Prospect Alventa – Depresie Anxietate Suparare

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Alventa

37,5 mg; 75 mg ; 150 mg capsule cu eliberare prelungită

Venlafaxină

  1. CE ESTE ALVENTA ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

   Alventa este un antidepresiv care face parte dintr-un grup de medicamente denumite inhibitori ai recaptării serotoninei şi noradrenalinei (INRS). Aceast grup de medicamente este utilizat pentru a trata depresia şi alte afecţiuni, cum sunt tulburările anxioase. Se consideră că persoanele care suferă de depresie şi/sau anxietate au concentraţii mai mici de serotonină şi noradrenalină în creier. Modul de acţiune al antidepresivelor nu este pe deplin înţeles, însă ele pot fi benefice prin creşterea concentraţiilor de serotonină şi noradrenalină din creier.

   Alventa este un tratament destinat adulţilor cu depresie. De asemenea, Alventa este şi un tratament destinat adulţilor cu următoarele tulburări anxioase: tulburare anxioasă generalizată, tulburare anxioasă socială (teamă faţă de situaţiile sociale sau evitarea acestora) şi tulburare de panică (atacuri de panică). Tratamentul corespunzător al depresiei sau al tulburărilor anxioase este important pentru a vă ajuta să vă simţiţi mai bine. Dacă aceste afecţiuni nu sunt tratate, starea dumneavoastră ar putea persista, devenind mai gravă şi mai greu de tratat.

  2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI ALVENTA

  Nu luaţi Alventa dacă

   • sunteţi alergic la venlafaxină (substanţa activă a medicamentului) sau la oricare dintre celelalte componente ale Alventa capsule cu eliberare prelungită

   • luaţi sau aţi luat, de asemenea, în ultimele 14 zile, oricare din medicamentele denumite inhibitori de monoaminooxidază (IMAO) ireversibili, care sunt utilizate pentru tratamentul depresiei sau bolii Parkinson. Utilizarea IMAO ireversibili concomitent cu alte medicamente,

    inclusiv Alventa capsule cu eliberare prelungită, poate determina reacţii adverse grave sau chiar poate pune viaţa în pericol. De asemenea, trebuie să aşteptaţi cel puţin 7 zile după ce încetaţi să mai luaţi Alventa capsule cu eliberare prelungită înainte de a lua orice IMAO (vezi şi punctul „Sindromul serotoninergic” şi „Utilizarea altor medicamente”).

    Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Alventa dacă:

   • utilizaţi alte medicamente care, luate împreună cu ALVENTA, pot creşte riscul de apariţie a sindromului serotoninergic (vezi punctul „Utilizarea altor medicamente”).

   • aveţi probleme ale ochilor, cum sunt unele tipuri de glaucom (presiune crescută în interiorul ochiului).

   • aţi avut tensiune arterială crescută.

   • aţi avut probleme cu inima.

   • aţi avut convulsii (accese convulsive).

   • aţi avut valori scăzute ale sodiului în sânge (hiponatremie).

   • aveţi tendinţa de a face vânătăi sau de a sângera cu uşurinţă (istoric de tulburări de sângerare) sau dacă luaţi alte medicamente care pot creşte riscul de sângerare,

   • valorile colesterolului dumneavoastră cresc.

   • aţi avut în trecut sau cineva din familia dumneavoastră a avut manie sau tulburare bipolară (stare de supraexcitare sau euforie).

   • aţi avut în trecut comportament agresiv.

   • aveţi diabet zaharat

     

  Alventa poate determina o senzaţie de nelinişte sau incapacitatea de a rămâne aşezat sau nemişcat. Dacă vi se întâmplă acest lucru, trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră.

  Dacă oricare din cele de mai sus se aplică în cazul dumneavoastră, vă rugăm să discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a lua Alventa.

  Gânduri de sinucidere şi înrăutăţirea depresiei sau a tulburării anxioase

  Dacă suferiţi de depresie şi/sau tulburare anxioasă, acestea vă pot provoca uneori idei de auto-vătămare sau sinucidere. Acestea se pot accentua la începerea tratamentului cu medicamente antidepresive, deoarece acţiunea tuturor acestor medicamente se produce în timp, de obicei în aproximativ două săptămâni şi câteodată şi mai mult.

