vegis.ro

Prospect Festal Enzime digestive – Tract Gastro-Intestinal

Cuprins

Prospect Festal compoziția și forma de actiune

Festal este indicat pentru tratament în

 • pancreatită,
 • leziuni hepatice,
 • pierdere de acid biliar,
 • tulburări de formare a bilei,
 • retragere de bile,
 • boli ale tractului gastro-intestinal.

Aceste enzime digestive continute promovează diluția grăsimilor in apă și îmbunătățește digestibilitatea acestora.

Cat de eficiente sunt aceste anzime in Festal?

Festal este un preparat enzimatic. Compensează pentru inadecvarea funcției secretorii a pancreasului și a funcției excretoare a ficatului din ficat, pentru încărcări ale tractului digestiv.

vegis.ro

Înainte de a utiliza Festal, ar trebui să studiați instrucțiunile de utilizare. Cum ajută și cum să aplicați în mod corespunzător adulților .

Medicamentul Festal (Festal) reprezintă grupul clinic și farmacologic al medicamentelor enzimatice. Medicamentul are forma unui drageu alb, cu un film strălucitor de protecție și un miros ușor de vanilie.

Continutul Festal

 • Pancreatin – 192 mg (corespunde conținutului de enzime amilază 4500 ED, lipază 6000 ED, protează 300 unități).
 • Hemiceluloza – 50 mg.
 • Componentele bilei – 25 mg.

Prezentare

 • Pastile albe, lucioase, rotunde, cu un miros slab de vanilie.
 • 10 comprimate într-o bandă de aluminiu. Cu 2, 4, 6 sau 10 benzi, împreună cu instrucțiunile de utilizare în pachetul de carton.

Datorită unei cochilii speciale, enzimele rămân protejate de acțiunea negativă a sucului gastric și intră în intestinul subțire. Medicamentul este capabil să elimine rapid fenomenele neplăcute asociate cu tulburarea digestiei.

Acțiune farmacologică

origine naturală Praznicale, produse pe baza de bilă bovine și conține toate cele necesare pentru procesul digestiv, enzime (hemicelulaza, amilază, lipază, protează).

Drage are acțiune pancreatică lipolitică, amilolitică, proteolitică, coleretică și normalizată.

 1. Pancreatina Festalum constând din – una dintre principalele componente active ale preparatului, cuprinde lipază, protează și amilază, pătrunde în intestinul subțire și excelent de a promova digestie clivaj rapidă și îndepărtarea carbohidrați, grăsimi și proteine.
 2. Enzima hemicelulază, care se găsește în tablete, accelerează procesul de digestie a fibrelor de plante și astfel sporește acțiunile digestive, reduce formarea de gaze în intestin.
 3. Prezența acizilor biliari oferă oportunități suplimentare pentru corectarea insuficienței biliare, care adesea însoțește pancreatita cronică.
 4. Extractul de Bilă efect coleretic, facilitează absorbția grăsimilor și grase vitaminelor solubile A, E și K, promovează eliberarea lipazei pancreatice.
 5. Enzima hemicelulază promovează scindarea fibrei de plante, care îmbunătățește, de asemenea, procesele digestive, reduce formarea de gaze în intestin.

Înainte de a utiliza Festal, citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare. A se vedea data de expirare a medicamentului.

Cum ajută Festal: indicații de utilizare

Acesta este luat ca un ajutor pentru îmbunătățirea sistemului digestiv

Când enzimele din organism nu sunt suficiente, există o încălcare a funcționării normale a tractului digestiv și există astfel de simptome, arsuri, greață, diaree și, în unele cazuri, vărsături. Cu astfel de manifestări, este necesar să ajuți GIT și să luați medicamente.

Ce ajută cu pastilele? Principalele indicații de utilizare Praznicale – eșec în pancreas, urmat de pancreatita cronică și insuficiență biliară cu tulburări de digestie alimentară, flatulență, constipație și așa mai departe.

Principalele indicații privind utilizarea comprimatelor pentru adulți:

 • încălcări ale tractului hepatic și biliar, dischinezie sau disbioză, ciroză;
 • diagnosticarea eșecului funcției exocrine a pancreasului;
 • stilul de viață sedentar sau avortul spontan;
 • necesitatea de a se pregăti pentru o ultrasunete sau radiografie a organelor abdominale.

Utilizarea Festal este, de asemenea, justificată în cazul terapiei combinate după iradierea organelor din tractul digestiv, ceea ce a condus la încălcări ale acestor organe.

Cu precauție, medicamentul este utilizat cu fibroză chistică concomitentă, precum și în timpul sarcinii. Înainte de utilizarea picăturilor Festal, este important să excludeți prezența contraindicațiilor.

Instrucțiuni de utilizare

Înainte de a începe să luați picături Festal, este important să citiți cu atenție instrucțiunile privind medicamentul și să acordați atenție mai multor caracteristici ale utilizării corecte a medicamentului.

Tableta trebuie administrată cu alimente sau la sfârșitul consumului de alimente. Beți produsul cu o cantitate mică de apă, fără a mesteca. Stratul adult al drageului este prescris într-o doză de 1 sau 2 comprimate de trei ori pe zi. Dacă este necesar, doza poate fi crescută, dar numai la recomandarea unui medic.

 • Adulți Festal este prescris într-o doză de 1-2 comprimate după sau în timpul meselor. Ar trebui să fie utilizat de trei ori pe zi.
 • Dacă Festal este desemnat să se pregătească pentru diagnosticul hardware, el este băut timp de 3 zile înainte de examinarea a 2 comprimate de 3 ori pe zi.

Durata tratamentului poate varia de la câteva zile (dacă procesul digestiv este deranjat din cauza unor inexactități din dietă) la mai multe luni sau ani (dacă este necesar, terapie de substituție permanentă).

Pentru copii, medicamentul este administrat numai după cum este prescris de către medic. De asemenea, determină modul în care este folosit medicamentul.

Contraindicații

Se evidențiază o serie de afecțiuni patologice și fiziologice ale corpului pacientului, care sunt contraindicații pentru utilizarea picăturilor Festal, incluzând:

 • pancreatită acută;
 • exacerbarea pancreatitei cronice;
 • insuficiență hepatică;
 • hepatita;
 • icter de origine mecanică;
 • colelitiază;
 • empiemul vezicii biliare;
 • obstrucție intestinală.

Având în vedere astfel de numeroase contraindicații, nu vă puteți prescrie un tratament independent cu Festal.

Sarcina și alaptarea

Atenție cand trebuie utilizată Festal în timpul sarcinii.

Acceptarea medicamentului este posibilă numai dacă beneficiul pentru mamă depășește în mod semnificativ prejudiciul estimat pentru făt. Același lucru se aplică femeilor care alăptează. Modul de aplicare și dozare în timpul sarcinii și alăptării în fiecare caz este determinat individual de către medic.

