Prospect Feminella Hyalosoft – tratamentul atrofiei vaginale

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Feminella Hyalosoft

Indicatii: Feminella Hyalosoft x 10 Ovule este recomandat in tratamentul atrofiei vaginale, indiferent de cauza acesteia.
Feminella Hyalosoft hidrateaza mucoasa in uscaciunea vaginala cauzata de schimbarile hormonale aparute in diferite etape de varsta, in mod special in timpul menopauzei, dupa nastere, in timpul alaptarii sau in timpul tratamentelor de chimio si radioterapie.

 

80% considera ca uscaciunea vaginala este responsabila pentru durerile ce apar in timpul raporturilor sexuale si, de aici, probleme in cuplu (53%), cresterea stresului (39%), stari de depresie (26%). 57% dintre femei estimeaza ca uscaciunea vaginala este cauza unor grave probleme la nivelul cuplului cu atat mai mult cu cat astfel de situatii sunt intalnite recent si la varste sub 40 de ani.

In timp ce menopauza este o parte naturala a vietii femeii, atrofia vaginala asociata ei trebuie si poate fi tratata cu succes. Desi femeile se pot simti rusinate sa vorbeasca despre disconfortul vaginal, este foarte important sa depaseasca aceste bariere in comunicare si sa discute deschis cu medicul.

Se considera ca, de la instalarea menopauzei, calitatea vietii femeii este in depreciere. Aproximativ 70% dintre femei recunosc ca in aceasta perioada manifesta tulburari, disfunctii sexuale, iar aproximativ 50% dintre femei se confrunta cu dificultati sexuale cu care nu se confruntau inaintea aparitiei menopauzei (conform aceluiasi studiu realizat de institutul Louis Harris).

Feminella Hyalosoft – produs nou avand la baza acidul hialuronic – a aparut ca raspuns la nevoile femeilor de avea o alternativa naturala si sigura in tratarea atrofiei vaginale, argumentul rational fiind proprietatea acidului hialuronic de a mentine si reda un mediu tisular neted, hidratat si elastic.

Compozitie si mod de prezentare
Acidul Hialuronic este o molecula naturala, ce se gaseste in mod normal in organismul nostru, concentratia sa fiind mai mare la nou nascut si scazand odata cu inaintarea in varsta, acesta fiind si motivul aparitiilor ridurilor si pliurilor cutanate.

Este recunoscut pentru proprietatile sale de hidratare (este molecula cu cea mai mare capacitate de retentie a apei), de regenerare si protectie a tesuturilor si pentru efectele sale antioxidante.

Flacon cu 10 ovule

Atrofia vaginală

Atrofia vaginală, cunoscută și sub numele de vaginită atrofică, reprezintă o problemă ce afectează în special femeile aflate la menopauză, dar și pe cele care suferă de o lipsă de estrogen în organism. Atrofia vaginală afectează mucoasa vaginală și are ca efecte subțierea țesuturilor vaginale și reducerea elasticității normale a pereților vaginali.

Se consideră că circa jumătate dintre femeile aflate la menopauză la nivel mondial suferă de această afecțiune, în timp ce în România cifrele indică un procent de 40%, chiar dacă rapoartele medicale arată că numai 25% dintre femeile afectate ajung în cabinetul medical pentru investigații și pentru a căuta o soluție la această problemă.

Numărul mic de femei ce au curajul să confrunte deschis această boală este cauzat în primul rând de sentimentul de rușine și stânjeneală care pune presiune pe ele și le împiedică să vorbească deschis cu medicul ginecolog despre această problemă.

 Cauze

Principala cauză a atrofiei vaginale este reprezentată de scăderea cantității de estrogen din organism, lucru care se întâmplă natural în corpul unei femei o dată cu înaintarea în vârstă și, respectiv, cu intrarea în perioada de menopauză.

 Estrogenul este foarte important pentru organismul feminin, iar lipsa unor cantități suficiente provoacă, printre altele, subțierea mucoasei vaginale, la nivelul căreia se dezvoltă în paralel și o uscăciune ce face mucoasa să devină mai fragilă, mai puțin elastică și mai predispusă infecțiilor.

 Ce anume cauzează scăderea nivelului de estrogen?

