Prospect Aerius comprimate

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Aerius 5 mg comprimate filmate — desloratadină

Citiţi cu atenţie şi In întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

–   Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

–   Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

–   Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

–   Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

In acest prospect găsiţi:

1. Ce este Aerius şi pentru ce se utilizează

2. înainte să luaţi Aerius

3. Cum să luaţi Aerius

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Aerius

6. Informaţii suplimentare

 

aerius prospect
aerius prospect

1.CE ESTE AERIUS Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Aerius este un medicament antialergic, care nu vă produce somnolenţă. Vă ajută să controlaţi reacţia alergică şi simptomele acesteia. Aerius ameliorează simptomele asociate rinitei alergice (inflamaţia mucoasei foselor nazale provocată de alergie, de exemplu febra fânului sau alergia la praf). Aceste simptome includ strănutul, secreţia abundentă sau senzaţia de mâncărime nazală, senzaţia de nhâncărime la nivelul palatului, precum şi senzaţia de mâncărime, înroşire sau lăcrimarea ochilor.

Aerius este utilizat şi pentru ameliorarea simptomelor asociate urticariei (o afecţiune a pielii provocată de alergie). Aceste simptome includ senzaţia de mâncărime şi papule urticariene. Ameliorare^ afcestoTsimptome durează o zi întreagă şi vă permite să vă reluaţi activităţile zilnice normale şi somnul.

 

2.ÎNAINTE SĂ LUAŢI AERIUS Nu luaţi Aerius

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la desloratadină, la oricare dintre celelalte componente ale Aerius sau la loratadină.

Aerius este indicat adulţilor şi adolescenţilor (12 ani şi peste).

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Aerius

  • dacă aveţi insuficienţă renală severă.

Dacă aveţi această afecţiune sau dacă nu sunteţi sigur, vă rugăm să întrebaţi medicul înainte de a lua Aerius.

Utilizarea altor medicamente

Nu se cunosc interacţiuni ale Aerius cu alte medicamente.

Utilizarea Aerius cu alimente şi băuturi

Aerius poate fi luat cu sau fără alimente.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, nu este recomandată utilizarea Aerius.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Pentru dozele recomandate, nu este de aşteptat ca Aerius să vă producă somnolenţă sau să vă scadă atenţia.Totuşi, foarte rar, la unii oameni poate provoca somnolenţă, care le poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau folosi utilaje.

 

Informaţii importante privind unele componente ale Aerius

Aerius comprimate conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

 

3. CUM SĂ LUAŢI AERIUS

Adulţi şi adolescenţi (cu vârsta de 12 ani şi peste): luaţi un comprimat o dată pe zi.

înghiţiţi comprimatul întreg cu apă, cu sau fără alimente.

Referitor la durata tratamentului, medicul dumneavoastră va determina tipul de rinită alergică de care suferiţi şi va stabili cât timp trebuie să luaţi Aerius.

Dacă rinita dumneavoastră este intermitentă (prezenţa simptomelor timp de mai puţin de 4 zile pe săptămână sau mai puţin de 4 săptămâni), medicul dumneavoastră vă va recomanda o schemă de tratament care va depinde de evaluarea istoricului bolii dumneavoastră.

Dacă rinita dumneavoastră este persistentă (prezenţa simptomelor timp de 4 zile sau mai mult pe săptămână şi mai mult de 4 săptămâni), medicul dumneavoastră vă poate recomanda un tratament pe o durată mai lungă.

Pentru urticarie, durata tratamentului poate varia de la pacient la pacient şi de aceea trebuie să urmaţi recomandările medicului dumneavoastră.

Acum se mai citeste