4 căni pe zi pentru acţiunea deosebită ce-o are în distrugerea microbiană. Se poate folosi şi la clisme. Este un bun şi puternic antibiotic putând fi folosit la foarte multe tipuri de infecţii.

Plop negru (Populus nigra) –muguri sfărâmaţi- se vor pune 2 linguriţe de muguri sfărâmaţi la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 15 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3-4 căni pe zi. Are aceiaşi compoziţie chimică cu propolisul. Se poate folosi şi la spălături fiind foarte eficient.

Portocale (Citrus auratium dulcis) se consumă sucul de fructe obţinut din fructe proaspete care se poate consuma intern sau se aplică extern pentru refacerea celulară şi întărirea organismului. Se poate consuma şi fructul aşa cum este după curăţire.

Prune (Prunus domestica) se consumă sucul de fructe obţinut din fructe proaspete care se poate consuma intern sau se aplică extern pentru refacerea celulară şi întărirea organismului. Se poate consuma şi fructul aşa cum este fiind şi un bun laxativ.

Salcie (Salix alba) 1 linguriţă de coajă se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este unul dintre cele mai bune calmante şi totodată cicatrizant, dezinfectant. Se poate folosi şi extern. Se indică şi pentru faptul că conţine acid acetilosalicilic care nu are nici o acţiune ne dorită asupra organismului. Se poate folosi şi praful aplicat extern sub un pansament sau luat intern câte o jumătate de linguriţă o dată.

Scai vânăt (Eryngium planum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi, extern sub formă de comprese. Este indicat datorită faptului că are o puternică acţiune antimicrobiană.

Smochine (Ficus carica) se indică folosirea fructelor pentru întărirea imunităţii şi extern se poate aplica pe locul afectat pentru efectul de distrugere al microbilor şi cicatrizant.

Struguri (Vitis vinifera) se indică consumul sucului din struguri proaspăt (must) pentru întărirea organismului. Extern se poate aplica vin cu plante medicinale diverse pentru efectul antibiotic şi de refacere celulară.

Strugurii ursului (Arctostaphillos uva-ursi) se vor folosi frunzele. 2 linguriţe de frunze mărunţite se vor pune la 250 ml apă. Se fierb timp de 5 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se indică atât pentru calmarea durerii cât şi pentru efectul antibiotic.

Tătăneasă ((Symphytum officinalis) 1 linguriţă de rădăcină se macină cu râşniţa de cafea apoi se pune în gură pentru 5 minute şi se înghite cu apă. De asemenea se poate face un ceai din 1 linguriţă de rădăcină mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate aplica compresă cu ceai sau chiar praf aplicat sub pansament. De asemenea există în comerţ creme şi unguente cu această plantă. Este un bun antibiotic luptând cu infecţiile microbiene şi un bun cicatrizant. Se poate extern sau intern amesteca praf de plantă cu miere. Intern se ia 1 linguriţă de 3 ori pe zi, înainte de mese şi extern se aplică pe răni sub pansament.

Traista ciobanului (Capsella brusa-pastoris) se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 0 minute după care se strecoară. Se vor consuma 2-3 căni pe zi. Se pot face cu aceasta şi clisme. Este indicat în special acolo unde este nevoie şi de oprirea hemoragiilor.

Trifoi roşu (Trifolium pratense) se vor pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă. Se fierb timp de 5 minute după care se strecoară. Se poate folosi şi la clisme. Intern se poate bea 3-4 căni pe zi. Este un bun antibiotic şi conţine şi o serie de hormoni.

Urzică (Urtica dioica) se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă. Se va fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoară. Se va consuma intern 3-4 căni pe zi. Pentru clisme este şi această plantă foarte indicată.

Usturoi (Allium sativum) usturoiul a fost folosit încă din antichitate pentru efectul deosebit de puternic pe care-l are ca antibiotic. Se poate consuma crud, fiert, copt sau făcut diferite creme sau unguente cu el.