Efecte secundare pentru organism

Tablete Festal la admitere poate provoca unele efecte secundare:

 • Din partea organelor digestive: durere în epigastru, diaree, greață, vărsături, scăderea sintezei acizilor biliari.
 • Creșterea acidului uric în plasma sanguină.
 • Hiperuricozuria.
 • Debutul unei reacții alergice.

supradoză

Simptomele supradozajului sunt hiperuricemia și hiperuricuria. Când apar simptome de supradozaj – retragerea medicamentului și terapia simptomatică.

Interacțiunea cu alte medicamente

 1. Combinația medicamentului cu sulfonamide, antibiotice și preparate de fier poate avea un efect diferit asupra absorbției lor.
 2. Antacidele, care includ hidroxid de magneziu sau carbonat de calciu, pot reduce eficacitatea Festal.
 3. Recepționarea simultană cu cimetidină poate spori efectul acesteia.

Data expirării

Perioada de valabilitate 3 ani. A se păstra într-un loc uscat la o temperatură de cel mult 25 ° C.

Nu utilizați după data de expirare tipărită pe ambalaj.

analogi

În zilele noastre există un număr de medicamente similare aparținând grupului de agenți enzimatici. Cei care sunt în mod constant obligați să ia Festive, trebuie amintit că, în ciuda interschimbabilitatea unor enzimă de droguri, nu este necesar, fără a consulta un medic și de a trece la un nou medicament pe cont propriu.

În cazul în care prezența pancreatinei este importantă, se recomandă următoarele medicamente:

Inclus în Festalum și enzimele sale analogi facilitează absorbția proteinelor și carbohidraților în intestinul subțire, contribuie la descompunerea celulozei, care îmbunătățește digestia și reduce gazarea în intestin, au un efect coleretic, îmbunătăți absorbția de grăsimi și vitaminele liposolubile.

Nu vă decideți să vă înlocuiți pastilele, consultați un medic.

Festal este un medicament enzimatic folosit pentru a compensa funcțiile pancreasului și ficatului care sunt suprimate din anumite motive.

Compoziția medicamentului include următoarele enzime: amilază, protează, lipază, hemicelulază și extract de bile bovin. Ele au un efect pozitiv asupra digestiei nutrientilor, crescand calitatea absorbtiei lor, distrug fibra, reduc formarea gazelor. Festal promovează diluția grăsimilor cu apă și îmbunătățește digestibilitatea acestora. Este indicat pentru utilizare în pancreatită, leziuni hepatice, pierdere de acid biliar, tulburări de formare a bilei, retragere de bile, boli ale tractului gastro-intestinal.

Durata ratei de droguri variază semnificativ și se calculează în zile (pentru tulburări digestive din cauza antrenării excesiv de alimente „greșit“) sau chiar ani (pentru terapia de substituție în funcționare insuficientă a organelor interne implicate in digestie din cauza bolilor cronice).

Grupa clinică și farmacologică

Condiții de vânzare de la farmacii

Puteți cumpăra fără prescripție medicală.

Cât costă Festal în farmacii? Prețul mediu este la nivelul de 195 de ruble.

Compoziția și forma de eliberare

Festal se eliberează sub formă de dozaj în tablete solubile în intestin. Ele au culoare albă, formă rotundă, suprafață lucioasă.

 • Compoziția medicamentului include componente active: pancreatina, hemicelulaza și componentele bilei.

Componente suplimentare: clorură de sodiu, tsellatsefat, etil vanilină, zaharoza, ulei de ricin, parahidroxibenzoat de metil, gelatină, parahidroxibenzoat de propil, dextroza lichidă, gumă acacia, carbonat de calciu, glicerol, macrogol, dioxid de titan, talc.

Efect farmacologic

Ingrediente active active ale medicamentului sunt hemiceluloza, pancreatina și componentele bilei. Substanța auxiliară, care face parte din drajeul, este clorura de sodiu. Învelișul constă din dioxid de titan, macrogol, talc, dextroză lichid, gelatina, parahidroxibenzoat de propil, metil parahidroxibenzoat, zaharoza, ulei de ricin, etilvanilina, tsellatsefata.

Atunci când se utilizează Festal din cauza pancreatinei elimină insuficiența funcției exocrine a pancreasului și, de asemenea, datorită componentei biliare, normalizează funcția de excreție a ficatului din ficat. Medicamentul are efecte amilolitice, proteolitice și lipolitice. Când este aplicat, Festal îmbunătățește digestia proteinelor, grăsimilor și carbohidraților, ceea ce accelerează absorbția lor în intestinul subțire.

vegis.ro

Medicamentul corectează insuficiența biliară, promovează eliberarea lipazei din pancreas, accelerează defalcarea țesutului vegetal și reduce formarea de gaze în intestin.

Indicații pentru utilizare

Ce ajută? Principalele indicații pentru Festalum – deficienta in pancreas, urmata de pancreatita cronica si insuficienta biliara cu digestia alimentelor afectata, flatulență, constipație și așa mai departe în tratamentul:

 • pierderi mari de acizi biliari, de exemplu, după o colecistectomie anterioară;
 • afecțiuni hepatice difuze, de exemplu, ciroză hepatică, leziuni hepatice alcoolice și toxice;
 • funcționarea defectuoasă a circulației acizilor biliari ca urmare a dischineziei conductelor biliare, disbacterioză și malabsorbție;
 • Abuz reglementarea neuroumoral diferitelor procese sau secreție biliară însoțite de boli cronice gastrointestinale, de exemplu, gastrita, duodenita sau colecistita;
 • abateri la digestia alimentelor la persoanele cu funcționarea normală a tractului gastro-intestinal, atunci când se schimbă cu putere de mestecat probleme de funcționare, stilul de viață sedentar, și așa mai departe;
 • în pregătirea pentru ultrasunete a cavității abdominale sau a raze X.

Contraindicații

Medicamentul nu poate fi luat în următoarele condiții:

 1. Icter mecanic.
 2. Obstrucție intestinală.
 3. Boli ale pielii biliari.
 4. Exacerbarea formei cronice de pancreatită.
 5. Hepatita.
 6. Niveluri crescute ale bilirubinei în sânge.
 7. Hipersensibilitate la componentele accesorii.
 8. Pancreatită Ostrom.
 9. Înclinarea la diaree.
 10. Empiemul vezicii biliare.
 11. Insuficiență hepatică, comă sau precomă.

Festal este, de asemenea, contraindicat pentru copii sub 3 ani.

Utilizarea intenționată pentru sarcină și lactație

 
 

Trebuie remarcat faptul că Festal în timpul sarcinii este numit cu mare precauție. De regulă, este necesar să se stabilească dacă este posibil ca femeile gravide să ia acest medicament sau alte medicamente de la medicul responsabil. Conform instrucțiunilor privind alăptarea și sarcina, utilizarea acestui medicament este permisă dacă beneficiile pentru o femeie depășesc în mod semnificativ riscul de a produce efecte nedorite pentru copil.