Acest efect poate fi cauzat de mai mulți factori, dintre care cei mai frecvenți sunt:

 Menopauza;

Perioada de perimenopauză;

Alăptarea;

Îndepărtarea chirurgicală a ambelor ovare;

Chimioterapia anticancer;

Radioterapie pelvină pentru cancer;

Tratamente hormonale pentru cancerul mamar.



Alte cauze și factori de risc

La dezvoltarea atrofiei vaginale pot contribui mai mulți factori, chiar dacă aceștia nu sunt direct legați de apariția acestei afecțiuni. Vorbim aici, în principal, de diferite infecții urinare, de stres, de tratamente medicale efectuate necorespunzător sau de o toaletă intimă precară.

 De asemenea, studiile au arătat că femeile care nu au născut niciodată pe cale vaginală prezintă un risc crescut de a dezvolta atrofie vaginală. Nu în ultimul rând, femeile care fumează regulat sunt și ele predispuse la această boală deoarece tutunul creează probleme de circulație a sângelui, ceea ce duce la deprivarea de oxigen a țesuturilor (inclusiv a țesuturilor vaginale). Mai mult decât atât, este dovedit științific că fumatul încetinește dezvoltarea estrogenilor ce apar natural în organism și poate cauza chiar și perioade de menopauză precoce în anumite cazuri.

 Simptome

 Urmărește cu atenție simptomele prin care trece corpul tău pentru a recunoaște la timp semnalele de alarmă pe care acesta ți le-ar putea transmite. Poți recunoaște atrofia vaginală după următoarele semne:

 Arsuri vaginale;

Senzație de uscăciune vaginală;

Arsuri în timpul urinării;

Sângerări ușoare după contactele sexuale;

Dureri și disconfort fizic în timpul contactelor sexuale;

Diferite secreții vaginale apoase;

Nevoie urgentă de urinare;

Apariția frecventă a infecțiilor urinare;

Scurtare și îngustarea a canalului vaginal.

Deși vizitele la medicul ginecolog se recomandă a se efectua la intervale regulate, nu ezita să-ți faci o programare imediat ce observi simptomele de mai sus.

 Diagnostic

 Diagnosticul atrofiei vaginale nu este foarte complicat de stabilit, iar medicul ginecolog are la dispoziție mai multe metode prin care se poate asigura că suferi într-adevăr de atrofie vaginală și nu de alte boli ce pot afecta zona genitală feminină.

 Iată câteva soluții de diagnosticare:

 Testul Papanicolau este foarte eficient pentru depistarea problemelor vaginale și se recomandă a fi efectuat cel puțin o dată pe an. Examenul constă în colectarea unei probe de celule cervicale pentru studierea la microscop.

 Testul urinar constă în colectarea și analiza în laborator a urinei, dar se efectuează numai în cazul în care femeile experimentează și simptome urinare.

 Examinarea pelvină se face de regulă la prima vizită medicală deoarece doctorul poate să cerceteze amănunțit organele pelvine și organele genitale externe (vaginul, uretra) și colul uterin prin palparea acestora. Acest procedeu scoate la iveală prezența semnelor prolapsului pentru organele pelvine.

 Medicul specialist îți va prezenta amănunțit fiecare procedeu care poate fi efectuat pentru depistarea rapidă și corectă a problemei cu care te confrunți, dar cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci este să nu întârzii programarea după ce observi primele simptome. Cu cât boala este depistată mai rapid, cu atât mai facil va fi tratamentul.

 Complicații

 Există mai multe complicații la care poate conduce atrofia vaginală atunci când este neglijată pentru perioade mai lungi de timp. Iată-le mai jos pe cele mai importante.

 Infecții vaginale

Lăsată netratată, atrofia vaginală va duce în timp la modificarea mediului acid al vaginului, ceea ce înseamnă că acesta va fi mai predispus la infecțiile cu bacterii, fungi sau alte microorganisme. Mergând mai departe, acest lucru va duce inevitabil la dezvoltarea de infecții și inflamații vaginale (cunoscute și sub denumirea generică de vaginită). Acestea sunt printre cele mai importante probleme de sănătate ale organele genitale feminine.

 Lezarea pereților vaginali

O altă problemă destul de des întâlnită este lezarea pereților vaginali, care este cauzată în principal de subțierea mucoasei vaginale, lucru ce o predispune la lovire prin fricțiuni și microtraumatisme.

