Inima bolnava – Tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Alimente pentru o Inima sanatoasa 

Ierburile proaspete pot face multe pentru sanatatea inimii tale atunci când se înlocuiesc sarea, zahărul și grăsimile.  Alegeti: rozmarin, salvie, oregano, cimbru și plante care contin antioxidanti.

Fasolea neagra contine substante nutritive pentru sanatatea inimii, inclusiv acid folic, antioxidanti, magneziu si fibre – care ajuta la controlul atat al  colesterolului cat  si a nivelului zaharului din sange.

Dacă beți alcool, un pic de vin rosu poate fi o alegere sanatoasa pentru inima. Resveratrol și catechine, doi antioxidanti din vinul roșu, poate proteja peretii arterelor. Alcoolul poate stimula, de asemenea, HDL, colesterolul bun.

Sfat: Nu depășiți un pahar pe zi pentru femei, una sau două pentru bărbați – și discutați in prealabil cu medicul dumneavoastră. Alcoolul poate cauza probleme pentru persoanele care iau aspirina si alte medicamente. Prea mult alcool ataca inima.

Mancati somon un aliment de top pentru sanatatea inimii, este bogat in Omega-3 EPA și DHA. Acizii Omega-3 pot reduce riscul de tulburari de ritm cardiac și tulburari de  tensiune arterială. Somonul de asemenea, scade trigliceridele din sange si reduce inflamatiile. The American Heart Association recomanda doua portii de somon sau alt ulei de peste o data pe săptămână.

   Tonul este o sursa buna de acizi omega-3 si este mai ieftin decat somonul. Tonul alb conține mai multi omega-3 decat alte soiuri de ton. Alte surse de omega-3, de asemenea foarte bune sunt: macrou, hering, pastrav lac, sardine, anșoa .

Uleiul de masline extra virgin realizat de la prima presă de măsline, este deosebit de bogat în antioxidanți numiti polifenoli, precum si grasimi mononesaturate sanatoase. Când uleiul de măsline înlocuiește grasimi saturate (cum ar fi untul), nivelul colesterolului scade. Polifenolii pot  proteja vasele de sange. 

Un pumn mic de nuci pe zi poate reduce nivelul colesterolului si reduce inflamatia in arterele inimii. Nucile sunt pline de omega-3, grăsimi mononesaturate și fibre. Beneficiile vin mai ales atunci când nucile înlocuiesc grăsimile rele, cum ar fi cele de la chips-uri și cookie-uri – și nu crește numărul de calorii.

Migdalele merg bine cu legume, pește, carne de pui si chiar si pentru deserturi;  doar o mână de migdale te pot ajuta in sanatatea inimii tale. Sunt pline de steroli din plante, fibre si grasimi pentru sanatatea inimii. Migdale pot  ajuta la scăderea colesterolului LDL și reducerea riscului de diabet zaharat.

 

Semințe care-ți protejează inima

Banalele semințe de floarea-soarelui sau cele de dovleac au în compoziție substanțe cu efect benefic asupra inimii și vaselor de sânge. Află în ce fel!

Semințele de dovleac scad colesterolul rău

Acizii grași esențiali din compoziția lor ajută la scăderea nivelului de colesterol „rău” și contribuie la sănătatea sistemului vascular. În plus, conțin prote cu concentrații mari de triptofan, care ajută la reducerea stărilor de anxietate.

Mănâncă-le miezul descojit sau folosește-le în rețete de pâine de casă.

Semințe de floarea soarelui dau acizi grași pentru inimă

Sunt bogate în proteine și în acizi grași benefici pentru inimă. De asemenea, sunt sursă excelentă de folat –  care ajută sistemul imunar – , și de vitamină E, cu puternic rol antioxidant, protejând celulele de efectul nociv al radicalilor liberi în exces.

Consumă-le neprăjite, adaugă-le în coca pentru pâine sau în salate.

