Tulburari ale inimii

Sharing

Prevenire si Tratament naturist in cazul Tulburărilor cardiace

S-a constatat, de-a lungul timpului, o frecvenţă tot mai mare a îmbolnăvirilor de inimă la bărbaţi faţă de femei. Şi cazurile de infarct miocardic sunt mult mai dese la sexul masculin. Dintre afecţiunile cardiace, ponderea cea mai mare o au: hipertensiunea arterială, tulburările circulatorii periferice, cardiopatiile ischemice (irigaţie slabă a vaselor coronariene) şi, în fine, infarctul miocardic. Justificarea faptului că bărbaţii acuză mai des aceste suferinţe se poate găsi, pe de o parte, în consumul de alcool şi de tutun mai ridicat, apoi bărbaţii se exteriorizează mai greu în stările emoţionale, nu plâng, îşi controlează mai mult comportamentul, şi toate acestea conduc la acumulări interioare tensionale ce favorizează bolile de inimă. Din tratamentul cu plante medicinale, remarcăm acele reţete care duc la o mai bună stabilizare a tensiunii arteriale, precum şi la o circulaţie periferică mai echilibrată.

Păducel

Ceaiul de păducel este plăcut la gust şi contribuie la scăderea tensiunii arteriale, îmbunătăţeşte circulaţia periferică, are efect binefăcător în anghina pectorală. O linguriţă vârfuiţă cu frunze şi flori de păducel se opăreşte cu o cană de apă clocotită, se lasă să infuzeze o jumătate de minut, după care se strecoară. Se beau trei ceşti zilnic.

Esenţă de păducel

Aceasta se prepară în modul următor: fructele şi frunzele de păducel, proaspăt culese, se introduc într-o sticlă, se toarnă peste ele alcool rafinat de 38-40% şi se lasă sticla la căldură timp de două săptămâni. Se vor lua, de trei ori pe zi, câte 10-15 picături, înainte de mese. Pentru persoanele care suportă mai greu alcoolul din esenţă, picăturile se vor dilua în ceai de păducel.

Talpa gâştii

Efectele terapeutice ale plantei sunt cunoscute încă din antichitate şi ea a fost folosită în cazurile de dureri cardiace, tahicardie etc. Ceaiul se prepară din flori şi frunze, punând o linguriţă vârfuiţă la o ceaşcă de apă clocotită; se lasă „să tragă” un minut, după care se strecoară. Se beau, cu înghiţituri mici, maximum două ceşti zilnic.

Vâsc

Vâscul are un efect deosebit asupra tensiunii arteriale. Cei ce au tensiunea ridicată (hipertensiune), vor observa coborârea valorilor acesteia, iar cei cu tensiunea mică (hipotensiune), vor observa o normalizare a valorilor. O linguriţă vârfuită cu frunze de vâsc se pune la o cană cu apă rece (1/4 litri), se lasă 12 ore la macerat, după care se încălzeşte şi se strecoară. Se consumă până trei ceşti zilnic, luate înainte de mese. Pentru situaţiile stabilizate, ajunge şi o cană zilnic.

Vin pentru inimă

Vinul pentru inimă se foloseşte cu succes încă din antichitate. Are proprietăţi tămăduitoare în toate cazurile de insuficienţă cardiacă şi în anghina pectorală. Se prepară în modul următor: se culeg zece tulpini proaspete de pătrunjel (frunze şi rădăcini), se spală bine şi se pun într-un litru de vin natural; se lasă totul să fiarbă la foc mic (atenţie, face spumă!). După aceea se adaugă 300 grame de miere de albine şi se lasă să mai fiarbă două-trei minute, tot la foc mic. Fierbinte, vinul se filtrează şi se pune în sticle curate, clătite anterior cu puţin alcool rafinat. Sticlele se păstrează astupate bine, ermetic. Se iau până la trei linguri de vin zilnic, în special atunci când bolnavul simte înţepături în zona inimii.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Tulburari ale inimii
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!