 Probleme urinare

Acestea pot fi cauzate de obicei de către modificările apărute la nivelul sistemului urinar și în funcționarea acestuia. Aceste afecțiuni urinare pot include creșterea frecvenței de urinare, apariția nevoii de urinare frecventă, arsuri în timpul urinării etc.

 Scăderea calității vieții

Este cunoscut faptul că menopauza este o perioadă care poate scădea destul de mult calitatea vieții, dar situația se înrăutățește pentru femeile ce suferă și de atrofie vaginală. Cu timpul se dezvoltă probleme de cuplu, deoarece contactele sexuale devin dureroase și, implicit, rare, iar în foarte multe cazuri se instalează stresul și depresia, lucruri ce au un impact psihologic negativ foarte mare.

 Tratament

 Cele mai multe femei care se prezintă la medic acuzând disconfort în viața de zi cu zi provocat de către atrofia vaginală vor putea să trateze această afecțiune destul de ușor dacă respectă indicațiile medicului.





 Cea mai frecventă metodă de tratament o reprezintă terapia cu estrogeni aplicați topic (vaginal), în favoarea celor orali. Avantajul primilor constă în faptul că nu determină scăderea nivelului de testosteron din organism, lucru care permite femeilor să-și mențină activitatea sexuală normală.

 Tipuri de terapie cu estrogen

Inelul vaginal cu estrogen

Este un dispozitiv sub forma unui inel moale și flexibil care trebuie inserat în partea superioară a vaginului. Acest procedeu trebuie efectuat de către medicul specialist o dată la trei luni de zile, timp în care inelul are rolul de a elibera o doză constantă de estrogen în organism, păstrând în același timp nivelul de hormoni. Dozajul de estrogen eliberat în organism diferă în funcție de severitatea afecțiunii, putând fi reglat prin schimbarea suprafeței de aplicare a inelului. Un alt avantaj al inelelor cu estrogen este faptul că pot fi purtate fără probleme și în timpul rapoartelor sexuale.

 Creme vaginale cu estrogen

Acestea se aplică direct în interiorul vaginului cu ajutorul unui aplicator, cantitatea și frecvența aplicațiilor fiind stabilită de către medicul specialist ginecolog în urma consultului și în urma observațiilor pe care acesta le face asupra evoluției bolii. De regulă, se impune aplicarea cremei o dată pe zi în primele câteva săptămâni, reducându-se mai apoi frecvența la 2-3 ori pe săptămână.

 Tablete vaginale cu estrogen

Aceste tablete vaginale sunt folosite tot prin introducerea lor în vagin cu ajutorul unui aplicator. La fel ca și în cazul cremelor, va trebui să respecți frecvența recomandată de către medicul specialist. De obicei, primele două săptămâni necesită o aplicație zilnică, aceasta reducându-se apoi la două aplicații pe săptămână.

 După cum se poate deduce din informațiile de mai sus, cea mai avantajoasă și confortabilă soluție este reprezentată de inelul vaginal, deoarece acesta necesită atenție o dată la 3 luni și este cel puțin la fel de eficient precum tabletele și cremele. Cu toate acestea, stabilirea tratamentului va depinde în mare măsură de starea generală de sănătate a pacientei. Spre exemplu, tratamentul cu estrogen nu se recomandă femeilor care suferă de anumite forme de cancer.

 Indiferent de metoda de tratament aleasă, primele semne de îmbunătățire ar trebui să apară la câteva săptămâni de la începerea tratamentului, odată ce organismul începe să asimileze suficient de mult estrogen pentru a funcționa normal.

 Remedii și tratament naturist pentru atrofia vaginală

 Medicina alternativă dispune de câteva remedii naturiste foarte eficiente împotriva atrofiei vaginale, reușind să amelioreze simptomele și să grăbească procesul de vindecare atunci când sunt folosite în tratamente de sine stătătoare sau în paralel cu tratamentele clasice, prescrise de medicul specialist.

