Prospect Ashwagandha – Stres Sistem Nervos Somn Oboseala

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Ashwagandha – AntiStres

Indicatii terapeutice

Ashwagandha (Withania somnifera) este un adaptogen, fiind recunoscut ca

 •  neuroprotector,
 • calmant pentru sistemul nervos
 • și reglator hormonal.
 • susține organismul în situații de stres
 • oboseală
 • și anxietate.

Ashwagandha Extract Premium de la Herbagetica se diferențiază prin formula excepțională cu cel mai intens extract de Ashwagandha:

 • 7% withanolide – extract Ashwagandha garantat cu cea mai mare standardizare disponibilă
 • Dublă standardizare (Extract Ashwagandha garantat cu 7% – withanolide, 1% -alcaloizi)

Sub formă de capsule vegetale, ce pot fi administrate și în dietele vegetariene/vegane.

Se recomandă persoanelor

 •  tinere,  activi,  cu un stil de viața stresant și celor cu probleme de somn, anxietate, exces de cortizol și/sau probleme de fertilitate, acestia avand nevoie de un tonus mental excepţional, multă energie şi de inducerea stării de calm fără ca procesele mentale şi fiziologice să fie afectate.

Ashwagandha_60Buton-pret-galben-electrokASHWAGANDHA – ANTISTRES NATURAL

Stresul acaparează din ce în ce mai mult viața noastră de zi cu zi, fiind o adevărată epidemie pe care nu o conștietizăm. Eșecurile emoționale, toxinele din mediu, traumele fizice, presiunea locului de muncă și nutriția deficitară contribuie la declanșarea stresului. Acesta epuizează corpul de nutrienți critici, provocând oxidarea celulelor ce cauzează, pe termen lung, efecte negative asupra sănătății.

Extractul de Ashwagandha este benefic pentru creșterea rezistenței la stres și reducerea acțiunii sale negative asupra organismului.

EFECT ANTIOXIDANT

Îmbătrânirea prematură asociată tensiunii cronice la nivelul sistemului nervos este legată de creșterea stresului oxidativ. Drept urmare crește riscul de apariție a bolilor cronice precum bolile de inimă sau bolile neurodegenerative (Alzheimer, Parkinson etc.)

Studii recente efectuate la două universități din India au descoperit că extractul de Ashwagandha are în componența sa substanțe active ce stimulează în mod natural secreția a 3 compuși cu efect antioxidant: superoxid dismutază, catalază și peroxidază de glutation. Cu aceste proprietăți  Ashwagandha elimină radicalii liberi și se previne reapariția lor. (1,2)

AJUTĂ LA PROTEJAREA CREIERULUI

Stresul permanent cauzează degradarea celulelor neuronale provocând apariția bolilor mentale sau neurodegenerative. Studiile axate pe eficiența Ashwagandha la nivelul protecției neuronale au concluzionat că această plantă scade cu 80% numărul de celule deteriorate în urma unei perioade de stres prelungit. (3,5)

REDUCE NIVELUL DE CORTIZOLÎn urma celui mai mare studiu clinic realizat asupra efectului Ashwagandha la om, s-a arătat că planta reduce nivelul de cortizol cu până la 26%. Creșterea nivelului de cortizol este strâns legată de expunerea permanentă la stres, fapt ce cauzează o intensificare a proceselor inflamatorii și degenerative din organism.(4)

Pe lângă reducerea nivelului de cortizol, Ashwagandha are și un puternic efect anti-anxietate și antidepresiv. S-a demonstrat că Ashwagandha susține regenerarea și reconstrucția celulelor nervoase și a sinapselor, ameliorând astfel simptomele specifie depresiei, anxietății sau a problemelor de memorare și concentrare.

AsawagandhaAswangabdha 2Adjuvant în:

 • Combaterea stresului
 • Protecția sistemului nervos
 • Boli neurodegenerative: Alzheimer, Parkinson etc.
 • Creșterea adaptării la stres
 • Probleme de somn
 • Depresie și anxietate

Beneficii Ashwagandha:

Până în prezent s-au efectuat cel puțin 220 de studii aspura beneficiilor medicale ale rădăcinii de Ashwagandha. În urma acestora s-a concluzionat că Aswagandha are următoarele efecte:

