Prospect Aerius 5mg – Antialergic – Cum se administreaza?

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Aerius 5 mg – pastile antialergice

1. Ce este Aerius şi pentru ce se utilizează 

 • este un medicament antialergic, care nu vă produce somnolenţă.
 • vă ajută să controlaţi reacţia alergică şi simptomele acesteia.
 •  ameliorează simptomele asociate rinitei alergice (inflamaţia mucoasei foselor nazale provocată de alergie, de exemplu febra fânului sau alergia la praf). Aceste simptome includ strănutul, secreţia abundentă sau senzaţia de mâncărime nazală, senzaţia de mâncărime la nivelul palatului, precum şi senzaţia de mâncărime, înroşire sau lăcrimarea ochilor.
 • Aerius este utilizat şi pentru ameliorarea simptomelor asociate urticariei (o afecţiune a pielii provocată de alergie). Aceste simptome includ senzaţia de mâncărime şi papule urticariene. Ameliorarea acestor simptome durează o zi întreagă şi vă permite să vă reluaţi activităţile zilnice normale şi somnul.

2. Înainte să luaţi Aerius  

Nu luaţi Aerius daca

 • sunteţi alergic (hipersensibil) la desloratadină, la oricare dintre celelalte componente ale Aerius sau la loratadină.
 • Aerius este indicat adulţilor şi adolescenţilor (12 ani şi peste).

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Aerius daca

 • aveţi insuficienţă renală severă. Dacă aveţi această afecţiune sau dacă nu sunteţi sigur, vă rugăm să întrebaţi medicul înainte de a lua Aerius.

Utilizarea altor medicamente concomitent cu Aerius

Nu se cunosc interacţiuni ale Aerius cu alte medicamente.

Utilizarea Aerius cu alimente şi băuturi

Aerius poate fi luat cu sau fără alimente.

Utilizarea Aerius in sarcina şi alăptare

 Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, nu este recomandată utilizarea Aerius si este recomandat adresaţi-vă medicului dumneavoastră .

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor sub influenta Aerius

Pentru dozele recomandate, nu este de aşteptat ca Aerius să vă producă somnolenţă sau să vă scadă atenţia.Totuşi, foarte rar, la unii oameni poate provoca somnolenţă, care le poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Aerius

Aerius comprimate conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Continutul nu este valabil.
Dati Accept pentru a continua

3. Cum să luaţi Aerius

Mod de administrare Aerius

Vezi si Are copilul tau alergie?

Adulţi şi adolescenţi (cu vârsta de 12 ani şi peste): luaţi 1 comprimat o dată pe zi. Inghiţiţi comprimatul întreg cu apă, cu sau fără alimente.

Rinita alergica – Referitor la durata tratamentului, medicul dumneavoastră va determina tipul de rinită alergică de care suferiţi şi va stabili cât timp trebuie să luaţi Aerius.

Dacă rinita dumneavoastră este intermitentă (prezenţa simptomelor timp de mai puţin de 4 zile pe săptămână sau mai puţin de 4 săptămâni), medicul dumneavoastră vă va recomanda o schemă de tratament care va depinde de evaluarea istoricului bolii dumneavoastră.

Dacă rinita dumneavoastră este persistentă (prezenţa simptomelor timp de 4 zile sau mai mult pe săptămână şi mai mult de 4 săptămâni), medicul dumneavoastră vă poate recomanda un tratament pe o durată mai lungă.Pentru urticarie, durata tratamentului poate varia de la pacient la pacient şi de aceea trebuie să urmaţi recomandările medicului dumneavoastră.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Aerius

Luaţi Aerius numai în dozele prescrise pentru dumneavoastră. Nu se aşteaptă apariţia unor probleme serioase în caz de supradozaj accidental. Cu toate acestea, dacă luaţi mai mult Aerius decât vi s-a recomandat, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă uitaţi să luaţi Aerius

Dacă uitaţi să luaţi doza de medicament la timp, luaţi-o cât mai curând posibil, apoi reveniţi la schema de tratament obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

4.  Reacţii adverse posibile

Aerius poate provoca reacţii adverse

  •  La adulţi, reacţiile adverse au fost oboseala, uscăciunea gurii şi durerea de cap au fost raportate mai frecvent decât în cazul administrării unui comprimat care nu conţine componenta activă.
  • La adolescenţi, cefaleea a fost cea mai frecventă reacţie adversă raportaţă.
  • Au fost raportate foarte rar cazuri de reacţii alergice severe (respiraţie dificilă, respiraţie şuierătoare, senzaţie de mâncărime, urticarie şi umflătură) şi erupţii pe piele.
  • Rar cazuri de palpitaţii, accelerarea bătăilor inimii, durere abdominală, greaţă (stare de rău general), vărsături, senzaţie de disconfort gastric, diaree, ameţeli, somnolenţă, greutate de a adormi, dureri musculare, halucinaţii, convulsii, nelinişte cu hiperactivitate motorie, inflamaţia ficatului şi valori anormale ale testelor funcţionale hepatice.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect Aerius, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Aerius

 • Păstraţi acest prospect Aerius. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
 • A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
 • A se păstra la temperaturi sub 30°C. A se păstra în ambalajul original. Nu utilizaţi Aerius după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Spuneţi farmacistului dumneavoastră dacă observaţi orice modificare a aspectului comprimatelor.
 • Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

– Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect Aerius sau așa cum v-a spus medicul sau farmacistul.

