Tahicardie – Tratament Naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

TAHICARDIE.

Accelerarea ritmului cardiac, mai exact al ritmului ventricular, care depăşeşte valoarea normală fiziologică corespunzătoare vârstei şi sexului. În mod normal inima unui adult tânăr se contractă şi se relaxează de 70 de ori pe minut. Tahicardia apare în efort, nevroză, stări de excitaţie, precum şi în cele febrile, în astenie nervoasă, boli cardiace, maladia lui Basedow.

Tratamentul

Se pot folosi următoarele plante medicinale: anghinare, cătină, ciuboţica cucului, coacăz, ginseng, ginko-biloba, grâu, hamei, lăcrămioare, lămâi, levănţică, luminiţa nopţii, mac, măceş, măghiran, ovăz, păducel, roiniţă, rozmarin, ruşcuţa de primăvară, salată, secară, soia, sparanghel, sunătoare, talpa gâştei, tei, troscot, ţelină, unguraş, usturoi, valeriană, vâsc, zmeur.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Anghinare (Cynara scolymus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este bine să se consume înainte de mese câte 1 cană înainte de fiecare din mesele principale. După consum se va sta pe partea dreaptă timp de 30 minute. Este o plantă care ajută foarte mult la dezintoxicarea ficatului şi prin aceasta este utilă în toate cazurile când este necesar o curăţire a ficatului de toxine (după tratamente de lungă durată, etc).

Cătină (Tamarix ramosissima) se consumă fructele sub diferite forme- proaspete se pot consuma câte 100 g pe zi. Uscate 1 linguriţă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Ulei câte 1 linguriţă pe zi, sirop, etc. Are foarte multe vitamine.

Ciuboţica cucului (Primula officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este bine să se consume înainte de mese câte 1 cană înainte de fiecare din mesele principale. Sau 1 linguriţă de rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Ajută şi la calmarea nervilor şi la refacerea circulaţiei sângelui.

Coacăz (Ribes nigrum) 1 linguriţă de plantă mărunţită (Din fructe) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este bine să se consume înainte de mese câte 1 cană înainte de fiecare din mesele principale. Se poate de asemenea consuma sirop sau sub alte forme, caz în care se vor respecta indicaţiile producătorului. Cei care au tensiunea arterială mai mare este indicat să nu o folosească, pentru că poate ridica tensiunea arterială.

Ginseng (Panax ginseng) se va consuma conform indicaţiilor producătorului, pentru că se găseşte în foarte multe combinaţii. Ajută la refacerea organismului.

Ginko-biloba–  se va consuma conform indicaţiilor producătorului, pentru că se găseşte în foarte multe combinaţii. Ajută la refacerea circulaţiei sângelui. Se poate lua perioade lungi de timp.

Grâu (Triticum aestivum) se indică folosirea grâului încolţit din care se va putea lua câte 100 g zilnic perioade lungi de timp. Ajută întreg organismul pentru că acesta conţine, vitamine, enzime, aminoacizi, etc.  Contribuie la refacerea organismului.

Hamei (Humulus lupulus) se vor pune 2 linguriţe de conuri mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se indică în special la cei tineri care au asociate şi excitaţiile sexuale.

Lăcrămioare (Convalaria majalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este bine să se consume înainte de mese câte 1 cană înainte de fiecare din mesele principale.

Lămâi (Citrus lemon) sucul acesta este unul dintre cele mai bune antioxidante şi contribuie şi la curăţirea arterelor de depuneri. Se va lua diluat cu apă şi dacă nu există contra indicaţii se va îndulci cu miere. Se va consuma cu paiul pentru a nu distruge dantura.

Levănţica (Leonorus cardiaca) se va lua intern ceai de levănţică. Se va pune 1 linguriţă de flori mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Se poate face de asemenea şi baie cu această plantă pentru care s pot pune 3-4 picături de esenţă de levănţică la o cadă de bai.