 • Antistres natural
 • Efect adaptogen – crește rezitența organismului la stres
 • Combate efectele stresului
 • Reduce stările de anxietate sau depresie fără a provoca somnolență
 • Induce starea de calm fără a încetini procesele mentale și fiziologice
 • Îmbunătățește memoria și capacitatea de concentrare
 • Protejează creierul de efectele degenerative
 • Scade nivelul de cortizol
 • Efec antioxidant
 • Conservă funcţiile cognitive odată cu înaintarea în vârstă
 • Stimulează spermatogeneza

Detalii despre Ashwagandha sau Ginsengul indian

Ashwagandha Extract Premium are dublă standardizare, cu cel mai mare conținut de withanolide – 7% și alcaloizi – 1%. Cheia eficienței Ashwagandha Extract Premium este conținutul de withanolide, care ajută la echilibrarea unei game largi de funcții biochimice. Withanolidele, alcaloizii, acizii grași și aminoacizii din rădăcina de Ashwagandha cresc rezistența organismului la stres și la toxinele din mediu.

Extractul de Ashwagandha standardizat cu 7% withanoline asigură potența ridicată a produsului.

Extractul de rădăcină de Ashwagandha, standardizat cu 7% withanolide – cea mai mare standardizare disponibilă – are efect puternic antioxidant, protejând sistemul nervos de efectele degenerative cauzate de stresul oxidativ. Conținutul bogat de withanolide previne apariția bolilor neurodegenerative, poate chiar să refacă conexiunile neuronale distruseîmbunătățește capacitatea de concentrare și induce starea de calm.

Ashwagandha ajută la reglarea hormonală. Ajută la reducerea nivelului de cortizol care este foarte ridicat în situațiile de stres intens. În cazul femeilor, stimulează circulația la nivelul organelor reproducătoare, iar pentru cele aflate la menopauză, ameliorează stările de depresie și bufeurile. Pentru bărbați, ashwagandha reduce efectele cauzate de stres și crește libidoul și stimulează spermatogeneza.

Piperina este un potențator de biodisponibilitate pentru compușii activi din Ashwagandha, asigurând eficiența produsului și absorbția ridicată a acestuia în organism.

5 beneficii garantate dacă iei Ashwagandha

Ashwagandha sau Ginseng indian, este considerată planta adaptogenă nr. 1 a medicinei alternative! Capacitatea sa de a regla răspunsul organismului nostru la stres garantează o serie de beneficii surprinzătoare pentru sănătatea noastră fizică, psihică și emoțională.

Ashwagandha este o plantă ayurvedă cunoscută pentru faptul că reușește să restabilească echilibrul hormonal în corp, acționând ca adaptogen. Adaptogenul este o substanță naturală, obținută din plante, care ajută organismul să se adapteze și să își regleze procesele din corp pentru a face față stresului vieții cotidiene, pentru a combate oboseală și pentru a restabili echilibrul anumitor procese metabolice.

Ce beneficii asigură Ashwagandha dacă o iei zi de zi?

Principalele aspecte asupra cărora funcționează Ashwagandha sunt strâns legate de stres și de modalitatea în care funcționează organismul nostru ca urmare a expunerii la acesta.

Eficiența extractului de Ashwagandha este dată de conținutul de withanolide, substanțe active care ajută la echilibrarea unei game largi de funcții biochimice. Withanolidele, alcaloizii, acizii grași și aminoacizii din Ashwagandha cresc rezistența organismului la stres și protejează sistemul nervos de efectele degenerative cauzate de stresul oxidativ.

Ești curios să știi ce poate face Ashwagandha? Iată top 5 beneficii:

1.Te vei trezi plin de energie

Ashwagandha relaxează sistemul nervos și induce un somn odihnitor. Principala sa acțiune este de a regla nivelul de cortizol și de a elimina starea de alertă permanentă, acordându-i organismului susținerea de care are nevoie pentru a se odihni și regenera. Prin capacitatea sa de a regla fluxul de cortizol, Ashwagandha reușește să asigure organismului energia de care are nevoie pentru a începe ziua, fără a genera stări de agitație.

2. Îți vei menține nivelul de energie pe tot parcursul zilei

Pățești adesea ca în jurul orelor 15:00 să te lovească o stare de oboseală care te împiedică să îți duci la capăt taskurile? La rădăcina acestei probleme stau glandele suprarenale cele care mențin echilibrul hormonilor tăi. Dar, atunci când acestea nu funcționează corespunzător apare starea de oboseală, dificultatea de concentrare sau pofta de dulce. Aceaste simptome se reunesc sub numele de oboseală suprarenală (adrenală).