  Sunteţi mai înclinat spre astfel de idei:

    • Dacă aţi mai avut anterior gânduri de sinucidere sau auto-vătămare.

    • Dacă sunteţi de vârstă adultă tânără. Informaţia rezultată din studiile clinice arată existenţa unui risc crescut de comportament suicidar la adulţii în vârstă de mai puţin de 25 de ani, care suferă de o afecţiune psihică şi au urmat un tratament cu un antidepresiv.

     În orice moment, dacă aveţi idei de auto-vătămare sau sinucidere, contactaţi imediat medicul dumneavoastră sau mergeţi imediat la spital.

     S-ar putea să vă fie de ajutor dacă spuneţi unui prieten apropiat sau unei rude că sunteţi deprimat sau că suferiţi de o tulburare anxioasă şi să le cereţi să citească acest prospect. Puteţi să le cereţi să vă spună dacă cred că depresia sau anxietatea dumneavoastră se agravează sau dacă sunt îngrijoraţi de schimbările apărute în comportamentul dumneavoastră.

     Uscăciunea gurii

     Au fost înregistrate cazuri de uscăciunea gurii la 10% dintre pacienţii trataţi cu venlafaxină. Aceasta poate creşte riscul apariţiei cariilor dentare. Prin urmare, trebuie să acordaţi o importanţă deosebită igienei dentare.

     Utilizarea la copii şi adolescenţi cu vârst a sub 18 ani

     Alventa nu trebuie utilizat în tratamentul copiilor şi adolescenţilor cu vârste sub 18 ani. De asemenea, trebuie să ştiţi că pacienţii cu vârsta sub 18 ani prezintă un risc crescut de reacţii adverse, cum sunt tentativele de sinucidere, gândurile de sinucidere şi comportamentul ostil (în principal agresivitate, comportament opoziţional şi mânie) atunci când iau medicamente din această clasă.

    • Cu toate acestea, medicul dumneavoastră ar putea prescrie acest medicament la pacienţi cu vârste sub 18 ani dacă decide că este în interesul acestora. Dacă medicul dumneavoastră a prescris acest medicament pentru un pacient cu vârsta sub 18 ani şi doriţi să discutaţi despre acest lucru, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

    • Trebuie să îl informaţi pe medicul dumneavoastră dacă oricare din simptomele enumerate mai sus apar sau se agravează la pacienţi cu vârste sub 18 ani care iau Alventa. De asemenea, în acest grup de vârstă nu a fost încă demonstrată siguranţa pe termen lung a acestui medicament privind creşterea, maturizarea şi dezvoltarea cognitivă şi comportamentală.

     Utilizarea altor medicamente

     Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

     Medicul dumneavoastră va decide dacă puteţi lua Alventa împreună cu alte medicamente.

     Nu începeţi şi nu încetaţi să luaţi alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală, preparate naturale sau pe bază de plante, înainte de a discuta cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

   • Inhibitorii monoaminooxidazei (IMAO: vezi punctul „Înainte să luaţi Alventa”)

   • Sindromul serotoninergic:

    Sindromul serotoninergic, o afecţiune care poate pune viaţa în pericol (vezi punctul „Reacţii adverse posibile”), poate apărea în cursul tratamentului cu venlafaxină, în special dacă aceasta este luată cu alte medicamente. Exemple de astfel de medicamente includ:

    • Triptani (utilizaţi pentru tratamentul migrenei)

    • Medicamente pentru tratarea depresiei, de exemplu INRS, ISRS, triciclice sau medicamente care conţin litiu

    • Medicamente care conţin linezolid, un antibiotic (utilizat pentru tratarea infecţiilor) o Medicamente care conţin moclobemidă, un IMAO (utilizat pentru tratarea depresiei) o Medicamente care conţin sibutramină (utilizată pentru scăderea în greutate)

    • Medicamente care conţin tramadol (un medicament împotriva durerii)

    • Produse care conţin sunătoare (numită şi Hypericum perforatum, un preparat pe bază de plante utilizat în tratamentul depresiilor uşoare)

    • Medicamente care conţin triptofan (utilizate pentru tratarea problemelor de somn şi a depresiei)

    Semnele şi simptomele sindromului serotoninergic pot include o combinaţie a următoarelor:

    nelinişte, halucinaţii, pierderea coordonării, accelerarea bătăilor inimii, creşterea temperaturii corporale, modificări rapide ale tensiunii arteriale, exagerarea reflexelor, diaree, comă, greaţă, vărsături.

