Prospect Desloratadina Alvogen 0,5 mg/ml soluţie orală – Antihistaminic Rinita Alergica

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Desloratadina Alvogen 0,5 mg/ml soluţie orală

Desloratadină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi cest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi semne de boală ca dumneavoastră.

 • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Desloratadină Alvogen şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Desloratadină Alvogen

  3. Cum să luaţi Desloratadină Alvogen

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Desloratadină Alvogen

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Desloratadină Alvogen şi pentru ce se utilizează

   Desloratadină Alvogen soluţie orală este un medicament antihistaminic care nu vă produce somnolenţă. Vă ajută să controlaţi reacţia alergică şi simptomele acesteia.

   Desloratadină Alvogen ameliorează simptomele asociate rinitei alergice (inflamaţia mucoasei de la nivelul nasului provocată de alergie, de exemplu febra fânului sau alergia la praf). Aceste simptome includ strănutul, secreţia abundentă din nas sau senzaţia de mâncărime nazală, senzaţia de mâncărime la nivelul cerului gurii, precum şi senzaţia de mâncărime, înroşire sau lăcrimarea ochilor.

   Desloratadină Alvogen soluţie orală este utilizat şi pentru ameliorarea simptomelor asociate urticariei (o afecţiune a pielii provocată de alergie). Aceste simptome includ senzaţia de mâncărime şi erupţii asemănătoare urticariei.

   Ameliorarea acestor simptome durează o zi întreagă şi vă permite să vă reluaţi activităţile zilnice normale şi somnul.

   Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Desloratadină Alvogen Nu luaţi Desloratadină Alvogen:

 • dacă sunteţi alergic la desloratadină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

  Desloratadină Alvogen soluţie orală este indicat copiilor cu vârste cuprinse între 1 – 11 ani, adolescenţilor (cu vârstă de 12 ani şi peste) şi adulţilor, inclusiv vârstnicilor.

  Atenţionări şi precauţii

  Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua Desloratadină Alvogen:

  • dacă aveţi insuficienţă renală severă.

  Desloratadină Alvogen împreună cu alte medicamente

  Nu se cunosc interacţiuni ale Desloratadină Alvogen cu alte medicamente.

  Desloratadină Alvogen împreună cu alimente şi băuturi

  Desloratadină Alvogen poate fi luat cu sau fără alimente.

  Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

  Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

  Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, nu este recomandată utilizarea Desloratadină Alvogen.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

  Pentru dozele recomandate, nu este de aşteptat ca Desloratadină Alvogen să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Totuşi, foarte rar, la unii oameni poate provoca somnolenţă, care care le poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau folosi utilaje.

  Desloratadină Alvogen soluţie orală conţine sorbitol. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

  1. Cum să luaţi Desloratadină Alvogen

   Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

   Doza recomandată este:

   Adulţi şi adolescenţi (cu vârstă de 12 ani şi peste): luaţi 10 ml (două linguriţe a câte 5 ml) soluţie orală, o dată pe zi.

   Utilizarea la copii

   Doza recomandată este:

   Copii cu vârstă de 1 până la 5 ani: luaţi 2,5 ml (1/2 dintr-o linguriţă a 5 ml) soluţie orală, o dată pe zi.

   Copii cu vârstă de 6 până la 11 ani: luaţi 5 ml (o linguriţă a 5 ml) soluţie orală, o dată pe zi.

   În cazul în care flaconul de soluţie orală este însoţit de o seringă dozatoare pentru administrare orală, o puteţi utiliza ca alternativă pentru a măsura exact doza de soluţie orală.

   Înghiţiţi doza de soluţie orală şi apoi beţi puţină apă. Puteţi să luaţi acest medicament cu sau fără alimente.

   Referitor la durata tratamentului, medicul dumneavoastră va determina tipul de boală alergică de care suferiţi şi va stabili cât timp trebuie să luaţi acest medicament.

   Dacă rinita dumneavoastră este intermitentă (prezenţa simptomelor timp de mai puţin de 4 zile pe săptămână sau mai puţin de 4 săptămâni), medicul dumneavoastră vă va recomanda o schemă de tratament care va depinde de evaluarea istoricului bolii dumneavoastră.