 Aloe Vera

Extracul de Aloe Vera poate fi găsit în diferite geluri și alte produse naturale care pot fi cumpărate din farmaciile naturiste sau magazinele online de profil. Extractul de Aloe Vera este foarte eficient în special împotriva uscăciunii vaginului, simptom asociat adeseori cu atrofia vaginală. Mai mult decât atât, proprietățile sale anti-inflamatoare și anti-infecțioase permit ameliorarea senzațiilor de mâncărime, de inflamație și de usturime experimentate de pereții vaginali. Extractul de Aloe Vera este foarte util și pentru refacerea țesuturilor afectate de atrofia vaginală.

 Gălbenelele

Extractul de gălbenele poate fi găsit sub formă de creme sau diferite alte produse naturiste și este o substanță foarte utilă pentru organismele care se confruntă cu atrofia vaginală deoarece are rol de hidratare. Mai mult decât atât, proprietățile sale anti-inflamatorii și anti-infecțioase protejează organismul de apariția infecțiilor la care zona vaginală, slăbită de atrofie, devine foarte vulnerabilă. Extractul de gălbenele, totodată, stimulează producerea de colagen și încetinește procesul de atrofiere a țesutului vaginal.

 Soia



Este bogată în fitoestrogeni care funcționează ca înlocuitori naturali pentru estrogenul ce lipsește din organismele afectate de atrofie vaginală. Fitoestrogenii pot fi găsiți în produse alimentare făcute din soia, precum laptele de soia, tofu sau edamame. Încearcă să incluzi în alimentația ta zilnică asemenea produse pentru a permite organismului consumul unei cantități cât mai mare de fitoestrogeni.

 Uleiul din nucă de cocos

Uleiul din nucă de cocos dispune de numeroase proprietăți benefice pentru organism, având efecte puternice anti-inflamatoare, anti-microbiene, anti-fungice și anti-virale. Motivul pentru care uleiul de cocos este foarte sănătos pentru organism este concentrația mare de acizi grași saturați (lauric, capric și caprilic) de care se bucură și care oferă o serie de reacții pozitive ce stimulează sănătatea sistemului imunitar.

 Ajută și la îmbunătățirea procesului de absorbție a substanțelor nutritive, eficientizând astfel procesul de vindecare derulat de tratamentul prescris de medicul specialist. Aplicat local, uleiul de cocos hidratează și stimulează refacerea sănătății țesuturilor. Poate fi folosit și ca lubrifiant, pentru acte sexuale mult mai plăcute. Nu se recomandă însă folosirea uleiului de cocos pentru lubrifiere atunci când sunt folosite prezervative din latex.

 Salvia

Este una dintre cele mai benefice plante pentru organismul nostru, având puternice proprietăți antiseptice, antispastice, astringente și antiflogistice. Utilizată extern, salvia funcționează ca un dezinfectant, cicatrizant și antiinflamator natural, ceea ce înseamnă că protejează organismul împotriva infecțiilor care amenință pereții vaginali subțiați și predispuși bolilor din cauza atrofiei vaginale.

 Salvia nu se recomandă persoanelor care suferă de hipertensiune arterială și epilepsie, persoanelor sub 18 ani, femeilor însărcinate sau celor care alăptează. Asigură-te că primești acordul medicului specialist înainte să începi administrarea de produse naturale ce conțin extract de salvie.

 Suplimente naturale recomandate

 În această secțiune îți prezentăm câteva produse și suplimente naturale pe care le poți achiziționa din magazinele online de profil sau din farmaciile naturiste și care te vor ajuta foarte mult în ameliorarea simptomelor provocate de atrofia vaginală. Am selectat produsele de mai jos datorită ingredientelor benefice pe care le conțin și efectelor pe care le-au avut asupra altor utilizatori.

 Black Cohosh

Acest produs natural conține extract din rădăcină de Black Cohosh (Cimifuga racemosa), o sursă naturală de estrogeni care va permite refacerea țesuturilor vaginale afectate de atrofie.

 Mai mult decât atât, acest supliment natural reduce uscăciunea și subțierea mucoasei vaginale și a pielii, reducând astfel efectele negative ale atrofiei vaginale.

 

Totodată, este foarte eficient împotriva tulburărilor cardiovasculare și a îmbătrânirii premature a țesutului din cauza deficitului de estrogen din organism. Componentele sale benefice pentru sistemul imunitar includ izoflavone, triterpene glicozide, acid isoferulic, tanini și uleiuri volatile.

