Prospect Acid Ibandronic 150 mg – Cum il folosim ?

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Acid ibandronic 150 mg comprimate filmate

1. Ce este Acid Ibandronic 150 mg şi pentru ce se utilizează

Acid ibandronic 150 mg:

 • poate opri pierderea osoasă şi creşterea masei osoase la majoritatea femeilor care utilizează acest medicament.
 •  vă este prescris pentru tratamentul osteoporozei postmenopauză, deoarece aveţi un risc crescut de fractură. Osteoporoza se manifestă prin subţierea şi slăbirea oaselor şi este mai frecventă la femei după menopauză. La menopauză, ovarele nu mai produc hormonul feminin, estrogen, care ajută la păstrarea stării de sănătate scheletului. Cu cât femeile ajung mai devreme la menopauză, cu atât riscul de fracturi osteoporotice este mai mare.
 • Acid ibandronic 150 mg poate ajuta la scăderea posibilităţii de rupere a oaselor (fracturi). Această scădere a riscului a fost demonstrată pentru fracturile vertebrale, dar nu şi pentru fracturile dela nivelul şoldului.

Acid ibandronic 150 mg aparţine grupului de medicamente denumite bifosfonaţi.

Alţi factori care pot creşte riscul de fractură includ:

alimentaţia cu un conţinut insuficient de calciu şi vitamina D

fumatul sau consumul de alcool în cantităţi mari

lipsa de mişcare sau a exerciţiului fizic

istoric familial de osteoporoză

Multe paciente cu osteoporoză nu prezintă simptome. Dacă nu aveţi simptome puteţi să nu ştiţi că aveţi osteoporoză. Cu toate acestea, osteoporoza vă predispune la fracturarea oaselor în caz de căzături sau lovituri. O fractură osoasă apărută după vârsta de 50 ani poate fi un semn de osteoporoză. De
asemenea, osteoporoza poate să determine dureri de spate, scădere în înălţime şi curbare a spatelui.


Acid ibandronic 150 mg previne pierderea de masă osoasă determinată de osteoporoză şi ajută la reconstruirea osului. Prin urmare, Acid ibandronic 150 mg scade probabilitatea de apariţie a fracturilor osoase.

Un stil de viaţă sănătos vă ajuta, şi el, să obţineţi un maxim de beneficiu de la tratamentul dumneavoastră. Acesta include o alimentaţie echilibrată bogată în calciu şi vitamină D, mersul pe jos sau exerciţiul fizic, lipsa fumatului şi a consumului de alcool în exces.

Ce Conţine Acid Ibandronic?

Contine:

2. Înainte să luaţi Acid Ibandronic 150 MG

 Vezi si alte medicamente cu aceeasi substanta activa: Bonviva, Ossica

Nu luaţi Acid ibandronic 150 mg

dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la acid ibandronic sau la oricare dintre celelalte componente ale Acid ibandronic 150 mg

dacă aveţi anumite probleme cu esofagului (tubul care face legătura între gură şi stomac) cum sunt îngustarea acestuia sau dificultăţi la înghiţire.

dacă nu puteţi sta în şezut sau în picioare timp de cel puţin o oră (60 minute) în mod neîntrerupt.

dacă aveţi sau aţi avut în trecut valori mici ale calciului în sânge. Vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Copii şi adolescenţi

 • Nu daţi Acid ibandronic 150 mg copiilor sau adolescentelor.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Acid ibandronic 150 mg

Unele persoane trebuie să aibă grijă deosebită când utilizează Acid ibandronic 150 mg.

Verificaţi cu medicul dumneavoastră:

–  dacă aveţi orice tulburare a metabolismului mineral (cum este deficitul de vitamină D),

–  dacă rinichii dumneavoastră nu funcţionează normal

dacă aveţi orice tulburare la înghiţire sau tulburare digestivă

dacă urmaţi un tratament stomatologic sau urmează să vi se efectueze o intervenţie chirurgicală stomatologică, spuneţi stomatologului dumneavoastră că luaţi Acid ibandronic 150 mg.