   Dacă rinita dumneavoastră este persistentă (prezenţa simptomelor timp de 4 zile sau mai mult pe săptămână şi mai mult de 4 săptămâni), medicul dumneavoastră vă poate recomanda un tratament pe o durată mai lungă.

   Pentru urticarie, durata tratamentului poate varia de la pacient la pacient şi de aceea trebuie să urmaţi recomandările medicului dumneavoastră.

   Dacă luaţi mai mult Desloratadină Alvogen decât trebuie

   Luaţi Desloratadină Alvogen numai în dozele prescrise pentru dumneavoastră. Nu se aşteaptă apariţia unor probleme grave în caz de supradozaj accidental. Cu toate acestea, dacă luaţi mai mult Desloratadină Alvogen decât vi s-a recomandat, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

   Dacă uitaţi să luaţi Desloratadină Alvogen

   Dacă uitaţi să luaţi doza de medicament la timp, luaţi-o cât mai curând posibil, apoi reveniţi la schema de tratament obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

   Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  2. Reacţii adverse posibile

   Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

   La majoritatea copiilor, adolescenţilor şi adulţilor, reacţiile adverse produse au fost similare celor produse de administrarea unui comprimat sau o soluţie care nu conţine substanţă activă. Cu toate acestea, reacţiile adverse apărute la copiii cu vârsta sub 2 ani au fost diareea, febra şi insomnia, în timp ce la adulţi au fost oboseala, uscăciunea gurii şi durerea de cap; acestea au fost raportate mai frecvent decât în cazul administrării unui comprimat care nu conţine substanţa activă.

   După punerea pe piaţă a desloratadinei, au fost raportate foarte rar cazuri de reacţii alergice severe (respiraţie dificilă, respiraţie şuierătoare, mâncărime, urticarie şi edem) şi erupţii trecătoare pe piele. Cazuri de palpitaţii, accelerarea bătăilor inimii, durere abdominală, greaţă (senzaţie de rău), vărsături, senzaţie de disconfort gastric, diaree, ameţeli, somnolenţă, greutate în a adormi, dureri musculare, halucinaţii, convulsii, stare de nelinişte cu creştere a frecvenţei mişcărilor corpului, inflamaţia ficatului, valori anormale ale testelor funcţiei ficatului au fost raportate foarte rar.

   Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

  3. Cum se păstrează Desloratadină Alvogen

   Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

   Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau pe flacon după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

   Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare; a se păstra în ambalajul original. Nu utilizaţi acest medicament dacă observaţi orice modificare a aspectului soluţiei orale.

   Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  4. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii Ce conţine Desloratadină Alvogen

 • Substanţa activă este desloratadina 0,5 mg/ml

 • Celelalte componente sunt: citrat de sodiu, sucraloză, acid citric anhidru, sorbitol lichic (necristalizat), propilenglicol, hipromeloză, aromă tuti-fruti lichid şi apă purificată.

Cum arată Desloratadină Alvogen şi conţinutul ambalajului

Desloratadină Alvogen soluţie orală este disponibil în flacoane cu capac prevăzut cu sistem de siguranţă pentru copii.

Cutiile de 30 ml, 50 ml, 60 ml, 100 ml, 120 ml şi 150 ml soluţie orală sunt prevăzute cu o linguriţă dozatoare sau o seringă dozatoare. Cutiile de 225 ml şi 300 ml sunt furnizate cu o linguriţă dozatoare. Seringa dozatoare este gradată pentru a furniza doze de 2,5 ml şi 5 ml.Linguriţa dozatoare are capacitatea de 2,5 ml şi 5 ml.

30 ml, 50 ml, 60 ml, 100 ml, 120 ml, 150 ml, 225 ml şi 300 ml. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate. Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Alvogen IPCo S.àr.l

412F Route d’Esch, L-2086 Luxemburg

Fabricantul

Genepharm S.A.,18 Km Marathon Avenue, 15351 Pallini

GreciaAcest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Portugalia Desloratadina Alvogen 0,5 mg/ml solução oral Bulgaria Desloratadine Alvogen 0,5 mg/ml перораленразтвор Republica Cehă Desloratadin Alvogen 0,5 mg/ml perorální roztok România Desloratadină Alvogen 0,5 mg/ml soluţie orală

Slovacia Dezloratadin Alvogen 0,5 mg/ml perorálny roztok

Acest prospect a fost revizuit în Aprilie 2012.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close