    De asemenea, medicamentele de mai jos pot interacţiona cu Alventa şi trebuie utilizate cu precauţie. Este foarte important să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi medicamente care conţin:

    • Ketoconazol (un medicament antifungic)

    • Haloperidol sau risperidonă (pentru tratarea problemelor psihice)

    • Metoprolol (un betablocant destinat tratamentului tensiunii arteriale crscute şi problemelor de inimă)

     Utilizarea Alventa cu alimente şi băuturi

     Alventa trebuie luat cu alimente (vezi punctul 3 „CUM SĂ LUAŢI ALVENTA”). Trebuie să evitaţi consumul de alcool etilic în perioada cât luaţi ALVENTA.

     Sarcina şi alăptarea

     Spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă sau dacă încercaţi să rămâneţi gravidă. Trebuie să folosiţi ALVENTA numai după ce discutaţi cu medicul dumneavoastră despre beneficiile potenţiale şi posibilele riscuri pentru copilul dumneavoastră nenăscut.

     Dacă luaţi Alventa în timp ce sunteţi gravidă, spuneţi moaşei şi/sau medicului, deoarece este posibil sa apară unele simptome la naştere copilul dumneavoastră. Aceste simptome apar de obicei în primele 24 de ore de la naştere. Ele includ dificultăţi la alimentare şi probleme respiratorii. În cazul în care copilul dumneavoastră prezintă aceste simptome la naştere şi sunteţi îngrijorată, adresaţi-vă medicului şi/sau moaşei dumneavoastră pentru sfaturi.

     ALVENTA trece în laptele matern. Există riscul apariţiei unor efecte asupra copilului. Prin urmare, trebuie să discutaţi acest lucru cu medicul dumneavoastră, care va decide dacă trebuie să întrerupeţi alăptarea sau tratamentul cu acest medicament.

     Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

     Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje decât după ce deveniţi conştient de modul în care Alventa vă afectează .

     Informaţii importante privind unele componente ale Alventa

     Alventa conţine zahăr. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

  1. CUM SĂ LUAŢI ALVENTA

   Luaţi întotdeauna Alventa exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

   Doza uzuală iniţială recomandată pentru tratamentul depresiei, al tulburării anxioase generalizate şi al tulburării anxioase sociale este de 75 mg pe zi. Doza poate fi crescută treptat de către medicul dumneavoastră, după necesităţi, până la o doză maximă de 375 mg pe zi pentru depresie. Dacă urmaţi tratament pentru tulburare de panică, medicul dumneavoastră va începe cu o doză mai mică (37,5 mg), apoi va creşte doza treptat. Doza maximă pentru tulburarea anxioasă generalizată, tulburarea anxioasă socială şi tulburarea de panică este de 225 mg pe zi.

   Luaţi Alventa aproximativ la aceeaşi oră a zilei, fie dimineaţa, fie seara. Capsulele trebuie înghiţite întregi, cu un lichid, şi nu trebuie deschise, zdrobite, mestecate sau dizolvate.

   Alventa trebuie luat împreună cu alimente.

   Dacă aveţi probleme cu ficatul sau rinichii, discutaţi cu medicul dumneavoastră, deoarece este posibil să aveţi nevoie de o doză diferită din acest medicament.

   Nu încetaţi să luaţi acest medicament fără să discutaţi cu medicul dumneavoastră (vezi punctul „Dacă încetaţi să luaţi Alventa”).

   Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Alventa

   Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aţi luat o cantitate mai mare din acest medicament decât cea prescrisă de medicul dumneavoastră.

   Simptomele unui posibil supradozaj pot include accelerarea bătăilor inimii, modificări ale stării de conştienţă (de la somnolenţă la comă), vedere înceţoşată, convulsii sau crize convulsive şi vărsături.