Pot să apară iritaţie, inflamaţie sau ulceraţie a esofagului (porţiunea tubului digestiv care face legătura între gură şi stomac) adesea cu simptome de durere severă în piept, durere severă la înghiţirea alimentelor şi/sau băuturilor, senzaţie intensă de greaţă sau vărsături, în special dacă nu beţi un pahar
plin cu apă şi/sau dacă vă aşezaţi în poziţia culcat la mai puţin de o oră după ce aţi luat Acid ibandronic 150 mg. Dacă observaţi apariţia acestor simptome, opriţi administrarea de Acid ibandronic 150 mg şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.Acid ibandronic 150 mg împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

În special:

suplimente care conţin calciu, magneziu, fier sau aluminiu, deoarece acestea pot influenţa efectele Acidului Ibandronic Synthon 150 mg.

acidul acetilsalicilic şi alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) (incluzând ibuprofen, diclofenac sodic şi naproxen) pot irita stomacul şi intestinul. De asemenea, bifosfonaţii (cum este Acid ibandronic 150 mg) pot determina aceeaşi reacţie.

-Prin urmare, în timp ce luaţi Acid ibandronic 150 mg, trebuie să aveţi grijă deosebită dacă luaţi analgezice sau antiinflamatoare.

După ce luaţi lunar comprimatul de Acid ibandronic 150 mg, aşteptaţi o oră înainte de a lua orice alt medicament, inclusiv comprimate/medicamente pentru indigestie, suplimente care conţin calciu sau vitamine.

Acid ibandronic 150 mg împreună cu alimente şi băuturi

Nu luaţi Acid ibandronic 150 mg cu alimente. Acid ibandronic 150 mg este mai puţin eficace dacă este luat cu alimente.

Puteţi bea apă plată, dar nu şi alte băuturi (vezi pct. 3. Cum să luaţi Acid ibandronic 150 mg).

Acid ibandronic in sarcina şi alăptare

Nu luaţi Acid ibandronic 150 mg dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi. Dacă alăptaţi, ar putea fi necesar să întrerupeţi alăptarea pentru a lua Acid ibandronic 150 mg.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Puteţi conduce vehicule şi să folosiţi utilaje, deoarece este foarte puţin probabil ca Acid ibandronic 150 mg să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Acid ibandronic 150 mg

Acid ibandronic 150 mg conţin o glucidă din lapte numită lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Continutul nu este valabil.
Dati Accept pentru a continua

3. Cum să luaţi Acid Ibandronic 150 MG

Luaţi întotdeauna Acid ibandronic 150 mg exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră.
Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Mod de administrare

Doza uzuală de Acid ibandronic 150 mg este de un comprimat o dată pe lună.

Cum să luaţi doza lunară

Este important să urmaţi cu atenţie aceste instrucţiuni. Acestea sunt concepute pentru a favoriza ajungerea rapidă a comprimatului Acid ibandronic 150 mg în stomac, făcând astfel mai puţin probabilă apariţia iritaţiei stomacului.

Luaţi un comprimat de Acid ibandronic 150 mg o dată pe lună.

Alegeţi o zi a lunii pe care vă va fi uşor să v-o amintiţi. Puteţi alege fie aceeaşi dată (cum ar fi ziua 1 a fiecărei luni) sau aceeaşi zi (cum ar fi prima duminică a fiecărei luni) pentru a vă lua comprimatul de Acid ibandronic 150 mg. Alegeţi data care se potriveşte cel mai bine programului dumneavoastră.

Luaţi comprimatul de Acid ibandronic 150 mg la cel puţin 6 ore de la ultima masă sau consum de lichide, cu excepţia apei plate.