Dozaj și cale de administrare

 
 

După cum se indică în instrucțiunile de utilizare, Festal trebuie administrat oral, fără a mesteca, în timpul sau imediat după masă, cu o cantitate mică de lichid.

 • Adulții numesc 1-2 comprimate de 3 ori pe zi. O doză mai mare este prescrisă de către medic.

Utilizarea medicamentului la copii, conform instrucțiunilor medicului.

 • Durata tratamentului poate varia de la câteva zile (dacă procesul digestiv este deranjat din cauza unor inexactități din dietă) la mai multe luni sau ani (dacă este necesar, terapie de substituție permanentă).

Înainte de examinarea cu raze x sau ultrasunete – 2 drajeuri de 2-3 ori pe zi timp de 2-3 zile înainte de studiu.

Reacții adverse

 
 

În timpul tratamentului cu Festal, pacienții s-au plâns de:

 1. Reacții alergice, care s-au manifestat prin strănut, lacrimare, înroșirea pielii.
 2. Senzație de greață, apariția diareei sau a colicii intestinale.

De asemenea, este posibil să crească conținutul de acid uric în sânge și urină. La copii, ca reacție adversă, iritarea a fost observată în zona perianală sau în mucoasa orală.

supradoză

 
 

Dacă doza terapeutică recomandată de picături de Festal este depășită semnificativ, nivelul acidului uric poate crește, iar excreția acestuia în urină poate crește, de asemenea. În acest caz, medicamentul este anulat și este prescrisă tratamentul simptomatic.

Instrucțiuni speciale

 
 

În fibroza chistică, medicamentul trebuie administrat cu prudență, deoarece doza trebuie să fie adecvată cantității și calității alimentelor consumate.

Compatibilitatea cu alte medicamente

 
 

Când se utilizează medicamentul, este necesar să se ia în considerare interacțiunea cu alte medicamente:

 1. Cimetidina poate spori efectul medicamentului.
 2. Pancreatina poate reduce absorbția acidului folic.
 3. Utilizarea pe termen lung a pancreatinei poate reduce absorbția preparatelor din fier.
 4. Pancreatina poate reduce acarboza, deci nu utilizați Festal și acarbose în același timp.
 5. Utilizarea simultană a agenților antiacide care conțin carbonat de calciu și / sau hidroxid de magneziu poate duce la scăderea eficacității pancreatinului.
 6. La aplicarea simultană cu un preparat Festal, absorbția PASK, sulfonamide, antibiotice este întărită. Este posibil să se reducă absorbția preparatelor din fier.

opinii

 
 

Va oferim sa cititi recenziile celor care au folosit Festal:

 1. Igor. Uneori este simțită greutatea și umflarea abdomenului. Iau o pastilă festul și în 15-20 de minute trece. Desigur, fiecare pacient are propriul său medicament. Mă potrivește și efectele secundare nu se manifestă.
 2. Elena. Cumpara producție indiană festală! E mai bine. Întotdeauna o iau în călătorii, pentru că dacă călătoresc, eu adesea sărind ceva exotic și apoi nu știu ce să fac cu acest stat. Deci folosesc festalom indian sau pancreatină.
 3. Marina. De la o vârstă fragedă sufăr din stomac. Merită undeva să mănânci cel puțin ceva greșit (și din cauza caracteristicilor muncii trebuie adesea să mănânce masa de prânz în locuri nefamiliare) și să înceapă imediat problema. Discomfort înfiorător, furnicături, umflături… Într-un cuvânt – un coșmar. În general, sunt foarte bucuros că există un instrument fiabil ca “Festal”. Ajută întotdeauna. Am o pungă în fiecare geantă, așa că am mereu la îndemână. Fără el, mă simt nesigur. Este bine ca prețul să vă permită să faceți stocuri, altfel ar fi fost deja distruse. Și îmi place, de asemenea, datorită cochiliei, care este acoperită cu pastile, ușor de luat chiar și fără apă.

analogi

 
 

Analogici structurali pentru substanța activă:

 • Gastenorm forte;
 • Creon 10000;
 • Creon 25,000;
 • Creon 40000;
 • Mezim 20000;
 • Mezim forte;
 • Mezim forte 10000;
 • Mikrazim;
 • Pangrol 25,000;
 • Pangrol 10000;
 • Panzica;
 • Panzim Forte;
 • Panzinorm 10000;
 • Penzinorm forte 20000;
 • Pankreazim;
 • pancreatină;
 • Pancreatin forte;
 • Pancrelipase;
 • pantsitrat;
 • Penzital;
 • Festal N;
 • Enzistal-P;
 • Ermital.

Înainte de a cumpăra un analog, adresați-vă medicului dumneavoastră.

Festal sau Mezim – care este mai bine?

 
 

Există mai mulți analoagi ai medicamentului, care au aceeași compoziție și scop. Unul dintre substitutele populare este remedia lui Mezim. Care este mai bine Festal sau Mezim – medicul va explica în detaliu, luând în considerare caracteristicile individuale și diagnosticul pacientului. Ambii agenți sunt pancreatici.

De asemenea, aceștia au aceeași compoziție și ambii participă la digestia alimentelor. Structura Festal și Mezima include trei componente principale care ajută la metabolizarea carbohidraților, grăsimilor și proteinelor. Diferența dintre Festal și Mezim este că conține și bile, care pot provoca alergii la pacient. Nu există o astfel de substanță în Mezim.

Alte medicamente diferă sub forma eliberării. Festal se face sub formă de dragee albe, protejat de o cochilie specială. Nu se dizolvă până nu ajunge în intestinul subțire, adică substanțele active ale medicamentului nu se descompun din mediul acid. Mezim este disponibil în comprimate roz, fără o acoperire specială, astfel încât să poată începe efectul său terapeutic chiar în intestine, ceea ce poate să nu faciliteze ulterior starea pacientului.

De asemenea, diferența dintre Mezim și Festal este în preț. Mezim este mai scump decât Festal. Acest lucru se datorează publicității constante a medicamentului la televizor, mai degrabă decât datele medicamentelor sale.

Perioada de valabilitate și condițiile de depozitare

 
 

Drajeul trebuie depozitat într-un loc uscat inaccesibil copiilor. Temperatura de depozitare a medicamentului nu trebuie să depășească 25 de grade. Este interzisă administrarea medicamentului după data de expirare (în instrucțiunile de utilizare se indică faptul că drajeurile pot fi luate în termen de 36 de luni de la data fabricației).

Indicatii pentru utilizare Festal, contraindicații, reacții adverse și analogi

 
 

Festal se referă la preparate enzimatice. Este produsă în drajeuri, care sunt acoperite cu un strat enteric. Este prescris pentru a îmbunătăți digestia, pentru a elimina gravitatea în stomac. Dar trebuie să știți nu numai indicațiile pentru utilizarea Festal, ci și contraindicațiile și efectele sale nedorite.

Descriere și proprietăți farmacologice

 
 

descriere

Descrierea medicamentului Festal: preparatul este produs în draje rotunde, lucioase de culoare albă, deasupra acoperite cu un strat enteric. Au un miros pronunțat de vanilie.