– Dacă aveţi orice întrebări suplimentare privind acest prospect Aerius, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

– Acest medicament Aerius a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi semne de boală ca dumneavoastră.

– Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect Aerius.

Păstrati prospectul Aerius şi toate comprimatele rămase pentru a le arăta medicului pentru viitoarele vizite la medic.

6. Informaţii suplimentare

Ce conţine Aerius?

 • Substanţa activă este desloratadina 5 mg

Celelalte componente sunt hidrogenofosfat de calciu dihidrat, celuloză microcristalină, amidon de porumb, talc. Filmul comprimatului este alcătuit dintr-un înveliş filmat (conţinând lactoză monohidrat, hipromeloză, dioxid de titan, macrogol 400, indigotin (E132)) şi un înveliş transparent (conţinând hipromeloză, macrogol 400), ceară carnauba, ceară albă.

Ce mancaruri sa evitam si conditiile de locuit pentru cei cu alergii puteti afla in Alergiile tratate naturist.

Cum arată Aerius şi conţinutul ambalajului

Aerius comprimate filmate 5 mg este ambalat în blistere unidoză, în cutii cu 1,2,3,5,7,10,14,15,20,21,30,50,90 sau 100 comprimate. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

SP Europe, Rue de St’alle 73, B-1180 Bruxelles, Belgia.

Producătorul:

SP Labo N.V„ Industriepark 30, B-2220 Heist-op-den-Berg, Belgia.

Acest prospect Aerius a fost aprobat în Octombrie 2010.

Medicamentul AERIUS 5mg conține substanța desloratadină și clasificarea dată de codul ATC (Anatomic Terapeutic Chimic) R06AX27 este Aparatul respirator | Antihistaminice pentru uz sistemic | Alte antihistaminice pentru uz sistemic.

Alte medicamente inlocuitoare al Aerius cu aceeasi substanța activă desloratadinum:

 • Azomyr
 • Desloratadină 5 mg comprimate filmate
 • Dasergin 5 mg comprimate filmate
 • Dynid 5 mg comprimate
 • Neoclarityn 5 mg, comprimate filmate

Date generale despre Aerius 5mg 

Substanța: desloratadină

Concentrație: 5mgForma farmaceutică: COMPRIMATE FILMATE

Cantitate: 30

Prezentare produs: cutie x30 compr film (pctfe/ pvc/al)

Tip produs: original

Lista de compensare: B

Restricții eliberare rețetă: P-RF – Medicamente care se eliberează cu prescripție medicală care se reține în farmacie (nu se reînnoiește).

Vedeti si Aerius Sirop

Daca doriti sa-l inlocuiti cu un produs similar Claritine

Tratamente naturiste recomandate în caz de alergie

Ceaiul și tinctura de trei frați pătați

Trei frați pătați (în latină Viola tricolor) se numără printre cele mai detoxifiante din flora medicinală. Este folosită în cazul multor afecțiuni cele mai frecvente fiind  tratarea alergiilor, bronșitelor, tusei, astmului și reumatismului.Pentru ameliorarea problemelor legate de alergie puteți alege între ceaiul de Trei frați pătați sau extractul sub formă de tinctură.

Ceaiul de Trei frați pătați se prepară prin infuzia unui plic cu 200ml de apă clocotită după care se lasă 10 minute acoperit. Se beau 2-4 căni de ceai pe zi dintre care una diminața pe stomacul gol. Cura nu trebuie să dureze mai mult de 3 luni.

Ceaiul de trei frați pătați nu se recomandă celor cu hipersensibilitate la această plantă.

O alternativă o constituie  tinctura de Trei frați pătați care este realizată din părțile aeriene ale acestei plante. Nu conține coloranți și conservanți. Pentru adulți doza este de 30 de picături de 3 ori pe zi, iar pentru copii, între 10 și 20- depinde de vârsta lor.

Spirulina

În caz de alergie, spirulina este foarte benefică datorită conținutului de acid gamma-linoleic (GLA) un acid gras esențial în reducerea simptomelor alergice.

Zincul

Zincul este important atât în prevenția alergiei, prin susținerea sistemului imunitar cât și în reducerea efectelor ei. De exemplu în alergia numită popular febra fânului (rinita alergică) reduce manifestările acesteia. Totodată în toate formele de alergie poate fi folosit ca un tratament adjuvant.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close