Varză (Brasica oleracea) se poate consuma sucul de varză proaspăt cât de mult mai ales împreună cu suc de morcovi şi de cartofi fiind foarte util la această afecţiune. De asemenea se poate consuma crudă sub formă de salată. Se pot pune şi extern pentru calmarea durerilor frunze verzi cataplasme..

Vulturică (Hieracium pilossela) Se vor pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoară. Se poate consuma 3 ceaiuri pe zi.

Zmeură (Rubus idaeus) se consumă fructele crude sau sub diferite forme, suc, sirop, etc. ajută la refacerea organismului după infecţii.

Tinctura de propolis.

Se va lua tinctură de propolis făcută de Apicola. Este vorba despre tinctura de propolis 30%, care se găseşte de vânzare la toate magazinele Apicole din ţară. Aceasta este recoltată de pe suprafeţe mai mari de teren şi este mult mai eficientă ca cea recoltată de pe suprafeţe mai  mici de teren.

Se va lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp. Dacă aveţi 50 kg atunci va trebui să luaţi 20 de picături de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este să se pună pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.

Este bine să se ia o perioadă de minimum 15 zile, se poate însă lua şi ani de zile fără să producă efecte negative în organism. Este utilă fiind un antibiotic natural cu spectru mare de acţiune, care se poate lua fără antibiogramă. Trebuie doar să se testeze dacă nu există alergie la acest produs. Pentru aceasta se va pune 3-5 picături de tinctură pe o bucată de pâine şi se mestecă bine în gură, după care se înghite. Se face acest lucru seara. Dacă până dimineaţă nu apar fenomene alergice înseamnă că puteţi s-o luaţi fără teamă. Este bine ca tratamentul acesta să se facă zilnic cel puţin 15 zile, fără întrerupere.

Tinctura aceasta poate înlocui foarte multe antibiotice având un spectru foarte mare, cu condiţia să se ia o perioadă suficient de lungă şi în felul arătat. Cu pâine (amidon) este mult mai eficient. În nici un alt mod nu se poate lua aşa de bine. Dacă se va pune în apă se va lipi tot ce este mai bun pe marginea paharului. La fel se va întâmpla şi atunci când se pune într-o linguriţă. Deci aplicaţi cu încredere acest mod de administrare. De asemenea este bine să fie luată cu 15 minute înainte de mese pentru a nu se combina cu alte alimente şi a fi mai uşor asimilată de organism.

Cuprul joacă un rol foarte important în fabricarea de globule albe lucru foarte important în lupta cu infecţiile. Se indică suplimente de cupru luate de la farmacii în cazul infecţiilor.

Infecţii cu E-coli.- ulei de coriandru- se ia de 3 ori pe zi câte 0 picături de ulei de coriandru (există la magazinele naturiste) dizolvat în prealabil în puţină apă, ceai sau pus pe un cub de zahăr. Cura durează 0 zile şi se poate repeta la nevoie.

Dermogent.

Preparat pentru tratarea afecţiunilor pielii- Uz extern.

Produs de Dacia Plant Sebeş.

Este o soluţie pentru uz extern cu efecte cicatrizante, antiinfecţioase şi regenerative epiteliale extrem de puternice. Remarcabil la acest produs este spectrul antimicrobian foarte larg. Dermogentul inhibă dezvoltarea sau chiar distruge ciupercile patogene, protozoarele, bacteriile şi anumiţi viruşi. Este ideal ca remediu de prim ajutor în tratarea rănilor şi arsurilor de gravitate mică şi medie, dar şi pentru a grăbi vindecarea intervenţiilor chirurgicale, pentru a eradica infecţiile persistente, a închide plăgile greu vindecabile.