Semințele de cânepă te scapă de excesul de colesterol

Frunizează acizi grași benefici pentru inimă, proteine în cantități mari, la fel și fibre. Coținutul lor în fitosterol te scapă de excesul de colesterol.

Poți folosi uleiul din semințe de cânepă în salate.

Semințele de in aduc omega 3

Sunt o sursă excelentă de acizi grași omega 3, benefici pentru inimă.  

După ce ai măcinat semințele, poți să le adaugi în iaurt, în cereale sau în coca pentru pâinea de casă

Tofu facut din proteine de soia principala atracție mai ales la cine in locul carnii rosii.Puteți câștiga toate mineralele necesare inimii, fibre și grăsimi polinesaturate de soia .

Cartofii dulci sunt un substitut consistent, sănătos pentru persoanele cu probleme de diabet zaharat. Cu un indice glicemic scazut, aceste legume nu vor provoaca o crestere rapida a zaharului in sange.

Portocalele conțin pectina precum și potasiu, care ajută la controlul tensiunii arteriale.

Chard elvețian o leguma de culoare verde închis , frunzele sunt bogate în potasiu și magneziu, minerale care ajuta la controlul tensiunii arteriale.Mai contine fibre, vitamina A, si antioxidanti, luteina si zeaxantina. 

Cele mai recente cercetari pe morcovi arata ca aceste legume dulci, crocante pot  ajuta nivelul de zahăr din sânge si pot reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat. Sunt, de asemenea, o arma in lupta impotriva colesterolului datorită cantitatilor mari de fibre solubile – de tipul celor gasite in ovăz.

Încercați orz,aceaste cereale integrale cu gust de nucă, în loc de orez.Fibra din orz poate ajuta la scaderea valorilor colesterolului și poate reduce nivelul de glucoza din sange.

Ovăzul, în toate formele poate  ajuta inima ta la  scaderea LDL, colesterolul rau. Un castron de fulgi de ovaz cald te satura cateva ore si ajuta la mentinerea stabila a nivelului de zahar din sange.

Semintele de in au  trei elemente care sunt bune pentru inima ta: fibre, fitochimicale numiti lignani, și ALA .Organismul transformă ALA in omega-3, EPA si DHA.

Samburi de caise – Dimineata, se consuma  5 – 7 bucati .

 Iaurtul slab poate ajuta la controlul tensiunii arteriale crescute. Laptele este bogat in calciu și potasiu, iar iaurtul are de doua ori mai mult din aceste minerale importante. Pentru a stimula într-adevăr depunerea de calciu și a minimiza grăsimea, alege iaurt cu continut scăzut de grăsimi sau fara grasime deloc.

Cafeaua și ceaiul pot ajuta la protejarea inimii tale impotriva diabetului de tip 2. Studiile arata ca persoanele care beau 3-4 cani pe zi pot reduce riscul aparitiei diabetului cu 25% . Atenție pentru cei care au deja diabet zaharat sau hipertensiune arteriala, cofeina poate complica aceste condiții.

Praful de chili presarat pe produsele alimentare ar putea ajuta la prevenirea cresterii nivelului de insulina dupa mese. Un studiu mic in Australia a aratat ca simpla adăugare de chili la un meniu hamburger produce niveluri mai mici de insulină in randul voluntarilor supraponderali.

Sare Kosher foarte buna pentru persoanele cu tensiune arteriala crescuta.

  Cireșele sunt invelite in antociani, un antioxidant despre se crede că ar ajuta la protejarea vaselor de sange.

Coacazele contin antociani care ajuta la sanatatea inimii. Afinele conțin și acidul elagic, beta-caroten, luteina, vitamina C, acid folic, magneziu, potasiu, și fibre.

