Prospect Avamys – Rinita Alergica

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Avamys

Indicatii terapeutice

Avamys spray nazal se utilizează pentru tratamentul simptomelor de rinită alergică, care includ obstrucţie nazală, mâncărime sau secreţie nazală, strănut, lăcrimare, mâncărime sau roşeaţă oculară.

Simptomele alergice pot surveni în anumite momente ale anului şi pot fi provocate de alergii la polenul provenit din iarbă sau copaci (febra fânului) sau pot fi prezente tot timpul anului şi pot fi provocate de alergii la animale, acarieni din praful de casă sau mucegai.

27,5 micrograme/puf

spray nazal, suspensie

Furoat de fluticazonă

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe sa utilizaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
 • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.
 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sai dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

Avamys ProspectAvamys Prospect

 

In acest prospect Avamys găsiţi:

 1. Ce este Avamys şi pentru ce se utilizează
 2. înainte să utilizaţi Avamys
 3. Cum să utilizaţi Avamys
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează Avamys
 6. Informaţii saplimentare

 

1. Ce este Avamys şi pentru ce se utilizează

Avamys aparţine unui grup de medicamente denumite glucocorticoizi.

Avamys acţionează reducând inflamaţia provocată de alergii (rinite).

 

2.Inainte să utilizaţi Avamys

Nu utilizaţi Avamys:

Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la furoat de fluticazonă sau la oricare dintre celelalte componente ale Avamys.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Avamys:

Dacă aveţi probleme cu ficatul, spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului. S-ar putea ca medicul dumneavoastră să vă modifice doza de Avamys. Administrarea glucocorticoiziior intranazali (cum este Avamys): • poate determina o creştere încetinită la copii când sunt administraţi pentru o perioadă lungă de timp. Medicul va controla cu regularitate înălţimea copilului dumneavoastră şi se va asigura că acesta ia cea mai mică doză eficace posibilă.
 • poate determina apariţia unor afecţiuni oculare, cum sunt glaucom (creştere a tensiunii intraoculare) sau cataractă (opacifiere a cristalinului). Spuneţi medicului dumneavoastră, dacă aţi avut aceste afecţiuni în trecut, sau dacă observaţi orice modificare a acuităţii dumneavoastră vizuale, în timpul tratamentului cu Avamys.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv din cele cumpărate fără prescripţie medicală, în special, este deosebit de important să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi sau aţi luat recent oricare dintre următoarele medicamente:

 • comprimate care conţin steroizi sau steroizi injectabili
 • creme cu steroizi
 • medicamente pentru astm bronşic
 • ritonavir, utilizat pentru a trata pacienţii infectaţi cu HIV
  • ketoconazol, utilizat pentru tratarea infecţiilor fungice Medicul dumneavoastră va decide daca puteţi utiliza Avamys împreună cu aceste medicamente.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări = înainte de a lua orice medicament. I Nu utilizaţi Avamys dacă sunteţi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, decât dacă medicul sau farmacistul  vă recomandă acest lucru. Nu utilizaţi Avamys dacă alăptaţi, decât dacă medicul sau farmacistul vă recomandă acest lucru

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Este improbabil ca Avamys să influenţeze capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Avamys

Avamys conţine clorură de benzalconiu. Anumitor pacienţi, această substanţă le poate provoca iritaţie intranazală.

Spuneţi medicului sau farmacistului dacă simţiţi  disconfort atunci când utilizaţi sprayul.

3.Cum să utilizaţi Avamys

Utilizaţi întotdeauna Avamys exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur.

Când să utilizaţi Avamys şi cât de mult să utilizaţi

Avamys este administrat în nas sub forma unei pulberi fine. Practic, nu are nici un gust.

Avamys nu trebuie introdus în ochi.

Când să utilizaţi Avamys

 • Utilizaţi o dată pe zi.
 • Utilizaţi la aceeaşi oră în fiecare zi.

Acest mod de administrare va trata simptomele dumneavoastră pe toată durata zilei şi a nopţii. Cât timp durează până când Avamys îşi instalează efectului

Unele persoane nu vor simţi pe deplin efectele decât după câteva zile de la începerea utilizării Avamys. Totuşi, de obicei este eficace în decurs de 8-24 ore de la prima administrare.

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta de/peste12 ani

 • Doza uzuală iniţială este de 2 pufuri în fiecare nară, o dată pe zi.
 • După realizarea controlului simptomelor, este posibil să puteţi reduce doza la 1 puf în fiecare nară, o dată pe zi.

Copii cu vârsta sub 12 ani

 • La copii cu vârste cuprinse între 6 şi 11 ani, doza uzuală iniţială este de 1 puf în fiecare nară, o dată pe zi.
 • Dacă simptomele sunt foarte severe, medicul dumneavoastră poate creşte doza la câte 2 pufuri în fiecare nară, o dată pe zi, până când simptomele sunt controlate. Apoi poate deveni posibilă reducerea dozei la câte un puf în fiecare nară, o dată pe zi.
 • A nu se utiliza la copii cu vârsta sub 6 ani.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Avamys

Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Dacă uitaţi să utilizaţi Avamys

 • Dacă aţi uitat o doză, administraţi-o atunci când vă amintiţi.
 • Dacă este aproape momentul pentru administrarea dozei următoare, aşteptaţi până atunci. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se testează sprayul nazal înainte de utilizare 

 • Medicamentul se găseşte într-un flacon din sticlă aflat în interiorul unei carcase din plastic.
 • Flaconul din sticlă conţine 30,60 sau 120 de pufuri.
 • 0 fereastră de pe faţa laterală a carcasei din plastic vă permite să vedeţi cât medicament a mai rămas. Flaconul care conţine 30 de pufuri nu va părea plin atunci când îl luaţi’ prima dată.
 • Când butonul lateral este apăsat ferm, medicamenul este pulverizat prin vârful aplicator.
 • Vârful aplicator este protejat de un capac detaşabil.