Ce este Festal? Este un medicament combinat, acțiunea sa se datorează substanțelor care alcătuiesc medicamentul.

Substanțele active ale Festal sunt:

Ca componente auxiliare în compoziția medicamentului este clorura de sodiu.

Compoziția cochiliei include următoarele componente:

 • tsellatsefat;
 • gelatină;
 • ulei de ricin;
 • arovanilin;
 • zaharoză;
 • nipagine;
 • propil paraben;
 • zahăr din struguri lichizi;
 • talc;
 • carbonat de calciu;
 • glicerol;
 • gumă arabică;
 • macrogol 6000;
 • dioxid de titan.

Produs de droguri pentru 20, 40, 60 și 100 drajeuri într-un ambalaj.

farmacologie

Medicamentul scindează proteinele, lipidele și carbohidrații. Substanțele active sunt acoperite cu un strat de protecție, nu se dizolvă până când medicamentul nu se alimentează în intestinul subțire, ceea ce protejează enzimele de distrugerea prin sucuri gastrice. Medicamentul la ingestie promovează digestia completă și rapidă a alimentelor. Ea oprește fenomenele neplăcute care apar din cauza tulburărilor digestive:

 • gaze excesive;
 • senzație de greutate și de revărsare a stomacului;
 • scaune libere;
 • un sentiment de lipsă de aer;
 • Dispnee, care apare datorită acumulării de gaze în intestine.

Includerea în compoziția acizilor biliari contribuie la corectarea insuficienței biliare, care se observă de obicei în cazul pancreatitei cronice.

Hemiceluloza, care face parte din enzimă, ajută la descompunerea fibrelor de plante, care facilitează digestia, reduce semnele de flatulență.

Nu sunt furnizate date privind farmacocinetica medicamentului.

Indicații și limitări pentru utilizare

 
 

Domeniul de aplicare

Ce ajută Festal? Medicamentul este prescris pentru pancreatită cronică, în care pancreasul produce un număr insuficient de enzime și o scădere a aportului de acizi biliari și biliari în intestin. Din punct de vedere clinic, aceasta se manifestă printr-o tulburare digestivă, acumularea excesivă de gaze, constipație.

În plus, ca parte a terapiei complexe în Festal, următoarele indicații pentru programare:

 • afectarea hepatică extensivă care apare la ciroză, ca urmare a expunerii la alcool și toxine;
 • după îndepărtarea vezicii biliare, atunci când există un deficit de acizi biliari;
 • perturbarea mișcării acidului biliar, care se poate dezvolta cu dischinezie a conductelor biliare, disbioză, perturbări cronice ale proceselor digestive, transport și absorbție a nutrienților din intestinul subțire;
 • încălcarea reglementării neuroumoral a formării și separarea bilei în boli cronice ale tractului digestiv, cum ar fi inflamația cronică a mucoasei stomacului, vezică biliară, 12 ulcer duodenal.

De asemenea, Festivă prescris pentru pacienții cu funcție digestivă normală pentru a îmbunătăți sistemul digestiv în cazul unor erori în dieta, și, de asemenea, în imobilitatea forțată prelungită, lipsa de activitate fizică, tulburări ale funcției masticatorii, de exemplu, după instalarea acolade.

evomag.ro

În plus, Festal este numit în pregătirea pentru examinarea cu raze X și ultrasunete a organelor cavității abdominale.

Contraindicații

Pe lângă indicațiile privind utilizarea Festal, trebuie să știi contraindicațiile sale. Nu este prescris dacă pacientul este observat:

 • intoleranță individuală la medicament;
 • inflamația ficatului;
 • pancreatină acută sau cronică în stadiul de exacerbare;
 • creșterea nivelului de bilirubină în sânge;
 • pietre în vezica biliară;
 • obstrucție intestinală;
 • insuficiență hepatică, comă sau precomă;
 • predispoziția la indigestie;
 • icter mecanic;
 • acumularea de puroi în vezica biliară.

Festal pentru copii sub 3 ani nu este prescris, deoarece copilul nu poate înghiți drajeurile, fără a încălca integritatea acoperirii enterice.

 

Contraindicația relativă la numirea Festal este fibroza chistică.

Numirea Festal în perioada de purtare a copilului și lactație

 
 

Utilizarea Festal în timpul sarcinii este posibilă cu precauție. Se prescrie medicamentul în cazul în care medicul în cazul în care beneficiul pentru mamă depășește riscul pentru făt. Nu există date privind siguranța utilizării Festal în timpul alăptării.

Reguli de admitere

 
 

Dragee trebuie administrat pe cale orală, cu alimente sau imediat după aceasta. Înghițiți-le tot ce aveți nevoie, spălați-le cu puțină apă. Nu luați drogul în același timp cu alimente sau băuturi calde, deoarece coaja protectoare a drajeului se prăbușește, iar efectul lui Festal va fi mai rău.

Important! În ciuda faptului că Festal este eliberat fără prescripție medicală, auto-medicamentele nu sunt permise pentru ei. Dozele și durata terapiei sunt determinate individual de către medic. Durata tratamentului poate varia de la câteva zile (dacă tulburările de digestie apar din cauza tulburărilor de dietă) până la câteva luni și chiar ani (în cazul în care pacientul are nevoie de terapie de substituție constantă).

Înainte de raze X sau ultrasunete, Festal este prescris pentru 2-3 zile înainte de procedură.

Atunci când luați Festal, trebuie să țineți cont de faptul că administrarea paralel cu cimetidina, intensifică acțiunea enzimelor.

Pe fondul tratamentului cu adsorbția Festal a antibioticelor, PASC, sulfonamidele cresc, dar se agravează absorbția medicamentelor care conțin fier.

Când se administrează concomitent cu antiacide cu substanțe active, care este carbonat de magneziu sau de calciu, efectul utilizării Festal poate scădea.

Important! Nu depășiți doza recomandată de un medic, altfel este posibilă o supradoză de medicament. Se manifestă ca hiperuricemie și hiperuricozurie. În acest caz, este necesar să se anuleze medicamentul și să se efectueze o terapie simptomatică. Nu există un antidot specific.

Medicamentul trebuie depozitat într-un loc în care copiii nu pot ajunge la ele, la o temperatură maximă de 25 de grade. Perioada de valabilitate a medicamentului este de 3 ani, după expirare, pe care medicamentul este reciclabil.

Reacții nedorite

 
 

Festal poate provoca următoarele reacții adverse:

 • greață;
 • scaune libere;
 • dureri abdominale, inclusiv colici intestinale;
 • alergie, care se poate manifesta prin inrosirea pielii, ochii umezi și strănutul, în acest caz, trebuie să întrerupeți administrarea medicamentului și să consulte un medic în scopul antihistaminice și ajustarea în continuare regimul de tratament.

În cazul administrării prelungite în doze mari, pot apărea hiperuricemie și hiperuricosurie.