   Dacă uitaţi să luaţi Alventa

   În cazul în care aţi uitat o doză, luaţi-o imediat atunci când vă amintiţi. Dacă este timpul să luaţi următoarea doză, nu mai luaţi doza uitată şi luaţi numai o singură doză, ca de obicei. Nu luaţi o cantitate zilnică de Alventa mai mare decât cea care v-a fost prescrisă pentru o zi.

   Dacă încetaţi să luaţi Alventa

   Chiar dacă vă simţiţi mai bine, nu încetaţi să luaţi tratamentul şi nu reduceţi doza fără a fi sfătuit în acest sens de către medicul dumneavoastră. Atunci când medicul dumneavoastră va considera că nu mai aveţi nevoie de tratamentul cu Alventa, vă va cere să reduceţi treptat doza până la oprirea completă a tratamentului. Se ştie că la încetarea utilizării acestui medicament apar reacţii adverse, în special atunci când acesta este oprit brusc sau când doza este redusă prea rapid.

  Unii pacienţi pot avea simptome ca oboseală, vertij, ameţeală, dureri de cap, insomnie, coşmaruri, uscăciunea gurii, pierderea poftei de mâncare, greaţă, diaree, nervozitate, agitaţie, confuzie, ţiuit în urechi, senzaţie de furnicături sau, rareori, de şoc electric, slăbiciune, transpiraţie, convulsii sau simptome asemănătoare gripei.

  Medicul dumneavoastră vă va sfătui cu privire la felul cum trebuie să opriţi treptat tratamentul cu Alventa. Dacă prezentaţi oricare din aceste simptome sau orice alte simptome care vă deranjează, cereţi sfatul medicului dumneavoastră.

  Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

  Ca toate medicamentele, Alventa poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

  Reacţii aler gice

  În cazul în care intervine vreuna dintre următoarele, nu mai luaţi Alventa. Spuneţi imediat medicului sau mergeţi la serviciul de urgenţă al celui mai apropiat spital:

  • Senzaţie de apăsare la nivelul pieptului, respiraţie şuierătoare, dificultăţi la înghiţire sau în respiraţie

  • Umflare a feţei, gâtului, mâinilor sau picioarelor

  • Stare de nervozitate sau anxietate, ameţeli, senzaţie de palpitaţii, înroşire bruscă a pielii şi/sau senzaţie de încălzire

  • Erupţii trecătoare severe pe piele, mâncărime sau urticarie (zone ridicate de piele, înroşite sau palide, care adeseori dau senzaţie de mâncărime)

   Reacţii adverse grave

   Dacă observaţi semne ale oricăreia dintre următoarele reacţii, aţi putea avea nevoie de asistenţă medicală de urgenţă:

  • Probleme cu inima, cum sunt bătăi rapide sau neregulate ale inimii, creşterea tensiunii arteriale

  • Probleme cu ochii, cum sunt vedere înceţoşată, pupile dilatate

  • Probleme cu sistemul nervos, cum sunt ameţeală, furnicături, tulburări ale mişcărilor, convulsii sau accese convulsive.

  • Probleme de ordin psihic, cum sunt hiperactivitate şi euforie

  • Probleme date de oprirea tratamentului (vezi pct. „CUM SĂ LUAŢI ALVENTA”, „Dacă încetaţi să luaţi Alventa”).

  Lista completă a reacţiilor adverse

  Frecvenţa (probabilitatea apariţiei) reacţiilor adverse este clasificată după cum urmează:  Foarte frecvente

  Afectează mai mult de 1 utilizator din 10

  Frecvente

  Afectează 1 până la 10 utilizatori din 100

  Mai puţin frecvente

  Afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000

  Rare

  Afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000

  Cu frecvenţă necunoscută

  Frecvenţa nu poate fi estimată pe baza datelor disponibile

  Tulburări ale sângelui

  Mai puţin frecvente: vânătăi; scaune (materii fecale) negre de culoarea şi consistenţa păcurei sau sânge în scaun, care pot fi un semn de sângerare internă

  Cu frecvenţă necunoscută: reducerea numărului de plachete sanguine, ceea ce generează un risc crescut de apariţie a vânătăilor şi sângerărilor; tulburări sanguine care pot genera un risc crescut de infecţie.