Luminiţa nopţii (Oenothera biennis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este bine să se consume înainte de mese câte 1 cană înainte de fiecare din mesele principale. Se poate folosi şi uleiul care se găseşte la magazinele naturiste conform indicaţiilor producătorului. Ajută la funcţionarea corectă a inimii.

Mac (Papaver somniferum) 1 linguriţă de plantă mărunţită (Petale) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este bine să se consume înainte de mese câte 1 cană înainte de fiecare din mesele principale. Dacă se folosesc şi capsule acestea se vor folosi cu grijă pentru că ele conţin opiu.

Măceş (Rosa canina) 1 linguriţă de plantă mărunţită (Seminţe) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este bine să se consume înainte de mese câte 1 cană înainte de fiecare din mesele principale.



Măghiran (Marjorana hortensis) se va pune o linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2 ceaiuri pe zi.

Ovăz (Avena sativa) se consumă mlădiţe tinere din care se va stoarce sucul cu ajutorul storcătorului de fructe. Se ia câte 1 linguriţă de suc zilnic. Se poate să se ia şi de la magazinele naturiste şi se foloseşte conform indicaţiilor producătorului. Contribuie la refacerea organismului.

Păducel (Crataegus monogyra) 1 linguriţă de plantă mărunţită (Frunze şi flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este bine să se consume înainte de mese câte 1 cană înainte de fiecare din mesele principale. Dacă se foloseşte fructul se va folosi cantitate dublă. Ajută la refacerea muşchiului inimii.

Roiniţă (Mellisa officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este bine să se consume înainte de mese câte 1 cană înainte de fiecare din mesele principale. Oferă un efect calmant.

Rozmarin (Rozmarinus officinalis) infuzie din 1 linguriţă la 250 ml apă. 3 căni pe zi. 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este bine să se consume înainte de mese câte 1 cană înainte de fiecare din mesele principale.

Ruşcuţa de primăvară (Adonis vernalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este bine să se consume înainte de mese câte 1 cană înainte de fiecare din mesele principale. Are un efect puternic asupra inimii fiind foarte indicată.

Salata verde (Lactuca sativa) Se va consuma sub formă de salată sau se face suc. De asemenea se poate face un ceai din câteva frunze puse la 250 ml apă şi fiert 10 minute. Se strecoară şi se bea. Conţine o substanţă care este identică ca acţiune cu morfina, dar nu produce nici obişnuinţă, nici efectele ei nedorite.

Secară (Secale cereale) se indică folosirea seminţelor încolţite câte 100 g pe zi, în cure de mai lungă durată. Se poate să se amestece cu miere dacă nu aveţi alte contra indicaţii.

Soia (Soja hipoida) se indică folosirea în alimentaţie a seminţelor. Se pot consuma zilnic câte 100 g în cure de lungă durată, preparate în diferite modalităţi. De asemenea se mai poate lua câte 1 lingură de ulei de soia seara, pentru a ajuta la dezintoxicarea organismului, pentru aportul de vitamina E, etc.

Sparanghel (Asparagus officinalis) se consumă în diferite preparate culinare.

Sunătoare (Hipericum perforatum) 2 linguriţe de flori mărunţite se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Se poate folosi şi tinctura de plantă, caz în care se va lua între 20 de picături- o linguriţă în funcţie de gravitatea afecţiunii.

-Tinctură-din sunătoare- 20-30 picături de 2-3 ori pe zi înaintea meselor principale diluate în puţină apă. Se poate lua perioade mai lungi şi se poate amesteca cu multe alte tincturi.

-Se va face praf din sunătoare plantă cu râşniţa de cafea. Se pune un vârf de cuţit sub limbă pentru 10 minute, după care se va înghiţi cu puţină apă. Se ia înainte de mesele principale. Este una dintre modalităţile foarte eficiente.