Acţiuni: antiseptic al pielii foarte puternic şi cu spectru larg, antiseptic bucal şi faringian, antiseptic genital, antiinflamator puternic, antitumoral, astringent, calmant pentru piele, cicatrizant rapid, favorizează cicatrizarea estetică, măreşte viteza de regenerare a pielii şi a mucoaselor.

Indicaţii: răni (tăieturi, zgârieturi, împunsături, muşcături), răni infectate, pentru grăbirea vindecării intervenţiilor chirurgicale, preântâmpinarea infecţiilor, înţepături de insecte, afte, gingivită, acnee, hemoroizi, varice, tromboflebită, anexită, eczeme infecţioase, erupţii cutanate, tumori exteriorizate, cicatrici cheloide, tricomoniază, candida.

Precauţii şi contraindicaţii: Nu se fac aplicaţii pe răni deschise, pe ţesuturi sau mucoase iritate, mai ales cu tinctură ne diluată, deoarece pot apare dureri, senzaţii de arsură puternică, etc.

Picături Beres Plus- Beres drops plus.

Soluţie orală în picături.

Producător Beres Pharmaceuticals Co.Ltd Budapesta Szepvolgyi ut. 135.

Picăturile Beres plus conţin minerale şi microelemente indispensabile din punct de vedere fiziologic, care sunt legate de molecule organice. Previne şi tratează bolile cauzate de deficienţa acestor elemente. Are efect imunomodulator.

Compoziţie mg/ml: în 1 ml (18 picături) soluţie: Fier (Fe) ,2,0, Zinc (Zn) 1,1, Magneziu (Mg) =,40, Mangan (Mn) 0,31), Cupru (Cu) 0,25, Molibden (Mo) 0,19, Vanadiu (V) 0,2, Nichel (Ni) 0,11, Bor (B) 0,0, Fluor (F) 0,090, Cobalt (Co) 0,026.

Alte ingrediente: acid ascorbic, acid succinic, acid tartric, tartrat de potasiu şi sodiu, Glicocol, Edetat de sodiu, Glicerină.

Excipienţi: acid sulfuric, apă purificată.

Indicaţii terapeutice:



Pentru complectarea necesarului de microelemente:

-În prevenirea scăderii rezistenţei organismului, în infecţii, în special răceli şi viroze repetate.

-În alimentaţia unilaterală (diete, cure de slăbire, vegetarieni) şi activităţi cu efort fizic susţinut.

-În stări de oboseală, lipsa poftei de mâncare, slăbire fizică, insomnii, precum şi în stări de convalestecnţă după boli sau operaţii.

-Convalescenţă după diferite boli sau operaţii.

-În terapii postoperatorii cu citostatice şi radiaţii precum şi în bolile osteo-articulare.





Contraindicaţii: alergie la metale, boala Wilson, acumulări accentuate de fier (hemocromatoză, sideroblastoză, sideroză cauzată de transfuzii), insuficienţă renală acută.

Mod de administrare: timp de 3 luni după următoarea schemă: în primele două luni de tratament se administrează 2-3 picături x20 picături pe zi, începând din luna a treia se administrează 2-3 x 15 picături pe zi. Preparatul se administrează în timpul meselor cu minimum 100 ml lichid (apă, suc de fructe, sirop, ceai slab) întotdeauna cu 50 mg de vitamina C care determină o mai bună absorbţie a substanţelor minerale. Nu se recomandă administrarea preparatului în lapte sau cafea.



Efecte secundare: în cazuri extrem de rare au fost semnalate reacţii de hipersensibilitate (de ex: urticarie, eritem, prurit) tulburări gastrointestinale slabe, care nu necesită întreruperea tratamentului.

Interacţiuni medicamentoase: se evită administrarea împreună cu produsele cu conţinut de fier, alte concentrate cu microelemente, tetraciclină, penicilină şi antiacide (defavorizează absorbţia).

Atenţie: medicamentul Picături Beres Plus se poate administra alături de alte medicamente dar se recomandă 30 minute între cele 2 administrări.



 

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close