Luaţi comprimatul de Acid ibandronic 150 mg după ce vă treziţi dimineaţa şi înainte de a consuma orice aliment sau băutură (pe stomacul gol)

Înghiţiţi comprimatul cu un pahar plin cu apă plată (cel puţin 180 ml). Nu luaţi comprimatul cu apă minerală, suc de fructe sau orice alte băuturi.

Înghiţiţi comprimatul întreg – nu mestecaţi, sfărâmaţi şi nu lăsaţi comprimatul să se dizolve în gură.

 În următoarea oră (60 minute) după ce aţi luat comprimatul

nu staţi culcată; dacă nu staţi în poziţie verticală (în şezut sau în picioare), o cantitate de medicament vă poate ajunge înapoi în esofag

nu consumaţi nicio băutură (cu excepţia apei plate, dacă vă este sete)

nu luaţi niciun alt medicament

După ce aţi aşteptat o oră, puteţi consuma primele alimente sau băuturi din ziua respectivă. După ce aţi mâncat, puteţi să staţi culcată dacă doriţi, sau puteţi lua orice alt medicament de care aveţi nevoie.

Nu luaţi comprimatul înainte de culcare sau înainte de a va ridica din pat dimineaţa.

Continuarea tratamentului cu Acid ibandronic 150 mg

Este important să continuaţi să luaţi Acid ibandronic 150 mg în fiecare lună, atât timp cât vă recomandă medicul dumneavoastră. Acidul ibandronic poate să trateze osteoporoza numai atât timp cât continuaţi să îl luaţi.

Dacă luaţi mai mult Acid ibandronic 150 mg decât trebuie

Dacă aţi luat din greşeală mai mult de un comprimat, beţi un pahar plin cu lapte şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Nu vă provocaţi vărsăturile şi nu staţi culcată – aceasta poate determina iritaţia esofagului de către Acid ibandronic 150 mg.

Dacă uitaţi să luaţi Acid ibandronic 150 mg:

Dacă uitaţi să luaţi comprimatul în dimineaţa zilei alese de dumneavoastră, nu luaţi un comprimat mai târziu în aceeaşi zi. În schimb, verificaţi calendarul şi găsiţi ziua în care este planificată următoarea doză:

Dacă mai sunt doar 1-7 zile până când aţi planificat să luaţi următoarea doză…

Trebuie să aşteptaţi până în momentul în care aţi planificat să luaţi următoarea doză şi luaţi-o ca de obicei; continuaţi apoi să luaţi un comprimat, o dată pe lună, în zilele pe care vi le-aţi marcat pe calendar.

Dacă mai sunt mai mult de 7 zile până când aţi planificat să luaţi următoarea doză.

Trebuie să luaţi un comprimat în dimineaţa zilei următoare celei în care v-aţi amintit; continuaţi apoi să luaţi un comprimat, o dată pe lună, în zilele planificate pe care vi le-aţi marcat pe calendar.

Nu luaţi niciodată două comprimate de Acid ibandronic 150 mg în decursul aceleiaşi săptămâni.

4.Reacţii adverse posibile dat de Acid Ibandronic

Ca toate medicamentele, Acid ibandronic 150 mg poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Discutaţi imediat cu medicul dumneavoastră sau cu asistenta medicală dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse grave – puteţi avea nevoie de tratament medical de urgenţă:

erupţii trecătoare pe piele, mâncărime, umflare a feţei, buzelor, limbii şi gîtului cu dificultăţi la respiraţie. Puteţi avea o reacţie alergică la medicament.

durere puternică în piept, durere puternică după ce înghiţiţi alimente sau băuturi, greaţă puternică sau vărsături.

simptome asemănătoare simptomelor de gripă (dacă vreun simptom devine supărător sau durează mai mult de câteva zile).

durere sau leziuni la nivelul gurii sau maxilarului

inflamaţie sau durere la nivelul ochilor (dacă se prelungeşte)Alte reacţii adverse posibile

Frecvente (afectează mai puţin de 1 persoană din 10)