Prima dată când utilizaţi sprayul nazal trebuie să îl testaţi pentru a verifica dacă funcţionează corect. Dacă nu aţi pus la loc capacul sau nu aţi utilizat sprayul timp de aproape o lună, urmaţi paşii 1-4 descrişi mai jos.

1.Agitaţi sprayul nazal, acesta fiind acoperit cu capacul.

2.Scoateţi capacul apăsând cu grijă părţile laterale ale acestuia între degetul mare şi cel arătător şi trăgându-l în sus .

3.Ţinând sprayul nazal îndreptat în sus, orientaţi aplicatorul în direcţia opusă dumneavoastră şi apăsaţi ferm butonul lateral de cel puţin 6 ori, până la pulverizarea în aer a unei pulberi fine .

Dacă aţi scăpat sprayul pe jos, verificaţi dacă nu a este deteriorat şi testaţi-l din nou (etapele 1-4, de mai sus). Dacă sprayul este deteriorat, dacă pulverizează orice altceva în afara unei pulberi fine (cum ar fi un jet le lichid) sau dacă simţiţi orice disconfort utilizând sprayul: Returnaţi-I farmacistului.

 

Utilizarea sprayului nazal

Suflaţi-va nasul pentru a curăţa nările. Agitaţi uşor sprayul înainte ae fiecare utilizare.

 

 1. Aplecaţi capul puţin înainte.
 2. Ţineţi sprayul nazal îndreptat în sus şi introduceţi aplicatorul în una dintre nări
 3. Indreptaţi vârful aplicatorului spre partea exterioară a nării, nu spre septul central. Aceasta ajută la administrarea corectă a medicamentului.
 4. în timp ce inspiraţi pe nas, apăsaţi cu putere butonul pentru a pulveriza medicamentul în nas . Aveţi grijă să nu pulverizaţi sprayul în ochi. în acest caz, spălaţi ochii cu apă.
 5. Scoateţi vârful aplicator din nară şi expiraţi pe gură.
 6. Repetaţi etapele 1-5 pentru cealaltă nară. O Dacă medicul v-a recomandat să utilizaţi câte 2 pufuri în fiecare nară, repetaţi toate cele 6 etape de mai sus.

După fiecare utilizare, curăţaţi aplicatorul şi interiorul capacului. Nu utilizaţi apă pentru aceasta, ci folosiţi un şerveţel uscat

Dacă sprayul se blochează, nu încercaţi să deblocaţi aplicatorul cu un ac sau un obiect cu vârf ascuţit, deoarece veţi distruge mecanismul sprayului: Returnaţi-i farmacistului.  Puneţi întotdeauna capacul la loc după ce aţi terminat de utilizat dispozitivul, pentru a împiedica depunerea prafului.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Avamys

Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul,

Dacă uitaţi să utilizaţi Avamys

► Dacă aţi uitat o doză, administraţi-o atunci când vă amintiţi.

■ Dacă este aproape momentul pentru administrarea dozei următoare, aşteptaţi până atunci. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

4.Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Avamys poate provoca reacţii adverse, cu toate nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse posibile sunt enumerate mai jos:Reacţii adverse foarte frecvente

(Pot apărea la mai mult de 1 din 10 persoane) » Sângerări din nas (în general, minore), în special dacă utilizaţi Avamys mai mult de 6 săptămâni consecutiv.” Reacţii adverse frecvente

Tot apărea la mai puţin de 1 persoană din 10  Iritaţie sau disconfort în interiorul nasului – de asemenea, puteţi observa striuri de sânge atunci când vă suflaţi nasul. Acestea se pot datora ulceraţiilor nazale.

Corticosteroizii nazali pot afecta producerea normală de hormoni din organismul dumneavoastră, mai ales dacă utilizaţi doze mari pentru perioade îndelungate de timp. La copii, această reacţie adversă poate determina o creştere mai încetinită faţa de a celorlalţi.

In cazul în care apar reacţii adverse

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau supărătoare sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect: »vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează  Avamys

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A nu se păstra la frigider sau congela.

Nu utilizaţi Avamys după data de expirare înscrisă pe eticheta sau pe cutie.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Avamys spray nazal ar trebui utilizat în 2 luni după prima deschidere a flaconului.

Medicamentele nu trebuie aruncate pejcalea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6 informaţii suplimentare

Ce conţine Avamys

Substanţa activă este furoat de fluticazonă. Fiecare puf eliberează furoat de fluticazonă 27,5 micrograme.

Celelalte componente sunt glucoză anhidră, celuloză dispersabilă, polisorbat 80, clorură de benzalconiu, edetat disodic, apă purificată. 

Cum arată Avamys şi conţinutul ambalajului

Medicamentul este o suspensie albă conţinută într-un flacon din sticlă prevăzut cu o pompă. Flaconul este inclus într-o carcasă din plastic albă, cu un capac

de culoare albastru deschis şi o pârghie de acţionare pe lateral. Carcasa are o fereastră pentru vizualizarea conţinutului flaconului. Avamys este disponibil în

flacoane de 30,60 şi 120 de pufuri.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:’

Glaxo Group Ltd

Marea Britanie

Producătorul:

Glaxo Operations UK, Ltd,(participând la activităţi

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close