Atunci când Festal este prescris copiilor în doze mari, acestea pot avea iritații ale zonei perianale și ale mucoasei bucale.

analogi

 
 

La vânzare sunt substituenți de droguri.

enzistal

Analogul complet al lui Festal este Enzistal. Acesta include aceleași componente active. Spre deosebire de Festal, Enzistal este disponibil în tablete acoperite cu o membrană acoperită enteric. În plus, este permisă numirea copiilor de la vârsta de 6 ani.

Creon

Un analog parțial al lui Festal este Creon. Substanța activă, care este pancreatina. Creon este produs sub formă de capsule gelatinoase, fiecare conține mini-microsfere acoperite cu membrane acoperite enteric. Capsulele gelatinoase se dizolvă în stomac, rezultând în sute lansat mini-microsfere, care sunt amestecate cu enzimele și conținutul intestinal sunt distribuite mai bine. Creon poate fi utilizat la copii de la naștere. Pentru aceasta, capsula este deschisă, conținutul său este dat unui copil cu apă sau lapte. Este imposibilă mestecarea sau măcinarea mini-microsferelor, deoarece în aceste cazuri efectul terapeutic al medicamentului scade.

Unienzim cu MPS

Un grup terapeutic analog al grupului Festal este medicamentul Unienzim cu MPS. Medicamentul este produs în tablete de culoare neagră. Substanțele active sunt:

 • diastaza fungică și papaina – enzime de plante care facilitează digestia și asimilarea nutrienților;
 • simethicone – o carminativă, previne formarea de gaze și distruge pe cele disponibile;
 • carbon activat – adsorbant, care elimină zgurii și toxinele din corp, formate atunci când digestia este perturbată;
 • nicotinamida reglează procesul digestiv.

Înlocuirea Festal cu un analog este posibilă numai după consultarea unui specialist, deoarece fiecare dintre ele are propriile indicii și contraindicații pentru utilizare.

Dar poate că este mai corect să nu tratezi o consecință, ci un motiv?

Vă recomandăm să citiți povestea lui Olga Kirovtseva, cum i-a vindecat stomacul. Citiți articolul >>

vesel

 
 

Descrierea este actualizată 23/10/2015

 • Nume latin: vesel
 • Cod ATX: A09AA02
 • Ingredient activ: Hemicelulază + Componente bilaterale + Pancreatin (Hemicelulază + componente biliară + Pancreatin)
 • Producător: Aventis Pharma International, Franța Aventis Pharma, India

structură

 
 

Ingredientele active sunt incluse în formulă: pancreatină, hemicelulază și componente bile.

Componente suplimentare: clorură de sodiu, tsellatsefat, etil vanilină, zaharoza, ulei de ricin, parahidroxibenzoat de metil, gelatina, parahidroxibenzoat de propil, dextroză lichidă, gumă acacia, carbonat de calciu, glicerol, macrogol, dioxid de titan, talc.

Forma emiterii

 
 

Festal este produs sub formă de drajeu, ambalat în 10 bucăți în benzi, 2, 4, 6 și 10 într-un ambalaj.

Acțiune farmacologică

 
 
vitamix.ro

Dragee are lipolitic, amilolitic, proteolitic, colagogic și normalizarea pancreasului acțiune.

Farmacodinamică și farmacocinetică

 
 

Acest agent enzimatic este capabil să compenseze inadecvarea activității secretoare a pancreasului, precum și activitatea excretoare a ficatului din ficat.

enzime, conținute în pancreatina – proteaza, amilaza și lipaza – pentru a ajuta la facilitarea digestiei proteinelor si carbohidratilor, îmbunătățirea absorbției acestor componente în intestinul subțire.

Se știe că enzima hemicelulază îmbunătățește scindarea fibrei vegetale și a proceselor digestive, reducând formarea de gaze.

Extractul de bilă de bovine este, de asemenea, caracterizat prin acțiunea coleretică, emulsificarea îmbunătățită a grăsimilor, normalizarea absorbției de grăsime sau a liposolubilității vitamine, activitatea lipazei crește.

Indicații pentru utilizare Festal

 
 

Principalele indicatii pentru utilizarea Festal – insuficienta pancreasului, insotita de o boala cronica pancreatită, precum și insuficiența biliară cu tulburări ale digestiei alimentelor, flatulență, constipație și așa mai departe în tratamentul:

 • boli hepatice difuze, de exemplu, ciroza hepatică, alcool și daune toxice la ficat;
 • pierderi mari de acizi biliari, de exemplu, după ce au fost transferați colecistectomia;
 • perturbări ale circulației acizilor biliari, ca rezultat dischinezie a tractului biliar, disbioză și sindrom de malabsorbție;
 • abateri la digestia alimentelor la persoanele cu funcționarea normală a tractului gastro-intestinal, atunci când se schimbă cu putere de mestecat probleme de funcționare, stilul de viață sedentar, și așa mai departe;
 • tulburări de reglare neurohumorală a diferitelor procese de formare a bilei sau de secreție a bilei însoțite de boli gastro-intestinale cronice, de exemplu, forme cronice gastrită, duodenită sau colecistita;
 • precum și în pregătirea pentru ultrasunete a cavității abdominale sau a raze X.

Contraindicații pentru utilizare

 
 

Principalele contraindicații ale utilizării Festal:

 • sensibilitate ridicată la componentele sale;
 • hepatita;
 • pancreatită acută sau exacerbarea formei sale cronice;
 • insuficiență hepatică, stat comă sau precomă;
 • hiperbilirubinemie;
 • obstrucție intestinală, empatie a vezicii biliare, înclinație spre diaree;
 • pacienți cu vârsta sub 3 ani;
 • mecanic icter și diverse colelită.

Festal în timpul sarcinii

 
 

Trebuie remarcat faptul că Festal la de sarcină numiți cu prudență extremă. De regulă, este necesar să se stabilească dacă este posibil ca femeile gravide să ia acest medicament sau alte medicamente de la medicul responsabil. Conform instrucțiunilor pentru alăptarea și de sarcină utilizarea acestui medicament este permisă dacă beneficiile pentru o femeie depășesc în mod semnificativ riscul de a produce efecte nedorite pentru copil.

Efecte secundare

 
 

În tratamentul acestui medicament se pot dezvolta simptome nedorite, de exemplu, reacții alergice, care se poate manifesta ca erupție cutanată, strănut, lacrimare, precum și greață, diaree, durere abdominală.

Instrucțiuni de utilizare Festal (Metodă și dozare)

 
 

Acest medicament este destinat pentru ingestie în întregime, împreună sau imediat după masă, cu apă.

Doza zilnică medie este de 1-2 pastile de până la 3 ori pe zi. Creșteți doza este posibilă numai în conformitate cu prescripția medicului. Înainte de raze X sau ultrasunete, medicamentul este luat cu 2-3 zile înainte de examen, 2 bucăți de 2-3 ori pe zi.