Talpa gâştei (Leonorus cardiaca) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă. Se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

-Tinctură din Talpa gâştei. Se vor lua 50 g de plantă. Se mărunţeşte cu râşniţa de cafea apoi se va pune într-o sticlă cu 250 ml alcool alimentar de 70˚ închisă ermetic. Se ţine timp de 15 zile la temperatura camerei agitând zilnic recipientul. Se ia după cele 15 zile şi se filtrează. Se vor lua câte 20-40 picături de tinctură diluate în 100 ml apă înaintea meselor principale de 2-3 ori pe zi.

Tei (Tylia tomentosa) 2 linguriţe de flori fără bractee se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Troscot (Polygonum aviculare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este bine să se consume înainte de mese câte 1 cană înainte de fiecare din mesele principale. Conţine acid salicilic care ajută foarte mult mai ales când este vorba şi despre o inflamaţie sau de reumatism.

Ţelină (Apium graveolens) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este bine să se consume înainte de mese câte 1 cană înainte de fiecare din mesele principale. Se poate consuma şi sucul proaspăt obţinut din frunze sau rădăcini, câte 20 ml luat diluat sau eventual cu alte sucuri de legume zilnic. Contribuie la refacerea muşchiului inimii.

Unguraş (Marrubium vulgare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se bea 1-2 căni pe zi. Reglează ritmul cardiac.

Usturoi (Allium sativum) s-a folosit încă din antichitate. Se poate folosi simplu cu diferite preparate culinare consumat zilnic în cantităţi cât mai mari (în funcţie de toleranţă) sau fiert în diferite preparate culinare. Se poate face şi o tinctură din care se va lua câte 3-5 picături de 3 ori pe zi.

Valeriană  (Valeriana officinalis)– 1 linguriţă de plantă mărunţită (rădăcină) se va pune la 250 ml apă. Se fierbe timp de 10 minute apoi se strecoară. Se va consuma 1-2 căni pe zi. Pentru că are un gust şi un miros foarte rău se indică mai bine consumul tincturii din care se poate lua câte 5 picături- o linguriţă preferabil seara.

Vâsc (Vascum album) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă rece la temperatura camerei seara. Se ţine până dimineaţa când se va încălzi la 40 grade, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, contribuind la reducerea tensiunii arteriale şi la curăţirea arterelor.

Zmeur (Rubus idaea) 1 linguriţă de plantă mărunţită (ramuri tinere şi frunze) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este bine să se consume înainte de mese câte 1 cană înainte de fiecare din mesele principale.

-Se vor consuma multe sucuri din legume şi fructe perioade lungi de timp şi în cantităţi cât mai mari. Cu cât se vor consuma cantităţi mai mari de timp şi în cantitate mai mare cu atât mai repede se va obţine vindecarea.

Tincturi combinate-





Păducel, unguraş, usturoi– amestec egal din fiecare- 10-15 picături diluate în apă de 3 ori pe zi. Se indică la cei cu dereglări ale bătăilor inimii şi care au probleme şi cu greutatea mai mare sau au diferite afecţiuni ale venelor şi arterelor. Reface circulaţia sângelui şi aduce inima la capacitate în scurt timp.

Lăcrimioară cu talpa gâştei şi roiniţă– se dă câte 10 picături- 1 linguriţă la cei care au dureri la inimă şi sufere de stres sau alte probleme legate de activitatea creierului.

-Valeriană, unguraş, roiniţă– în părţi egale câte 15 picături- 1 linguriţă pentru cei cu afecţiuni mai mult pe bază nervoasă şi cu dereglarea somnului sau hiperemotivitate.

-Roiniţă, sunătoare, ciuboţica cucului- la cei foarte nervoşi. 20 picături- 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Se diluează în 100 ml apă.

Preparatele cu valeriană se iau numai seara pentru că sunt şi puternice sedative.

Preparatele cu vâsc şi păducel, lăcrimioară, unguraş- se dau pentru activitatea inimii

Preparatele cu: levănţică, ciuboţica cucului, roiniţă, sunătoare, talpa gâştei- se dau pentru calmare nervoasă. Pot fi foarte eficiente în funcţie de cât se ia adică de doza administrată.

