Toti cautam raspunsuri pe internet. Voteaza cum ti-a folosit sa stie si cel care vine dupa tine si cauta, astfel il ajuti si se va bucura asa cum te bucuri si tu ca ai gasit ceea ce cautai! Lasa si un comentariu daca vrei, precis ii va fi de folos.

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...
Federatia FABC

Lista medicamentelor compensate și gratuite “nu a mai fost actualizată”

Sharing

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer a susținut luni că lista medicamentelor compensate și gratuite “nu a mai fost actualizată”

De peste 1.900 de zile, ceea ce “limitează egalitatea de șanse” pentru pacienți.

 “Aceasta înseamnă că peste 167 de molecule, dintre care 141 de medicamente noi și 26 de molecule cu indicații terapeutice noi—potrivit estimărilor autorităților din Sănătate—, așteaptă de peste 5 ani să ajungă la pacienți. În tot acest timp, în lupta cruntă cu boala, pacienții au primit și continuă să primească tratamente la nivelul anului 2007-2008. Prin comparație, pacienții din țările vest-europene reușesc să primească gratuit sau cu grad de compensare un tratament inovator chiar în anul în care acesta a primit aprobarea de punere pe piață”, se arată într-un comunicat de presă ale Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer remis luni AGERPRES.
Federatia FABC
Federatia FABC

Conform unui studiu bazat pe datele Federației Europene a Asociațiilor și Industriei Farmaceutice (EFPIA), între momentul aprobării unui medicament de către Agenția Europeană a Medicamentului și momentul în care acesta poate fi prescris în regim compensat de către medici se așteaptă 392 de zile în Belgia, 206 zile, în Suedia, iar în Austria doar 88 de zile.

Potrivit estimărilor ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, pacienții români vor avea cel mai probabil o nouă listă de medicamente compensate începând cu 1 ianuarie 2014.

“Încurajăm autoritățile și comisiile de specialitate să grăbească avizarea noilor tipuri de medicamente, care ar crește șansa și calitatea vieții pacienților români. Cele mai multe medicamente introduse pe lista nouă sunt pentru cancer (16%), urmate de diabet (10%), hipertensiune arterială (8%), anemii (5%), leucemii (4%) și boli psihice (2%)”, a declarat președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România Cezar Irimia prin intermediul comunicatului de presă.

FABC este o federație formată din 16 asociații care activează pe plan local, la nivelul județelor. Misiunea FABC este de a face lobby și advocacy activ pentru promovarea, respectarea și garantarea drepturilor pacienților cu cancer, implementarea măsurilor necesare pentru reducerea impactului acestei maladii.

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.