În acest caz, instrucțiunea de utilizare a Festal la copii indică faptul că, atunci când medicamentul este prescris de un mic pacient, doza este determinată de medicul curant.

Durata terapiei depinde de complexitatea tulburării și poate fi la fel de multe zile sau ani.

Cum să dați Festal copiilor?

 
 

Copiii au adesea diverse probleme în activitatea tractului gastro-intestinal și de aceea pot fi prescrise preparate enzimatice.

Inflamația, durerea și disconfortul din abdomen, problemele cu defecarea contribuie deseori la eliminarea Festal. Acest medicament pentru copii poate fi utilizat numai de la vârsta de 3 ani. În acest caz, dozajul la copii este stabilit de medicul curant.

Dați medicamentul de care aveți nevoie imediat cu alimente sau după un timp scurt. Dacă comprimatele sunt greu de înghițit, pot fi dizolvate într-un lichid.

supradoză

 
 

Utilizarea pe termen lung a medicamentului în doze mari poate duce la dezvoltarea hiperuricemie și giperurikurii. La copiii mici, pot apărea și iritații perianale, precum și dezintegrarea mucoasei cavității bucale.

Eliminarea simptomelor nedorite va ajuta la anularea medicamentului și a tratamentului, în funcție de simptome.

interacțiune

 
 

Combinarea medicamentului cu sulfonamide, antibiotice și preparate din fier pot avea un efect diferit asupra absorbției lor.

Antacide, care includ hidroxid de magneziu sau carbonat de calciu, poate reduce eficiența Festal.

Recepționarea simultană cu cimetidina își poate consolida acțiunea.

Termeni de vânzare

 
 

Condiții de depozitare

 
 

Depozitarea în dulap necesită un loc uscat și inaccesibil pentru copii, la temperaturi de până la 25 de grade.

Data expirării

 
 

Analogii de la Festal

 
 

Principalii analogi ai lui Festal: Digestal, Pancreatin, Creon, Mezim Forte și Pangrol.

Festal sau Creon – care este mai bine?

Înainte de a vă gândi la care dintre aceste medicamente să luați, este necesar să aflați din ce Festal ajută, ce este necesar și ce tulburări ajută la eliminarea Creon? Pentru a face acest lucru, trebuie să comparați simptomele bolii și indicațiile în care sunt prescrise aceste medicamente. Desigur, în acest scop este mai bine să se adreseze medicului.

În ceea ce privește eficacitatea acestor două medicamente, atunci, potrivit experților, este mai mare în Creon și are mai multe avantaje. Creon este oferit într-o formă mai convenabilă de eliberare – capsule, are un principiu îmbunătățit de acțiune – granulele se dizolvă perfect în intestinul subțire.

În plus, Creon are mai multe indicații de utilizare și mai puține contraindicații. De asemenea, acest remediu poate fi administrat copiilor de la 1 an.

Opinii din Festal

 
 

După cum arată numeroasele recenzii despre Festal, este foarte popular printre pacienții din diferite grupuri. Conform multor pacienți, acesta este un remediu excelent de înaltă performanță, care ajută la îmbunătățirea digestiei, pentru a elimina multe simptome nedorite. Există, de asemenea, mulți oameni care trebuie să ia Festal N timp de mulți ani, de exemplu, cu insuficiență funcțională permanentă în sistemul digestiv. Datorită naturii naturale și gradului înalt de purificare a acestui medicament, acesta este adesea folosit ca înlocuitor al propriilor enzime.

vitalconcept.com

În plus, există o mulțime de rapoarte de la utilizatorii care iau astfel de medicamente pentru orice tulburări digestive. În același timp, ei încearcă să aleagă cel mai bun medicament, și sunt interesați de pro pastile forumuri praznicale, de ce ajută, cum să ia înainte de mese sau după, și așa mai departe.

Este posibil ca unii oameni să folosească acest instrument pentru alte scopuri, deoarece nu știu exact ce ajută. Trebuie remarcat faptul că ei nu vor simți imediat dezvoltarea efectelor nedorite dacă sunt abuzate, dar în cele din urmă se vor manifesta. În cazul în care o persoană în mod regulat probleme cu digestia, este necesar să se facă referire la un gastroenterolog, care va efectua o examinare completă și să prescrie o rețetă în limba latină cu numirea unui tratament adecvat.

Preț Festal, unde să cumpărați

 
 

Prețul lui Festal la Moscova este de 120-590 ruble.

În Ucraina, un medicament poate fi cumpărat la Kiev, precum și în astfel de orașe ca Harkov, Dnepropetrovsk, etc, costul de droguri variază între 53-75 UAH.

Festal – din ce ajută și cum să luați?

 
 

Forma farmaceutică Festal se referă la grupul farmacologic al preparatelor enzimatice. Utilizarea acestuia este asociată cu capacitatea de a ajuta la normalizarea digestiei, pentru a ușura sarcina care apare din cauza unei alimentații necorespunzătoare.

Forma de eliberare și compoziție

 
 

Forma medicamentoasă a Festal este o combinație a diferitelor componente chimice și biologice care ajută la asimilarea corectă a alimentelor.

Principalele ingrediente active ale Festal:

 • Pancreatină. O substanță obținută prin prelucrarea pancreasului animalelor. Participă la procesul de divizare a proteinelor și grăsimilor. Influentează pancreasul unei persoane, ajută la stimularea activității enzimatice (192 mg).
 • Bilele sunt bovine. Este sintetizat din bile naturale de vaci sau tauri. Sub influența acestei enzime, prelucrarea produselor alimentare este crescută (25 mg).
 • Hemiceluloză. Activitatea sa enzimatică este îndreptată spre scindarea celulozei (50 mg).
 • Lipaza. Ajută la procesarea alimentelor grase.
 • Amilaza. Acțiunea sa în organism contribuie la asimilarea amidonului.
 • Proteaze. Participă la metabolizarea proteinelor.

În plus față de ingredientele active, comprimatele Festal includ:

 • Gelatina.
 • Zaharoză și glucoză.
 • Pulbere de talc medicinal.
 • Uleiul de ricin.

Festal este produs în plăci de folie de 10 pastile. Cutiile conțin de la 20 până la 100 de tablete, care sunt acoperite cu un înveliș alb, care creează un obstacol în calea dizolvării premature în esofag (enteric).

Recent, companiile farmaceutice produc Uni-Festal, a cărui ingredient activ este pancreatina. Disponibilă sub formă de tablete nr. 10.

Festal Neo. De asemenea, are ingredientul principal Pancreatin, într-un volum de 192 mg. Activitatea sa este de 5000 ME amilolitice. Produs de 10 tablete în monedă. Pachetele de sub carton conțin 2 escroci și o adnotare (instrucțiune) pentru utilizarea medicamentului.

Acțiune farmacologică

 
 

Festal ajută pancreasul și ficatul să funcționeze corect. Acest lucru se datorează conținutului componentelor enzimatice din acesta. Medicamentul provoacă efecte proteolitice, amilolitice și lipolitice.