Prin abilitatea de a regla modula secreția de hormoni Ashwagandha previne instaurarea oboselii adrenale și îți menține nivelul ridicat de energie pe tot parcursul zilei.

3. Îți vei reface echilibrul hormonal

Unul dintre aspectele cele mai interesante ale Ashwagandhaei este faptul că ajuta în cazul afecțiunilor tiroidiene, tiroida fiind principala glandă responsabilă pentru controlul și secreția hormonilor. Primele studii clinice efectuate în acest sens dovedesc că Ashwagandha reglează funcțiile tiroidiene pentru persoanele diagnosticate cu hipotiroidism și îmbunătățește starea de sănătate a celor cu tiroidă hiperactivă sau boala lui Grave.

4. Nu vei mai avea senzația de „ceață mentală”

Ceața mentală se caracterizează prin senzația de confuzie, dificultăți de concentrare, lipsa de energie, dureri de cap, iritabilitate și anxietate. Principalul factor care determină apariția acestor simptome este stresul prelungit care influențează direct calitatea somnului și alimentația. Din cauza stresului sistemul tău nervos nu mai are capacitatea de a menține funcțiile recurente pe care le are de urmat: concentrare, memorare și energie.

Studiile arată că Ashwagandha are capacitatea de a regenera și proteja celulele nervoase. Ashwagandha protejează celulele gliale și neuronale de stresul oxidativ, prevenind declinul cognitiv. În plus, s-a demonstrat că Ashwagandha stimulează creșterea și regenerarea neuronală, restabilind astfel capacitatea de memorare și concentrare.

5. Vei avea o stare permanentă de calm

Una alt beneficiu cunoscut al acestei plante este capacitatea sa de a lucra ca un remediu natural pentru anxietate. Într-un studiu din 2009 publicat în PLOS One, s-a demonstrat că efectele Ashwagandha asupra stărilor de anxietate sunt comparabile cu cele a medicamentelor dedicate, doar că Ashwagandha nu provoacă efecte secundare. Ashwagandha se dovedește a fi de un real succes și pentru persoanele care au semne de depresie. Deoarece stresul este o cauză cunoscută a depresiei, Ashwagandha se recomandă ca remediu natural antidepresiv prin capacitatea sa de a crește rezistența organismului la stres.

Dozaj Ashwagnadha, Ginseng-indian:

300 – 500 miligrame/zi

Cum acționează Ashwagandha asupra stresului?

Ashwagandha intră în categoria plantelor adaptogene, plante cu un conțin bogat de substanțe active ce susțin sistemele fiziologice din corp, cum ar fi sistemul hormonal sau nervos, pentru a face față stresului și oboselii.

Eficiența extractului de Ashwagandha este dată de conținutul de withanolide, care ajută la echilibrarea unei game largi de funcții biochimice. Withanolidele, alcaloizii, acizii grași și aminoacizii din Ashwagandha cresc rezistența organismului la stres și protejează sistemul nervos de efectele degenerative cauzate de stresul oxidativ.

Ashawagandha, beneficii dovedite în lupta cu stresul

Reduce nivelul de cortizol

Un studiu publicat in the Indian Journal of Medicine în 2012 atestă efectul Ashwagandhei asupra nivelului de cortizol. După 60 de zile de administrare cu suplimente pe bază de Ashwagandha, s-a raportat o scădere cu 28% a nivelului de cortizol în rândul participanților la studiu.

Cortizolul este hormonul care se secretă ca reacție la un factor de stres. Excesul de cortizol, cauzat de expunerea permanentă la stres este principalul factor ce cauzează probleme medicale asociate stresului.

Ameliorează stările de depresie și anxietate

Ashwagandha ajută la echilibrarea hormonilor asociați cu stările de anxietate. Poate acționa și ca energizant în situații de oboseală cronică sau poate suprima acțiunea hormonilor stimulatori în situații de stres. Aceste efecte sunt de ajutor întrucât anxietatea se manifestă prin două extreme: stări de agitație continuă sau oboseală cronică.

Efectul modulator al Ashwagandhei asupra hormonilor este asigurat de withanolide, compuși activi ce funcționează ca precursori ai hormonilor ce relaxează sistemul nervos.Asigură un somn odihnitor

Prin reglarea secreției hormonale, Ashwagandha relaxează sistemul nervos și induce un somn odihnitor. Principala sa acțiune este de a regla nivelul de cortizol și de a elimina, astfel starea de alertă permanentă acordându-i organismului susținerea de care are nevoie pentru a se odihni și regenera.