La fel se pot face şi foarte multe ceaiuri combinate în funcţie de simptomele care sunt prezente la fiecare dintre bolnavi.

Germenii de grâu, ovăz, ginseng, ginko-biloba, cătină, măceş, etc se dau pentru a reface muşchiul cardiac şi să aibă organismul vitaminele necesare unei bune funcţionări.

            Se vor consuma sucuri de legume şi fructe în special este indicat leuştean, salata, morcovul şi fructe ori de care pentru a mări cantitatea de vitamine din organism. Ca alimentaţie este identică cu cea de la toate afecţiunile inimii, adică cea dată de medic.

Va trebui efectuat tratamentul afecţiunii de bază care a produs tahicardia.

Se vor evita stările conflictuale, iritarea solicitările fizice şi psihice, obezitatea.

În tratament trebuie neapărat inclusă şi gimnastica medicală sau în cazurile mai grave cel puţin mersul pe jos zilnic, în funcţie de starea de sănătate şi de vârstă.



Se poate încerca compresiunea sinusului carotidian. Trebuie urmărit în acest timp ritmul inimii.

Compresiunea globilor oculari, provocarea de vărsături.

Odată paroxismul oprit se pune problema prevenirii recidivelor prin înlăturarea unor factori favorizanţi sau declanşatori ai accesului aritmic: toxice, fumatul, folosirea cronică a unor droguri, etc.

Tinctura de usturoi.

Allium sativum.

Produs de Dacia Plant.

Acţiuni.

Intern: activator al peristaltismului intestzinal, antiaterosclerotic, antibacterian, antifungic, antiseptic general cu spectru foarte larg, antiseptic pulmonar, hipotensiv, antitrombotic, bradicarizant, expectorant, fluidifiant al secreţiilor bronhice, produce o scădere a colesterolului din sânge (de asemenea o scădere a trigliceridelor, lipoproteinelor şi fosfolipidelor serice), tonic vascular, vasodilatator, vermifug, antispastic, carminativ, coleretic, diuretic, febrifug, hipoglicemiant, sedativ, anticataral, antidiareic, antigutos, antireumatic, tonic nervos, tonic cardiac.

Extern: antibacterian, antifungic, (inhibă dezvoltarea ciupercilor patogene), antiseptic, antiviral, rubefiant.

Indicaţii.

Intern: prevenirea şi combaterea bolilor infecţioase, epidemii gripale, febră tifoidă (adjuvant), difterie (adjuvant), enterocolită, diaree, dizenterie (adjuvant), atonie digestivă, constipaţie atonă, paraziţi intestinali (ascarizi, oxiuri, tenie), bronşită cronică şi acută, tuse convulsivă, astm, arterioscleroză, varice, hemoroizi, hipertensiune arterială, tahicardie, aritmie cardiacă (palpitaţii), astenie, slăbiciune generală, dezechilibre endocrine, candidoză bucală şi a căilor respiratorii, hipercolesterolemie, gută, reumatism, afecţiuni renale, retenţie urinară, litiază renală urică, edeme ale gambelor, pletoră, parodontoză.

Extern: plăgi infectate, scabie, negi, bătături, nevralgii, înţepături de insecte, creşterea părului, reumatism, încheieturi umflate şi dureroase, răguşeală, guturai, tuse, afte, infecţii bucale cu candida, candidoză vaginală.

Precauţii: administrarea internă poate produce persoanelor cu sensibilitate gastrică sau hepatică stări neplăcute cum ar fi: senzaţie de vomă, inapetenţă temporară, indigestie.

Contraindicaţii: nu se administrează intern persoanelor cu cataruri gastrice şi intestinale, în simptomele congestive pulmonare (tuse seacă, tuse sangvinolentă, stări febrile), deoarece accentuează starea iritativă. Nu se dă mamelor care alăptează- transmite mirosul şi gustul de usturoi.

Tahicardia atrială cu bloc.