  Tulburări de metabolism/nutriţie

  Frecvente: scădere în greutate, creşterea valorii colesterolului

  Mai puţin frecvente: creştere în greutate

  Cu frecvenţă necunoscută: modificări minore ale valorilor enzimelor hepatice în sânge; scăderea valorilor de sodiu în sânge; mâncărimi, colorarea în galben a pielii sau a albului ochilor, urină de culoare închisă sau simptome asemănătoare gripei, toate acestea putând fi simptome ale inflamaţiei ficatului (hepatită); stare de confuzie, acumulare excesivă de apă în corp (sindrom cunoscut şi sub denumirea de SIADH); producţie anormală de lapte

  Tulburări ale sistemului nervos

  Foarte frecvente: uscăciune a gurii; dureri de cap

  Frecvente: vise anormale; scăderea libidoului; ameţeală; creşterea tonusului muscular; insomnie; nervozitate; furnicături; sedare; tremor; confuzie; senzaţie de separare (sau detaşare) de propria persoană şi de realitate

  Mai puţin frecvente: lipsa sentimentelor sau emoţiilor; halucinaţii; mişcări involuntare ale muşchilor; agitaţie; tulburări de coordonare şi echilibru

  Rare: o senzaţie de nelinişte sau incapacitatea de a rămâne aşezat sau nemişcat; convulsii sau crize convulsive; stare de supraexcitare sau de euforie

  Cu frecvenţă necunoscută: temperatură mare asociată cu rigiditate musculară, confuzie sau agitaţie şi transpiraţii, precum şi mişcări spastice ale muşchilor, care nu pot fi controlate

  – toate acestea pot reprezenta simptomele unor stări grave cunoscută sub numele de sindrom neuroleptic malign; stare de euforie, somnolenţă, mişcări rapide susţinute ale ochilor, stângăcie în mişcări, stare de nelinişte, senzaţie de beţie, transpiraţii sau rigiditate musculară, care reprezintă simptomele sindromului serotoninergic; stare de dezorientare şi confuzie, adesea însoţită de halucinaţii (delir); rigiditate, spasme şi mişcări involuntare ale muşchilor; gânduri de a vă face rău singur sau a vă lua viaţa, senzaţie de ameţeală sau de “învârtire” (vertij); agresivitate.

  Tulburări ale văzului şi auzului

  Frecvente: vedere înceţoşată

  Mai puţin frecvente: modificarea simţului gustativ; zgomote în urechi (tinitus)

  Cu frecvenţă necunoscută: dureri oculare severe şi scăderea sau înceţoşarea vederii

  Tulburări cardiace şi circulatorii

  Frecvente: creşterea tensiunii arteriale; înroşirea feţei; palpitaţii

  Mai puţin frecvente: senzaţie de ameţeală (în special atunci când vă ridicaţi prea repede în picioare), leşin, bătăi rapide ale inimii

  Cu frecvenţă necunoscută: scăderea tensiuni arteriale; bătăi anormale ale inimii, rapide sau neregulate, care pot conduce la leşin.

  Tulburări de respiraţie

  Frecvente: căscat

  Cu frecvenţă necunoscută: tuse, respiraţie şuierătoare, respiraţie dificilă şi temperatură mare, care reprezintă simptome de inflamaţie a plămânilor, asociate cu o creştere a numărului de globule albe în sânge (eozinofilie pulmonară)

  Tulburări digestive

  Foarte frecvente: greaţă

  Frecvente: scăderea poftei de mâncare; constipaţie; vărsături

  Mai puţin frecvente: scrâşnirea dinţilor; diaree

  Cu frecvenţă necunoscută: durere severă de abdomen sau de spate (care poate indica o problemă gravă a intestinului, ficatului sau pancreasului).

