Prospect Lokren

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

LOKREN 20 mg, comprimate filmate

Clorhidrat de betaxolol

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

–        Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

–        Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

–       Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

–        Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumnea­voastră sau farmacistului.

în acest prospect găsiţi:

1.  Ce este LOKREN 20 mg şi pentru ce se utilizează

2.  înainte să luaţi LOKREN 20 mg

3.  Cum să luaţi LOKREN 20 mg

4.  Reacţii adverse posibile

5.  Cum se păstrează LOKREN 20 mg

6.  Informaţii suplimentare

Lokren Prospect
Lokren Prospect

1. CE ESTE LOKREN 20 mg Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Acest medicament este un beta-blocant. El diminuează anumite acţiuni ale sistemului nervos simpatic, implicate în reglarea activităţii cardiovasculare.

Acest medicament este recomandat în tratamentul hipertensiunii arteriale şi în tratamentul preventiv al crizelor de angină pectorală ce apar la efort.

2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI LOKREN 20 mg Nu luaţi LOKREN 20 mg dacă:

–  aveţi insuficienţă cardiacă, dacă nu este controlată prin tratament;

–  aveţi bradicardie (frecvenţă cardiacă sub 45- 50 de bătăi pe minut);

–  aveţi tulburări de conducere cardiacă;

–  aveţi tulburări severe ale circulaţiei arteriale periferice;

–  aveţi hipotensiune arterială;

–  aveţi hipersensibilitate (alergie) cunoscută la betaxolol şi la celelalte componente ale produsului;

–  aveţi forme severe de astm bronşic sau bronhopneumopatie cronică obstructivă;

-în asociere cu floctafenină (medicament utilizat în tratamentul durerilor) şi cu sultopridă (medicament utilizat în psihiatrie). ÎN GENERAL, acest medicament NU ESTE

RECOMANDAT în asociere cu amiodaronă, bepridil, diltiazem, verapamil (medicamente utilizate pentru boli ale inimii) şi în timpul alăptării.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi LOKREN 20 mg

Nu întrerupeţi NICIODATĂ BRUSC tratamentul, cu excepţia cazului în care medicul dumnea­voastră v-a recomandat explicit acest lucru. Din cauza prezenţei lactozei, acest medicament nu trebuie utilizat în caz de galactozemie congenitală, malabsorbţie a glucozei sau galactozei şi deficit de lactază (boli metabolice rare).

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă:

–  sunteţi gravidă sau alăptaţi, dacă suferiţi de diabet zaharat, insuficienţă renală, psoriazis sau dacă aţi avut în trecut manifestări alergice.

–  dacă urmează să fiţi supus unei intervenţii chirurgicale, trebuie să îl avertizaţi pe medicul anestezist că urmaţi un tratament cu acest medicament.

Folosirea altor medicamente

Pentru a evita interacţiunile care pot să apară în cazul utilizării concomitente a mai multor medicamente,în special cu floctafenină, sultopridă, amiodaronă, bepridil, diltiazem şi verapamil, adresaţi-vă medicului dumnea­voastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament, chiar dacă a fost administrat fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Sarcina

lnformaţi-l pe medicul dumneavoastră dacă sunteţi însărcinată.

Alăptarea

Pe parcursul tratamentului cu acest medicament,

alăptarea nu este recomandată.

Utilizarea de către sportivi

Sportivii trebuie avertizaţi că acest produs

conţine o substanţă care poate determina

rezultate fals pozitive la testele antidoping.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Lokren 20 mg poate produce rareori ameţeală, în această situaţie poate fi influenţată negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale LOKREN 20 mg

Din cauza prezenţei lactozei, acest medicament nu trebuie utilizat în caz de galactozemie congenitală, malabsorbţie a glucozei sau galactozei şi deficit de lactază (boli metabolice rare).

3. CUM SĂ LUAŢI LOKREN 20 mg

Doza uzuală este de 1 comprimat pe zi, administrat oral într-o singură priză. Comprimatul Lokren 20 mg se înghite întreg, nemestecat, cu puţină apă. Dacă medicul dumneavoastră v-a prescris doze mai mici, comprimatele pot fi divizate. Luaţi întotdeauna Lokren 20 mg exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Lokren 20 mg

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului, în caz de supradozaj, cele mai frecvente reacţii adverse sunt: bradicardia, hipotensiunea arterială, insuficienţa cardiacă, bronhospasmul şi hipoglicemia. Nu există un antidot specific. Tratamentul trebuie să fie simptomatic şi suportiv.

în caz de bradicardie sau de scădere excesivă a tensiunii arteriale, trebuie administrate: atropină 1-2 mg intravenos şi glucagon 1 mg (repetat la nevoie); dacă este necesar, se administrează izoprenalină în doză de 25 ng, injectată lent sau dobutamină în doză de 2,5 – 10 Mg/kg şi minut, în caz de decompensare cardiacă la nou-născuţii ai căror mame au primit tratament cu beta-blocante se administrează glucagon 0,3 mg/kg şi izoprenalină sau dobutamină (tratamentul prelungit şi, în general, dozele crescute necesită supraveghere specializată). Este necesară spitalizarea într-o unitate de terapie intensivă.

Dacă uitaţi să utilizaţi Lokren 20 mg

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacăîncetaţi să utilizaţi Lokren 20 mg

Nu întrerupeţi niciodată brusc tratamentul dacă aveţi angină pectorală. Oprirea bruscă a tratamentului poate duce la tulburări de ritm grave, infarct miocardic sau moarte subită.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acum se mai citeste

Leave a Reply