Este o formă de tahicardie supraventriculară care este adesea cauzată de supradozajul digitalic. Este destul de frecventă. Mai poate apare în hipokaliemie, boala coronariană, infarctul miopcardic, cordul pulmonar, leziuni valvulare, etc. Uneori apariţia acestei aritmii este legată de terapia diuretică, în urma unor diureze masive, sau după administrarea prelungită la cardiacii cronici.

Aritmia apare la pacienţii cu stare generală alterată şi se însoţeşte de multe ori de o deteriorare a stării clinice. Ritmul ventricular este între 100-140, regulat sau cu neregularităţi. Electrocardiografic se constată o activitate atrială cu unde P asemănătoare cu cele sinusale sau deformate, cu o frecvenţă regulată între 150-250 pe minut. Între undele P există intervale izoelectrice. Acest ritm atrial poate persista timp îndelungat, uneori săptămâni sau luni. Activitatea ventriculară este determinată de un bloc atrio-ventricular care poate prezenta ocazional răspunsuri 1/1 de cele mai multe ori cu perioade Wenckebach, sau de un bloc atrio-ventricular sistematizat (2/1, 3/1). La compresiunea sino-carotidiană, blocul atrio- ventricular creşte şi obţinem un răspuns asemănător cu cel din flutterul atrial.



Tratament.

Tratamentul tahicardiei cu bloc este dificil. De obicei este vorba de bolnavi gravi şi pronosticul este rezervat. În cazul că poate fi precizată intoxicaţia digitalică tratamentul de elecţie constă în administrarea de potasiu.

Se va administra însă numai sub supraveghere medicală.

În rest se face tratamentul de la aritmii sau tahicardii.

Tahicardia paroxistică.

Tratamentul accesului depinde de varietatea atrială sau ventriculară a bolii, care se poate stabili prin compararea aspectului clinic cu electrocardiograma. În lipsa acestuia se va face:

-Excitarea nervului vag. Poziţia bolnavului culcat pe spate sau poziţia genu-pectorală, apăsând pe abdomen; respiraţii adânci, apăsare cu policele pe sinusul carotidian, mai întâi pe partea dreaptă, apoi pe stânga (niciodată simultan bilateral). Tehnica: medicul stă în spatele bolnavului şi apasă la nivelul cartilajului tiroid lateral, până se ajunge pe planul osos al tuberculului apofizei transverse a vertebrei C6, pe care se simte pulsând artera carotidă. Apăsarea durează 30 secunde, până la un minut. Se mai poate obţine excitarea vagală prin compresiunea ambilor globi oculari, excitarea luetei, reflex de vărsătură prin ingerarea unor bucăţi mari de pâine uscată.

Tratament naturist: la tahicardie.

Tahicardia supraventriculară.

Este o aritmie cu caracter paroxistic, relativ comună. Survine adesea la persoanele cu cord relativ indemn, în lipsa unor afecţiuni organice evidente. Se caracterizează prin accese de tahicardie, între 160-180 pe minut, cu debut brusc şi sfârşit brusc, spontan, sau după manevre vagale sau terapie medicamentoasă. În cursul accesului pacientul acuză palpitaţii, anxietate, iar dacă durata acesteia este mai lungă pot apare dureri precordiale sau fenomene de insuficienţă cardiacă.

Durata acceselor este variabilă, minute, ore, zile, se citează şi cazuri la care au durat săptămâni de zile. La pacienţii cu cord indemn accesele tahicardice sunt relativ bine suportate, dar la pacienţii în vârstă sau cu cardiopatii organice se pot produce accidente acute datorate frecvenţei excesive (angină pectorală, infarct, decompensare).

Tratament.

La tahicardii.

Tahicardii ventriculare.

Tahicardiile ventriculare realizează un tablou clinic mai sever şi necesită internarea bolnavului la spital întotdeauna.

Tratamentul naturist în acest caz este ineficient şi în unele cazuri chiar periculos.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close