Extractul biliar ajută la asimilarea vitaminelor solubile în grăsimi (A, E, K).

Metode și indicații de utilizare

 
 

Multe dintre afecțiunile patologice duc la afectarea pancreasului, ceea ce reduce capacitatea sa de a produce enzime. Din cauza a ceea ce se întâmplă o încălcare a procesării produselor alimentare. Terapia medicamentoasă ajută pancreasul.

Indicații pentru utilizare

Medicamentul Festal este prescris pentru următoarele afecțiuni:

 1. Afecțiuni inflamatorii ficat (ciroză, chist).
 2. Dezvoltarea formelor cronice de pancreatită (cu această boală, nivelul enzimelor este redus, ceea ce duce la apariția constipației prelungite, a arsurilor la stomac, a creșterii formării gazelor – umflarea).
 3. După intervențiile chirurgicale, care au fost produse pe ficat, stomac sau pancreas.
 4. În cazul nerespectării regulilor de nutriție rațională. Erori în mâncare (mănâncă prăjit, sărat, picant).
 5. Diareea de etiologie inexplicabilă.
 6. Înainte de testele de diagnostic.
 7. Disbacterioza.
 8. Festal este folosit pentru intoxicarea corpului, care apare cu ajutorul unui volum mare de băuturi alcoolice (ajută la eliminarea simptomelor de intoxicație cu alcool).
 9. Este folosit din ce în ce mai mult pentru a pierde în greutate. Acest efect se datorează faptului că produsul alimentar este utilizat de către enzimele prelucrate rapid, toate componentele sunt rupte și nu depanare în depozitul de grăsime.

dozare

Schema de dozare:

 • Medicamentul Festal trebuie consumat în timpul mesei, spălați cu puțină apă. Pacienților adulți li se recomandă să bea 2 pilule de 3 ori pe zi. Dozajul poate fi crescut de către un medic. Terapia cu acest medicament durează mult timp (până la câteva luni).
 • Festal foarte bine ajută în copilărie atunci când tratează patologiile vezicii biliare. Dozajul și numirea sunt alese individual de un pediatru sau gastroenterolog. De obicei, nu depășește un comprimat de 3 ori pe zi. La fel ca la adulți, luarea de drajeuri ar trebui combinată cu consumul de alimente.
 • Cei mai mici pacienți cu vârsta sub 3 ani Festal înainte de consum, se macină și se amestecă, combinând cu laptele matern. Calitatea efectului terapeutic în această aplicație este semnificativ redusă, dar în această perioadă de viață, copilul nu are posibilitatea de a înghiți pilula singur.

Contraindicații

 
 

În ciuda tolerabilității bune la utilizarea comprimatelor Festal, ele au contraindicații.

Acestea includ următoarele procese și condiții patologice:

 1. Pancreatita în stadiul acut. Primul lucru care este prescris în tratamentul acestei boli este o dietă strictă și, uneori, pentru un efect mai bun, pentru câteva zile, este recomandată foametea completă. Festalul poate provoca edem pancreatic, ceea ce va agrava în mod semnificativ evoluția bolii.
 2. Forme grele de hepatită. În acest caz, administrarea comprimatelor Festal inhibă sinteza acizilor biliari. Aceasta contribuie la întreruperea ficatului.
 3. Icter mecanic și colestază. Cu astfel de patologii, debitul de bilă este rupt, iar Festal va încerca să-l întărească. În cele din urmă, acest lucru va duce la apariția reacțiilor secundare nedorite.
 4. Insuficiență hepatică funcțională.
 5. Obstrucție intestinală acută. Utilizarea Festal în acest caz crește motilitatea intestinală, ceea ce va duce la o creștere a efectelor secundare și va fi necesară o terapie urgentă.
 6. Empiemul vezicii biliare.
 7. Nivel crescut de bilirubină în sânge.
 8. Pietre în vezica biliară.
 9. Comă hepatică.

Efectele secundare ale comprimatelor Festal

 
 

Lista efectelor secundare:

 • Utilizarea frecventă a comprimatelor Festal, care apare la nerespectarea dozei. Aceasta duce la dezvoltarea de efecte secundare. Ele pot apărea în diferite organe și sisteme.
 • Cel mai adesea există o alergie la ingredientele acestui medicament. Pacientul are înroșirea pielii, nasul curbat, ruperea ochilor.
 • În sistemul digestiv, se pot produce defecțiuni, care sunt însoțite de simptome de greață, diaree, durere spastică în abdomenul inferior.
 • Uneori există o simptomatologie a proceselor metabolice, în sânge la pacienți, se găsește o cantitate mare de acid uric (hiperuricemie).
 • La copii (dacă doza de Festal este depășită semnificativ), poate apărea iritație și roșeață a pielii în anus. Și stomatita se dezvoltă în cavitatea bucală.

Supradozaj cu Festal

 
 

Dacă pacientul prescrie independent această formă de dozare și nu urmează regimul corect de utilizare a acestui medicament, se poate dezvolta o imagine clinică a unui supradozaj.

Această condiție este însoțită de:

 1. Apariția de amețeală.
 2. Creșterea transpirației, care este însoțită de greață, uneori având ca rezultat vărsături.
 3. Uneori există o tulburare a scaunului (diaree severă).
 4. Declinul forței și a febrei.

Pentru a ajuta un pacient în această stare, aveți nevoie de:

 • Purtați stomacul (provocați vărsăturile).
 • Luați sorbenți de grupuri de droguri (Polysorb, Atoxyl, Enterosgel, Sorbeks).
 • În legătură cu faptul că această imagine clinică este însoțită de simptome de deshidratare, pacientul trebuie pus în pat și să-i dea o băutură de ceai fierbinte.

Efectuarea unor astfel de activități ajută la scăderea problemelor cu supradozajul Festal.

Dacă simptomul nu dispare, trebuie să mergeți la o instituție medicală.

Cum Festal ajută femeile însărcinate

 
 

Utilizarea pilulelor Festal în timpul tuturor trimestrelor de sarcină este permisă. Întrucât la femeile gravide funcționarea corectă a sistemului digestiv este întreruptă.

Viitorul nou-născut cu dezvoltare intrauterină pune presiune asupra organelor interne, poate provoca o încălcare a fluxului de bilă.

viataverdeviu.ro
genetx.eu

Înainte de numirea medical mijloacele necesare pentru a face o corecție de regim alimentar, pentru ao echilibra astfel încât acesta a ajutat la eliminarea consecințelor nedorite care apar în organism din cauza gestația.

Festal poate fi luat în cursuri scurte pentru a preveni apariția simptomelor de supradozaj și efecte secundare.

În timpul perioadei de alaptare, este permisă utilizarea Festal. Ajută la restabilirea funcționării corecte a sistemului digestiv, este important pentru mamă și copil.

