Prospect Desloratadina 2,5 mg comprimate orodispersabile – Alergii Rinita Alergica

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Desloratadina 2,5 mg comprimate orodispersabile

Desloratadina

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastrǎ.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane.

  Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi semne de boală cu ale dumneavoastră.

 • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Desloratadina Labormed şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Desloratadina Labormed

  3. Cum să luaţi Desloratadina Labormed

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Desloratadina Labormed

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Desloratadina Labormed şi pentru ce se utilizeazǎ

   Desloratadina Labormed este un medicament antialergic, care nu vă produce somnolenţă. Vă ajută să controlaţi reacţia alergică şi simptomele acesteia.

   Desloratadina Labormed ameliorează simptomele asociate rinitei alergice (inflamaţia mucoasei de la nivelul nasului provocată de alergie, de exemplu febra fânului sau alergia la praf). Aceste simptome includ strănutul, secreţia abundentă din nas sau senzaţia de mâncărime la nivelul nasului, senzaţia de mâncărime la nivelul cerului gurii, precum şi senzaţia de mâncărime, înroşire sau lăcrimarea ochilor.

   Desloratadina Labormed este utilizat şi pentru ameliorarea simptomelor asociate urticariei (o afecţiune a pielii provocată de alergie). Aceste simptome includ senzaţia de mâncărime şi erupţii asemănătoare urticariei.

   Ameliorarea acestor simptome durează o zi întreagă şi vă permite să vă reluaţi activităţile zilnice normale şi somnul.

   Trebuie sǎ discutaţi cu un medic dacǎ nu vǎ simţiţi mai bine sau dacǎ vǎ simtiţi mai rǎu.

  2. Ce trebuie sǎ ştiţi înainte de a lua Desloratadina Labormed

   Nu luaţi Desloratadina Labormed:

 • dacǎ sunteţi alergic la desloratadinǎ sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6) sau la loratadinǎ.

  Comprimatele a 2,5 mg de Desloratadina Labormed sunt indicate adulţilor, adolescenţilor şi copiilor (cu vârsta de 6 ani şi peste).

  Atenţionǎri şi precauţii

  Înainte să luaţi Desloratadina Labormed, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului :

  • dacă aveţi insuficienţă renală severă.

   Desloratadina Labormed împreună cu alte medicamente

   Nu se cunosc interacţiuni ale Desloratadina Labormed cu alte medicamente.

   Desloratadina Labormed împreună cu alimente şi bǎuturi

   Desloratadina Labormed nu trebuie luat cu apǎ sau lichide. Pe lângǎ aceasta, Desloratadina Labormed poate fi luat cu sau fǎrǎ alimente.

   Sarcina, alǎptarea şi fertilitatea

   Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

   Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, nu este recomandată utilizarea Desloratadina Labormed.

   Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

   Pentru dozele recomandate, nu este de aşteptat ca Desloratadina Labormed să vă determine somnolenţă sau scăderea atenţiei. Totuşi, foarte rar, la unii oameni, desloratadina, poate provoca somnolenţă, care le poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau folosi utilaje.

   Desloratadina Labormed comprimate orodispersabile conţine aspartam. Aspartam este o sursǎ de fenilalaninǎ, care poate fi dǎunǎtoare pentru persoanele cu fenilcetonurie.

   1. Cum sǎ luaţi Desloratadina Labormed

    Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

    înainte de utilizare, deschideţi cu grijǎ blisterul şi scoateţi doza de comprimat orodispersabil fǎrǎ a îl sfǎrâma. Puneţi-l în gurǎ şi se va dizolva imediat. Nu sunt necesare apă sau alte lichide pentru înghiţirea dozei.

    Doza recomandatǎ este de:

    • Copii cu vârstă între 6 şi 11 ani: luaţi un comprimat orodispersabil a 2,5 mg de Desloratadina Labormed dată pe zi. Luaţi comprimatul imediat ce l-aţi scos din blister.

    • Adulţi şi adolescenţi (cu vârstă de 12 ani şi peste): luaţi două comprimate orodispersabile a 2,5 mg de Desloratadina Labormed o dată pe zi. Luaţi doza imediat după ce aţi scos-o din blister.

     Referitor la durata tratamentului, medicul dumneavoastră va determina tipul de rinită alergică de care suferiţi şi va stabili cât timp trebuie să luaţi medicamentul dumneavoastrǎ.

