Prospect Egilok - Prospecte Medicamente & Suplimente Naturiste

Prospect Egilok

Sharing

Prospect: Informatii pentru utilizator
 

Cuprins

Egilok

 
tablete de 25mg, 50mg şi 100mg
 
PROSPECT PENTRU INFORMAREA PACIENŢILOR
EGIS PHARMACEUTICALS LTD.
 

1. CE CONŢINE MEDICAMENTUL DUMNEAVOASTRĂ?

Egilok (metoprolol) aparţine unui grup de medicamente denumite betablocante.
Aceste medicamente sunt folosite in tratamentul hipertensiunii arteriale şi pentru reducerea şi prevenirea durerii pectorale provocate de angina.
Egilok este deasemenea folosit in tratamentul aritmiilor (bătăi cardiace neregulate sau rapide), in terapia de întreţinere dupa infarct miocardic şi în profilaxia
migrenei.
Fiecare tabletă de Egilok conţine 25mg, 50mg sau 100mg de ingredient activ metoprolol tartrat. Conţine de asemenea stearat de magneziu, polividona, coloid anhidru de siliciu, glicolat de sodiu şi celuloză microcristalină.
Egilok Prospect
Egilok Prospect

2. CÂND NU TREBUIE SĂ LUAŢI TABLETE DE EGILOK?

Nu trebuie să luaţi tablete de Egilok, dacă:
– sunteţi alergic la metoprolol sau la oricare dintre ingredienţii tabletelor de Egilok
– suferiţi de orice afecţiune severă cardiacă sau vascuiară de care medicul dumneavoastră curant nu ştie
– suferiţi de astm
Dacă sunteţi diabetic, dacă urmaţi un alt tratament cu medicamente, dacă doriţi să rămâneţi însărcinată sau dacă sunteţi deja gravidă sau alăptaţi, trebuie să vă informaţi medicul curant înaintea începerii tratamentului cu Egilok.
 
3. MĂSURI DE PRECAUŢIE ÎNAINTE DE ADMINISTRAREA TABLETELOR DE EGILOK
înainte de începerea tratamentului, medicul dumneavoastră trebuie să vă verifice funcţiile renale si hepatice. Vă rugăm să anunţaţi medicul dacă suferiţi de o boală hepatică sau renală.
 
4. MĂSURI DE PRECAUŢIE ÎN TIMPUL ADMINISTRĂRII TABLETELOR DE EGILOK
Tratamentul cu Egilok ar trebui intrerupt gradat. întreruperea bruscă a tratamentului, in special in prezenţa unor anumite afecţiuni cardiace, ar putea inrăutăţi starea dumneavoastră de sănătate.
Dacă veţi fi supus unei intervenţii chirurgicale sau veţi fi internat în spital pentru alte motive, nu uitaţi să informaţi medicul curant că sunteţi sub tratament cu Egilok.
 
5. CUM POT INFLUENŢA ALTE MEDICAMENTE TRATAMENTUL CU EGILOK?
Dacă vă aflaţi deja sub tratament cu alte medicamente (de ex. medicamente hipotensoare) anunţaţi medicul curant. Reamintiţi-vă că anumite medicamente nu trebuie luate în acelaşi timp cu Egilok. Altele, în schimb, ar putea fi administrate cu Egilok, dar necesită urmărire de către medicul curant.
 
6. CONDUCEREA/OPERARE PE MAŞINI ÎN TIMPUL TRATAMENTULUI CU EGILOK
Tratamentul cu Egilok poate determina stare de oboseală şi/sau o uşoară stare de slăbiciune, care vor trebui luate în considerare înaintea conducerii sau operării pe maşini.
 
7. POSOLOGIE
Medicul sau farmacistul dumneavoastră vă vor informa câte tablete trebuie să luaţi pe zi. Urmaţi cu stricteţe instrucţiunile sale.
Dacă vi se administrează tablete de Egilok pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, va trebui să luaţi 50 mg dimineaţa, sau în funcţie de severitatea bolii, medicul vă poate recomanda încă 50 mg seara. Această doză poate fi crescută progresiv la 100-200 mg, şi/sau alte medicamente hipotensive pot fi recomandate în combinaţie. Doza maximă zilnică de Egilok este de 400 mg. Dacă vi se administrează tablete de Egilok pentru tratamentul anginei pectorale, doza este de 100-200 mg/zi în prize divizate. în cazuri severe doza zilnică poate fi crescută până la 400 mg. întotdeauna urmaţi strict indicaţiile de administrare a tabletelor de Egilok stabilite de medicul curant. Dacă suferiţi de bătăi cardiace neregulate, tabletele de Egilok ar putea fi de ajutor in ameliorarea afecţiunii dumneavoastră. Doza de început este de 100-200 mg/zi; această doză se poate fracţiona în 2 prize separate, de ex. dimineaţa şi seara. Medicul vă poate creşte doza până la 400 mg/zi în prize divizate.
Dacă sunteţi după un infarct miocardic, puteţi primi 200 mg zilnic ca doză de întreţinere, divizată în 2 prize, dimineaţa şi seara.
Pentru prevenirea migrenei, doza zilnică uzuală este de 100-200 mg divizată în 2 prize, dimineaţa şi seara.
 
8. EFECTE NEDORITE CE POT APARE
Uneori pot apare următoarele efecte nedorite: oboseală, dureri de cap (cefalee) stare de rău, ameţeli, tulburări de somn şi bătăi cardiace slabe. în cele mai multe cazuri aceste efecte sunt temporare şi dispar când se reduce doza de Egilok. Foarte rar pot apare reacţii cutanate nespecifice şi senzaţii de răceală la nivelul membrelor.
Dacă apar orice alte efecte nedorite care nu au fost menţionate în acest prospect trebuie să informaţi medicul dumneavoastră.
Chemaţi medicul dacă aţi luat prea multe tablete de Egilok sau dacă un copil a luat tablete de Egilok. Păstraţi acest prospect şi tabletele rămase, pentru a le arăta medicului.
Data de expirare este imprimată pe cutie. Nu trebuie să mai luaţi tabletele după această dată. Păstraţi tabletele într-un loc sigur, la temperatura camerei (15-25°C) şi nu le lăsaţi la îndemâna copiilor.
NU UITAŢI: Acest medicament a fost prescris DOAR pentru DUMNEAVOASTRĂ. NU ADMINISTRAŢI acest medicament şi altora chiar dacă au aceleaşi simptome ca şi dumneavoastră, pentru că le poate dăuna.
 
9. DATA ULTIMEI REVIZUIRI Iulie 1997

Sharing

Afla mai multe despre...
Prospect Esomeprazol

Voteaza si comenteaza cum ti-a folosit, sa stie toti parerea ta!

Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( 1 -voturi, Media: 5,00 out of 5)

Încarc...

Lasă un comentariu

Solve : *
20 + 4 =


Urmatorul regulament trebuie acceptat pentru a publica comentariul:

In conformitate cu GDPR va anunt ca emailul si comentariul d-voastra va fi stocat .  Pentru mai multe detalii vizitati Politica cookie. Sau scrieti-ne pe pagina de Contact.

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acum esti aici: Home » Prospect Egilok