Prospect Antinevralgic

ANTINEVRALGIC – Prospect pentru utilizatori

Comprimate

Compoziţie

Un comprimat conţine acid acetilsalicilic 250 mg, paracetamol 150 mg, cafeină 20 mg şi excipienţi: lactoză monohidrat, povidonă K 30, amidon glicolat de sodiu, acid stearic, amidon de porumb, celuloză microcristalină, dioxid de siliciu coloidal anhidru, amidon pregelatinizat, p-hidroxibenzoat de propil (E 216), p-hidroxibenzoat de etil (E 214).

Grupa farmacoterapeutică: alte analgezice şi antipiretice, acid salicilic şi derivaţi, combi­naţii.

 Indicaţii terapeutice

Tratamentul simptomatic în dureri de intensitate medie cu diferite localizări (cefalee, migrene, nevralgii, dentalgii, mialgii, artralgii, dureri postoperatorii). Stări febrile Dismenoree

 Contraindicaţii

Hipersensibilitate la oricare dintre excipienţi produsului.

Insuficienţă hepatocelulară. Insuficienţă renală severă. Ulcer gastro-duodenal activ, hemoragie digestivă, afecţiuni hemoragice sau cu risc hemoragie

Deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenază Copii cu vârsta sub 15 ani. Sarcină şi alăptare. Insuficienţă cardiacă severă

 Precauţii

Este necesară prudenţă la pacienţii supuşi unor intervenţii chirurgicale, chiar minore (de exemplu, extracţii dentare), deoarece acidul acetilsalicilic are efect antiagregant plachetar, care persistă câteva zile, existând risc de accidente hemoragice. Pentru a reduce intensitatea simptomelor gastro-intestinale, Antinevralgic P se poate administra după mese. Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin administrarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor.

 Interacţiuni

Asocierea cu alte antiinflamatoare nestero­idiene prezintă risc nefrotoxic şi hemoragie crescut. Asocierea cu anticoagulantele orale creşte riscul accidentelor hemoragice. în cazul asocierii cu sulfamidele antidiabetice creşte efectul acestora cu posibilitatea apariţiei accidentelor hipoglicemice. Efectul antihiper- tensiv al beta-blocantelor sau al diureticelor poate fi scăzut.

De asemenea, a fost semnalată creşterea toxicităţii litiului şi a metotrexatului în cazul administrării concomitente.

Asocierea cu medicamente uricozurice este urmată de scăderea activităţii acestora. Se va evita administrarea concomitentă cu glucocorticoizi, datorită riscului crescut de reacţii adverse, în special la nivel gastro- intestinal. Asocierea cu medicamente inductoare enzimatic (fenobarbital şi alte antiepileptice, rifampicina, etc) creşte hepatotoxicitatea. Abuzul de băuturi alcoolice măreşte, de asemenea, riscul accidentelor hepatotoxice. Prin conţinutul în paracetamol, poate modifica rezultatele dozării acidului uric şi a glicemiei.

 Atenţionări speciale

La pacienţii cu astm bronşic şi alte afecţiuni alergice respiratorii, ca şi la cei cu hipersensibilitate la antiinflamatorii nesteroidiene pot fi declanşate crize de astm bronşic şi alte reacţii alergice de tip anafilactic. Se recomandă precauţie în caz de antece­dente de ulcer sau hemoragii digestive, în insuficienţa renală şi hepatică forme uşoare sau moderate. în caz de insuficienţă renală se recomandă administrarea dozelor la interval de 8 ore. în timpul tratamentului cu Antinevralgic P trebuie evitat consumul de băuturi alcoolice. Nu se recomandă administrarea Antinevralgic P înainte de culcare. La pacienţii cu antecedente de hipertensiune arterială şi/sau insuficienţă cardiacă congestivă uşoară până la moderată este necesară precauţie (discuţii cu medicul sau cu farmacistul) înainte de începerea tratamentului, deoarece raportările au arătat că tratamentul cu AINS se asociază cu retenţie lichidiană şi edem.

 Medicamente precum Antinevralgic P se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depăşiţi doza şi durata de 3 zile recomandate pentru tratament. Dacă aveţi probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau consideraţi că aţi putea fi în situaţie de risc din cauza acestor afecţiuni (de exemplu, dacă aveţi hipertensiune arterială, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteţi fumător) trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul. Deoarece conţine lactoză, dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

 Copii

Se recomandă precauţie în cazul administrării la copii şi adolescenţi cu gripă, viroze respiratorii sau varicelă (datorită posibilităţii apariţiei sindromului Reye). Se recomandă evitarea administrării Antinevralgic P la copii sau adolescenţi cu boli febrile acute, până la precizarea diagnosticului. Vârstnici

Vezi pct. “Doze şi mod de administrare”. Sarcina şi alăptarea

Nu se recomandă administrarea Antinevralgic P în timpul sarcinii şi alăptării. Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Antinevralgic P poate influenţa capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 Doze şi mod de administrare Adulţi şi copii cu vârsta peste 15 ani: doza recomandată este de 1-2 comprimate Antinevralgic P, de 2-3 ori pe zi, la nevoie, fără a depăşi 7 comprimate Antinevralgic P pe zi. Vârstnici: doza recomadată este de 1-2 comprimate Antinevralgic P, de 2-3 ori pe zi, la nevoie, fără a depăşi 5 comprimate Antinevralgic P pe zi.

Antinevralgic P nu trebuie utilizat în doze mari sau timp îndelungat fără recomandarea medicului.

Antinevralgic Prospect
Antinevralgic Prospect

Acum se mai citeste