  Afecţiuni ale pielii

  Foarte frecvente: transpiraţii (inclusiv transpiraţii nocturne)

  Mai puţin frecvente: erupţii trecătoare pe piele, cădere anormală a părului

  Cu frecvenţă necunoscută: erupţii pe piele care pot conduce la apariţia de băşici şi descuamarea severă a pielii; mâncărimi; erupţii uşoare pe piele

  Tulburări ale muşchilor

  Cu frecvenţă necunoscută: durere, sensibilitate sau slăbiciune inexplicabile la nivelul

  muşchilor (rabdomioliză)

  Tulburări ale sistemului urinar

  Frecvente: dificultăţi la urinat; creşterea frecvenţei de urinare

  Mai puţin frecvente: incapacitatea de a urina

  Tulburări de reproducere şi sexuale

  Frecvente: anomalii de ejaculare/orgasm (la bărbaţi); lipsa orgasmului; disfuncţie erectilă (impotenţă); tulburări menstruale cum sunt sângerări crescute sau creşterea neregularităţii sângerărilor

  Mai puţin frecvente: anomalii ale orgasmului (la femei).

  Tulburări generale

  Frecvente: slăbiciune (astenie); frisoane

  Mai puţin frecvente: sensibilitate la lumina solară

  Cu frecvenţă necunoscută: umflarea feţei sau limbii, respiraţie grea sau dificilă, adeseori însoţite de erupţii pe piele (aceasta poate fi o reacţie alergică gravă).  Uneori, Alventa provoacă reacţii adverse de care este posibil să nu fiţi conştient, cum sunt creşteri ale tensiunii arteriale sau bătăi anormale ale inimii, modificări uşoare ale valorilor sanguine ale enzimelor hepatice, sodiului şi colesterolului. Mai rar, Alventa poate reduce funcţia plachetelor sanguine din sângele dumneavoastră, ceea ce conduce la o creştere a riscului de apariţie a vânătăilor şi sângerărilor. Prin urmare, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă recomande să faceţi din când în când analize de sânge, în special dacă aţi luat Alventa o perioadă îndelungată.

  Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  5. CUM SE PĂSTREAZĂ ALVENTA

  A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

  Nu utilizaţi Alventa după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

  Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

  Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6.  INFORMAŢII SUPLIMENTARE

  Ce conţine Alventa

  Substanţa activă este venlafaxina.

  Alventa 37,5 mg: fiecare capsulă cu eliberare prelungită conţine venlafaxină 37,5 mg (sub formă de clorhidrat de venlafaxină 42,43 mg).

  Alventa 75 mg: fiecare capsulă cu eliberare prelungită conţine venlafaxină 75 mg (sub formă de clorhidrat de venlafaxină 84,85 mg).

  Alventa 150 mg: fiecare capsulă cu eliberare prelungită conţine venlafaxină 150 mg (sub formă de clorhidrat de venlafaxină 169,70 mg).

  – Celelalte componente sunt:

  Conţinutul capsulei :

  Sfere de zahăr (zahăr, amidon de porumb), hidroxipropilceluloză, povidonă K 30, etilceluloză, sebacat de dibutil, talc.

  Capsulele de 37,5 mg conţin gelatină, dioxid de titan, oxid roşu de fer (E 172)

  Capsulele de 75 mg conţin gelatină, dioxid de titan, oxid roşu de fer (E 172), oxid galben de fer (E 171) Capsulele de 150 mg conţin gelatină, dioxid de titan, oxid roşu de fer (E 172), oxid galben de fer (E 171)  Cum arată Alventa şi conţinutul ambalajului

   

  Alventa 37,5 mg capsule cu eliberare prelungită: opace, cu o parte de culoare roz-brun şi cealaltă parte de culoare albă.

  Alventa 75 mg capsule cu eliberare prelungită: opace, de culoare roz deschis. Alventa 150 mg capsule cu eliberare prelungită: opace, de culoare portocaliu-brun.

  Mărimi de ambalaj:

  Cutie cu blistere cu 10, 14, 20, 28, 30, 50, 98, 100 capsule cu eliberare prelungită. Cutie cu flacon din PEÎD cu 50, 100 şi 250 capsule cu eliberare prelungită.

  Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

  Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

  KRKA, d.d.,

  Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia

  Acest prospect Alventa a fost aprobat în Februarie 2012

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect Alventa înainte de a începe să luaţi acest medicament.

  • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

  • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

  • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Lasă un comentariu

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

  Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

  Close