Previne îmbătrânirea prematură

Stresul prelungit cauzează o acumulare de radicali liberi, molecule reziduale ce pot afecta structura ADN-ului. Acest efect atrage după sine îmbătrânirea prematură a întregului organism. Deși corpul are resurse proprii de a elimina acțiunea radicalilor liberi, de multe ori, acestea nu sunt suficiente, mai ales în situații de stres prelungit. Ashwagandha are un efect anti-îmbătrânire dovedit prin faptul că reduce acțiunea radicalilor liberi.

Ajută cu diabetul indus de stres

Un alt efect al nivelului ridicat de cortizol este încetinirea procesului de metabolizare a glucozei și suprimarea producției de insulină, cauzând diabet de tip 2. Prin reglarea secreției de cortizol Ashwagandha poate preveni efectele negative ale acesteia asupra proceselor metabolice.

Previne distrugerea celulelor nervoase

Acţiunea radicalilor liberi afectează și celulele neuronale, cauzând apariția bolilor neurodegenerative precum Alzheimer sau Parkinson. Un studiu publicat în The British Journal of Pharmacology, demonstrează cum withanolidele din Ashwagandha au efect neuroprotector și capacitatea de a reface conexiunile neuronale, îmbunătățind memoria și concentrarea.

Scade tensiunea arterială

Cortizolul are rol și în reglarea presiunii arteriale, dar excesul acestui hormon poate declanșa hipertensiune arterială. În acest caz, Ashwagandha poate fi de ajutor în prevenirea efectelor stresului prelungit asupra sănătății sistemului cardiovascular.

Ce trebuie să ştii când iei suplimente cu Ashwagandha: 

 • Alege suplimente cu extract de Ashwagandha standardizat cu peste 5% withanolide
 • Verifică dacă suplimentul conține și Piper Negru pentru creșterea ratei de absorbție
 • Urmează o cură ușoară de detoxifiere pe durata suplimentării dietei cu Ashwagandha, eliminând alimente ce conțin zahăr sau faină albă

Pentru a răspunde tuturor cerințelor unui supliment pe bază de Ashwagandha, produsul ASHWAGANDHA Extract Pur garantează o dublă standardizare a extractului cu 7% withanolide și 1% alcaloizi, formulă completată cu extract de Piper Negru pentru creșterea ratei de absorbție a produsului.

Ashwagandha contraindicații:

La fel ca în cazul tuturor tratamentelor naturiste, consumul de Ginseng Indian trebuie întrerupt după 3 luni de administrare. Se poate relua după o pauză de 30 de zile.
Ashwagandha nu este recomandat copiilor mici sau femeilor însărcinate. În cazul depresiei și a anxietății diagnosticate clinic se recomandă consultul medical înainte de a se administra Ashwagandha.

Studii Clinice De Caz:

Printre putinele suplimente naturiste care au fost testate pana acum, Ashwagandha s-a bucurat de o atentie deoasebita, datorita efectelor benefice de necontestat.schema ashwagandha S-a scris despre aceste teste clinice in lista ce urmeaza:

Narendra Singh, Mohit Bhalla, Prashanti de Jager, Marilena Gilca „An Overview on Ashwagandha: A Rasayana (Rejuvenator) of Ayurveda” Afr J Tradit Complement Altern Med. 

Chandrasekhar K., Kapoor J., Anishetty S. „A prospective, randomized double-blind, placebo-controlled study of safety and efficacy of a high-concentration full-spectrum extract of ashwagandha root in reducing stress and anxiety in adults.”  Indian J. Psychol Med.

Jain S., Shukla S.D., Sharma K., Bhatnagar M. „Neuroprotective effects of Withania somnifera Dunn. in hippocampal sub-regions of female albino rat.” 

K. Chandrasekhar, Jyoti Kapoor, Sridhar Anishetty „ A Prospective, Randomized Double-Blind, Placebo-Controlled Study of Safety and Efficacy of a High-Concentration Full-Spectrum Extract of Ashwagandha Root in Reducing Stress and Anxiety in Adults”  Indian J Psychol Med. 2012 Jul-Sep; 34(3): 255–262.

Tomoharu Kuboyama, Chihiro Tohda, Katsuko Komatsu „Neuritic regeneration and synaptic reconstruction induced by withanolide A”Br J Pharmacol. 2005 Apr;  

Kuboyama T., Tohda C., Komatsu K. „Effects of Ashwagandha (roots of Withania somnifera) on neurodegenerative diseases.” Biol Pharm Bull. 

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close