Se recomandă şi infuzia de mentă
Izma sau menta este un întăritor cardiac foarte eficace. Se pune o linguriţă cu frunze uscate la un pahar cu apă fierbinte, apoi se acoperă pentru 20 de minute. Se strecoară şi se bea. Atenţie! Nu se prepară în vas metalic! Doza: o cană, cu o jumătate de oră înainte de masă.
De asemenea, se pot folosi boabe de gherghin (păducel). Aceasta este o altă plantă foarte indicată pentru orice fel de boală de inimă. Se recomandă a fi luată împreună cu doza de infuzie de mentă. Doza: o lingură cu boabe de gherghin, la un pahar cu apă clocotită. Se păstrează la căldură timp de 20 de ore. Infuzia se strecoară, iar boabele se separă de zeamă. Ceaiul se poate bea de până la trei ori pe zi, rece sau cald. Doza: o cană la fiecare masă.

Merele susţin inima
Pentru o bună tonifiere a vaselor sangvine şi a muşchiului cardiac, încercaţi să combinaţi tratamentul cu miere (de preferinţă din flori de tei sau de pădure) cu cel pe bază de fructe şi legume. Consumaţi zilnic o linguriţă cu miere după fiecare masă principală, deoarece aceasta poate preveni în multe dintre afecţiunile cordului, inclusiv în dureri şi palpitaţii. De asemenea, trei mere crude, mâncate zilnic înainte de mesele principale, sau 50 g de gem de mere ori marmeladă stimulează funcţionarea inimii, fiind cu precădere benefice persoanelor al căror cord este slăbit. Această cură se poate urma pe timp nelimitat.

Obligatorie pentru o inima puternica sunt plimbarea in aer liber, practicarea unui sport, mersul pe bicicleta, lucrul in gradina, e recomandata si o dieta sanatoasa din care sa nu lipseasca alimentele binefacatoare prin structura lor chimica ca de exemplu:

Rosiile-  sunt bogate in vitamina A si C, potasiu si alte substante necesare organismului. Licopenul din rosii are proprietati antioxidante si ofera beneficii in cazul bolilor cardiovasculare. Astfel, licopenul din rosii reduce semnificativ riscul aterosclerozei iar incidenta infarctului miocardic scade pana la 50% la persoanele care consuma rosii, dar si alte fructe si legume de culoare rosie.

Uleiul de masline-  contine acizi grasi monosaturati, antioxidanti si siliciu. Ajuta la cresterea nivelului HDL, adica a colesterolului bun, protejand in felul acesta arterele. Este stiut ca la mediteranieni, populatia din Grecia, Spania, Italia si sudul Frantei incidenta bolilor cardiovasculare este considerabil mai mica decat in alte tari, datorita consumului preponderent de ulei de masline.

O lingura de ulei de masline luata o data sau de doua ori pe zi poate echilibra nivelul colesterolului. Tratamentul este de lunga durata, de pana la sase luni, uneori chiar si un an, dar nu are reactii adverse asa cum au medicamentele de sinteza recomandate de medic pacientilor cu colesterolul peste limitele normale.

Pestele gras-  contine acizi omega3, cu rol de protectie impotriva bolilor de inima si atacurilor cerebrale.

Bananele-  regleaza tensiunea arteriala, contribuind astfel in profilaxia infarcturilor, a accidentelor vasculare cerebrale, aritmiilor. Hipotensivilor carora li s-au prescris diuretice li se recomanda consumul a cate doua banane pe zi, pentru a substitui potasiul eliminate din organism.

Merele-
 contin fibre insolubile care grabesc eliminarea grasimilor din organism, si fibre solubile care reduc cantitatea de lipoproteine produse de ficat. Doua mere, de preferinta cu coaja rosie, consummate zilnic pot reduce colesterolul cu pana la 16%.

Vinul rosu – contine antioxidanti care protejeaza inima si creierul. Ca medicament, se pot bea cel mult 200 de ml de vin rosu pe zi.

Alte alimente bogate in potasiu, absolut necesar pentru o inima sanatoasa sunt fasolea boabe, pepenele galben, portocalele, cerealele integrale, broccoli, usturoiul, avocado.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close