Prospect Elevit

 Prospect pentru utilizator

Elevit Prospect

PRONATAL

Comprimate filmate

In acest prospect gasiţi:

  1. Ce este Elevit Pronatal si pentru ce se utilizeaza
  2. înainte sa utilizaţi Elevit Pronatal
  3. Cum se utilizeaza Elevit Pronatal
  4. Reacţii adverse posibile
  5. Cum se pastreaza Elevit Pronatal

–   Citiţi cu atenţie întregul prospect deoarece conţine informaţii importante pentru dvs.

–   Acest medicament se poate elibera şi fara prescripţie medicala pentru ca dvs. sa va trataţi o afecţiune uşoara fara ajutorul medicului. Totuşi, pentru a obţine cele mai bune rezultate trebuie sa utilizaţi medicamentul Elevit Pronatal cu atenţie.

–   Pastraţi acest prospect. Este posibil sa trebuiasca sa-l recitiţi.

–   Daca aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi întrebaţi medicul sau farmacistul.

 

 

Elevit Pronatal, comprimate filmate

Substanţele active sunt: vitamina A, clorhidratde tiamina (vitamina BJ, riboflavina (vitamina B2), nicotinamida, pantotenat de calciu, clorhidrat de piridoxina (vitamina B, biotina, acid folie, ciancobalamina (vitamina B12), acid ascorbic, colecalciferol (vitamina D), acetat de DL-a- tocoferil (vitamina E), calciu, fier, magneziu, mangan, cupru, fosfor, zinc. Excipienţi:

Nucleu: lactoza monohidrat, manitol, dispersie apoasa de etilceluloza (parte solida), macrogol 6000, macrogol 400, distearat de glicerol (precirol Ato 5), gelatina, celuloza microcristalina, etilceluloza, amidonglicolat de sodiu, stearat de magneziu, povidona K 90, povidona K 30. Film: hipromeloza, dispersie apoasa de etilceluloza (parte solida),macrogol 6000, talc, dioxid de titan (E171), oxid galben de fier (E172).

 

elevit prospect
elevit prospect

1. CE ESTE ELEVIT PRONATAL Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ?

Un comprimat filmat Elevit Pronatal, conţine vitamina A 1,0800 mg, clorhidrat de tiamina (vitamina B) 1.6 mg, ribofavina (vitamina B2 1,8 mg, nicotinamida 19 mg, pantotenat de calciu 10 mg, clorhidrat de piridoxina (vitamina B6) 2,6 mg, biotina 0,2mg, acid folic 0,8 mg, ciancobalamina (vjtamjna B12),4 µg, acid ascorbic 100 mg, colecalciferol (vitamina D) 0,0125 mg, acetat de DL-α-tocoferil (vitamina E)15 mg, calciu 125 mg, fier 60 mg, magneziu 100 mg, mangan 1 mg, cupru 1 mg, fosfor 125 mg, zinc 7,5 mg,

Vitaminele, si mineralele sunt nutrienţi esenţiali. Aceştia nu pot fi produşi de organismul uman si ca urmare aportul lor se face prin dietă. Aceste substante sunt vitale pentru existenta organismului (respiraţie, digestie, generarea de energie necesară organismului, reproducere, creştere etc). Mineralele sunt parte integrantă a numeroase organe si tesuturi.

 

Metabolismul femeilor gravide sau care alaptează este crescut deoarece trebuie sa hrănească atat propriul organism cat si pe cel al fătului. Din această cauza necesităţile de vitamine si minerale sunt mai mari decat in cazul femeilor care nu sunt însărcinate.

Elevit Pronatal se prezintă sub formă de comprimate filmate Ambalaj: Cutie cu 3 blistere din PVC-PE-PVDC/AI a cate 10 comprimate filmate.

Grupa farmacoterapeutică: Vitamine, multivitamine, combinaţii, multivitamine cu substanţe minerale, multivitamine si alte minerale, inclusiv combinaţii

Indicaţii terapeutice:

Prevenţia si tratarea deficientelor de vitamine, minerale si oligoelemente din perioada de sarcină si alaptare la femeile cu un regim alimentar carenţat sau dezechilibrat. Profilaxia defectelor tubului neural embrionar. Profilaxia anemiei datorate deficientelor de fier sau acid folic.

2.ÎNAINTE SA UTILIZAŢI ELEVIT PRONATAL

Nu utilizaţi Elevit Pronatal daca aveţi:

Hipersensibilitate la oricare dintre componenţii produsului.

Hipervitaminoze cu vitaminele din compoziţia produsului sau prezenţa unor condiţii favorizante pentru producerea acestor hipervitaminoze.

Hipercalcemie, hipercalciurie, litiază calcică, calcificări tisulare, tulburări insofite de creşterea in organism a cantităţii unora dintre oligoelementele si mineralele care se regăsesc in acest produs.

Hiperparatiroidism primar.

Insuficienţă renală severă (clearance-ul creatininei > 30 ml/m in).

O afecţiune pentru care primiţi un tratament cu levodopa (vezi Interacţiuni cu alte produse medicamentoase, alte interacţiuni).

Aveţi grija deosebita cu Elevit Pronatal

Informaţi medicul dumneavoastra in legătură cu orice fel de probleme medicale pe care le aveţi sau pe care le-aţi avut inclusiv despre orice alergie, despre tratamentele efectuate si despre condiţiile de viaţă şi de muncă.

A nu se administra odata cu alte preparate care conţin vitaminele, mineralele sau oligoelementele din compoziţia produsului decât dupâ stabilirea dozelor recomandate, pentru fiecare din acestea.

Se recomandă prudenţa in cazul afectării funcţiei renale. In caz de aport de calciu este necesar un control regulat al calciuriei.

Datorită unui efect uşor stimulant al vitaminei C este preferabil ca produsul să nu fie administrat la sfârşitul zilei. Datorită conţinutului in vitamina C se recomandă prudenţă in cazul administrării produsului la pacienţi cu deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza.

Deoarece produsul conţine lactoză, administrarea nu este recomandată la pacienţii cu galactozemie congenitală, sindrom de malabsorbţie a glucozei si galactozei sau deficit de lactază.

Acum se mai citeste