     Dacă rinita dumneavoastră este intermitentă (prezenţa simptomelor timp de mai puţin de 4 zile pe săptămână sau mai puţin de 4 săptămâni), medicul dumneavoastră vă va recomanda o schemă de tratament care va depinde de evaluarea istoricului bolii dumneavoastră.

     Dacă rinita dumneavoastră este persistentă (prezenţa simptomelor timp de 4 zile sau mai mult pe săptămână şi mai mult de 4 săptămâni), medicul dumneavoastră vă poate recomanda un tratament pe o durată mai lungă.

     Pentru urticarie, durata tratamentului poate varia de la pacient la pacient şi de aceea trebuie să urmaţi recomandările medicului dumneavoastră.

     Dacă luaţi mai mult Desloratadina Labormed decât trebuie

     Luaţi Desloratadina Labormed numai în dozele prescrise pentru dumneavoastră. Nu se aşteaptă apariţia unor probleme grave în caz de supradozaj accidental. Cu toate acestea, dacă luaţi mai mult Desloratadina Labormed decât vi s-a recomandat, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

     Dacă uitaţi să luaţi Desloratadina Labormed

     Dacă uitaţi să luaţi doza de medicament la timp, luaţi-o cât mai curând posibil, apoi reveniţi la schema de tratament obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza individuală uitată.

     Dacǎ aveţi orice întrebǎri suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vǎ medicului dumneavoastrǎ sau farmacistului.

   2. Reacţii adverse posibile

    Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

    La adulţi, reacţiile adverse au fost similare celor produse de administrarea unui comprimat care nu conţine substanţă activă. Cu toate acestea, oboseala, uscăciunea gurii şi durerea de cap au fost raportate mai frecvent decât în cazul administrării unui comprimat care nu conţine substanţă activă. La adolescenţi, cefaleea a fost cea mai frecventă reacţie adversă raportată.

    După punerea pe piaţă a desloratadinei, au fost raportate foarte rar cazuri de reacţii alergice severe (respiraţie dificilă, respiraţie şuierătoare, senzaţie de mâncărime, urticarie şi umflătură) şi erupţii trecătoare pe piele. De asemenea, au fost raportate foarte rar cazuri de palpitaţii, accelerarea bătăilor inimii, durere abdominală, greaţă (senzaţie de rău), vărsături, senzaţie de disconfort gastric, diaree, ameţeli, somnolenţă, greutatea în a adormi, dureri musculare, halucinaţii, convulsii, stare de nelinişte cu creştere a frecvenţei mişcărilor corpului, inflamaţie a ficatului şi valori anormale ale testelor funcţiei ficatului.

    Dacǎ aveţi orice reacţii adverse, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului. Aceasta include orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect.

   3. Cum se pǎstreazǎ Desloratadina Labormed

    Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

    Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister dupǎ EXP.

    Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare

    Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

   4. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii Ce conţine Desloratadina Labormed

 • Substanţa activă este desloratadina 2,5 mg.

 • Celelalte componente sunt: polacrilin potasic, acid citric monohidrat, oxid roşu de fer (E172), stearat de magneziu, croscarmelozǎ sodicǎ, aromǎ Tutti-frutti (conţine de asemenea propilenglicol), aspartam (E951), celulozǎ microcristalinǎ, manitol şi hidroxid de potasiu (pentru ajustarea pH-ului).

Cum aratǎ Desloratadina Labormed şi conţinutul ambalajului

Desloratadina Labormed 2,5 mg comprimate orodispersabile sunt rotunde, plate, cu margini teşite, de culoare roşu-cǎrǎmiziu, marcate cu ‘2.5’ pe o faţă.

Blistere în cutii cu 10 sau 30 comprimate orodispersabile.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Labormed Pharma SA

Bd. Theodor Pallady nr. 44 B, 032266, sector 3, Bucureşti, România

Fabricantul

Genepharm S.A.

18 Km Marathon Avenue, 15351 Pallini Grecia

Tel: +30 210 60 39 336

Fax: +30 210 60 39 402E-mail: [email protected]

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub urmǎtoarele denumiri comerciale:

{ Cehia}: { Desloratadin Labormed 2,5 mg tablety dispergovatelné v ústech}

{ Polonia}: { Desloratadine Labormed}{ Portugalia }: { Desloratadina Labormed 2,5mg comprimido orodispersível }

{ Romania}: { Desloratadina Labormed 2,5 mg comprimate orodispersabile}

Acest prospect a a fost revizuit în Aprilie 2012

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close