 • durere de cap
 • senzaţie de arsură gastrică, durere de stomac (cum sunt “gastroenterita” sau “gastrita”),
  indigestie, greaţă, diaree sau constipaţie
 • erupţii trecătoare pe piele
 • durere sau rigiditate în muşchi, articulaţii sau durere de spate
 • simptome asemănătoare simptomelor de gripă (incluzând febră, convulsii şi tremor, senzaţie de
  disconfort, oboseală, dureri osoase, musculare şi articulare)
 •  oboseală

Mai puţin frecvente (afectează mai puţin de 1 persoană din 100)

 • durere osoasă
 • stare de slăbiciune
 • ameţeli
 • flatulenţă

Rare (afectează mai puţin de 1 persoană din 1.000)

 • reacţie de hipersensibilitate; umflare a feţei, buzelor şi gurii (vezi reacţia alergică)
 • mâncărimi
 • inflamaţie sau durere la nivelul ochilor
 • rareori poate să apară fractura neobişnuită la nivelul femurului, în special la pacienţii care
  urmează un tratament pe termen lung pentru osteoporoză. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră
  dacă prezentaţi durere, slăbiciune sau disconfort la nivelul coapsei, şoldului sau la nivel inghinal
  deoarece acest lucru poate fi un semn precoce al unei posibile fracturi de femur.

Foarte rare (afectează mai puţin de 1 persoană din 10.000)

o afecţiune a osului maxilarului numită “osteonecroză de maxilar”.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect Acid Ibandronic, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Acid Ibandronic 150 MG

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Acid ibandronic 150 mg după data de expirare înscrisă pe blister şi cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Acid ibandronic 150 mg

Substanţa activă este acidul ibandronic. Fiecare comprimat filmat conţine acid ibandronic 150 mg (sub formă de ibandronat de sodiu monohidrat)

Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, crospovidonă (E 1202), celuloză microcristalină (E 460), dioxid de siliciu coloidal anhidru (E 551), stearil fumarat de sodiu (nucleul comprimatului); alcool polivinilic, macrogol/PEG 3350, talc (E 553b) şi dioxid de titan (E 171) (filmul comprimatului).

Cum arată Acid ibandronic 150 mg şi conţinutul ambalajului

Comprimatele de Acid ibandronic 150 mg sunt alungite, biconvexe, de culoare albă până la aproape albă, marcate cu “I9BE” pe una dintre feţe şi cu “150” pe cealaltă faţă.

Comprimatele sunt disponibile în cutii cu blistere cu 1, 3, 7, 10, sau 14 comprimate filmate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricanţii
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Pharmaceuticals s.r.o.

Hvezdova 1716/2b, 140 78 Praga 4,

Republica CehăAcest prospect Acid Ibandronic a fost aprobat în Aprilie 2013.

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect Acid Ibandronic înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

•   Păstraţi acest prospect Acid Ibandronic . S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

•  Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

•   Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

•   Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect Acid Ibandronic, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră

Medicamentul ACID IBANDRONIC 150mg conține substanța acid ibandronic și clasificarea dată de codul ATC (Anatomic Terapeutic Chimic) M05BA06 este Sistemul musculo-scheletic | Medicamente care afectează structura și mineralizarea oaselor | Bifosfonatii.

Date generale despre ACID IBANDRONIC 150mg 

Substanța: acid ibandronic

Data ultimei liste de medicamente: 01-03-2022

Codul comercial: W58574001

Concentrație: 150mg

Forma farmaceutică: COMPRIMATE FILMATE

Cantitate: 1

Prezentare produs: cutie x1 blist pa-al-pvc/al x1 compr film

Tip produs: generic

Restricții eliberare rețetă: P-6L – Medicamente care se eliberează cu prescripție medicală care nu se reține în farmacie (se poate reînnoi); prescripția medicală poate fi folosită timp de 6 luni din momentul eliberării.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close