Există mai multe reguli pentru alăptare:

 1. Luați pastila imediat după hrănire.
 2. Laptele rămase trebuie decantat.
 3. Asigurați-vă că monitorizați starea bebelușului. Dacă starea lui de sănătate se schimbă, atunci acesta este primul semnal pentru a anula drogul.
 4. Este important să includeți în dieta sucuri, pâine brună, orez și pastă de hrișcă.
 5. Este important atunci când utilizați Festal să-l spălați numai cu apă necarbonată.
 6. După ce ați luat pilula, trebuie să vă așezați puțin timp, vă ajută, este bine să digerați medicamentul.

Interacțiunea cu alte medicamente

 
 

Interacțiunea pacientului:

 • Recepția paralelă a Festal împreună cu antibacterian și terapia cu sulfonamide ajută la asimilarea acestor medicamente bine.
 • Combinație simultană cu medicamente pe bază de fier, contribuie la scăderea eficienței acestora.
 • Acest medicament nu este prescris cu medicamente, care scad nivelul acidului din stomac.

Festal ajută copiii?

 
 

Dacă copilul are mai puțin de 3 ani, acest medicament este foarte rar prescris. Deoarece un copil la această vârstă nu poate înghiți întreaga pilulă.

După 3 ani, Festal este numit cu prudență. Ajută la eliminarea arsurilor la stomac, la ameliorarea pancreasului, la promovarea normalizării intestinului, dar copilul poate provoca consecințe nedorite.

Festal și alcool

 
 

Cu utilizarea paralelă a acestui medicament și a alcoolului, poate exista o imagine dublă:

 • În primul caz, o persoană care a combinat aceste două ingrediente, există o întârziere a intoxicării alcoolice, vă ajută să vă simțiți vesel a doua zi dimineață.
 • Dar există un dezavantaj semnificativ într-o astfel de tandem. O persoană poate consuma o doză semnificativ mai mare de alcool, care poate afecta grav starea ficatului și a intestinelor.

Prin urmare, nu este necesar să se combine băuturile alcoolice cu preparate enzimatice.

depozitare

 
 

Festal poate persista timp de 3 ani de la fabricarea sa. Cel mai bine este să-l păstrați într-un loc răcoros, întunecat, ajută la menținerea calității sale pe toată perioada de depozitare. Este foarte important ca tabletele Festal să nu facă obiectul jucăriilor în mâinile copiilor.

Acest medicament face parte din medicamentele disponibile publicului, are un preț mic și poate fi cumpărat de la orice farmacie sau magazin online:

 • 20 de tablete pot fi achiziționate la un preț 125-140 ruble.
 • 40 de tablete au un preț 210-235 ruble.
 • 100 de comprimate 600-615 de ruble.
 • Festal Neo nr. 20 130 ruble.

O astfel de politică a prețurilor la Moscova și regiunea Moscovei.

În regiunea Lugansk Festal pot fi achiziționate la un preț 120 ruble. pentru 20 de pastile.

Ce este mai bine cu Festal sau Mezim?

 
 

Festal și Mezim aparțin aceluiași grup farmacologic și sunt analogi. Ele au proprietăți, dovezi similare. Ei ajută și sunt folosiți în aceleași procese patologice.

Proprietăți similare în care se administrează aceste medicamente:

 • Baza acestor forme de dozare este Pancreatin, care ajută la buna funcționare a sistemului digestiv.
 • Mezim și Festal nu se recomandă pentru utilizare în copilăria timpurie la 3 ani.
 • Numirea lor este exclusă cu exacerbarea pancreatitei cronice.
 • Se acordă permisiunea de utilizare (sub supraveghere medicală) în timpul sarcinii și în timpul perioadei de alăptare.

diferențe:

 • Componente suplimentare în componența Festal au un efect activ asupra defalcării alimentelor grase și ajută la absorbția fibrelor grosiere. Mezim nu are astfel de calități.
 • Când utilizați Mezima, suma reacțiile adverse sunt mai puțin decât în ​​Festal.
 • Când utilizați Festal pentru o zi, puteți bea nu mai mult de 6 comprimate, iar doza zilnică de Mezim poate fi de până la 12 pastile.
 • Prețul mediu pentru formele tabletate de Festal este de până la 250 de ruble. Mezim poate costa până la 300 de ruble.
 • În primul caz, țara producătoare este India sau Ucraina, Mezim produce o companie farmaceutică în Germania.

Analogi care ajuta

Festal are multi analogi, cel mai popular fiind:

 1. Mezim. Are un efect terapeutic bun și ajută la tratamentul pancreatitei cronice de diferite etiologii, afecțiunilor inflamatorii ale ficatului și stomacului. Ca un instrument suplimentar poate fi utilizat în tratamentul patologiei infecției intestinale, diaree. Are puține contraindicații, Poate fi prescris femeilor însărcinate, copiilor, femeilor care alăptează. Prețul mediu nu depășește 300 ruble.
 2. Pancreatină. Acesta are un efect bun, și ajută cu inflamație cronică flatulență în intestine, mocnind inflamație a stomacului, vezicii biliare, ficat și intestine. Principalele contraindicații sunt reduse la hipersensibilitate la componentele acestui medicament, perioada de sarcină și alăptarea. Prețul mediu pentru 60 de pastile nu depășește 40 de ruble.
 3. Mikrazim. Un preparat medicamentos cu o gamă largă de indicații. Utilizat în tratamentul formelor cronice de pancreatită, în perioada postoperatorie de pancreatectomie, încălcarea actului de mestecat. Ajută la arsuri la stomac, la creșterea producției de gaze și la diaree. Folosit ca un instrument suplimentar pentru pierderea în greutate. Lista contraindicațiilor este mică. Prețul mediu nu depășește 250 de ruble. pentru 20 de capsule.
 4. Gastenorm. Este practic un analog complet al Festal, are indicații și contraindicații similare. Este permisă utilizarea în timpul sarcinii în toate trimestrele. Are un preț de la 60 la 70 de ruble.
 5. panzinorm. Poate fi prescris pentru afecțiuni ale pancreasului, fibrozei chistice, perioade postoperatorii, dacă operația a fost efectuată pe pancreas. Ajută și accelerează trecerea alimentelor în lumenul intestinului. Un mare dezavantaj este prețul ridicat al acestui medicament, până la 900 de ruble.
 6. Creon. Acesta este cel mai bun substituent pentru acest grup farmacologic. Un medicament scump ( până la 2000 de ruble. ). Poate fi utilizat de adulți, copii, femei însărcinate. Are o tolerabilitate bună și un număr mic de contraindicații. Ajută la restabilirea pancreasului, normalizează secreția acestuia, îmbunătățește absorbția alimentelor bogate în calorii și grași.

Acest medicament sa dovedit a fi un bun candidat pentru condițiile patologice ale tractului gastro-intestinal. Ajută la tratarea bolilor conductelor biliare, elimină senzația neplăcută de arsuri la stomac, previne acumularea de gaze în intestin, elimină simptomele de intoxicație cu alcool.

Lasati un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close