 Se administrează prin consumul capsulelor o dată sau de două ori pe zi, în funcție de intensitatea simptomelor și de sfatul medicului.

 Ulei de cocos raw organic extra virgin Jeeva, certificat Kosher

Prin conținutul său bogat în acizi grași saturați, uleiul de cocos ajută organismul în numeroase moduri, având proprietăți puternice anti-inflamatoare, anti-microbiene, anti-fungice și anti-virale.

 Aplicat local pe zona afectată elimină durerea, usturimea, mâncărimile, hidratează, ajută la refacerea țesuturilor și protejează împotriva eventualelor infecții.

 Tinctură de salvie Faunus

Are proprietăți astrigente, antiseptice, stomahice, antisudorifice, tonice și antiinflamatorii.

 Acest supliment natural contribuie, printre altele, la funcționarea normală a sistemului digestiv, la reducerea stărilor neplăcute care apar la menopauză și la refacerea țesutului cutanat.

 Poate fi administrată atât intern cât și extern, dar nu se recomandă persoanelor care suferă de hipertensiune arterială sau epilepsie, tinerilor sub 18 ani, femeilor însărcinate sau celor care alăptează.

 Proprietățile sale puternice anti-septice, anti-spastice, anti-sudorale, anti-inflamatoare și hemostatice ajută organismul să înfrunte cu mai multă eficiență atrofia vaginală și să prevină alte complicații ce pot rezulta în urma ei.



 Loțiune intimă gălbenele + șervețele intime cu extract de mușețel Naturalesse

Acest pachet este compus dintr-o loțiune intimă Naturalesse de 250 ml cu extract de gălbenele și un pachet de șervețele de 15 bucăți cu extract de mușețel.

 Folosește-le cu încredere pentru a păstra o igienă intimă optimă în zona organelor genitale, revitalizând în același timp pielea din zona afectată.

 Alte sfaturi și soluții utile

 Te invităm să ții cont de următoarele sfaturi pentru a trece cu bine peste această afecțiune care poate avea consecințe destul de grave asupra femeilor ce nu-i oferă atenția cuvenită.

 Prezintă-te din timp la medic

Nu ezita să te prezinți la medic atunci când observi primele simptome. Multe femei preferă să trăiască cu disconfortul provocat de boală decât să înfrunte sentimentul de rușine și jenă care pune stăpânire pe ele atunci când se gândesc la o discuție deschisă cu medicul specialist. Este important însă să depășești aceste lucruri și să programezi un consult la medic pentru a scăpa definitiv de această problemă.

 Folosește hidratante vaginale

Acestea te pot ajuta la hidratarea corespunzătoare a zonei genitale, dar îți recomandăm să ceri opinia medicului înainte de a le folosi.

 Apelează la lubrifianți

Folosește lubrifianți pe bază de apă în timpul contactelor sexuale pentru a reduce disconfortul provocat de uscăciunea vaginului. Evită lubrifianții pe bază de silicon atunci când este folosit și prezervativul, deoarece această substanță poate provoca ruperea acestuia.

 Prelungește preludiul

Încearcă să discuți cu partenerul de viață și să stabiliți sesiuni de preludiu mai lungi pentru a permite excitarea maximă a vaginului și, implicit, o lubrifiere mai bună înainte de contactul sexual. De asemenea, sexul oral are un rol foarte important în creșterea nivelului de excitare.

 Profilaxie

 Nu există foarte multe lucruri pe care le poți face pentru a evita apariția atrofiei vaginale, dar specialiștii recomandă în special stabilirea unei activități sexuale regulate și frecvente pentru a crește fluxul sanguin la nivelul vaginului. Acest lucru va permite menținerea sănătății și bunei funcționări a mucoasei vaginale.

 Nu uita, de asemenea, că este foarte importantă menținerea unei igiene intime corecte și prezentarea periodică la medicul de familie și la medicul specialist ginecolog pentru investigații de rutină.

 Atrofia vaginală nu este o boală extrem de gravă sau foarte periculoasă pentru viața femeilor, dar se poate dovedi un inconvenient major pentru persoanele care o neglijează din diverse motive. Este important, așadar, să nu te resemnezi cu efectele neplăcute ale bolii, ci să lupți împotriva lor. Iar primul pas constă în programarea pe care trebuie să o faci la medicul specialist ginecolog.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close